Jump to content
Dogomania

Przytulisko Znajdki - wątek przeprowadzkowy ..... Kolejne nieszczęście... :(

Recommended Posts

Posted

[quote name='anita_happy']moje zdanie - bo walcze ze znawcami prawa budowlanego :) na fb:)

moze dopiszcie do eventu na fb

1. Pani Jola ma pozwolenie na budowę - czego??? wydane przez...i data...

2. Pani Jola już stara sie o kredyt na realizacje budowy swojego dommku

3. Pani Jola teraz z datków cche wybudować kojce dla psów, które wszystkie są psami W POTRZBIE - wszystkie sa przeznaczone do adopcji - to sa psy wyrwane z potwornej biedy /link do strony i dogo/
Pani Jola prosi o pomoc w budowie kojcy dla psów i domku dla kotów.
Z datków zostanie zakupiny barak budowlany, w kt Pani Jola bedzie mogła doglądać i pilnować zwierzaków.

Barak jaki ma zamiar zakupić/wynając Pani Jola to barak wyposażony w agregator prądotwórczy.
Ma on posłużyć jak tymczaoswe lokum dla Pani Joli/jej córki i wnuka - na czas budowy domu Pani Joli.

NAJWAŻNIEJSZE w tej chwili sa zwierzaki. Niedawno walczyły o życie - bo ktos je potruł. Pani Jola do dziś spłaca długi za ratowanie psów w klinice w Warszawie/Radzyminie /???/
KOSZT budowy jednego kojca dla zwerzaków to = plus buda /zł/

DOPISZCIE TO bo nikt nie rozumie o co chodzi w zbiórce...i dobrze bedzie jak wkleicie na event zdjecia!!!z przytuliska[/QUOTE]

Cala noc myslalam jak napisac zeby nikogo nie urazic.Tu nie chodzi o budowe domu dla Joli tylko o pomoc zwierzakom,tak z dobrego serca.nie wszystkie zwierzeta sa adopcyjne a chore przebywaja w domu wiec z nimi bedzie problem.Potrzebne beda DTbo one do kojca sie nie nadaja.Wiem ze w dzisiejszych ludzie musza miec

wszystko czarne na bialym bo wszadzie sa naciagacze.Zapraszamy do przytuliska Jola,nie rozmawia przez plot tylko zaprasza do srodka.Kto byl ten wie.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, czyli w zasadzie dwa pierwsze punkty odpadają. A kojce... wiecie co, tak na zdrowy rozum, kojec można zrobić 2x2 i można 4x4, albo z wybiegiem.... Nie wiem czy da się to tak sklasyfikować ile kosztuje jeden kojec. Pewnie niektóre psy, które się tolerują będą po 2-3 w kojcu, inne samotnie...

[SIZE=1]Ula, ten banerek to dziecię niech do sygnaturki przeklei ;) Będzie większy i bardziej czytelny ;)[/SIZE]

Posted

a dlaczego pomysł maja602 z programem Uwaga jest zły? Oni mają teraz tą akcję o zwierzętach... ludzie jak widzą coś w telewizji to się tym bardziej przejmują...

Posted

[quote name='UlaFeta']Cala noc myslalam jak napisac zeby nikogo nie urazic.Tu nie chodzi o budowe domu dla Joli tylko o pomoc zwierzakom,tak z dobrego serca.nie wszystkie zwierzeta sa adopcyjne a chore przebywaja w domu wiec z nimi bedzie problem.Potrzebne beda DTbo one do kojca sie nie nadaja.Wiem ze w dzisiejszych ludzie musza miec

wszystko czarne na bialym bo wszadzie sa naciagacze.Zapraszamy do przytuliska Jola,nie rozmawia przez plot tylko zaprasza do srodka.Kto byl ten wie.[/QUOTE]

Pani Jola już ładnei napisała na fb....chodzi o to, ze w evencie główny nacisk jest na dziaklę..i budowe..
DOPISZCIE, ze Pani Jola ma działke/na pozwolenei na budowe swojego siedliska - stara sie o kredyt, ale w tej podbramkowej sytuacji przeniesienei 20 psów i 15 kotów wiąze się z kosztami na które pani Joli nie stac
bidowa kojcy - kupni bud/lub materiału na budy/
do tego Pani Jola ma psy, któe ciagle sa pod oieką wet - ma już i tak dług u weta. ale go sukcesywnei spłaca
bo Pani Jola to kobieta z sercem, ale z honorem...

