Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonia71']to i ja w końcu (już od dawien dawna) zbieram się za bazarek -w części przeznaczę go na Jadzię-tylko qrcze nijak czasnu nie ma ...[/QUOTE]
Soniu, Jadzi na razie nie potrzeba pieniążków, jedzie do dusje, tylko w razie czego umawiamy się, że gdyby kiedyś była potrzebna pomoc w leczeniu (tfu, tfu) Jadzi, to wtedy pomożemy.

Posted

[quote name='sonia71']ok, :) Jadzia bądź szczęśliwa u dusje ![/QUOTE]
Oj będzie, będzie. Funia wczoraj fajnie powiedziała, że u dusje Jadzia nie będzie wiedziała czy jest królewną czy księżniczką :evil_lol:. To będzie jej jedyny problem :lol:

Posted

Kopiuję z "transportowego":

[quote name='emdziolek'][COLOR=#000000][B]29 czerwca jedziemy z Poznania do Anglii[/B]
[/COLOR][U]Do granicy przez Nowy Tomyśl, Świebodzin[/U]
Później Niemcy, Holandia, Belgia, Francja

Możemy zabrać jakiegoś psiaka albo przewieźć jakieś rzeczy jak trzeba[/QUOTE]

Posted

Dzieki Igam .
Sama nie wiem ....Byłby problem bo znowu trzeba organizować transport do Tomysla ,tak?

Szwagier dzwonił dzisiaj i ( jak to on ) przełozył przyjazd na ten weekend .Więc jeśli tym razem bedzie słowny to byc moze po niedzieli zaraz wyjadą .
W kazdym razie będę zaraz informować jak już bedzie u nas .

Posted

[B]Nie wiem co robić bo Jadzia ma ważną wściekliznę do 11 lipca 2012r[/B] .Wyjedzie na pewno wcześniej .Liczy się data więc wszystko gra .
Pytanie do Dusje .Czy ją szczepić czy dopiero zrobisz to po upływie terminu ,który jest w książeczce ?

Posted

Zagladam co jakis czas w oczekiwaniu na dobre wiesci :razz:

Funiu,jesli dasz rade zaszczepic Jadziule to bardzo Cie prosze, a jesli nie - zalatwie tu na miejscu.
Ile kosztuje szczepienie u Ciebie? Musze Ci przelac nalezne pieniazki za czerwiec wiec gdyby byla szczepiona u Ciebie to dolicze ten koszt.

Czekamy wiec na szwagra :cool3: Sprawdzalam w necie - do Venlo mam okolo 140 km w 1 strone, takze spokojnie moge podjechac. 3 i 4 lipca musze jechac do szpitala na scyntografie ale jesli przyjazd Jadzi wypadlby wlasnie w tych dniach to nic nie szkodzi, tyle ze dopiero po poludniu bede do dyspozycji.
Wczoraj sobie popracowalam dodatkowo i w ten sposob mam 1 dzien wolny do wyboru na okolicznosc przyjazdu Jadzi. Na pewno bedzie dobrze :lol:

Posted

[quote name='dusje']Zagladam co jakis czas w oczekiwaniu na dobre wiesci :razz:

Funiu,jesli dasz rade zaszczepic Jadziule to bardzo Cie prosze, a jesli nie - zalatwie tu na miejscu.
Ile kosztuje szczepienie u Ciebie? Musze Ci przelac nalezne pieniazki za czerwiec wiec gdyby byla szczepiona u Ciebie to dolicze ten koszt.

Czekamy wiec na szwagra :cool3: Sprawdzalam w necie - do Venlo mam okolo 140 km w 1 strone, takze spokojnie moge podjechac. 3 i 4 lipca musze jechac do szpitala na scyntografie ale jesli przyjazd Jadzi wypadlby wlasnie w tych dniach to nic nie szkodzi, tyle ze dopiero po poludniu bede do dyspozycji.
Wczoraj sobie popracowalam dodatkowo i w ten sposob mam 1 dzien wolny do wyboru na okolicznosc przyjazdu Jadzi. Na pewno bedzie dobrze :lol:[/QUOTE]

U nas wścieklizna bodajże 25 zł .dowiem się na miejscu .
Czyli co szczepimy ?

Posted

Uważam, że lepiej zaszczepić. Koszt nieduży, a Dusje nie będzie musiała od razu po wetach ganiać. Niech się z Jadzieńką najpierw ukochają :)

Posted

[quote name='Igam']Uważam, że lepiej zaszczepić. Koszt nieduży, a Dusje nie będzie musiała od razu po wetach ganiać. Niech się z Jadzieńką najpierw ukochają :)[/QUOTE]

Tak tak :cool3: Szczep Funiu a ewentualne fochy Jadziuli dzielnie przyjmij na klate :lol: Dziekuje za odwalenie za mnie czarnej roboty :evil_lol:

Pogoda nam sie klaruje wiec Jadzie czekaja dluuuuuugie spacerki w naszym cudownym lesie.
Zal tylko,ze przynajmniej przez tydzien/dwa bedzie na uprzezy, ale jak juz mnie przekona,ze ucieczki jej nie w glowie, to ho ho -bedzie brykac ile sil w lapinach :lol:

