Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Owszem, Grab- a raczej Leo, bo teraz tak sie nazywa- jest bialo rudym pieskiem :)
Juz reaguje na nowe imie :)
Jego wybieg byl wspolny z Kacprem i jeszcze 1 pieskiem, zaraz przy bramce wejściowej, dwa boksy za Jozkiem. Jest jakby troszke podobny do wyzla, ma cos w sobie z Szuwcia...

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jest najbardziej całuśnym psiakiem, jakiego w życiu znałam! Za wszystko całuje- po rękach, stopach, po twarzy, po... wszystkim :)
I czy chcesz, czy nie, zawsze da ci łapkę- na zmianę prawą i lewą- do wyboru :)
Pocieszny psiak...

Ale czesto, zazwyczaj kiedy mowie do niego bez zastanowienia, nazywam go Szuwar...

Posted

ale jest jak wyzel ktotkowlosy????w jakim jest wieku????Moj Grab mial jakies ze 4,,5 lat ,,tak na moje oko!!!
Jakbys miala jakies zdjatka bylabym wdzieczna,,i spokojna,,a jaka radosc z mojej stony by byla gdyby to okazal sie ten Grab,,,
pozdrawiamm,ciesze sie ze zdecydowalas sie na drugiego psa,,mowilam ze bedzie troche latwiej gdy bedziesz musiala zaopiekowac sie innym,,To zawsze pomaga,,a dzieki temu pomoglas tez i temu biedakowi,,,szlowcio zapewne jest ci wdzieczny,,wie jak to ciezko jest byc w schronisku,,,
Wiec ja czekam na fotki,,jesli jest taka mozliwosc!!!
pozdrawiam

Posted

Super ramikib że zdecydowałaś się kolejnemu pieskowi dać dom. Na pewno raźniej jest Ci z nowym przyjacielem.
Wiewióra, może akurat to Twój Grab:)

Posted

Jeslli to Grab to super ,ale jesli nie on ,,to przeciez tez super,,w koncu wszystkie z jednego ...podworka...Najpiekniejsze ze poszedl psiak ze schronu i juz dluzej sie tam nie meczy!!!
Ale jak to moj Grabik,,to bede szczesliwa widzac jego zdjatko w nowym domku!!!!

Posted

Śliczny Ramona, śliczny, szczęśliwy pies :multi: :multi: :multi:
Proponuję, żebyś założyła mu w tym dziale osobny wątek. Należy mu się, bo to schroniskowy szczęśliwiec, który znalazł dom!!! Tak się cieszę, że jest z Tobą i niestraszne mu już samotność i zima :loveu:

Posted

Nie bylo mnie ,,,bo mi komp troche wariuje,,pewnie po tym co wypisuje na dogo,,,np dzis o kotach,,,,:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Ramonko jestes kochana!!!!!!Wybralas przecodownego psa,,sama slodycz,,Mily ,,spokojny ,ulozony,,lizak jak nic!!!!!
Jego 2 letnie w schronie zycie to egzystencja na budzie,,,Tam czul sie najlepiej ,,nie zaczepainy bezpieczny i blizej ludzi,,,
potem najwyrazniej zostal przeniesiony gdzie indziej!!!
Tak to moj Grabik,,,tak go nazwalam na czesc naszego Sopockiego swietej pamieci ,,,choc nic z niego nie ma!!!
Zobaczysz bedziesz miala teraz najwspanialszego psa pod sloncem,,,on pomoze zalagodzic ci bol po Szuwarku,,,Bo on sam jest wielka kudlata kulka milosci,,,
Nigdy nie zaczzepial innych psow ,,mial swoj wlasny swiat tam na budzie!!!

Super ze sie jemu udalo!!!!

Posted

Pewnie w jego ksiazeczce odniajdziesz tez moj charakter pisma!!!
Zapewne go szczepilismy calosciowka!!!

Ale sie ciesze!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
SZuwarek teraz moze byc spokojny o swoja pania!!!

Posted

No to teraz czekam na dluga relacje z pobytu malca w domku!!!!!
Zachowanie
Czystosc
Grzecznosc
Karnosc
Czy on szczeka
..................................:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

Przez schronisko w gdyni przewija sie wiele psow,,,w ciagu nawet tygodnia nie zagladania tam wszystko sie zmienia a glownie czworonogi,,,
Ja mialam tam tylko kilka swoich wybrancow,wszystkich nikt nie jest w stanie ogarnac,w tym Zabe Jozka Rokiego Petki Mone Tare to te ktore sa albo szczesliwie juz znalazly dom,,,,Ale teraz czas jeszcze na kilka pozostawionych przezemnie!!!
Czarli.. Elza..Kaspar......................

Posted

Ale on ma chyba troche pyszczek podstrzyzony ,,bo z tego co pamietam to z niego byl na prawde szuwarek,,,broda i siersc z kazdej strony,,
Moze pamiec mnie myli,,,moze dobre wyczesanko panci sprawilo zmiane wizerunku a moze mial strzyzonko u naszej gdynskiej fryzjerki????