Jak by nie była w sytuacji podbramkowej to by o taką pomoc nie prosiła

PONADTO
GDZIE EJST JAKIES KONTO DO WPŁAT????ja nie widze...

UWAGA - Jak ktoś ładnie opisze sytuacje Pani Joli i jej heroiczną walkę z przeciwnosciami losu to i UWAGA to pokaze!!!!
Wystarczy wysłać FILMIK do UWAGI!!!!!!!!!!!!!!!
i powiedzieć o obecnej sytuacji...
ale nie piszcie do UWAGI, ze Pani Jola chce sie wybudowac..

trzeba wyedytować event
i KONTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!musi być widoczne...

Posted

[quote name='alekso']a dlaczego pomysł maja602 z programem Uwaga jest zły? Oni mają teraz tą akcję o zwierzętach... ludzie jak widzą coś w telewizji to się tym bardziej przejmują...[/QUOTE]
POMYSŁ jest bardzo dobry....zapytajcie sie Pani Jolo czy jest jej zgoda na taką akcje i wysyłajcie filmik do UWAGI!!!
ale nie doklejajcie tego evetntu w takiej formie...
[B]PILNE
Materiały na kojce, budy,
barak budowlany

rece do pomocy[/B]

Posted

Jeśli ktoś skleci coś o tym co pisze anita_happy to wkleę to na FB, przede wszystkim koszty...
Konto jest na stronie przytuliska
Ja jestem beztalenciem literackim więc ja sklecić niczego nie potrafię

Posted

[quote name='anita_happy']Pani Jola już ładnei napisała na fb....chodzi o to, ze w evencie główny nacisk jest na dziaklę..i budowe..
DOPISZCIE, ze Pani Jola ma działke/na pozwolenei na budowe swojego siedliska - stara sie o kredyt, ale w tej podbramkowej sytuacji przeniesienei 20 psów i 15 kotów wiąze się z kosztami na które pani Joli nie stac
bidowa kojcy - kupni bud/lub materiału na budy/
do tego Pani Jola ma psy, któe ciagle sa pod oieką wet - ma już i tak dług u weta. ale go sukcesywnei spłaca
bo Pani Jola to kobieta z sercem, ale z honorem...

Jak by nie była w sytuacji podbramkowej to by o taką pomoc nie prosiła

PONADTO
GDZIE EJST JAKIES KONTO DO WPŁAT????ja nie widze...

UWAGA - Jak ktoś ładnie opisze sytuacje Pani Joli i jej heroiczną walkę z przeciwnosciami losu to i UWAGA to pokaze!!!!
Wystarczy wysłać FILMIK do UWAGI!!!!!!!!!!!!!!!
i powiedzieć o obecnej sytuacji...
ale nie piszcie do UWAGI, ze Pani Jola chce sie wybudowac..

trzeba wyedytować event
i KONTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!musi być widoczne...[/QUOTE]

Ja bym prosiła, żeby nikt nie wysyłał nic do uwagi dopóki pani Jola nie potwierdzi, że ma takie życzenie.

Konto jest na stronie znajdki w zakładce kontakt, z tego co wiem nie można podawać publicznie konta prywatnej osoby.

Dodałam trochę do pierwszego postu, można kopiować na fb.

Posted

mam takie pytanie - czy taka buda zewnętrzna dla kotów by sie przydała, taka z wieloma wejściami, czy też koty Pani Joli będą mieszkać w jakichś pomieszczeniach tzn. baraku czy czymś w tym stylu? Bo u mnie na osiedlu jest taka buda, którą kiedyś zainstalowano dla bezdomniaków na zimę ale żaden kot z tego nie korzysta obecnie bo wszystkie koty na osiedlu sa czyjeś tylko sie szlajają bez opieki ale mają gdzie wrócić. Mogłabym zapytać (choć nic nie mogę obiecać) w administracji czy ta buda im potrzebna i czy nie oddali by jej tylko czy ona się tam przyda - bo to raczej do pomieszczenia się nie nada tylko do kojca(?)

Posted

Wkleiłam w drugi post, zadzwonię zaraz do p.Joli, że na początku wątku będę wklejac jakieś bieżące pytania, oferty, bo nie wiem czy będzie miała czas czytać tyle stron... Jakbym coś pominęła, to krzyczcie, żeby dokleić.

Posted

[quote name='Equus']mam takie pytanie - czy taka buda zewnętrzna dla kotów by sie przydała, taka z wieloma wejściami, czy też koty Pani Joli będą mieszkać w jakichś pomieszczeniach tzn. baraku czy czymś w tym stylu? Bo u mnie na osiedlu jest taka buda, którą kiedyś zainstalowano dla bezdomniaków na zimę ale żaden kot z tego nie korzysta obecnie bo wszystkie koty na osiedlu sa czyjeś tylko sie szlajają bez opieki ale mają gdzie wrócić. Mogłabym zapytać (choć nic nie mogę obiecać) w administracji czy ta buda im potrzebna i czy nie oddali by jej tylko czy ona się tam przyda - bo to raczej do pomieszczenia się nie nada tylko do kojca(?)[/QUOTE]

Ale z kojca koty uciekną.. :( wszystkie koty są domowe..mieszkają tylko w domu.. nie każdy pies u Pani Joli akceptuje koty,niestety..:(

[URL="http://www.dogomania.../members/8512-bric-a-brac"][B]bric-a-brac[/B][/URL]- Jgam do mnie wczoraj pisała w sprawie zdjęć i Pani Jola powiedziała,że wstawi. :)

Posted

[quote name='Aleksandra95']Ale z kojca koty uciekną.. :( wszystkie koty są domowe..mieszkają tylko w domu.. nie każdy pies u Pani Joli akceptuje koty,niestety..:( [/QUOTE]
No to dlatego pytam właśnie czy taka buda się przyda czy nie bo nie znam realiów przytuliska Pani Joli więc nie wiem gdzie te koty mieszkają. W wielu przytuliskach- schroniskach są kojce na koty, odpowiednio zabezpieczone żeby nie uciekły i wtedy coś takiego może być przydatne. Jeśli koty Pani Joli mieszkają w domu to znaczy że się taka buda raczej nie przyda więc nie mam co pytać w administracji.

Posted

Equus, ale tam nie ma domu i przez kilka miesięcy nie będzie jeszcze :(
taki kojec zabezpieczony i taka buda to byłoby jakieś rozwiązanie dla kotów, więc niech p. Jola sama da znać, a Ty pamiętaj o tej budzie. Kotów jest chyba 15... nie da rady wszystkich zabrać do przyczepki/namiotu cokolwiek tam będzie tymczasowo.

Posted

A może ktoś włączy myślenie? Pani Jola już dawno wiedziała, że musi opuścić ten dom, pamiętam podgrzewanie atmosfery bo musi już opuścić, bo to , bo tamto. I co nie zabezpieczyła się? Jeśli nie zabezpieczyła zwierzaków na tą ewentualność to znaczy, że jest totalnie nieodpowiedzialna i powinna sobie odpuścić przetrzymywanie ich a po prostu zaangażować się w pomoc w którejś z fundacji, tam zawsze są potrzebni ludzie z doświadczeniem.
Niedawno ufundowaliście jej samochód. Teraz jeszcze jej dom wybudujcie, a p. Jola nadal będzie wynajmować swoje mieszkanie w Warszawie. Nie mówię, że jej się przelewa, ale wiele z Was ma mniej.

Guest Elżbieta481
Posted

Witamy b.serdecznie osobe dobrze poinformowaną.Kto ufundował i komu samochód?I skąd wiadomo,że mieszkanie wynajmuje?
Jestem b.ciekawa tej wiedzy,bo mam w pamięci jak łatwo w Polsce napluć na kogoś.Nie chce sie kłócić z nikim
ale jestem zainteresowana odpowiedzią-chciałam się dołożyć..Jaka jest prawda?Na jakiej podstawie piszesz to?W mojej ocenie ktoś tu ,,kopie dołki,,pod p.Jolą...Pojawiłeś się i zniknąłeś-wiesz,że ludzie nie ufają i po co te wstawki?
Elżbieta

Posted

Na samochód było zbierane jakiś czas temu( 5 miesięcy temu? Nie pamietam) Rok temu był wielki szum bo p. J. ma się wyprowadzić i co zrobiła żeby zabezpieczyć zwierza?. A o mieszkaniu wiem, bo....rodzice mieszkali obok. A na zwykły rozum: p. J. stara sie o kredyt w jaki sposób może go otrzymać? Na swoją emeryturę? jej córka tez dyrektorem nie jest, a zwykłą robotnicą więc na jakiej podstawie bank przyzna im kredyt?