Posted

Ach Dusje, czuję, że już nie możesz się doczekać... że chciałabyś aby już był Ten Dzień :)
Cieszę się niezwykle razem z Tobą :multi:

Posted

[quote name='dusje']Tak tak :cool3: Szczep Funiu a ewentualne fochy Jadziuli dzielnie przyjmij na klate :lol: Dziekuje za odwalenie za mnie czarnej roboty :evil_lol:

Pogoda nam sie klaruje wiec Jadzie czekaja dluuuuuugie spacerki w naszym cudownym lesie.
Zal tylko,ze przynajmniej przez tydzien/dwa bedzie na uprzezy, ale jak juz mnie przekona,ze ucieczki jej nie w glowie, to ho ho -bedzie brykac ile sil w lapinach :lol:[/QUOTE]
Jadzia to taki pies ,ze nigdy nie ma fochów .Czasem jak muszę wyjechac do misata i zamykam ja to poszczeka żałosnie i się uspokaja .
Tylko tyle .
Ten pies ma wypisane na czole kocham życie i przytulanie .
Co ciekawe ...Jadzka broni terenu i swoich ludzi ze potrafi nawet ugryżc !!!!moja mama która kocha psy została potraktowana przez jadzie bardzo gwałtownie i szczekająco .

ps.Szwagier koło soboty ma być ....zobaczymy .

Posted (edited)

Trzeba koniecznie wyrobić Jadzi paszport, kosztuje 51 zł. Jadzia ma na koncie 32 zł, pozostałe koszty za paszport, czyli 18 zł dopłacimy z funią.
Zostaje jeszcze 20 zł za szczepienie i 250 zł za czerwiec za hotel. Funiu, wiem, że się nie upominasz, ale przecież opłaty trzeba płacić. Wysyłam do Ciebie 270 zł za czerwiec i szczepienie, założę chwilowo z pieniędzy innych psiaków :)

Edited by handzia
pomyłka
Posted

Dziekuje .Przydadza się .
W sobotę jadę zdjąc szwy Misi i podjadę do lecznicy aby wyrobić paszport .Chyba ,,ze wyjazd jednak wyklaruje się wcześniej .
Szwagier[B] niby [/B]ma być w Zamosciu już w srode .Kilka dni się pokręci z załatwieniami i wraca .Trzymam rękę na pulsie i jakby co będę z dusje ustalać resztę .

Posted (edited)

[quote name='handzia']Trzeba koniecznie wyrobić Jadzi paszport, kosztuje 51 zł. Jadzia ma na koncie 32 zł, pozostałe koszty za paszport, czyli 18 zł dopłacimy z funią.
Zostaje jeszcze 20 zł za szczepienie i 250 zł za czerwiec za hotel. Funiu, wiem, że się nie upominasz, ale przecież opłaty trzeba płacić. Wysyłam do Ciebie 270 zł za czerwiec i szczepienie, założę chwilowo z pieniędzy innych psiaków :)[/QUOTE]
Handziu :lol: Przepraszam bo jestem spozniona z oplata za czerwiec ale juz jutro nadrabiam i pieniazki wplyna na pewno na poczatku tygodnia.Nie martw sie, prosze.

Dzisiaj dzwonilam do Funi, ona wszystko wie. Najprawdopodobniej przyjazd Jadziulki nieco sie przesunie a w najgorszej opcji nigdy nie dojdzie do skutku.Wszystko w rekach Najwyzszego.

Cokolwiek sie stanie,Jadzia nie pozostanie bez naszego wsparcia finansowego, przynajmniej przez najblizsze 6 miesiecy. Juz teraz tak na zas prosze : szukajcie dla niej na wszelki wypadek najlepszego domku.Nie moge bowiem dac gwarancji ze bedzie nasza Jadzienka.

Jesli jednak okaze sie, ze strach przed najgorszym byl zbedny, bo "doktory stanely jednak na wysokosci zadania"- przyjedziemy po Jadzie. Obiecuje !
Wymiziajcie malenka :loveu:

Post scriptum: w tej nieoczekiwanie skomplikowanej sytuacji wszystkie emotikony wydaja sie byc nie na miejscu....nie czuje sie z tym dobrze.....dlaczego ciagle musimy dokonywac wyboru, nawet jesli idzie o dobro niczemu niewinnych i skrzywdzonych przez los sierot.....

Edited by dusje
Posted

A ja czuję, że wszystko będzie dobrze i Jadzia trafi najlepiej jak tylko można sobie wymarzyć, czyli do Was :)
Gdyby jednak moje przeczucia się nie sprawdziły, to będziemy szukać dalej, nie martw się o nic, tylko teraz skup się na sobie :) Trzymam kciuki :)

Posted

Handziu

Poszedl przelew za czerwiec plus szczepienie =270 zl i 30 zl a'
konto lipca. Ponownie doladuje konto i uzupelnie oplate za ten miesiac.
Jeszcze raz przepraszam za opoznienie

Posted

Doszło 300 zł. Dzięki dusje :) Było na koncie 31,70 + 300 zł = 331,70 - 270 zł (hotel+szczepienie) - 32 zł (paszport) = [B]29,70 zł[/B] tyle wynosi aktualny stan konta