Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć!! Wiecie, a duża popsuła Kręęęęęę!!!!!!!!!
Wzięła ją do weterynarza (już umiem to słowo!) i teraz Kra ma bardzo wielką dziurę. Tam gdzie miała małą... I pachnie krwią. Mam ochotę ją polizać, ale duża krzyczy.
Duża dostała takie czarne zdjęcie, mówi, ze mojej nogi i powiedziała, że jestem bardzo biedny. No a ja tą noge mam taką długo. Przyzwyczaiłem się. Czasem mnie boli. Trochę.
Żubr jest śmieszny, nawet ja warczy i udaje groźnego. Tylko Piku się ciągle z nim bawi, a ja chcę żeby bawiała się ze mną. Tylko ze mną!!!!
Nauczyłam się wsiadać do auta, ale jeszcze się trochę boję, wiecie? Nie wiem czego, bo jeździć lubię. Jak jedziemy, to potem jest spacer. I smaczne rzeczy. Raz zjadłem rybę z torby która stała obok. Dobra ryba, tłusta, pachnąca dymem. Duża się śmiała, że jestem hrabia, skoro jem łososia. Co to jest hrabia?

Ukradłam z watku zlotowego jeszcze takie fotki Mańka:

Posted

No i tak trzymać ;)

Cześć!
Wczoraj byliśmy nad rzeką. Rzeka była mokra i Piku do niej wlazła. Nie lubię rzeki. Ale chaszcze nad rzeką bardzo lubię :) Poszedłem sobie pozwiedzać chaszcze, ale duża zaraz się darła, zebym wracał. No co za maniery, ledwo pies na chwile zniknie, już wrzeszczeć! Ale i tak sobie pobuszowałem w krzakach.... W krzakach siedzą kaczki i ślimaki. Kaczki uciekają i robią dużo hałasu, a ślimaki są niesmaczne. A głęboko w krzakach siedzą myszy i pachną. Tam nie włażę, bo gałęzie kłują. Nad rzeką leżą rybie łuski, ciekawe skąd?
Żubr się wytarzał w kupie :) Duża sie darła i wsadziła go do pudła. Ja się nie wytarzałem chociaz miałem ochotę.....

A dzisiaj mieliśmy jechać do lasu, ale sie zrobiła burza i nie pojechaliśmy.

Posted

W zasadzie to noga jest do zrobienia. Trzeba by otworzyć nogę, odświeżyć końce kości i złożyć za pomoca metalowych elementów. Ale- musimy się zastanowić z wetami jakie jest ryzyko a jaka szansa na sprawność, no i chcę Maniowi zrobić na wszelki wypadek podstawowe badania, szczeniakiem to on już nie jest....
Ze względu na moja pracę i wredną pogodę, oraz to, ze mam na głowie pociętą Krę, dalsze posuniecia weterynaryjne planujemy na poczatek września ;)

Manius przestał się już dąsać o Żubra, za to rozbi się coraz odwazniejszy i weselszy- na sobotnim spacerze wpadł w taką cudną głupawkę i zaczął ze świrem w oczach latać dookoła po łące :)

Maniek obiecał, że jutro coś opowie ;) a ja powrzucam kilka fotek....

