Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia znalazła wspaniały dom :D jeszcze tylko sterylka i mogę podpisywać umowę. słuchajcie mam pewien pomysł - dzięki Sonii ogłoszeniu w Dzienniku mam namiary na kilka osób chętnych przygarnąć takiego psiaka. szkoda, żeby domki się zmarnowały. pomożecie mi zapsić te domki?

Posted

myślę, że będę prezentować po kolei domeczki, a jak ktoś będzie znał psiaka który się do takiego domu nadaje, to będzie się zgłaszał, dostanie wtedy ode mnie numer tel i będzie się z domkiem kontaktował :) może być tak?

Posted

na "przygarnę psa" już nie zakładam wątku. kilka razy założyłam, później ludzie się wycofali a osoby które wysyłały propozycje miały do mnie pretensje. więc wolę wykorzystać wątek Sońki. zapraszajcie kogo chcecie...
pierwszy domek chce szczeniaka, lub psa do roku, docelowo dużego lub średniego. musi lubić inne psiaki i być zabawowy bo w domu jest super energiczny ratlerek. domek sprawdzony przeze mnie. polecam. dom z ogrodem. pies ma spać w łóżku. jedyna rzecz do której można się przyczepić to marketowa karma. ale jak wiecie idealnie być nie może.
poproszę o propozycje...

Posted

[quote name='Kenny']jest w schronisku ?[/QUOTE]

Tak, jak by co możesz podać namiary na mnie, dość długo czeka. Zajmuję się jej boksem. Mój nr.888-105-999

Posted

Nie mówcie że Sonia jest idealna! Cierpi na lęk separacyjny i trzeba to zaznaczać, żeby potem nie było problemów z zostawaniem!
Ogród jak najbardziej, tylko żeby właściciele zdawali sobie z tego sprawe.

Posted

Ja mam kilka propozycji i byłabym w 7 niebie, gdyby któremuś z tych psiaków się udało. :D

Max- roczny piesek, wariat jakich mało, uwielbia zabawę. wszystkiego będzie się dało go nauczyć, dogaduje się z pięcioma kolegami z boksu, ale czasem bywa zaczepny. już długo siedzi w schronisku, a to jest pies- cud, miód i do tego młodziutki!

Perwuś- 2 letni psiaczek, ma wątek na dogo jakby co, kanapowiec i pieszczoch, kochany psiak. azyl mu nie służy... :( jest raczej niewielki, lecz bardzo uroczy. :)

Jeszcze jest owczarkowaty Oli. jest fantastycznym psem, wiecznym szczeniakiem i głupolem, nie wiadomo czemu, czeka już dłuuuugo na dom, ma ok. 3 lata- to już okaże się za dużo? mam jeszcze jedną propozycję, ale na razie zdjęć brak :/

Jeszcze mam 2 letniego, czarnego podpalanego Rambo, przefajnego psiaka, lecz zdjęć nie mam. :(
zajmuje sie tymi psami, ktore przedstawilam, wiec odpowiem na pytania i jakby co, pokaze psiaka. :) kontakt do mnie: 668 289 029
jakby sie nie spodobaly, to na pewno znajde jakies inne, ale one sa takie cudowne :( ja nie rozumiem co one jeszcze robia w schronisku

Posted

[quote name='Ola164']Nie mówcie że Sonia jest idealna! Cierpi na lęk separacyjny i trzeba to zaznaczać, żeby potem nie było problemów z zostawaniem!
Ogród jak najbardziej, tylko żeby właściciele zdawali sobie z tego sprawe.
https://lh5.googleusercontent.com/-5ADd96Y-iSA/Tg23yx6sQlI/AAAAAAAAAYE/So5vckRjEN4/s512/DSCF9234a.jpg

no tak, napewno było by to nadmienione, lecz także rozmawiałyśmy o niej i powiedziano nam że przy drugim psie może się zmienić i nauczyć że nie niszczy sie....

Posted

[quote name='greatmadwomen']no tak, napewno było by to nadmienione, lecz także rozmawiałyśmy o niej i powiedziano nam że przy drugim psie może się zmienić i nauczyć że nie niszczy sie....[/QUOTE]
tak jak nam powiedzieli, duże prawdopodobieństwo, że się zmieni przy drugim psie, ale nie podejrzewam Pauliny, żeby zataiła taką informację :razz:

Posted

[quote name='natalek']tak jak nam powiedzieli, duże prawdopodobieństwo, że się zmieni przy drugim psie, ale nie podejrzewam Pauliny, żeby zataiła taką informację :razz:[/QUOTE]

Dokładnie :) Ludzi może odstraszać na poczatku powiedziane "lęk separacyjny", więc przy rozmowie dopiero jak by się im Sońka spodobala bym powiedziała o tym i przede wszystkim NA CZYM TO POLEGA, bo ludzie nie wiedzą...

Właśnie właśnie! Co z Sonią Waszą?

Posted

[quote name='greatmadwomen']i przede wszystkim NA CZYM TO POLEGA, bo ludzie nie wiedzą... [/QUOTE]
dokładnie, lęk separacyjny - brzmi źle, więc od razu by psa przekreślili, a nie wiedzą nawet, co to jest.

Posted

Sonia w nowym domku już :) zamieszkała w Rybnej pod Krakowem. Do towarzystwa ma malutkiego przygarniętego i wykastrowanego kolegę (mniejszego od niej jakieś 10 razy) :D Pani jest cały czas w domu, więc pieski nie zostają same. Ogród mają przeogromny do biegania:) Sonia się tylko musi nauczyć, że nie wykopuje się kwiatków z ogrodu :] Jeśli ktoś ma możliwość i chęć wybrać się ze mną do Sonii (bo nie mam już auta, a muszę tam podjechać podpisać umowę i zawieźć rzeczy Sońki jeszcze. no i zobaczyć jak się zaklimatyzowała) to bardzo będzie mi miło :)

Posted

no jest kilka chętnych. ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. myślałam, że będzie mnóstwo psiaków podobnych wiekowo, wielkościowo i charakterem do mojej Sonii, ale jestem w szoku, że jest ich tak mało. w dodatku niestety bardzo się różnią, a ktoś jak dzwonił w sprawie Sonii to właśnie takiego psiaka szuka i nie chce dostawać ode mnie propozycji o zupełnie innych psach, musimy to zrozumieć.

Posted

[quote name='Kenny']no jest kilka chętnych. ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. myślałam, że będzie mnóstwo psiaków podobnych wiekowo, wielkościowo i charakterem do mojej Sonii, ale jestem w szoku, że jest ich tak mało. w dodatku niestety bardzo się różnią, a ktoś jak dzwonił w sprawie Sonii to właśnie takiego psiaka szuka i nie chce dostawać ode mnie propozycji o zupełnie innych psach, musimy to zrozumieć.[/QUOTE]

No tak, ale zaproponować nigdy nie zaszkodzi...

Posted

[quote name='greatmadwomen']No tak, ale zaproponować nigdy nie zaszkodzi...[/QUOTE]

Tak, tylko zauważyłam że jak komuś wysyłam psiaki niepodobne do Sonii to albo dziękują za pomoc i mówią, że sobie jednak kupią labradora albo nic nie odpisują już. i na tym mogą stracić psiaki podobne, których nie pokazujemy. no chyba, że takich nie ma.