Jump to content
Dogomania

Moje zwariowane siersciuchy- Furia[*]- zgraja kociatych, TTB, sznup i stado kaukazów

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']o masakra.... i znowu do Pl musisz?[/QUOTE]

Tak, dokladnie...

[quote name='agnieszka32']No niestety, wypełnienie dokumentów rejestracyjnych to nie taka prosta sprawa, nawet adwokatom i radcom prawnym sąd oddala wniosek z różnych, nieraz błahych powodów ;)[/QUOTE]

Tym razem wypelniac bede w asyscie prawnika...zawsze to wieksze szanse:evil_lol:

[quote name='maciaszek']A to nie zazdroszczę i rozumiem wkurzenie. Ech...[/QUOTE]

[quote name='Alicja']nie morduj ....zakatrupisz goopka a pójdziesz odsiadywać za porządnego obywatela ;)[/QUOTE]

Nie omieszkam sie wyrazic swojej opini na temat jakosci oferowanej przez niego "pomocy"...

[quote name='Doginka']witaj wrócona do Angli Polko - tak lepiej brzmi, bo Angielki są brzydkie, a to dziecko na foto wygląda jak 14-o letni aniołek:loveu::lol::lol:[/QUOTE]

Od paru lat wrzucam tu swoje foty i nigdy takiego poruszenia nie bylo...chyba faktycznie cofam sie w rozwoju:evil_lol:

[quote name='jambi_']Cześć fur :multi:...

muszę Ci się przyznać, że pomyślałam podobnie (taka mała, krucha istotka? jak ona sobie radzi z takimi psami) jak zobaczyłam tę fotkę:

a wogóle Fur, skąd masz mojego psa? :crazyeye:

normalnie jak moje ciele! nawet to prawe uszko jakby bardziej ...[/QUOTE]

Faktycznie podobne, choc moj to mizerna siersc ma...taki wyploszek:loveu:

Zdiec Hekcia niema, dzisiaj dzwonie sie dopominac...

Tak mysle nad transportem calego stada do PL...psy zaden problem...ale psy i koty to juz hmm no moze byc ciekawie:evil_lol: Chyba kupie duuuza klatke, wrzuce tam podklady dla szczeniorow, jakas mala kuwete i beda kociate 24h tak sobie jechaly....ale zanim to nastapi musze z cala 4 isc do weta i paszporty wyrobic, szczescie juz zachipowane wszystkie wiec obejdzie sie bez powazniejszych obrazen i wet nie skonczy na pogotowiu:diabloti:
Juz widze te podroz...Fur chrapie, Prezio wyje i spiewa, koty zgniecione na tak malej przestrzeni beda co chwile sie drzec, prychac i nawalac....Kidzia osiagnie apogeum wscieklosci i pozabija cala reszte jak znam zycie...chyba osobno bedzie trzeba ja gdzies wsadzic bo TZ sie wnerwi jak zakrwawia mu tapicerke w aucie:evil_lol:

AA no i auto trzeba wieksze kupic:evil_lol:

Posted

[quote name='furciaczek']Tak mysle nad transportem calego stada do PL...psy zaden problem...ale psy i koty to juz hmm no moze byc ciekawie:evil_lol: Chyba kupie duuuza klatke, wrzuce tam podklady dla szczeniorow, jakas mala kuwete i beda kociate 24h tak sobie jechaly....ale zanim to nastapi musze z cala 4 isc do weta i paszporty wyrobic, szczescie juz zachipowane wszystkie wiec obejdzie sie bez powazniejszych obrazen i wet nie skonczy na pogotowiu:diabloti:
Juz widze te podroz...Fur chrapie, Prezio wyje i spiewa, koty zgniecione na tak malej przestrzeni beda co chwile sie drzec, prychac i nawalac....Kidzia osiagnie apogeum wscieklosci i pozabija cala reszte jak znam zycie...chyba osobno bedzie trzeba ja gdzies wsadzic bo TZ sie wnerwi jak zakrwawia mu tapicerke w aucie:evil_lol:

[B]AA no i auto trzeba wieksze kupic[/B]:evil_lol:[/QUOTE]

:evil_lol: do tych samych wniosków doszliśmy :evil_lol:
a jeśli Prezio podróżuje tak fajnie jak Rufus, to hohoooo kilka kompletów stoperków sie przyda i najlepiej wszystkie zaaplikować jednocześnie :evil_lol:

no powodzenia ;)

