Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sprawdzałam pociagi od nas .Tragedia .Trzeba jechac do lublina -Pózniej pociągiem kombinacje straszne ,
Jest też pociąg z Lublina o godz . 8,22 do Poznania ( przyjazd na godz . 14,40 ).
Cena biletu to 86 zł człowiek i 15 zł pies .Dojazd do Lublina to koszt około 30 zł w obie strony busem bo swoim autem 6o zł .
Więc ten dojazd to na oko jakieś 300 zł .Tylko kurde kto na ten Poznań zawiezie ?
Kurde a moze ktoś z Lu blina by zawiózł do Poznania ?
Tak gdybam bo widze ,ze z Miedzyrzeczem bedzie trudno ,,,,,,

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jestem w kontakcie z becialublin .zawiezliby z Lublina do Poznania za zwrotem kosztów ,ale mają samochód duzy terenowy i koszty nie będa małe ....
Dowiem się ile i napisze ,.Moze udałoby się uzbierac cos .....

Cena za ten transport to 600zł to sama cena gazu ......
Moze trzeba zacząc zbierać ?

Edited by funia
Posted

ancyk jeszcze nie napisala do mnie.Czekam wiec nadal na konkrety :cool3:

funia, a moze pan Przemek moglby nam pomoc? Wiozl Jadzie do Ciebie, pamietasz? handzia miala do niego nr tel i fizia. Moze daloby sie dzieki niemu przez Warszawe?

edit: dopiero teraz zauwazylam post dot. ewentualnej pomocy Beci

Posted

dusje napisał(a):

funia, a moze pan Przemek moglby nam pomoc? Wiozl Jadzie do Ciebie, pamietasz? handzia miala do niego nr tel i fizia. Moze daloby sie dzieki niemu przez Warszawe?

Jakis czas nie odbieral od nas telefonu więc nie wiem ....Moze miał dośc transportów ?

Posted

dusje napisał(a):

Też o nim przypomniałam sobie dzisiaj :) Zadzwonię.....

Posted

funia napisał(a):
Jestem w kontakcie z becialublin .zawiezliby z Lublina do Poznania za zwrotem kosztów ,ale mają samochód duzy terenowy i koszty nie będa małe ....
Dowiem się ile i napisze ,.Moze udałoby się uzbierac cos .....

Cena za ten transport to 600zł to sama cena gazu ......
Moze trzeba zacząc zbierać ?

Ja w razie czego do Lublina zawiozę królewnę :) Mam swoje sposoby na mojego TZ-ta :roll: ;)

Posted (edited)

Gdyby wypalilo z panem Przemkiem to znow musimy szukac kolejnego transportu W-wa - Miedzyrzecz lub Gorzow Wlk badz Poznan. Gdyby Jadzia dojechala do Poznania to po prostu przyjedziemy po nia sami.

Kurcze, my jezdzimy benzynowcem 1,6 i w jedna strone do Kamienia /ok 1000 km/ wydajemy ok 100 euro, gora 120.

Edited by dusje
Posted

dusje napisał(a):
Gdyby wypalilo z panem Przemkiem to znow musimy szukac kolejnego transportu W-wa - Miedzyrzecz lub Gorzow Wlk badz Poznan. Gdyby Jadzia dojechala do Poznania to po prostu przyjedziemy po nia sami.

Kurcze, my jezdzimy benzynowcem 1,6 i w jedna strone do Kamienia /ok 1000 km/ wydajemy ok 100 euro, gora 120.

PatiC jest chyba z Warszawy, może dowiozłaby Jadzię do Poznania? Zrobimy bazarek dla Jadzi na transport. Najgorsze jest to, że jakbyś teraz była w Kamieniu, to nie byłoby problemu, bo moja siostra jest teraz w Świnoujściu...Ale to już przepadło.

Posted

Zeby nie te ceregiele z moim serduchem to faktycznie siostra mogla zabrac Jadzie, a moje kochane dziewczyny ze Szczecina na pewno przetrzymalyby ja do mojego przyjazdu.
Nic to, kombinujemy dalej.Cromikowa podawala watek drugiej Pati, z Radomia

Posted

Dziewczyny to kawał drogi (ok 600km w jedną stronę o ile się nie mylę - do Międzyrzecza) to nie ma się co dziwić, że to kilka stówek trzeba liczyć, 300zł to na pewno za mało nawet na samo paliwo. Ja wczoraj byłam we Wrocławiu po sunię na dt, mamy duże terenowe auto, które dużo pali i koszt przejechania 320km to 200zł za samo paliwo.

Myślę o jeszcze jednej opcji, gdybyśmy pojechali przez Poznań to nadrabiamy kawałek drogi (jakieś 60km) i jedziemy inną trasą, ale to w sumie nie problem. Może odebralibyśmy ją z Poznania? Tylko wtedy prosiłabym o zwrot za paliwo za nadrobiony odcinek i pojechalibyśmy prosto do Grzybowa, dusje mogłabyś ją z Grzybowa odebrać?

Posted

Cioteczki, nie bardzo mogę się połapać jak ma wyglądać transport Jadzi-skąd, dokąd, kiedy, gdyby była potrzeba przetrzymać Jadzię kilka dni w Gorzowie Wlkp., to może u mnie się zatrzymać - do 11 sierpnia, bo potem wyjeżdzam.

Posted

Sara, bo dziewczyny chyba same jeszcze nie bardzo mają to zorganizowane ;) ja 6 sierpnia mogę sunię zabrać z Gorzowa lub Międzyrzecza lub Poznania i dotransportować dalej do dusje, teraz chodzi o zorganizowanie transportu z Zamościa do którejś z w/w miejscowości. Ponieważ trasa jest długa to będzie potrzebne przetrzymanie suni, możliwe że w Gorzowie ;)

Posted

Cromikowa napisał(a):
Sara, bo dziewczyny chyba same jeszcze nie bardzo mają to zorganizowane ;) ja 6 sierpnia mogę sunię zabrać z Gorzowa lub Międzyrzecza lub Poznania i dotransportować dalej do dusje, teraz chodzi o zorganizowanie transportu z Zamościa do którejś z w/w miejscowości. Ponieważ trasa jest długa to będzie potrzebne przetrzymanie suni, możliwe że w Gorzowie ;)

Oj, ciężko będzie znaleźć transport z Zamościa do Gorzowa czy Międzyrzecza. To taki kawał drogi. Może już szybciej coś do Poznania. Ale i tam to jest wyzwanie. Myślę tu o bezpłatnym transporcie, przy okazji czyjejś podróży w te strony. A płatny transport, nawet za zwrot kosztów paliwa to będzie dużo kosztował.

Posted

Sara2011 napisał(a):
Oj, ciężko będzie znaleźć transport z Zamościa do Gorzowa czy Międzyrzecza. To taki kawał drogi. Może już szybciej coś do Poznania. Ale i tam to jest wyzwanie. Myślę tu o bezpłatnym transporcie, przy okazji czyjejś podróży w te strony. A płatny transport, nawet za zwrot kosztów paliwa to będzie dużo kosztował.

Najlepiej byłoby do Poznania.Tak myśle .....
Dlatego taka rozpietość w terminie bo Dusje która bierze Jadzie na DT , jest w stanie w terminie od 4 sierpnia do bodajże 14 sierpnia odebrać ją z tych wcześniej wymienionych miejscowości bo bedzie wypoczywac w tym terminie nad morzem w Kamieniu Pomorskim .
Chyba nie zagmatwałam jeszcze bardziej ,co?

Posted

[quote name='funia']Najlepiej byłoby do Poznania.Tak myśle .....
Dlatego taka rozpietość w terminie bo Dusje która bierze Jadzie na DT , jest w stanie w terminie od 4 sierpnia do bodajże 14 sierpnia odebrać ją z tych wcześniej wymienionych miejscowości bo bedzie wypoczywac w tym terminie nad morzem w Kamieniu Pomorskim .
Chyba nie zagmatwałam jeszcze bardziej ,co?

