Jump to content
Dogomania

Moje zwariowane siersciuchy- Furia[*]- zgraja kociatych, TTB, sznup i stado kaukazów

Recommended Posts

Posted

[quote name='diabelkowa']fur trtzeba tak pomyslec zeby nie bylo drugi raz tej kwarantanny ja sie na tym w ogole nie znam... kurcze fur nie mam pojecia co ci poradzic :([/quote]

Diabelkowa gdyby to bylo takie proste to juz dawno psy by byly w UK... to jest poronione po prostu:placz: oni sa chorzy normalnie... nie wiem kurcze no nie wiem co teraz...

Posted

[quote name='diabelkowa']fur one sa malutkie zmieszcza sie pod Mantlem przemyc je ;)[/quote]

Wiesz jak koncza sie takie proby?? pies natychmiast zostaje uspiony...

wiem ze starasz sie mnie pocieszyc i jestem Ci wdzieczna... po prostu nie potrafie logicznie juz myslec:-(:oops:

Posted

fur z tego co ja znalazłam to nie chodzi o nazwę tylko typ szczepionki - dokładnie z czego ona jest zrobiona, podobno - tyle doczytałam- Anglicy nie respektują szczepionek rekombinowanych , że ma być szczepionaka z unieszkodliwionych wirusów a nie mieszanka DNA - dowiedz się u weterynarza jaki to typ szczepionki .

trzymam za Was kciuki , musi być dobrze.
pozdrawiam

[URL]http://www.infolinia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=187[/URL]

min tu coś na ten temat piszą .

Posted

Cholera jasna! :angryy: :angryy: Przecież życie nie może rzucać tylu kłód pod nogi... :placz: Wkurzyłam się. Ja się wkurzyłam, a Ty bidulo? Wyobrażam sobie co przeżywasz... :calus:
Poczytaj jeszcze o tym dokładnie, pogadaj z wetem. Porozmawiaj też z jakimś brytyjskim wetem - może coś doradzi, poradzi, wyjaśni...
Już sama nie wiem :roll:.

Posted

[quote name='Niki-lidka']***** no!!
a kto ci szczepil psy???[/quote]

teraz Ci nie powiek ktory wet to byl bo nie pamietam:angryy: ale go dorwe...

[quote name='Rudzia-Bianca']fur z tego co ja znalazłam to nie chodzi o nazwę tylko typ szczepionki - dokładnie z czego ona jest zrobiona, podobno - tyle doczytałam- Anglicy nie respektują szczepionek rekombinowanych , że ma być szczepionaka z unieszkodliwionych wirusów a nie mieszanka DNA - dowiedz się u weterynarza jaki to typ szczepionki .

trzymam za Was kciuki , musi być dobrze.
pozdrawiam

[URL]http://www.infolinia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=187[/URL]

min tu coś na ten temat piszą .[/quote]

Kochana niestety sa 4 typy szczepionek ktore respektuja
tu cytat ze ztrony DEFRY, to oni o wszytkim decyduja

"Dogs and cats must be vaccinated against rabies in accordance with the recommendation on the vaccine manufacturer's data sheet.
An approved inactivated vaccine or recombinant vaccine must be used. There are currently 4 authorised rabies vaccines in the UK: [I]Canigen, Nobivac Rabies, Quantum Rabies and Rabisin[/I]. The vaccine must be approved in the country of use."

i szepionka ktora wkleil wet w paszport w miejscu szcz. na wscieklizne jest szczepionka na borelioze...co jest juz w ogole porazka totalna:shake:

ale spokojnie...jest nadzieja;)

I jeszcze dobil mnie fakt ze psy chore:placz:
Furcia jest w szczycie cieczki, ma zabuzenia hormonalne i pochwa jej sie wysunela, ma wielkiego czeronego babla miedzy nogami...
Prezes znowu dostal egzemy, tym razem na lapie... i jeszcze wydrapal dziure w scianie chcac dostac sie do suk z cieczka( w hotelu sa 2 suki w trakcie rujki Furcia i jakas ONka) totalnie zeschizowal... w przyszlym tygodniu w Poniedzialek zabieram tylko Prezia, Furcia posiedzi jeszcze w hotelu, Wyjazd przelozylam z 27.10 na 3.11... rodzice pewnie nie beda zachwyceni:roll:

Posted

[quote name='maciaszek']Cholera jasna! :angryy: :angryy: Przecież życie nie może rzucać tylu kłód pod nogi... :placz: Wkurzyłam się. Ja się wkurzyłam, a Ty bidulo? Wyobrażam sobie co przeżywasz... :calus:
Poczytaj jeszcze o tym dokładnie, pogadaj z wetem. Porozmawiaj też z jakimś brytyjskim wetem - może coś doradzi, poradzi, wyjaśni...
Już sama nie wiem :roll:.[/quote]

oj z wetem to ja juz na ten temat porozmawiam ale inaczej:angryy: niech sie lepiej pakuje i ucieka do kazachstanu bo jak go dopadne to nie wiem:angryy:
a znaklejkami moze byc ciezko:shake: moga cos zauwazyc i wtedy dopiero by bylo...zreszta tam jeszcze dlugopisem jest chyba napisane:roll:

[quote name='Niki-lidka']wszystko sie ulozy...trzeba tylko malego przekretu:)
a tutaj zapraszam na watek , ktory Fur ciagle gubi:)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83786&page=9[/URL][/quote]

bedzie przekret:diabloti:

Posted

[quote name='maciaszek']Powiedz coś więcej :modla: :modla:. :evil_lol: :evil_lol:[/quote]

wszyscy wiedza ze ma skleroze i tendencje do gubienia roznych rzeczy:diabloti:
a jak sie cos zgubi to trzeba nowe wypisac:cool3:

Posted

[quote name='maciaszek']Dobre, dobre... hihihihi :). Trzymam kciuki za powodzenie sklerotycznej sprawy...:evil_lol:.[/quote]

ehhh gdyby to bylo yakie proste... ale mam nadzieje ze jakos to zalatwie.
w poniedzialek bede wszytko wiedziala.
teraz tylko martwie sie o moje mordeczki... one tam chore sa a mnie przy nich nie ma:-(

Wlascicielka hotelu to zloty czlowiek:loveu: Rozmawialysmy dzisiaj dosc dlugo na gg, pierwszy raz rozmowa z moich psow przeniosa sie na inne tematy.
Pani Iza jest totalna psiara, wie co to R=R, cierpi gdy widzie ze zwierzetom dzieje sie krzywda, stara sie pomagac tym biednym schroniskowym psom...
chyba ja bede musiala na dogo przyciagnac:diabloti:

Posted

Fur, ja nie jestem vetem, ale mam przeczucie, że ta egzema to ze stresu jest - Prezio tęskni do Ciebie, no i jeszcze te suki w rui:cool3:
Miałam kiedyś psa, który ze stresu i tęsknoty poprostu dostawał ran na ciele i łysiał:-(
A z tą szczepionką to nieźle Cię użądzili:glaszcze::bigcry::calus: co Ty za veta wytrzasnęłaś, który nie zna respektowanych za granicą szczepionek:-x

Posted

[quote name='Doginka']Fur, ja nie jestem vetem, ale mam przeczucie, że ta egzema to ze stresu jest - Prezio tęskni do Ciebie, no i jeszcze te suki w rui:cool3:
Miałam kiedyś psa, który ze stresu i tęsknoty poprostu dostawał ran na ciele i łysiał:-(
A z tą szczepionką to nieźle Cię użądzili:glaszcze::bigcry::calus: co Ty za veta wytrzasnęłaś, który nie zna respektowanych za granicą szczepionek:-x[/quote]

Ze Prezio bardzo teskni to ja wiem:-( serce mi peka jak slysze ze siedzi pod brama i wyje...ehhh ale juz w poniedzialek go bede miala przy sobie:loveu::multi:
ale i tak bede ryczec... bede zaledwie kilka metrow od Furci, nie bede mogla jej zobaczyc i zabrac... dopiero jak cieczka sie skonczy:-(

a ktory to wet mi tak pochrzanil to nie wiem:shake: mialam 2 ktorzy sie zajmowali moimi psami...

Posted

[quote]sprawdzalismy zapiski w paszporcie i okazuje sie ze szczepiona ktora psy byly szczepione nie jest respektowana przez DEFRE...znaczy sie cala kwarantanne jeszcze raz bedzie trzeba zrobic.[/quote]
:crazyeye::crazyeye::mdleje: o matko....:shake:

[quote]ale spokojnie...jest nadzieja[/quote]
Czyli????

Boshh, tyle nieszczęść...

Posted

[quote name='anetta']:crazyeye::crazyeye::mdleje: o matko....:shake:

Czyli????

Boshh, tyle nieszczęść...[/quote]

ehhh no jakim trzeba byc wetem zeby w miejscu szczepinia na wscielkizne wkleic szczepienie na borelioze:shake:

czyli paszporty zgubie i bedzie trzeba nowe wystawic:diabloti:

Posted

O bosh :mdleje: Fur, jak to przeczytałam, to mi serce stanęło :shake: Nie wyobrażam sobie, co musisz czuć i przezywać :glaszcze: Trzymam kciuki, żeby się wszystko naprostowało, będzie dobrze, musi być :kciuki:

Posted

[quote name='paula_z']O bosh :mdleje: Fur, jak to przeczytałam, to mi serce stanęło :shake: Nie wyobrażam sobie, co musisz czuć i przezywać :glaszcze: Trzymam kciuki, żeby się wszystko naprostowało, będzie dobrze, musi być :kciuki:[/quote]

Nio ja juz ze 3 zawaly mialam:shake:

[quote name='Doginka']A ja mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży:loveu:;)
Dobranoc[/quote]

musi sie ulozyc... przeciez nie moge miec takiego pecha:placz: i cale to zamieszanie przez jakas glupia naklejke...to chore:-(

Czy ktos spotkal sie z przypadkiem wypadniecia pochwy u suki?? martwie sie o mloda a do weta dopiero jutro bede dzwonic:-(

Posted

[quote name='furciaczek']Czy ktos spotkal sie z przypadkiem wypadniecia pochwy u suki?? martwie sie o mloda a do weta dopiero jutro bede dzwonic:-([/quote]
Tak.
U filki moich znajomych.
Najważniejsze - to uważać na higienę - podczas cieczki drogi rodne są "otwarte" a przy wypadniętej pochwie może się zrobić jakieś zakażenie gdy sucz usiądzie w jakimś syfie itp.
Poza tym - Kira miała wszywaną pochwę na czas cieczki - po cieczce została wysterylizowana...

Posted

[quote name='PaulinaT']Tak.
U filki moich znajomych.
Najważniejsze - to uważać na higienę - podczas cieczki drogi rodne są "otwarte" a przy wypadniętej pochwie może się zrobić jakieś zakażenie gdy sucz usiądzie w jakimś syfie itp.
Poza tym - Kira miała wszywaną pochwę na czas cieczki - po cieczce została wysterylizowana...[/quote]

ehhh mam nadzieje ze w hotelu o to dbaja:-( teraz jak ma cieczke to nie biega ciagle po ogrodzie... dlaczego nie moge byc w takich chwilach ze swoimi mordeczkami:placz:
Wstepny termin sterylki mamy za 2 miesiace... Prezia i tak bedziemy kastrowac...jak ciachac to hurtem:diabloti: