Jaaga Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Otrzymałam bazarkową wpłatę 7 zł od Feluska997. Dziekuję. Natomiast zapomniałam napisać, że w sierpniu Fil ma utrzymanie zapewnione dzieki pomocy naszej jkp. Dostał 150 zł. Dodatkowe 50 zł przeznaczyłam na ogłoszenia wyróznione dla naszych kocich tymczasowiczów. Czy mogłabym prosić o ponowne zrobienie jutro Filowi kilku ogłoszen na najpopularniejszych serwisach? Będzie piątek, więc warto go pokazać. Do tego, skoro Fil jest zabezpieczony finansowo, to warto byłoby te ogłoszenia wyróznić. Czy Fil ma Allegro? W tym całym spisie nie widzę, a ja jednak największy odzew dalej mam z allegro. Bardzo prosiłabym o wyróżnioną aukcję na 2 tyg. dla niego. Sama potrafię zrobić tylko takie zwykłe, bez tła, kolorów, róznej czcionki, zdjęć w tekście. Na wątku Psotki pisałam juz, że nie przyjechała osoba nia zainteresowana, więc z adopcji na razie nici. Może Fila dzięki wyróznieniom ktos dostrzeże. Z tych ogłoszen nie było jednego zapytania, to może teraz jako pierwsze dać zdjęcie z Miriam? Fotki z dziećmi wzbudzają wieksze zainteresowanie, bo mozna wnioskować z nich, że pies jest naprawdę łagodny. Quote
ocelot Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Jaaga Fil i Psotka mieli zrobione ogłoszenia 4 dni temu, chyba na następne jest ciut za wcześnie? ja muszę poszukac bazarku ogłoszeniowego, bo sama ogłoszeń nie robię. Jak znajdę to im wykupię ponownie, ale te ogłoszenia są wciąż aktywne. Quote
Jaaga Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Wiem, tylko chodziło mi o wyróżnienie. Ania102 robi własnie wyróznione starachowickim psom i jest wiele adopcji, a ze zwykłych ponoć ma ciszę. Co z allegro? jesli nie ma, a nikt nie może zrobić ładnego, to ja zrobię takie, jak umiem. Dziś Sonia wraca z adopcji. Nie wiem, co zrobię sama z tyloma psami. Fil jest najmniej kłopotliwy, ale za to ilościowo nie podołam. Quote
ocelot Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Z Finansami Fila dostaję lekkiego świra....:) Jaaga doliczać do wpływów 150 od jkp zl? Quote
Jaaga Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Nie. Ja się sama rozliczam z Joasią. Po prostu suche z którym przyjechał lezy na wszelki wypadek, a Fil je to, co nasze psy. Quote
ocelot Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 [quote name='Jaaga']Nie. Ja się sama rozliczam z Joasią. Po prostu suche z którym przyjechał lezy na wszelki wypadek, a Fil je to, co nasze psy.[/QUOTE] Dobra to ja to wykasuję. Przelałam pieniążki. daj znać czy dotarły Quote
Jaaga Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Dotarły, dziekuję. Wczoraj Andrzej dostał burę za to, ze z zaskoczenia z zębami przyjechał, bo zawsze ustalamy wcześniej termin zabiegów. Niestety, później juz nie miałabym czym jechać. musiał zostawić Fila i drugi raz po niego jechać. Fil wrócił obudzony, tylko głodny. Rachunek wstawiony razem z psotkowym, bo doktor pomylił się i odwrotnie przypiął paragony. Quote
Agata P Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Zapraszam na bazarek na kieleckie bidy ;-) Ciuchy w ''normalnych'' rozmiarach (nie na szczypiorki;-)) XL,XXL i wiele innych.... BAZAREK KLIK Quote
ocelot Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Bazarek piekny, ale... rozmiary nie te:) Wykupilam na bazarku ogłoszenia. Quote
Jaaga Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Świetnie, że bedą nowe. Tylko Fil pozostał z tomaszowskiej trójki. Z jego adopcją moga być problemy, bo Fil musi mieć szczelne ogrodzenie lub chodzić tylko na smyczy. Do tego ma fioła na punkcie kotów. Takiej zajadłości dawno nie widziałam. Czyli domy z kotami i spacerami bez smyczy odpadają. Quote
ocelot Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 tak myślalam, że z Filem będzie najgorzej. Zaraz wyśle go do kolejnych ogloszeń. Quote
Jaaga Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Nawet się nie spodziewałam. Wywinał numer, jak przyjechali ludzie oglądac Psotkę. Dotarli na miejsce wczesniej i byłam właśnie na spacerze z psami w ogrodzie. Dałam im więc Psotke na spacer, żeby zobaczyć relacje z ich bokserkiem. W tym czasie Fil przekopał się pod płotem i wydostał z ogrodu. Zaczęłam go wołac i gonić. Niestety, wcale na mnie nie zwrócił uwagi. Od razu do akcji łapania włączyła się moja mama i starsza córka tych ludzi. Fil ogłupiał na wolności i miał nas w nosie. Tylko z daleka widziałysmy, jak biegnie coraz dalej przed siebie. Pobiegł na drogę szybkiego ruchu i biegł w stronę centrum, ale na szczęście drogę przebiegł mu kot. Fil ma fioła na punkcie gonienia kotów, więc rzucił się za nim. Kot był z firmy koło nas, więc Fil przez czysty zbieg okoliczności wrócił tutaj. kociak uciekł za ogrodzenie, a Fil stał zdezorientowany. Wtedy mama złapała go za obrożę, a ja dobiegłam ze smyczą. Myślałam, ze dostanę zawału, cała się trzęsłam. Fil na smyczy znowu stał się normalnym, grzecznym psem i jego zew całkiem uleciał. Jednak wiem, że absolutnie nie można go puscić luzem. Reakcja jak u husky, choć raczej nie przypomina. Quote
ocelot Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Cos tam w pysku ze szpica ma. Inna sprawa, że nasiedział się w boksie 2 na 3 miesiącami.... Quote
Jaaga Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Tak, ale przecież u nas ma duzy ogród do dyspozycji i poza tym chodzi dalej na spacery na smyczy. takiego zrywu jeszcze nie widziałam. Kompetnie mu odbiło i nic do niego nie docierało. Gdyby nie ten kot, to nigdy sam nie wróciłby. Quote
ocelot Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='Jaaga']Tak, ale przecież u nas ma duzy ogród do dyspozycji i poza tym chodzi dalej na spacery na smyczy. takiego zrywu jeszcze nie widziałam. Kompetnie mu odbiło i nic do niego nie docierało. Gdyby nie ten kot, to nigdy sam nie wróciłby.[/QUOTE] Ano widzisz. Tak to z tymi schroniskowcami jest. Nigdy nie wiadomo co mu odbije. Quote
savahna Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 To miał psiak duuuużo szczęscia. Kociakowi powinien podziekowac.;) Robie mu swieży pakiet. Na Gumtree p;oprzednie jego ogłoszenie musiałam usunac i tak sobie zerknęła....sporo miał wejśc, ponad sto... http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Wilczasty-FIL-mix-owczarka-niemieckiego-zrownowazony-oddam-W0QQAdIdZ305837460 Quote
ocelot Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='savahna']To miał psiak duuuużo szczęscia. Kociakowi powinien podziekowac.;) Robie mu swieży pakiet. Na Gumtree p;oprzednie jego ogłoszenie musiałam usunac i tak sobie zerknęła....sporo miał wejśc, ponad sto... http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Wilczasty-FIL-mix-owczarka-niemieckiego-zrownowazony-oddam-W0QQAdIdZ305837460 Ja mu też zamo0wiłam pakiecik, ale nie wiem kiedy będzie. Quote
Agata P Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 No to się Jaaga najadłaś strachu. Wydaje mi się ,że on już ma taki charakter , ja mam takiego ''dezertera'' w domu ma 7 lat jest od szczeniaka u nas i od małego tak zwiewał.Spacer bez smyczy bez szans,teren ogrodzony nie bardzo bo gnojek przeskakuje płoty.Na wołanie nie reaguje wogóle. Udało mu się parę razy zwiać ale zawsze wraca,świetnym ''wabikiem'' jest auto uwielbia jeździć. a na smyczy tak jak Fil aniołek. Quote
Jaaga Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Pewnie tak, jak pisze Agata, już taki pozostanie. Gdyby jeszcze biegał w pobliżu, to pół biedy, ale on puścił się przed siebie i na nic nie patrzył. Jak od nas uciekł, to dalej biegł chodnikiem przy drodze szybkiego ruchu do centrum, więc pewnie ucieczka skończyłaby się tragicznie, gdyby nie kot. Teraz na spacerach w ogrodzie chodze za nim krok w krok, bo boję się, żeby znowu nie wykombinował czegoś z ogrodzeniem. Z kotami dziwna sprawa. Króliki go nie ruszają już, kury sąsiada podchodzą pod nos do miski i nic, a takie szaleństwo na koty. Quote
Agata P Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Jaaga'] a takie szaleństwo na koty.[/QUOTE] może on tylko goni kota jak ucieka ,mój tak ma:cool3: a jak kot stanie,lub wlezie np.pod auto to traci zainteresowanie Quote
Jaaga Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ocelot, zmień tytuł. Fil uciekł. Napisz proszę, że uciekł i dodaj Katowice. Czy ktos go może dać na zaginione? Jestem bez samochodu i cały czas go szukam. Nie mam czasu na pisanie. Bardzo prosiłabym, gdyby ktoś mógł zrobić mi nieduzy plakacik, bo sama nie potrafię. Nie wiem, czy dam radę je rozwiesic, bo ostatnio za takie SM wlepiła mamie mandat, ale chociaż na sklepy powiesiłabym. Ma na sobie czerwona odblaskową obrożę. Quote
ocelot Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Ja nie umiem robić plakatów, w Katowicach nikogo nie znam. Quote
Recommended Posts