Jump to content
Dogomania

Moje zwariowane siersciuchy- Furia[*]- zgraja kociatych, TTB, sznup i stado kaukazów

Recommended Posts

Posted

[quote name='furciaczek']Piwosz:evil_lol:

http://images31.fotosik.pl/300/856a63e9933d7269.jpg[/URL]

smakowalo:lol:
http://images26.fotosik.pl/237/e56e76c418b7434e.jpg[/URL]
[/quote]
Ale zarąbiste foty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Widziałam krwiste i alkoholizm, ciekawe, co w przyszłości zobaczę? - mam nadzieję, że będzie bez narkomani:evil_lol:
Kciuki też oczywiście zaciskam:p
O skręceniu żołądka przemilczę, żeby nie wywołać wilka z lasu:razz:

Posted

[COLOR=DarkRed][B]i jak tam Fur

doszła do siebie??
moja Lujka też jest taka zeżre wszystko......... jest Ciagle głodna
rano stuka kopytkami coby jej spada jakiegos dać............. może być plasterek ogórka
ale musi być:diabloti::diabloti:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Doginka']Ale zarąbiste foty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Widziałam krwiste i alkoholizm, ciekawe, co w przyszłości zobaczę? - mam nadzieję, że będzie bez narkomani:evil_lol:
Kciuki też oczywiście zaciskam:p
O skręceniu żołądka przemilczę, żeby nie wywołać wilka z lasu:razz:[/quote]

Nie narkomanii nie bedzie:lol:

[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]i jak tam Fur

doszła do siebie??
moja Lujka też jest taka zeżre wszystko......... jest Ciagle głodna
rano stuka ko[/B][/COLOR][COLOR=DarkRed][B]:diabloti:[/B][/COLOR][COLOR=DarkRed][B]pytkami coby jej spada jakiegos dać............. może być plasterek ogórka
ale musi być:diabloti:[/B][/COLOR][/quote]

Jak Fur?? No jak...glodna:evil_lol: od 6 jeczy o zarcie.

Posted

[quote name='furciaczek']Fur niestety wpiernicza wszystko co ma w zasiegu pyska:shake: Na spacerkach nic z ziemi nie podniesie od obcego tez nie wezmie ( po otruciu Prezia stawalam na glowie zeby psy tego nauczyc) a w domu tragedia...[/quote]

A jaki argument do nich przemówił, bo ja mam problem z jednym moim psem (wałęsał się dość długo po ulicach i teraz nie odpuści żadnemu żarełku na ulicy-choć jak go przyłapię i nie ma jeszcze w pysku to na fuj reaguje-chociaż to:razz:)

Wiesz ja jej się nie dziwię, że ona zeżarła to wszystko, tez bym pewnie rarytasom nie odpuściła w takiej sytuacji:lol:.

Posted

[quote name='Helga&Ares']lomatko biedne psiska, pewnie zadowolone z siebie, co?:evil_lol:[/quote]

Prezes malo zadowolony bo nie dostal kolacji:lol:

[quote name='pusia2405']A jaki argument do nich przemówił, bo ja mam problem z jednym moim psem (wałęsał się dość długo po ulicach i teraz nie odpuści żadnemu żarełku na ulicy-choć jak go przyłapię i nie ma jeszcze w pysku to na fuj reaguje-chociaż to:razz:)

Wiesz ja jej się nie dziwię, że ona zeżarła to wszystko, tez bym pewnie rarytasom nie odpuściła w takiej sytuacji:lol:.[/quote]

Oj probowalam roznych sposobow ile ja sie nakombinowalam to szkoda gadac.
Psy maja pewne ulubione ciasteczka, no kochaja ponad zycie, nawet surowe miecho przy tym jest fe, wiec przestalam im je dawac przez jakis czas. Lazilam na pobliskie pole i rozkladalam jakies resztki jedzenia, pojedynczo chodzilam tam z psami i jak widzialam ze ktores ma zamiar capnac z ziemi mowilam "pusc" i dawlam ulubione ciacho:diabloti: i tak do znudzenia... z braniem od obcych podobnie robilam i o dziwo zdalo egzamin.
Teraz jak Fur wyniucha smiecia to zamiast zjesc leci po ciacho:evil_lol:
Prezes zamiast wcinania dziwnych rzeczy woli lizac sucze siuski wiec tez mam go z glowy:p

BTW spojzalam na opakowanie tych zwaczy i z przerazeniem stwierdzilam ze nie 1.5kg tylko 2:-o gdzie jej to weszlo to ja nie wiem...

Posted

No to też jest jakiś sposób:razz:. To ja bym musiała z Kefirkiem chodzić:lol:.

Ale tak swoją drogą, to muszę spróbować jeszcze z tym powalczyć, bo jeden dzień się słucha, drugiego dnia diabeł w niego wstępuje:cool3:.

Posted

Za to dziewczyczyna sie najadla :evil_lol: Fur, gdzie Ty takie super smierdzielki dostajesz, jakos jeszcze tego nie widzialam, za to na targu za obledna cene byly swieze penisy bycze, kurcze lokalny przysmak jakis?

Posted

[quote name='pusia2405']No to też jest jakiś sposób:razz:. To ja bym musiała z Kefirkiem chodzić:lol:.

Ale tak swoją drogą, to muszę spróbować jeszcze z tym powalczyć, bo jeden dzień się słucha, drugiego dnia diabeł w niego wstępuje:cool3:.[/quote]

Z ciastkami znacznie wygodniej...z kefirkiem moze byc problem:evil_lol:

[quote name='karjo2']Za to dziewczyczyna sie najadla :evil_lol: Fur, gdzie Ty takie super smierdzielki dostajesz, jakos jeszcze tego nie widzialam, za to na targu za obledna cene byly swieze penisy bycze, kurcze lokalny przysmak jakis?[/quote]

Zaopatruje sie u znajomego rzeznika, codziennie rano przwywoza mu swierzutkie miesko i sam obrabia, glownie ma free range co jest duuuzym plusem. A zwacze surowe mozesz dostac w " Pets at home" 2 kg za 4 -5f jesli sie nie myle:p
Z kurzymi lapkami jest problem nie czesto udaje mi sie dostac:shake:
Zeberka jagniece 05.kg cos kolo 4f, kosci z miesem za darmo, skrzydelka 2f za kg...tak wiec nawet tanio.

[quote name='Doginka']Bycze penisy to przysmak moich pachnących sznupków - tylko wyobraź sobie, jak po nich pachną te małe śmierdziele:eviltong::diabloti:[/quote]

Fujjj nic nie mow:lol:

Posted

U nas kurze łapki to można na setki kilo kupować nawet hehe z reguły cena od 0,50zł do 1zł kg :shiny: Korpusy mam wtyki po 1,50zł kg ... są też skórki wieprzowe (wytrybowane z tłuszczu) za max 1zł kości cielęce też albo po 1-2 zł sztuka albo na kilogramy też po max 1zł ... więc jest czym urozmaicać, ale żeberek żadnych nie daję :shake: bo rzyga po tym dalej jak widzi
Tyle że ja Żabie daję gotowane i wyjmuję wszystkie większe kości bo ona niedokładnie gryzie i potem wymiotuje, a nawet i po pokrojonym jej się ulewa jak po schodach łazi :p

Posted

sliczne foteczki:loveu:
u nas nic nie kupie fajnego dla suczyska:shake:....jedynie skrzydelka drobiowe...ale sie boje jej dawac bo gadaja ze te kosci.....

Posted

[quote name='lolka75']sliczne foteczki:loveu:
u nas nic nie kupie fajnego dla suczyska:shake:....jedynie skrzydelka drobiowe...ale sie boje jej dawac bo gadaja ze te kosci.....[/quote]
Surowe kości drobiowe można dawać, dopiero podczas obróbki cieplnej zmienia się struktura kości i podczas rozgryzania mogą się dzielić się na ostre kawałki. Zawsze można też wyjąć kości. ;)

Posted

[quote name='Fenris']U nas kurze łapki to można na setki kilo kupować nawet hehe z reguły cena od 0,50zł do 1zł kg Korpusy mam wtyki po 1,50zł kg ... są też skórki wieprzowe (wytrybowane z tłuszczu) za max 1zł kości cielęce też albo po 1-2 zł sztuka albo na kilogramy też po max 1zł ... więc jest czym urozmaicać, ale żeberek żadnych nie daję bo rzyga po tym dalej jak widzi
Tyle że ja Żabie daję gotowane i wyjmuję wszystkie większe kości bo ona niedokładnie gryzie i potem wymiotuje, a nawet i po pokrojonym jej się ulewa jak po schodach łazi [/quote]

No w PL to raaaj jesli chodzi o miesko dla psiakow, tutaj niestety nie zawsze jest latwo:roll: Fura tez lyka..dlatego dostaje jedzonko w rozmiarze nie do polkniecia:diabloti:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/240/a3b0a845a7e9e548.jpg[/IMG][/URL]

Dzisiaj kupilam psom krolika calego...2 kroliki... jesoo zjadly w mgnieniu oka.

