Kenny Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Myślałam, że nie będę musiała zakładać tego wątku. Byłam przekonana, że Sonia bez problemu znajdzie dom dzięki ogłoszeniom w internecie i że nie ma sensu zakładać jej wątku na dogo, bo sama sobie z tym poradzę. Jednak bardzo się pomyliłam i minęły już 3 miesiące a domku jak nie było tak nie ma. Dlatego teraz proszę wszystkich o pomoc... od początku : Pewna pani ma labradorkę, jej znajomi mixa labradora, robią świetny interes i sprzedają maluchy po super korzystnych cenach jako labradory :roll: jednym ze szczeniaków jest Sonia. trafia jako prezent świąteczny dla 12 letniej dziewczynki. wtedy wygląda tak, jest malutka i słodziutka : jednak później wyrasta z niej ( ku ogromnemu zaskoczeniu właścicieli ) pies rozmiarów labradora :-o w dodatku o charakterze labradora...jej właściciele nie rozumieją dlaczego nie umie zostawać sama ? dlaczego mają ją tego nauczyć ? dlaczego ma tyle energii że ciągle chce biegać ? dlaczego jest taka duża ? (jest raczej drobnej budowy jak na labka) i co zrobić żeby się jej pozbyć ? - zapytali mnie, więc zaczęłam się rozglądać za DT. znalazłam jeden w Krakowie i zawiozłam Sonię tam. wtedy okazało się, że o jeszcze jednej rzeczy zapomnieli mi powiedzieć. Sonia została jako szczeniak napadnięta przez owczarka i przez to boi się dużych, większych od niej psów. z mniejszymi dogaduje się bez problemu. no, ale w DT akurat był większy od niej labrador i klapa. Sonia kłapała na niego ze strachu zębami. trzeba ją było zabierać. i oczywiście nie było gdzie. więc trafiła do mnie jako kolejny nieplanowany tymczas. :p po wizycie u fryzjera wygląda już tak: jest u mnie od marca. ogłoszenia ma. odzewu brak. błagam Was o pomoc. trochę o bohaterce wątku : Sonia ma teraz 12 miesięcy, jest odrobaczona, szczepiona. Będzie sterylizowana za ok. tydzień. Zdrowa, żywiołowa, wesoła. Kocha cały świat - ludzi, psy (tylko nie te duże), koty, jeże, kury, uwielbia dzieci. Ponad wszystko ceni sobie bieganie na świeżym powietrzu a już przede wszystkim WODĘ! Uwielbia wodę :evil_lol: Jest bardzo grzeczna i niezwykle mądra. W dwa dni załapała wszystkie komendy. Czystość zachowuje, nie niszczy w domu (może dlatego, że zawsze ma psie towarzystwo do zabawy). Jest fantastycznym psem. Bardzo pragnie mieć swojego człowieka, to jeszcze dziecko. we wszystkich ogłoszeniach można podawać mój nr : 606-21-30-30 lub email: [email protected] Quote
Ola164 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Ale cudo :woow: Lablador z niej jak nic :loveu: Quote
elaja Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Ola164 napisał(a):Ale cudo :woow: Lablador z niej jak nic :loveu: To ta nowa odmiana - lablador szorstkowłosy :evil_lol: Cudna jest - takie coś powinno dom znaleźć migiem ! Quote
wojtuś Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Jestem Madziu:) To ten tymczas o którym opowiadałaś :loveu: Piękna Sonia:) Quote
skrzeli Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Jak to możliwe, że takie złotko zasiedziało się tak długo na DT:crazyeye: Słodki biszkopt :lol: Quote
Kenny Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 dziękuję wszystkim za pojawienie się na wątku Sonii... nie mam pojęcia czemu ona jeszcze nie ma domu... ale musi gdzieś być domek dla niej, no musi! Quote
akarsay Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 ma we krwi trochę terriera... znajdziemy jej domek :) Quote
skrzeli Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 A jest szansa na więcej fotek - może na spacerku? W wodzie? To jej zamówię jakiś pakiecik ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Melduję się na wątku, ale pewnie tylko popodnoszę :( Quote
skrzeli Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Mam póki co oszczędny pakiecik 25 ogłoszeń więc czekamy na foto ze wchodu ;) Quote
Kenny Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 ok, jutro coś powrzucam bo dzisiejsze nie wyszły ;) Quote
Rumi. Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 no kogo ja widzę, we wlasnej osobie Sonia, ta z dużą ilością energii :D pomogłam w ogłoszeniach lecz jeśli już jest pakiecik zamówiony to nie ma co. Quote