Posted

[quote name='bric-a-brac']Ja bym prosiła, żeby nikt nie wysyłał nic do uwagi dopóki pani Jola nie potwierdzi, że ma takie życzenie.

Konto jest na stronie znajdki w zakładce kontakt, z tego co wiem nie można podawać publicznie konta prywatnej osoby.

Dodałam trochę do pierwszego postu, można kopiować na fb.[/QUOTE]

ja po prostu wczoraj wlazłam na strone i szukalm konta...powinno buć jakos widoczne..
Wspomóż Znajdki /i tutaj mozliwość klikniecia i przekierowanei na konto i namiary na P.Jole/

[quote name='TEnTRZEZWY']A może ktoś włączy myślenie? Pani Jola już dawno wiedziała, że musi opuścić ten dom, pamiętam podgrzewanie atmosfery bo musi już opuścić, bo to , bo tamto. I co nie zabezpieczyła się? Jeśli nie zabezpieczyła zwierzaków na tą ewentualność to znaczy, że jest totalnie nieodpowiedzialna i powinna sobie odpuścić przetrzymywanie ich a po prostu zaangażować się w pomoc w którejś z fundacji, tam zawsze są potrzebni ludzie z doświadczeniem.
Niedawno ufundowaliście jej samochód. Teraz jeszcze jej dom wybudujcie, a p. Jola nadal będzie wynajmować swoje mieszkanie w Warszawie. Nie mówię, że jej się przelewa, ale wiele z Was ma mniej.[/QUOTE]

Ufundowaliscie :) dobre sobie - chceili to dali bo WIDZĄ JAKĄ ROBOTE "ODWALA" Pani Jola...
mało, ze trzyma sfore u siebie - bo to jej misja
to jeszcze jeździ po wsiach i edukuje chłopów i buraków, co psy na łańcuchach trzymają...co topią urodzone szczyle..a Pani Jola edukuje ludzi - ze tak sie nie robi, ze sa inne sposoby..
np STERYLIZACJA

reszta - szkoda komentarza....
a Za coś Pani Jola musi zyc i jej zwierzyna tez...
sama powiedziała, ze ona SAMA ma gdzie sie podziać...ale z taką ilością zwierząt nie...wiec czytaj tenTrzeźwy bo żeś chyba popił///

Posted

[quote name='TEnTRZEZWY']Na samochód było zbierane jakiś czas temu( 5 miesięcy temu? Nie pamietam) Rok temu był wielki szum bo p. J. ma się wyprowadzić i co zrobiła żeby zabezpieczyć zwierza?. A o mieszkaniu wiem, bo....rodzice mieszkali obok. A na zwykły rozum: p. J. stara sie o kredyt w jaki sposób może go otrzymać? Na swoją emeryturę? jej córka tez dyrektorem nie jest, a zwykłą robotnicą więc na jakiej podstawie bank przyzna im kredyt?[/QUOTE]

trzeźmy - a moze se pomysl...
"jak ma to mieszkanie w tej Warszafce to może kredyt pod hipotekę se wziać...nie....i jak ma te działke to też se może wziąć pod hipoteke..nie..."

Ty juz tak nie wyliczaj - co kto ma...ważne, ze chce i to robi...
i zazdrość w oko kle, ze "wariatka" pomaga i jej ludzie pomagają!!!łoj koleeeeeeeeeeeeeeeeeee
ANO bo wiesz - Takich wariatów jak Pani Jola to na tym Forum milion....i ważne jest to, ze jak jest problem to sie umieją zmobilizować i pomóc...

Zamiast siać ferment i gorycz zakasaj rękawy i jedź pomóc byłaj sąsiadce w demontażu kojcy i w montażu ich na tej działce...

Posted

ten trzezwy czy raczej ta trzezwa poprostu zazdrosc zzera? tylko czemu logujesz sie pod nowym nickiem, jajek zabraklo? ot Polska jadem i zazdroscia kipiaca!

Posted

żal doope ściska i juz

hhe..domek holenderski taki ok 20 tys /transport w cenie
[URL]http://www.domki-holenderskie.com/oferta/domki-holenderskie-782.htm[/URL]

[URL]http://www.domki-holenderskie.com/oferta/domki-holenderskie-818.htm[/URL]

[URL]http://www.domki-holenderskie.com/oferta/domki-holenderskie-825.htm[/URL]

a tutaj za 11
[URL]http://allegro.pl/dom-domek-holenderski-caloroczny-poznan-i1668542552.html[/URL]

za 5/6 tys tez są tutaj plus transport
[URL]http://allegro.pl/domek-holenderski-i1647607227.html[/URL]

6 tysi z tranpsortem
[url]http://allegro.pl/domek-holenderski-7-3m-poznan-i1665956972.html[/url]

BARAK BUDOWLANY
[URL]http://allegro.pl/barak-budowlany-pakamera-magazyn-i1662568350.html[/URL]

[URL]http://allegro.pl/kontener-budowlany-pakamera-domek-barak-szopa-i1664039160.html[/URL]

Reasumjąc - 25 tys jak nic potrzeba..eh

Heh..te domki holenderskie lepsze od baraku biurowego - cena lepsza...i coś w nich jest - podłaczeni do inst

za 15 tysi to kupic mozna dwa
ale 15 tysi - skąd:)

a potem jak Pani Jola sie wyprowadzi - bedą domki do agroturystyki - i bedzie na utrzymanie psów

Posted

[quote name='TEnTRZEZWY']A może ktoś włączy myślenie? Pani Jola już dawno wiedziała, że musi opuścić ten dom, pamiętam podgrzewanie atmosfery bo musi już opuścić, bo to , bo tamto. I co nie zabezpieczyła się? Jeśli nie zabezpieczyła zwierzaków na tą ewentualność to znaczy, że jest totalnie nieodpowiedzialna i powinna sobie odpuścić przetrzymywanie ich a po prostu zaangażować się w pomoc w którejś z fundacji, tam zawsze są potrzebni ludzie z doświadczeniem.
Niedawno ufundowaliście jej samochód. Teraz jeszcze jej dom wybudujcie, a p. Jola nadal będzie wynajmować swoje mieszkanie w Warszawie. Nie mówię, że jej się przelewa, ale wiele z Was ma mniej.[/QUOTE]
[quote name='TEnTRZEZWY']Na samochód było zbierane jakiś czas temu( 5 miesięcy temu? Nie pamietam) Rok temu był wielki szum bo p. J. ma się wyprowadzić i co zrobiła żeby zabezpieczyć zwierza?. A o mieszkaniu wiem, bo....rodzice mieszkali obok. A na zwykły rozum: p. J. stara sie o kredyt w jaki sposób może go otrzymać? Na swoją emeryturę? jej córka tez dyrektorem nie jest, a zwykłą robotnicą więc na jakiej podstawie bank przyzna im kredyt?[/QUOTE]
Jestem wieczorem i widzę, że kogoś tu chyba wyrzuty sumienia od środka cisną i musiał przyjść się wyładować.

Po pierwsze, "trzeźwy", gdybyś był trzeźwy włączyłbyś trzeźwe myślenie. Bo nigdzie nie ma mowy o finansowaniu domu, mowa jest o pomocy w trudnej sytuacji, w jakiej znalazły się zwierzaki z opiekunką. Taki jak Ty, "trzeźwy", pewnie oddałby psy do schronu i poszedł mieszkać w mieszkanku. Pani Jola jednak ma serce i czuje się za swoje stado odpowiedzialna. I guzik kogokolwiek obchodzi czy ma mieszkanie i co z nim robi. I Ciebie tez nie powinno. Do mieszkanie nie zabierze kilkadziesiąt zwierząt.

Z tym zabezpieczeniem to też zejdź na ziemię... Kiedyś wynajmujący już straszyli, ale jednak nie mieli serca, udało się pozostać. A teraz postawili sprawę jednoznacznie. Nie można się zabezpieczyć przed tym, że ktoś daje zaledwie miesiąc wypowiedzenia kobiecie z tyloma zwierzętami.

I co Cię tak boli ten kredyt i podstawy jego przyznania? Zazdrościsz? Nie sil się na odpowiedź. Jeśli jesteś nieżyczliwy, po prostu przechodź obojętnie, a nie przychodzisz i komuś próbujesz jeszcze bardziej usrać sytuację.

A resztę dogomanii przepraszam za ton...

aż niesmak mnie bierze jak mam iść na FB przeczytać co koleś nawypisywał...

edit:
[quote name='TEnTRZEZWY']Nie mówię, że jej się przelewa, ale wiele z Was ma mniej.[/QUOTE]
Jak dla mnie, za to co robi powinna mieć o wiele więcej niż ja. Niestety dla ludzi z takim zaangażowaniem pomagającym zwierzętom los jest zawsze mniej łaskawy niż dla takich wygodnych jak ja np. EOT