Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikt tu nie trzyma kciuków za Marcię dzisiaj? :mad:

Marcia już wyciachana, wszystko ok. Odpoczywa sobie :)

Na kafelkach widać ślady krwi - to z paluszka. Wet obciął tylko ten pazurek rosnący do góry, reszty stwierdził, że nie ma potrzeby ruszać.

Cięcie na brzuchu było większe niż zwykle, bo macica była jakaś rozciągnięta czy duża... w każdym razie wet mówił, że tak często jest u młodych psów i nie jest to nic nienormalnego.
Sterylka miała kosztować 150 zł, ale chyba ze względu na to większe cięcie kosztowała 160 zł, poniżej rachunek:
http://img100.imageshack.us/img100/7678/mararachunek.jpg

Posted

No wiesz co???
ja od wczoraj w ciężkim stresie żyję, ale nie odzywam się nic żeby nie zapeszyć tego cholernego poniedziałku... póki co u mnie pod górkę... ale nie chce mi się o tym gadać...

http://img843.imageshack.us/img843/7096/marasterylka.jpg
Moje maleństwo :(
Trzymaj się Kochana dzielnie!

A moze ta macica przygotowywała się do cieczki?

Zabieg opłacony od razu czy na termin?

Kasiu, czy doszły ostatnie 2 wpłaty?

Posted

Obie wpłaty doszły :)
Za zabieg zrobiłam już przelew (przeważnie zbieram rachunki z lecznicy i raz-dwa razy w miesiącu robię przelew zbiorczy i właśnie taki przelew puściłam).

Dopytałam o witaminki; wet powiedział, że jak jest karma Eukanuba to nie ma potrzeby dodatkowo coś jej jeszcze podawać.

Mara waży już 25 kg :)

Posted

Murka napisał(a):
Marcia wróciła całkowicie do formy :)
Do tego stopnia, że dzisiaj musiałam już kleić kołnierz ;)

Ło masz! :lol: :diabloti:

A nie lepiej było by jej założyć kaftanik, zrobiony choćby ze starej męskiej koszulki? :)

Posted

Mamy kaftaniki, ale używamy ich w wyjątkowych sytuacjach, np. przy b.spokojnych psach albo takich, które bardzo źle znoszą noszenie kołnierza. Taki na Marę też by się znalazł, ale psy sobie z nimi przeważnie bardzo szybko radzą, ściągają, wygryzają dziury w newralgicznym miejscu itd.. Dodatkowo jest kłopot, bo na każde siuu trzeba ściągać przynajmniej do połowy i podwiązywać. Na Marze by się nie utrzymał, poobgryzała by troczki pierwszej nocy. I zasikałaby conajmniej 3 razy (pierwszej nocy podsikała pod siebie na legowisku). Poza tym kołnierz chroni również łapkę przed majstrowaniem przy niej :)

Posted

Murka napisał(a):
Mamy kaftaniki, ale używamy ich w wyjątkowych sytuacjach, np. przy b.spokojnych psach albo takich, które bardzo źle znoszą noszenie kołnierza. Taki na Marę też by się znalazł, ale psy sobie z nimi przeważnie bardzo szybko radzą, ściągają, wygryzają dziury w newralgicznym miejscu itd.. Dodatkowo jest kłopot, bo na każde siuu trzeba ściągać przynajmniej do połowy i podwiązywać. Na Marze by się nie utrzymał, poobgryzała by troczki pierwszej nocy. I zasikałaby conajmniej 3 razy (pierwszej nocy podsikała pod siebie na legowisku). Poza tym kołnierz chroni również łapkę przed majstrowaniem przy niej :)

Rozumiem :lol:
... to jest wariatka :)

Ps. Zrobiłam dziś przelew za sterylkę (160zł), a w poniedziałek (31.10) za hotelowanie.

Posted

Jeszcze filmik
[video=youtube;LDXucBcrHYQ]http://www.youtube.com/watch?v=LDXucBcrHYQ[/video]

Będziemy musieli chyba nowe towarzystwo Marci zorganizować, bo Leda jedzie prawdopodobnie w niedzielę do domku :)

Posted

:megagrin::megagrin::megagrin: dalej koleżankę molestuje?

Jakbym miała miejsce - brałabym ją od zaraz!
Wyrósł prze-cudowny zakapiorek :loveu::loveu::loveu:

Bardzo dziękuję za zdjęcia i filmik :Rose:

Posted

[quote name='Syla']Mara świetnie sobie radzi w kołnierzu.Bardzo podoba mi się kolejne łoże Maruni i to pod każdym względem.
Mnie również!

Moje dziewczyny mają teraz skórzane poduszki, ale wolałabym takie legowiska.

Kasiu, gdzie nabyłaś takie superowe???

Posted

To posłanko dostałam :) A dokładnie to psiaki dostały :) od jednej z corgomaniaczek :loveu:
Jest świetne, bo pies w kołnierzu nie zaczepia o krawędzie (jak w przypadku wiklinowych i plastikowych koszy) i może się ułożyć jak mu się podoba. No i wszelkie podsikania czy ślady krwi łatwo zmyć.
To nie jest chyba skóra, tylko coś skóropodobnego.

Posted

Wczoraj zdjęłam Marci kołnierz i odstawiłam do boksu (chyba się jej tęskniło, bo w domu zaczynała już trochę dokuczać ;)), a dzisiaj rano patrzę: Marcia utyka na łapkę. Przyglądam się, oczywiście pracowała nad paluchem :mad: Nie wygląda źle, ale troszkę się jej rozeszły szwy (tak mi to wygląda), na razie smaruję rivanolem w żelu i zobaczymy. Powinno się zagoić.

Leda pojechała do domku i Mara ma teraz nowe, odpowiednie dla siebie i do swoich gabarytów towarzystwo do zabawy :)

Posted

Murka napisał(a):
Bardzo sympatyczny :)

Jego koleżanka też wczoraj pojechała do domku, a że chłopak uwielbia zabawy z psami to z Marą tworzą duet idealny :)

Podobny do Magmy :) :) :)

A co to znaczy, że Mara w domu zaczynala dokuczać?