skrzeli Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Zamówiłam skromny pakiecik 25, ale jak byś chciała zrobić to zawsze mogę przeznaczyć na inną bidę. Quote
Rumi. Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 skrzeli napisał(a):Zamówiłam skromny pakiecik 25, ale jak byś chciała zrobić to zawsze mogę przeznaczyć na inną bidę. ja się nie pcham a szczególnie nie chcę obiecywać... Ale jeśli Kenny nie przeszkadza to że ok.50 ogłoszeń się pojawi do niedzieli max to mogę zrobić a ty możesz te ogłoszonka przeznaczyć na innego psiaka :) Quote
skrzeli Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 greatmadwomen napisał(a):ja się nie pcham a szczególnie nie chcę obiecywać... Ale jeśli Kenny nie przeszkadza to że ok.50 ogłoszeń się pojawi do niedzieli max to mogę zrobić a ty możesz te ogłoszonka przeznaczyć na innego psiaka :) 50 :crazyeye: No teraz to mi głupio :cool3: Quote
Rumi. Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 skrzeli napisał(a):50 :crazyeye: No teraz to mi głupio :cool3: eee... tam, ogłoszenia się dość szybko robi, lecz jest to monotonne. No i trzeba mieć listę stronek na których się robi. Polecam jeśli masz chwilkę do robienia samemu ogłoszeń, takie 25 ogłoszeń robi się tak może w 30min max Quote
Kenny Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 kochani, a ja będę mieć inną prośbę. dzisiaj ukazało się ogłoszenie Sonii w Dzienniku dzięki kochanej Tamb. I telefony słuchajcie dzwonią od 8 rano!!! także myślę, że nasza klucha znajdzie dzięki Dziennikowi domek, mam taką nadzieję. ale nie wiadomo. poczekajmy i zobaczymy czy ktoś z dzwoniących okaże się tym domkiem dla Sonii. bo jeśli tak to nie ma sensu robić jej pakietu, bo nawet nie znam podobnego do niej szukającego domu psiaka żeby polecać. dlatego proszę wstrzymajcie się jeszcze chwilę. a jeśli Sonia znajdzie domek to będę bardzo wdzięczna za ogłoszenia dla mojego drugiego tymczasa (greatmadwoman zna potwora :D ) - Astra oraz bardzo potrzebuje ogłoszeń psiaczek uratowany z rzeki - Fado. chłopaki nie mają szczęścia. no cóż, oby wszystkim się udało :) dziękuję że jesteście ! Quote
Rumi. Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 to jak by co to pisz, jak będą potrzebne ogłoszenia, a za Sonię trzymam kciuki :thumbs: Quote
skrzeli Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Kenny napisał(a):kochani, a ja będę mieć inną prośbę. dzisiaj ukazało się ogłoszenie Sonii w Dzienniku dzięki kochanej Tamb. I telefony słuchajcie dzwonią od 8 rano!!! także myślę, że nasza klucha znajdzie dzięki Dziennikowi domek, mam taką nadzieję. ale nie wiadomo. poczekajmy i zobaczymy czy ktoś z dzwoniących okaże się tym domkiem dla Sonii. bo jeśli tak to nie ma sensu robić jej pakietu, bo nawet nie znam podobnego do niej szukającego domu psiaka żeby polecać. dlatego proszę wstrzymajcie się jeszcze chwilę. a jeśli Sonia znajdzie domek to będę bardzo wdzięczna za ogłoszenia dla mojego drugiego tymczasa (greatmadwoman zna potwora :D ) - Astra oraz bardzo potrzebuje ogłoszeń psiaczek uratowany z rzeki - Fado. chłopaki nie mają szczęścia. no cóż, oby wszystkim się udało :) dziękuję że jesteście ! No a nie mówiłam, że z dziennika na pewno się coś ruszy - świetnie !! Quote
elaja Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Również trzymam kciuki :thumbs: aby się Soni udało trafić do fajnego domku ! Quote
Kenny Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 oj tak, domków zadzwoniło sporo. na razie sprawdzamy je po kolei. znacie może jakieś podobne do Sonii psiaki? Quote
skrzeli Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Może wrzucić zapytanie o psiaki w typie labradora tutaj? http://www.dogomania.pl/forums/97-Przygarne-psa Szkoda żeby się domki zmarnowały skoro chętne. Quote
Rumi. Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 na labradorach w potrzebie jest mnóstwo psiaków :) Quote
Kenny Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 wrzucisz mi linka ? mam kilka naprawdę fajnych domów, aż mnie serce boli że nie mam 10 Soń. Quote
Recommended Posts