Jump to content
Dogomania

Biała Perełka - Lila ... Kudłate cudo - Bastuś ... Na zawsze w sercu - Xedos...

Recommended Posts

Posted

On wróci

Zapłacz
kiedy odejdzie,
jeśli Cię serce zaboli,
że to o wiele za wcześnie
choć może i z Bożej woli.

Zapłacz
bo dla płaczących
Niebo bywa łaskawsze
lecz niech uwierzą wierzący,
że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
kiedy odejdzie,
uroń łzę jedną i drugą,
i – przestań
nim słońce wzejdzie,
bo on nie odszedł na długo.

Potem
rozglądnij się wkoło
ale nie w górę;
patrz nisko
i – może wystarczy zawołać,
on może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę:
on w r ó c i...
Choć może w innym futerku.

Franciszek Klimek

Necia ten wiersz podnosi mnie na duchu.... Pamiętasz, że mi go wysłałaś w tą nieszczęsną sobotę wieczorem? Cały czas za mną chodzi...

:candle:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze to.... :

„TĘCZOWY MOST”
Właśnie ta strona Nieba nazywana jest Tęczowym Mostem.
Kiedy umiera zwierzę, które było w szczególny sposób bliskie komuś tu na ziemi, wówczas odchodzi na Tęczowy Most.
Są tam łąki i wzgórza dla wszystkich naszych Wyjątkowych Przyjaciół więc mogą biegać i bawić się razem. Jest tam mnóstwo, jedzenia, wody i słońca – nasi Przyjaciele żyją w cieple i dostatku.
Wszystkim zwierzętom, które były chore i starsze zostaje przywrócone zdrowie i wigor.
Ranne i okaleczone zostają uzdrowione i są znowu silne, tak jak wspominamy je w naszych snach z dni, które minęły.
Zwierzęta są tam szczęśliwe i zadowolone z wyjątkiem jednej, małej rzeczy: każde z nich tęskni za kimś wyjątkowym dla nich, kogo musieli pozostawić.
Wszystkie razem biegają i bawią się wspólnie, ale przychodzi taki dzień, kiedy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy patrzą uważnie a jego ciało zaczyna drżeć. Nagle oddziela się od innych, zaczyna biec przez zieloną trawę a jego nogi niosą go szybciej i szybciej.
Poznał Cię!!
I kiedy Ty i Twój Przyjaciel wreszcie się spotkaliście, przytulacie się do siebie w radości ponownego połączenia – już nigdy nie będziecie rozdzieleni. Deszcz szczęśliwych pocałunków na Twojej twarzy, ręce znowu tulą ukochaną głowę, znów spoglądasz w ufne oczy Twojego Przyjaciela, które tak dawno odeszły z Twojego życia, ale nigdy nie zniknęły z Twojego serca.
Wtedy przechodzicie przez Tęczowy Most – razem.

Paul C. Dahm "The Rainbow Bridge"

Tych chyba jeszcze tutaj nie było....

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Posted

[quote name='Lili8522']Necia ten wiersz podnosi mnie na duchu.... Pamiętasz, że mi go wysłałaś w tą nieszczęsną sobotę wieczorem? Cały czas za mną chodzi...

:candle:

Wiem kochana:*

[quote name='Lili8522'](...)Poznał Cię!!
I kiedy Ty i Twój Przyjaciel wreszcie się spotkaliście, przytulacie się do siebie w radości ponownego połączenia – już nigdy nie będziecie rozdzieleni. Deszcz szczęśliwych pocałunków na Twojej twarzy, ręce znowu tulą ukochaną głowę, znów spoglądasz w ufne oczy Twojego Przyjaciela, które tak dawno odeszły z Twojego życia, ale nigdy nie zniknęły z Twojego serca.
Wtedy przechodzicie przez Tęczowy Most – razem.

A tu się pobeczałam.....

Posted

Ja też wchodzę na wątek, czytam i mam oczy pełne łez - to musi być takie trudne... :( Piękne te wiersze, wszystkie takie... prawdziwe. Uwierz w nie Lili, może choć trochę ukoją Twój ból...
Masz ciągle przy sobie swoją królewnę Lili, masz dwa tymczasiki, Nikona i Farcika, którzy obdarzają Cię podwójną miłością, masz męża, który na pewno Cię wspiera... i Xedosa, który merda ogonkiem gdzieś blisko Ciebie... chociaż tego nie widzisz...