[quote name='Asia & Ginger']Surowe kości drobiowe można dawać, dopiero podczas obróbki cieplnej zmienia się struktura kości i podczas rozgryzania mogą się dzielić się na ostre kawałki. Zawsze można też wyjąć kości. ;)[/quote]

Lolus Asia ma racje, moje jedza surowe od baaardzo dawna i nigdy zadnych problemow:loveu:

DZIEKI ZA TRZYMANIE KCIUKOW...CUD SIE ZDAZYL!!!:loveu::diabloti:

Posted

[quote name='Doginka']Bycze penisy to przysmak moich pachnących sznupków - tylko wyobraź sobie, jak po nich pachną te małe śmierdziele:eviltong::diabloti:[/quote]

o jezu RAZ kupiłam i myślałam, że rzygnę jak poczułam "zapach" i potem te brody z tego myć musiałam fuuuuuu

Furciakowa gadaj za co te kciuki!

Posted

[quote name='malawaszka']o jezu RAZ kupiłam i myślałam, że rzygnę jak poczułam "zapach" i potem te brody z tego myć musiałam fuuuuuu

Furciakowa gadaj za co te kciuki![/quote]

Zostalam przyjeta na:
[LEFT]CDP DipCABT ADVANCED DIPLOMA
Diploma (Advanced Certificate) in the practical aspects of companion animal behaviour and training.

wykladowcy: Robert Falconer-Taylor, Peter Neville i Val Strong.

po zakonczeniu zostane przyjeta do COAPE ( center of applied pet ethology) oraz do NCON...

jesoo ciesze sie jak goopia, list motywacyjny na podstawie ktorego przyjmuja Cie albo nie napisalam w 10min tak mnie natchnelo:evil_lol:
Z tego co sie zdazylam zorientowac dosc ciezko jest sie dostac wiec nie bardzo liczylam na sukces...a jednak cuda sie zdazaja:loveu:
[/LEFT]

Posted

ok! generalnie zrozumiałam, że jakiś certyfikat szkoleniowca? a te wszystkie skróty?:lol: :niewiem: ale i tak gratuluję!!!!! pewnie napisałaś jakie masz psy i że dwa takie duże i to im wystarczyło ;):lol:

Posted

[quote name='Asia & Ginger'][B]Wielkie gratulacje!!![/B] :klacz: :klacz: :klacz:[/quote]

Dziekuje:loveu:

Mam nadzieje ze uda mi sie to ze studiami zgrac... jak wsio dobrze pojdzie to za rok dostane dyplom z Oxfordu "canine studies" i uprawnienia z COAPE...
kurna a rodzinka mi wpiera zem bezmuzgowiec:evil_lol:

Zwrocili mi tylko uwage na bledy w angielskim:oops:

No skacze z radosci...nigdy chyba sie tak nie sieczylam jak teraz:multi:

Posted

[quote name='malawaszka']ok! generalnie zrozumiałam, że jakiś certyfikat szkoleniowca? a te wszystkie skróty?:lol: :niewiem: ale i tak gratuluję!!!!! pewnie napisałaś jakie masz psy i że dwa takie duże i to im wystarczyło ;):lol:[/quote]

COAPE to najbardziej prestizowy osrodek szkolenia behawiorystow na swiecie zalozony przez J. Fishera i P. Nevilla, jak harward czy cus:evil_lol:

Nie no o swoich psach napisalam:loveu: opowiedzialam hstorie Prezia ale glownym tematem listu byla bezdomnosc polskich psiakow. Zrobilam z tego male wypracowanie:oops: Opisalam jak to u nas w Pl wyglada... ze mam bardzo powazne plany zwiazane z pomoca i ze wiedza u nich zdobyta pomoze mi zrealizowac moje plany...

Posty cos skacza...

Posted

[B][I][COLOR="RoyalBlue"]I ja do Was trafiłam :cool3: Niestety nie obejrzałam wszystkich zdjęć, bo chyba by mi to miesiąc zajęło... :evil_lol: Ale od tej pory będę zaglądać regularnie... :cool3:[/COLOR][/I][/B]

Posted

[quote name='furciaczek']

Dzisiaj kupilam psom krolika calego...2 kroliki... jesoo zjadly w mgnieniu oka.
[/quote]
Whippety mojej cioci same sobie łapały króliki :diabloti: (okolica newcastle :p)
Gratuluję sukcesu!!!