Na wątku transportowym Miau ktoś jedzie 31 lipca z Łodzi do Poznania i może zabrać zwierzaka. Moze udałoby się Jadzię dostarczyć jakoś do Łodzi? No i trzeba by było w Poznaniu jakoś Jadzię "przechować" do tego 4 sierpnia.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=62304&sid=4d54cae1554743cdbc9e859d25552607&start=150

Posted

[quote name='Sara2011']Na wątku transportowym Miau ktoś jedzie 31 lipca z Łodzi do Poznania i może zabrać zwierzaka. Moze udałoby się Jadzię dostarczyć jakoś do Łodzi? No i trzeba by było w Poznaniu jakoś Jadzię "przechować" do tego 4 sierpnia.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=62304&sid=4d54cae1554743cdbc9e859d25552607&start=150

Ten transporcik bylby super pod warunkiem ze Jadzia dojechalaby do Lodzi. Mysle, ze daloby rade zalatwic jakis tymczas w Poznaniu lub ewentualnie hotelik.
Sara :lol: bardzo dziekuje za oferowana pomoc Jadziulce. Na razie ancyk1 obiecala przetrzymac malutka z 5 na 6 sierpnia, tyle ze nadal nie wiem czy w Gorzowie czy w Miedzyrzeczu bo jeszcze nie odpisala na PW. W razie czego miej Jadzienke na uwadze,bardzo prosze, gdyby jednak zaszla koniecznosc przetrzymania jej w Twojej miejscowosci.
Bardzo sie martwie ta cala podroza,jak zniesie ja Jadzia.Ona przeszla juz tyle zlego :-(

Posted

Dziewczyny, a nie sądzicie, że najlepiej jak ona w czasie tego transportu przejdzie przez jak najmniej "rąk", to dla psa ogromny stres, nie dość że taki długi czas w aucie to jeszcze ciągle nowa osoba/nowe auto, a być może nocleg w nowym domu... na wątku transportowym ktoś zaproponował że za paliwo zabierze ją z Zamościa do Poznania, może zapytajcie ile by to kosztowało i czy mogliby ją zabrać w niedzielę, przetrzymać jedną noc i ja bym ją w poniedziałek rano odebrała. Zawsze to tylko dwie nowe osoby dla Jadzi.

Posted

Cromikowa napisał(a):
Dziewczyny, a nie sądzicie, że najlepiej jak ona w czasie tego transportu przejdzie przez jak najmniej "rąk", to dla psa ogromny stres, nie dość że taki długi czas w aucie to jeszcze ciągle nowa osoba/nowe auto, a być może nocleg w nowym domu... na wątku transportowym ktoś zaproponował że za paliwo zabierze ją z Zamościa do Poznania, może zapytajcie ile by to kosztowało i czy mogliby ją zabrać w niedzielę, przetrzymać jedną noc i ja bym ją w poniedziałek rano odebrała. Zawsze to tylko dwie nowe osoby dla Jadzi.

Zgadzam się z Tobą .Uważam ,ze im mniej ,,poczekalni,,tym lepiej .Pomimo ,ze Jadzia jest otwarta i nie strachliwa na pewno przezyje stres .Juz sam fakt ,ze nie będzie ze mną i opuści miejsce w którym była długo .Jedyne czego bardzo się boje to to .zeby nie zwiała ....Jest sprytna .
Mozesz mi podac jak tam wejść na ten transportowy zapytam o cenę paliwa .

Posted

Mamy doświadczenie w transportach psów i na prawdę wiemy jaki to ogromny stres nawet dla pewnego siebie psa. Większość tych biedaczków nigdy wcześniej nie jechała autem i to dla nich po prostu szok, wieźliśmy kiedyś przez ponad 400km sunię, która całą drogę stała - nie usiadła, ani nie położyła się nawet na chwilę, a to była duża psica, przewracała się, ale za nic nie chciała się położyć... to był dla niej ogromny stres, potem była u nas na DT i okazało się, że to bardzo pewna siebie i silna sunia, ale podróż autem to był dla niej dramat....