A za goldenkę trzymam kciuki, może po prostu boli ją brzuszek bo zjadła coś ludzkiego, albo po prostu tak reaguje na pogodę... Będzie dobrze, jak czegoś się dowiesz to daj znać!

Z jamnisiem paraliż tylnych łapek, na szczęście kontroluje siku i kupę, ale nie wiadomo, czy jeszcze kiedykolwiek stanie na nogi, bo mięśnie są strasznie słabe.

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Aguś... pochwal się kto u Ciebie teraz pomieszkuje;)
Jak tam goldenka?
No i miłego dnia dla Was:Rose:

No jak to kto? Śnieżka http://www.dogomania.pl/threads/216631-7-miesięczna-Królewna-Śnieżka-po-wypadku-prosi-o-pomoc-!?p=17870397#post17870397

Dama i Królewna :loveu:

Co do goldenki to jeszcze nie wiem bo mama miała się z nią do Weta umawiać na ten tydzień i pewnie pójdą. Jak coś będę wiedzieć to Wam napiszę ;)

Pinczerko jak tam jamniś? Jest jakaś poprawa? A rehabilitujecie go?

Ja Wam również życzę miłego dnia! Pogoda ładna to i mam nadzieję że dzień będzie miły ;)

Oczywiście będąc tu zapale świeczkę dla Naszego Ukochanego Xedosa

• Przytulam Twoją wielką mordę Syneczku.......
    Cały czas o Tobie pamiętamy! Codziennie o Tobie myśle...

• Posted

Lili, wiedziałam, po prostu wiedziałam, że Śnieżka znajdzie u Ciebie ciepły kąt! I powiedz mi, jak ja mam nie nazywać Cię Psim Aniołem :loveu:

Jamnisia rehabilitujemy, nie chciałam zaśmiecać Ci wątku opowieścią co i jak ;) Już miesiąc walczymy, odstawiliśmy zastrzyki, Lucky dostaje wit. B Complex i tabletki na rozluźnienie mięśni, masuję go codziennie, wcześniej jeździliśmy do lecznicy do znajomej fizykoterapeutki, ale Lucky w lecznicy zamienia się w potwora :diabloti: więc teraz jeździmy tam tylko 2x w tygodniu, a resztę robię ja w domu (dodatkowo kąpiele w wannie, naświetlanie, rowerek itp.). Zniknął stan zapalny, jest tez czucie w łapkach - niestety zerowe mięśnie póki co uniemożliwiają nam chodzenie i wciąż nie wiadomo, czy stanie na łapki :-(

Jak Lili i Farcik przyjęli nową tymczasowiczkę? :)

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
    Lili, wiedziałam, po prostu wiedziałam, że Śnieżka znajdzie u Ciebie ciepły kąt! I powiedz mi, jak ja mam nie nazywać Cię Psim Aniołem :loveu:

Jamnisia rehabilitujemy, nie chciałam zaśmiecać Ci wątku opowieścią co i jak ;) Już miesiąc walczymy, odstawiliśmy zastrzyki, Lucky dostaje wit. B Complex i tabletki na rozluźnienie mięśni, masuję go codziennie, wcześniej jeździliśmy do lecznicy do znajomej fizykoterapeutki, ale Lucky w lecznicy zamienia się w potwora :diabloti: więc teraz jeździmy tam tylko 2x w tygodniu, a resztę robię ja w domu (dodatkowo kąpiele w wannie, naświetlanie, rowerek itp.). Zniknął stan zapalny, jest tez czucie w łapkach - niestety zerowe mięśnie póki co uniemożliwiają nam chodzenie i wciąż nie wiadomo, czy stanie na łapki :-(

Jak Lili i Farcik przyjęli nową tymczasowiczkę? :)

a podajecie HMB? na prawdę czyni cuda...

