Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 639
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odebrałam wczoraj wyniki badań krwi - całutka morfologi i biochemia - nie ma na razie w nich nic niepokojącego.
Wszystkie wyniki Sanderki będą skonsultowane wkrótce z onkologiem z SGGW - zobaczymy jakie wg niego będą rokowanie dla Sanderki.
Od wczoraj znów "walczymy" z pałeczką ropy błękitnej , gronkowcem i grzybem w uszach . Oby tym razem sie udało .....
Sanderka robi sie łobuzem - wczoraj wieczorem zamiast grzecznie ułożyć sie do spania (zawsze kładzie sie na boczku z głową na podusi, pańcia przykrywa ją kocykiem , drapie po łepku i Sandrunia zaraz zaczyna baaardzo głośno chrapać:lol:) zaczeła mnie łapać za rękawy , szczypać po dłoniach - jednym słowem agresorka :evil_lol:

Posted

Oj serduszko to ona już skaradła - tylko miejsca w domku brak :shake:
Wczoraj "uczyłyśmy" sie nowej komendy ;) : Sandra - całus :evil_lol: i Sanderka dawała mi całuski "z wyskoku" :loveu::loveu::loveu:

Posted

Faro napisał(a):
Oj serduszko to ona już skaradła - tylko miejsca w domku brak :shake:
Wczoraj "uczyłyśmy" sie nowej komendy ;) : Sandra - całus :evil_lol: i Sanderka dawała mi całuski "z wyskoku" :loveu::loveu::loveu:

Ten, kto ma boksia, ten wie, jak to wygląda...
Tak mi żal tej Suczynki, że wciąż bez swojego domu.:shake:

Posted

Czy mała nadal szuka domku?
Nie czytałam całego wątku, więc jeśli ktoś byłby tak miły i mi odpowiedział, to byłabym wdzięczna...
Jak zachowuje się wobec ludzi, innych psów, kotów i mniejszych zwierząt?
Czy choruje/ chorowała?
Jeśli możecie, to wymieńcie jeszcze parę epitetów, które ją charakteryzują (hałaśliwa, łagodna, absorbująca, spokojna, żywiołowa itp.).
Jeśli są jakieś aktualne zdjęcia, to byłabym wdzięczna za podanie linków.
Pozdrawiam :smile:

Posted

[quote name='Dory']Czy mała nadal szuka domku?
Nie czytałam całego wątku, więc jeśli ktoś byłby tak miły i mi odpowiedział, to byłabym wdzięczna...
Jak zachowuje się wobec ludzi, innych psów, kotów i mniejszych zwierząt?
Czy choruje/ chorowała?
Jeśli możecie, to wymieńcie jeszcze parę epitetów, które ją charakteryzują (hałaśliwa, łagodna, absorbująca, spokojna, żywiołowa itp.).
Jeśli są jakieś aktualne zdjęcia, to byłabym wdzięczna za podanie linków.
Pozdrawiam :smile:
Dory, Sandra jest nadal do adopcji.
Najlepiej na te wszytskie pytania odpowie Faro, jak tylko będzie na forum.
A zdjęcia zaraz wyszukam i podam strony.
są w pierwszym poście podane: wiecej zdjec str.10; 18; 22
Ale to są zdjęcia sprzed roku <szok>
Nie ma Sandrunia zdjęć aktualnych, a troszke jej pysio bardziej posiwiał :sad:

Posted

Niestety Sandrunia kotów nie lubi... Co z dziećmi to nie wiem. Trzeba poczekać na Faro...
Często rozmawiałam z Faro na temat Sandry i parę słów na jej temat mogę powiedzieć (Faro! Jeśli się gdzieś mylę, to przepraszam i popraw mnie)...
Sandra jest starszą suczką, która z racji swojego wieku nie jest już żywiołowa... Są momenty, że bawi się jak dzieciak, ale wszystkie boksie takie są. Spaceruje sobie z dwoma malamutami i z nimi się zgadza. Potrzebuje miłości, mnóstwa miłości. Ciepłego, swojego, domowego kąta i swojego człowieka. Bardzo garnie się do Faro, gdy ta ją odwiedza i domaga się pieszczot. Jest śliczną, starszą sunią, która bardzo zapadła mi w serce... Niestety, ja nie mogę jej adoptować :-( I jest mi z tego powodu bardzo źle :-( Dlatego jeśli są jakieś szanse na domek dla Sandry, to błagam o niego :-( Ona potrzebuje swojego człowieka na resztę dni, które jej zostały...

Posted

Sandra to ........"morderca kotów" (z pewnością ktoś ją szczuł na koty w przeszłości i to zostało mocno zakodowane w jej psychice).Do psów róznie - są takie które akceptuje, wręcz bardzo lubi , ale są też takie do których "startuje" z zębami - myślę jednak że relacje "psie" są do wypracowania.
Sandra jest w ciągłym leczeniu - od roku "walczymy" z pałeczką ropy błekitnej i gronkowcem, które ma w uszach (teraz jeszcze doszedł grzyb). Dletego wymaga systematycznej pielęgnacji uszu (czyszczenie,zakrapianie) Ponadto jest po operacji nowotworowej - wycięta śledziona (guz niestety był złośliwy) i guzki listwy mlecznej. Jest wysterylizowana.W chwili obecnej jest w dobrej kondycji zdrowotnej , ale wymaga systematycznej opieki lekarskiej i okresowych badań kontrolnych Z uwagi na to iż jest alergikiem wymaga odpowiedniej karmy ( je eukanube dermatosis - dieta weterynaryjna dla alergicznych psów) Ma też problem z moczeniem się - ale być może przy częstych spacerach dałoby się to opanować . Po prostu jak każdy starszy pies wymaga czestych wyjść i ciepełka.

Sandra jest niesamowicie kochaną staruszką, pragnie ciepła, miłości (jak każdy boksio. UWIELBIA BANANY, które .........je łyżeczką (taka z niej dama, że łyżeczką je banana ;))

Posted

Ja mam warunki, żeby przygarnąć drugiego psa, ale jeszcze nie pytałam rodziców, dlatego na razie tylko się rozglądam za boksiem. Mamy teraz ciężką sytuację finansową (trochę choruję) i na kosztowne leczenie psa ani na drogą karmę (nasza dostaje Purinę) nas nie stać :( Zanim zacznę się zastanawiać jak podejść rodziców, musiałabym wiedzieć, jak Sanderka reaguje na małe zwierzątka (mamy 5 szczurków, które wypuszczamy luzem). Nie wiem, czy macie możliwość to sprawdzić.
Starowinka ujęła mnie za serce :( ...