Posted

Zapraszam na watek Elzy, 1,5 rocznej suczki CC z Mieleckiego schroniska. Dziewczyna miesiac temu trafila do hotelu.
W zwiazku z tym ze Elza wymaga indywidualnego podejscia, masy pracy, konsekwencji i cierpliwosci podjelisy decyzje o umieszczeniu jej w DT u szkoleniowca, koszt to 800zl miesiecznie. W chwili obecnej Elza nie moze isc do DS, obawiamy sie zwrotu z adopcji...owszem zglaszaja sie chetne domki ale niestety ludzie bagatelizuja problem i sa malo odpowiedzialni. Dziewczyna jest mloda, kontaktowa i dosc szybko powinna nauczyc sie zasad jakie panuja w relacjach psio- psich i psio - ludzkich. Mamy nadzieje ze po miesiacu bedzie mozna juz rozgladac sie za doswiadczonym DS ktory bedzie gotowy pracowac zgodnie z zaleceniami DT.
Bardzo prosimy o wsparcie, nawet drobne wplaty jednorazowe sa dla nas zbawieniem- sami nie damy rady, a bez szkolenia niestety kiepskie sa szanse na udana adopcje. A w hotelu napewno nie uda sie osiagnac zamiezonych efektow.

[IMG]http://img137.imageshack.us/img137/3849/1000792w.jpg[/IMG]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/189876-*CC*-Elza-chce-uczyc-sie-zycia-potrzebne-na-DT-ze-szkoleniem[/url]!!

Posted

razem 6 kotów, 4 psy i was dwoje? dobrze liczę? :crazyeye:12:crazyeye: osobowa rodzinka! fiufiu...może tak jak dla rodzin wielodzietnych jakiś zasiłek wam się należy:evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']ulalaaaaa to będzie Was troszke :lol:[/QUOTE]

[quote name='agaga21']razem 6 kotów, 4 psy i was dwoje? dobrze liczę? :crazyeye:12:crazyeye: osobowa rodzinka! fiufiu...może tak jak dla rodzin wielodzietnych jakiś zasiłek wam się należy:evil_lol:[/QUOTE]

Kotow 7 bo obecnie mam 4:eviltong:

Ale niema opcji ze one tam zostana:shake:
Wystarczajaco duzo czasu bede musiala poswiecic na wprowadzenie Hekcia do stada to raz a dwa limit wyczerpalam na futra.

Sucz fajna, przyjacielska, nie wie co to smycz, gruuuba, w domu nigdy raczej nie byla...ot wiejska latajaca samopas psina...urody hmm mocno przecietnej:lol: Malo to to adopcyjne raczej, bo pewnie z 5 -6 latek bedzie miec. Laciata taka kundliszona sredniej wielkosci.
Ciekawe jak ona do innych psow...ze tez fot nie mam, bym juz ja oglaszala czy cos:shake:

Powiesze sie chyba...powaznie:placz:
No ale przeciez nie moge babce powiedziec ze nie...bo pozbedzie sie jej na swoj sposob:roll:
Bede musiala jechac bez psowatych swoich, zrobic suce jakis kojec i wtedy przytachac Prezia, Fur i Hektora...

Koty sie poszczepi, pociacha i wyda gdzies dalej na wies bo to takie poldzikie stworzenia...

Ale bagno ehhh

Posted

Kuba (Tz znaczy sie) najlepszy...

K- A duza ta suka?
Ja- No taka srednia
K- A fajna?
Ja- No fajna
K- A doopa niech zostanie, jeden pies w ta czy w ta co za roznica, se bedzie latac....
Ja- Czy Cie ****** ****** do reszty ***** itp

:evil_lol:

Posted

buuahahahahaha :klacz: chłopaki ewoluują :evil_lol: mój J jeszcze nie wie, że postanowiłam już Dropsa nie ogłaszać i tylko co chwile słyszę - aa widziałaś co Drops zrobił, zobacz jak się do mnie klei, zobacz jak lezy, zobacz... itd :evil_lol: szkoda, że nie ma szans, żeby pierwszy powiedział, zebyśmy Dropsa zostawili haha

Posted

[quote name='ladySwallow']Fur, z kotami jakoś pomogę, bazarki porobimy :lol:[/QUOTE]

Z kotami jakos sobie poradze:diabloti:

[quote name='malawaszka']buuahahahahaha :klacz: chłopaki ewoluują :evil_lol: mój J jeszcze nie wie, że postanowiłam już Dropsa nie ogłaszać i tylko co chwile słyszę - aa widziałaś co Drops zrobił, zobacz jak się do mnie klei, zobacz jak lezy, zobacz... itd :evil_lol: szkoda, że nie ma szans, żeby pierwszy powiedział, zebyśmy Dropsa zostawili haha[/QUOTE]

Moj to zabardzo wyewoluowal chyba:roll:
Sucz na imie dostala Promocja a koty Gratisy...Promocja! Kup dom a psa dostaniesz za darmo...w gratisie peczek kotow...ja nie wiem jak mozna o cos dbac pare lat a potem tak zwyczajnie w swiecie zostawic...nie jestem w stanie tego pojac!:shake:

Posted

O kurczę, ale Ci się trafiło promocyjno-gratisowe stadko ...