Posted

Znasz moze jego historie? Jak trafil do schronu? Byl domowym psiakiem? Chyba nie, sadzac po tym, jak zachowywal sie na poczatku... ;)
Ja oczywiscie opowiem szerzej o piesunku, ale... nie dzis- jutro czeka mnie ciezki dzien i... jednym slowem pora w koje zawinac...
P.S.
Leo spi ze mna :) Tu na glownej stronie znalazlam jakis czas temu dekalog wlascicieli psow czy jakos tak... Az sie usmialam, bo rzeczywiscie- jakby o nas...
dobranoc wszystkim dogomanom!

Posted

ciesze sie,ze Grab -Leo jest juz bezpieczny,jak sie ciesze,ze go wybralas,Ramono! :loveu: ulubienca naszej wiewiorki!

ola,czy Czarli to ten pudel,wiesz,mamy jego fotki,ten wspaniały?On mi ciagle chodzi po glowie,byl tak grzeczny.

Posted

nie Czrli to nie jest ten pudel!!!
Tez mysle czasem o naszym grzecznym pudlu ale nikt po opisie go nam nie znajdzie,wiesz ile tam prrzewija sie psow!!!!
Kurczaki mam duzy problem z kompem!!!jakies 30 min temu napisalam odp do Ramony >>>i jej nie ma ,,,,
Jutro moze cosik komp ruszy jak pogoni sie tam kogos z urzedu do lukniecia na lacza itp
A co do pudla to fajny chlopak,,,czy nadalam mu imie tego juz nie pamietam ,,czesto pamiec mnie zawodzi ostatnio,,tyloma psami co sie opiekowalam ,,to glowa mala!!!!
No i jest mala i nie spamietala wszystkiego...cosik mi chodzi po niej ze imie nadalam mu ,,ale jakie ?????nie wiem ale chyba Koks!!!
wiec moze Wola albo iza popatrza na karty jesli jeszcze nie wszystko co moje wymazali!!!

Posted

a RZECZYWISCIE MOJ NARZYCZONY RUDY KOKS I TWOJ FOKSIU KOKS,,TO NA PRAWDE DUZE CZARNE PSY KROTKOWLOSE,,,NIE MA CO BRAZOWA,,,:eviltong: :eviltong:
NO TEN JEST TYLKO CZARNY!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Histori jego przybycia NIE ZNAM ,,,KIEDY JA ZAWITALAM W SCHRONIE ON JUZ TAM BYL!!!
jEGO CODZIENNA EGZYSTENCJA W SCHRONISKU SKUPIALA SIE NA CIAGLYM PRZESIADYWANIU NA BUDZIE,,TAM BYLA JEGO OSTOJA I POCZUCIE BEZPIECZENSTWA!!!
LEZAL SOBIE SPOKOJNIE CZSASEM Z BRZUSIEM DO GORY
nIE ZACZEPIAL INNYCH PSIAKOW I MIAL SWOJ WLASNY SWIAT I SPOSOB NA PRZETRWANIE
rAMONKO POWIEM CI JEDNO,,,
sZUWARKA URATOWALAS PO 8 LATACH NUDNEJ EGZYSTENCJI W SCHRONISKU,,I ZA TO CI DZIEKI A GRABOWI MOZE I W PELNI TEGO SLOWA ZNACZENIU ,,URATOWALAS ZYCIE!!!!
gDYNIA JEST BARDZO PRZEPELNIONYM SCHRONISKIEM..KIEROWNICTWO ROBI WSZYSTKO CO W ICH MOCY ZEBY PSY MIALY JAK NAJLEPIEJ!!!!!
bEDE TO POWTARZAC 100RAZY ,,ALE OTOZ DBA WYSMIENICIE O SCHRONISKO I O SWOJE POCIECHY,,,TO DOSKONALE ZE WYGRALI PRZETARG!!!!
aLE NIKT NIE JEST W STANIE ZMNIEJSZYC TEJ FALI CODZIENNIE NADCHODDZACYCH NOWYCH PSIAKOW ,,KTORE TRZEBA GDZIES UMIESZCZAC,,,sAMA ZAPEWNE WIDZIALAS JAK WIELE PSIAKOW JEST KAZDYM BOKSIE,,
gRAB CZESTO W MALYM KOJCU ZMAGAL SIE Z TOWARZYSTWEM NAWET 7 INNYCH PSOW,,ALE DAL RADE...
a TERAZ DZIEK ITOBIE MA DOM,,,ZAPEWNE TROCHE DZIWNIE SIE ZACHOWYWAL,,,BO COZ INNEGO MAIAL ROBIC SKORO DO TEJ PORY ZYL JAK INNE W CIASNOCIE!!!\
JESTES SUPER I MASZ SUPER PSA,,,SZUWAR NA PEWNO JEST Z CIEBIE DUMNY