Posted

Cześć!!!!!
Duża teraz ciagle znika. Do pracy chodzi, mówi, że musi. Ok.... Jak juz wróci z tej pracy, to idzie z nami na spacer, tylko, ze wieczorem to okropnie gryzą komary. I ciemno jest, ble.
Ostatnio byliśmy na długich spacerach za dnia- duża akurat nie szła do pracy. Najpierw za miastem na takim czymś- poligonie. Poligon jest duży i zielony i są pola do ganiania. Bardzo mi się tam podobało, były myszy w krzakach i ptaki i bardzo miękka trawa i tak pachniało! Aż mi się chciało biegac po tej trawie w kółko i w kółko i w kółko, aż w uszach szumi i w głowie się kręci. Czasem jak jestem szczęśliwy to tak właśnie biegam. I Piki też biegała, a Żubra to wogóle nie było widać. Znaleźliśmy kość, ale całkiem zupełnie suchą i białą.
A drugiego dnia byliśmy nad jeziorkiem, jeziorko było mokre. Piki też nie lubi jeziorek. A Słowik pływała- sama wlazła!!!!!!!!! Dziwne....
Duża też pływała i to okropnie daleko.
A ja sobie poszedłem pobuszować w krzkach i bawiłem się z atkim fajnym psem, ale Piki chciała go ugryźć, chyba była zazdrosna. Strasznie się darła.
Dzisiaj byliśmy w parku, ale szybko było ciemno i komary żarły. Bawiłem się z goldenem i z małym pieskiem i z taką czarną labradorką. I był jeden pies, co miał obrożę świecącą. I znalazłem dwie wykopane dziury, takie duże że się zmiesciłem. Lubię dziury.....

Lubię też jak duża nie pracuje i możemy jechać na spacer.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ciekawe czy " duza " sie zgodzi?......:)

Hehe ;) My normalnie śmigamy ciągle razem na spacery ;) Mnie teraz nie było 2 tygodnie i dzisiaj wróciłam i właśnie się zgłaszam, że możemy dalej pomykac ;)

Posted

Fajnie mieć takie dogomaniackie spacery na co dzień, tym bardziej ze sforą Ulv. Sama Kra to juz rozrywka, dorzucić do tego Piki i zmieniające się tymczasy, musi być ciekawie :)

Posted

Avaloth napisał(a):
Fajnie mieć takie dogomaniackie spacery na co dzień, tym bardziej ze sforą Ulv. Sama Kra to juz rozrywka, dorzucić do tego Piki i zmieniające się tymczasy, musi być ciekawie :)

Magda nie ma za bardzo gdzie wybiegać sfory koło siebie, więc wrzuca psy do auta i 15 minut i jest u mnie ;) Misiowlik nie przepada za Krą, bo ją rozjeżdża, ale Piki czy Macka to bardzo lubi/lubiła ;)

Posted

Duża się zgodzi ;) aczkolwiek po weekendzie, bo do piatku pracuje, a potem są targi.

Cześć!
Smutno u nas było. Szczeniak zniknął, a duża ryczała.......
....a druga duża się potłukła i wygląda .... kolorowo. Znaczy ma kolorowe na czole i na nosie. I czarne wokół oczu i troche jest straszna.
No i byliśmy w lesie, takim zupełnie prawdziwym. Las jest fajny! Pachnie różnymi zwierzakami. I jest trawa. I drzewa. Wlazłem na takie fajne zwalone drzewo, a duża się śmiała, że się robię akrobata. I kałuże są i pachną zupełnie inaczej niż w mieście. Lubię pić wodę z takich leśnych kałuż.
Tylko jeżyn nie lubię, bo kłują. A duża lubi i je. To znaczy nie te kolce, tylko takie owocki. Fuj. I komarów też nie lubię......
Ostatnio biega z nami na spacery Lusia. Lusia jest fajna, lubie ją. Przedtem siedziała w klatce i była smutna i chora, a teraz biega i jest wesoła. Duża mówi, ze musi jej znaleźć dom. Nie rozumiem, zgubił się czy coś? Jak dom się może zgubić? Ja myślę, że Lusia mogłaby mieszkać z nami, ale duża mówi, ze ona potrzebuje swoich własnych dużych.....

Posted

mam nadzieję, że Maniuś się nie obrazi, ale bardzo proszę Cioteczki o zajrzenie do kolegi Mańka ze schronu małego Dropsika z mojego podpisu, który bardzo potrzebuje domku, bo siedzi schowany w biurze pod biurkiem i tak spędza większość czasu każdego dnia od przybycia do schronu :(

i całuski dla Mańka oczywiście, któremu się udało i poznaje teraz nasz piękny świat na nowo :)