A ci ludzie, którzy sprzedają nieruchomość to przeprowadzają się do miasta czy gdzieś na wieś? Może podpytasz, dlaczego nie zabiorą swoich zwierzaków... Jak tak można :(

Posted

[quote name='agnieszka32']O kurczę, ale Ci się trafiło promocyjno-gratisowe stadko ...

A ci ludzie, którzy sprzedają nieruchomość to przeprowadzają się do miasta czy gdzieś na wieś? Może podpytasz, dlaczego nie zabiorą swoich zwierzaków... Jak tak można :([/QUOTE]

[quote name='Doginka']Qrcze, bo dla niektórych pies czy kot, to tylko przedmiot, narzędzie do łapania myszy czy pilnowania podwórka:shake::baddevil:[/QUOTE]

Jeszcze rozumiem koty...bo to takie typowe wiejskie kociate, poldzikie- zabrac do miasta, zamknac w mieszkaniu to okrucienstwo. Przyplataly sie, ludzie im daja jedzonko wiec sie kreca w poblizu.
Czego nie rozumiem to psa...bo to nie jest sucz lancuchowa, kojcowa. Jest po sterylce, szczepiona...zadbana (az za bardzo bo gruba jak diabli ). Taki pies jak moje, Wasze...nie jest duza, jest lagodna. Co prawda pewnie nie wie co to smycz itp no ale ludzie to zywe stwozenie ;/ Widac ze jest miedzy nimi jakas wiez emocjonalna.
No ale tam to nie trzeba na spacer wyjsc ani nic, pies se lata i jedyne co to nakarmic, szczeka jak ktos idzie i wyglada jakby miala uzrec w pierwszej chwili wiec przydatna.
A w miescie to juz "problem" bo 3 razy dziennie na spacer, na smyczy , czas zajmuje i pewnie miejsce...nie pojmuje cholera tego! Ludzie poswiecaja czasami znacznie wiecej dla obcych psow...
A Promocja sympatyczna jest...tylko no jakos nie wierze ze uda sie ja jakos szybko wyadoptowac jesli w ogole bo takic psow to setki w schronach umiera. Laciata, gruba...malo urodziwa ze tak powiem...no ale co wywale? Do schronu oddam?? Powiem zeby "cos z nia zrobili" ? W zyciu bym sobie nie darowala i by mnie przesladowalo do konca zycia....

Musze wiec jechac tam bez swoich zwierzat, choc planowalam je od razu tam przytachac...zrobic kojec, osobny wybieg. Oddzielic ja od moich bo Fur i inna suka to juz spory problem jest niestety ;/ Zreszta nie wiem jak ona do psow innych ehh
A przeciez ja sie musze na Hektorku skupic, jego socjalizacji, problemach separacyjnych, do kotow przyzwyczaic, wprowadzic do stada, nauczyc choc podstaw...dwa na raz to przegiecie maksymalne bedzie! W miedzy czasie jeszcze psiarnie zbudowac, wszystko ogarnac, ogrodzenie porzadne zrobic...a widomo ekipe budowlana trzeba pilnowac i kontrolowac...a ja bede tam SAMA!! Cos czuje ze bede ledwo dychac ;/...wkopalam sie maxymalnie chyba...spac cholera nie moge i mam ogromnego stresa:shake:

Posted

[quote name='malawaszka']psiarnię dla CCtków planujesz?

[/QUOTE]
a właśnie, jaka psiarnię? wybieg czy co?
ludzie na wsi maja zazwyczaj takie podejście, że zwierzak to tylko zwierzak i nie przejmują się tym, że jest czy źle.:shake:

ja furciaczku myślałam, ze wy dopiero planujecie ten zakup a widzę, że tu już przeprowadzka się szykuje:crazyeye:! czyli juz na dobre wracacie? no to szykuja sie wam kolosalne zmiany, przede wszystkim nowa praca, środowisko i...polska rzeczywistość ;) a z plusów: wasz prywatny raj na ziemi :)

Posted

[quote name='furciaczek']Kuba (Tz znaczy sie) najlepszy...

K- A duza ta suka?
Ja- No taka srednia
K- A fajna?
Ja- No fajna
K- A doopa niech zostanie, jeden pies w ta czy w ta co za roznica, se bedzie latac....
Ja- Czy Cie ****** ****** do reszty ***** itp

:evil_lol:[/QUOTE]

buahahahaaaaa, czekaj, jeszcze On Cię będzie namawiał na tę sucz....

[quote name='malawaszka'] mój J jeszcze nie wie, że postanowiłam już Dropsa nie ogłaszać [/QUOTE]

że jak...? Wasia...? to On jeszcze nie wie...? :roflt:

Posted

Narazie jeszcze dwa psowate tylko...

[IMG]http://i55.tinypic.com/2day2oy.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/nn9xdl.jpg[/IMG]

[IMG]http://i56.tinypic.com/29nbh53.jpg[/IMG]

[IMG]http://i54.tinypic.com/qydbbt.jpg[/IMG]

[IMG]http://i53.tinypic.com/2dloe90.jpg[/IMG]