Posted

No co Ty Pinczerko nie zaśmiecasz mi wątku i tak się tutaj nic ciekawego nie dzieje jak widać ;)
    Kurcze mam nadzieję że jamniś zacznie chodzić w końcu, tyle starań, że nie ma innego wyjścia!

No a Śnieżulka jak już wszyscy wiedzą jest u Nas, Farcik i Lila przyjeli ją pozytywnie ale ona na Farcika się ostatnio denerwuje i burczy na niego natomiast wczoraj wyskoczyła do Lili bez powodu no i Lileczka się bardzo wystraszyła :shake:
    No i się zdenerwowałam troszku :mad::mad::mad:

Lili też się coś ostatnio dzieje bo ciągle by coś jadła i ciągle chodzi głodna... Masakra jakaś... Oczywiście swojej suchej karmy nie rusza tylko pochłania to co np Śnieżka ma w misce ehhhh... Wariatka mała...

Co do Goldenki to chyba dzisiaj jedzie do Weta... Mam nadzieję że to tylko jesienne przesilenie i nic poważnego ;)

Posted

necianeta89 napisał(a):
    a podajecie HMB? na prawdę czyni cuda...

Z ciekawości spytałam wczoraj weta - niestety na niewiele by nam się przydało, bo najwyżej rozbudowałaby się tkanka mięśniowa w przedniej części ciała, niestety tylne łapki bez ruchu nie mają na to szans. Jeśli już leki/suplementy to polepszające przewodnictwo, nie tkankę mięśniową.

Hm... ja przypuszczam, że Lili może być zazdrosna o Śnieżkę i dlatego wyjada jej jedzenie? Albo woli karmę dla szczeniaków ;)
    Widzę, że z malutkiej robi się prawdziwa dominantka... żeby tylko Was nie próbowała ustawiać :)

Trzymam kciuki za goldenkę!

Ja dziś zawiozłam mojego Gizmo do lecznicy na kroplówki - mama dała mu we wtorek kość wołową (a tyle się tłumaczy, że nie wolno kości!) i do teraz nie mógł się załatwić, musiałam go tam zostawić na 4 godz., biedaczek pewnie myśli, że już po niego nie wrócę :(

Posted

Kurcze z tymi zwierzakami Naszymi to siedem światów jest :shake:

A Lila nie tylko jej wyjada jedzenie, wariuje jak my np coś jemy, czasami się tak zachowuje jakby nie jadła dwa tygodnie... Mam nadzieję że to też jakieś przesilenie i musi więcej jeść, z jeden strony dobrze że je bo straszna z niej chudzina :roll:

A kto Gizmo? Mam słabość do tego imienia hihi :oops:

Posted

Je za dużo źle, je za mało też źle - ludziom też ciężko dogodzić :lol:

O jaki wesoły Gizmuś :loveu:
    A słabość bo odrazu mi się przypomina ten stworek z tego filmu... No jaki to był tytuł... Cholera wyleciał mi z głowy :oops:
    A poza tym Roki [*] miał taką mordkę jak ten Gizmo z filmu :evil_lol:

Posted

Lili8522 napisał(a):
    Je za dużo źle, je za mało też źle - ludziom też ciężko dogodzić :lol:

O jaki wesoły Gizmuś :loveu:
    A słabość bo odrazu mi się przypomina ten stworek z tego filmu... No jaki to był tytuł... Cholera wyleciał mi z głowy :oops:
    A poza tym Roki
  • miał taką mordkę jak ten Gizmo z filmu :evil_lol:

• gremliny :)

Posted

Awit napisał(a):
    Już zawsze będziecie tęsknić.
    Ja tęsknie prawie 6 lat, za moją psią miłością....

Cudna ta mała białaska u Ciebie w dt.

Śnieżka jest cudna ;)

Dziś do nowego domu pojechał Farcik... Trzymajcie mocno kciuki za niego...
    Przede wszystkim żeby nie uciekał :mad:

I tym sposobem zostały mi dwa psiaczki :-(...
    Pusto... Kurcze.... :shake:

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
    No już coraz bliżej :D
    Nie mówię... ja tylko głośno myślę:siara: hihihi
    Wygadałaś się już?:evil_lol:

Nieeeeee :shake: Nikt nic nie wie :siara: