Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
W moim przypadku to bedzie:

Cavanowicz +Cavanka+opiekunka Cavanki (czyt, moja mama) + pies + Kobra. :lol:

To gady też wolno przywieźć :o ?

A gad to co? Pies? jemu taz sie wakacje naleza...

BTW. Gdadzina wczoraj u mnie byla i wpadla do wody tak, ze byla pod nia jakies 2 sek. Niby straszne, ale smialam sie z niej jak goopia. A jaka miala mine! :lol:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej:)

Ja na razie nie moge nic powiedziec na temat obozu, bo nie wiem czy Bajka wtedy mamusia nie zostanie.

Aha, Mokka, ja jestem chetna na koszulki Cavano (2-L), ale pieniadze bede miec dopiero w przyszlym miesiacu. W tym bylo za duzo wydatkow. :)

Nas na spacerku w piatek nie bedzie, bo juz jutro rano wyjezdzamy do rodziny na swieta i wracamy dopiero we wtorek. A w przyszlym tygodniu jedziemy na wystawe do Grudziadza.

WSZYSTKIM CAVANOWICZOM ZYCZYMY UDANYCH SWIAT WIELKANOCNYCH :) DOBRZE WYPOCZNIJCIE KOCHANI I NIE DAJCIE SIE ZNIEWOLIC PELNEMU STOLOWI-NIE ZAPOMNIJCIE O SPACERKACH Z CZWOROLAPYMI :) :)

ANIA, BAJKA, PRZEMEK I HEKTOR

Posted

znaczy na weekend to ja do kogoś dorzucę śpiworek, czyli dla mnie 1m kwadrtawoy, mój mały miś- potrzebuje jakiś 2m kwadratowych zeby łapki dobrze wypoczęły, no a mała spodziewana kluska- to malutko. 8)

Posted

Sajko,

Ale fajna bedziesz miala parke swinek :-) Juz nie moge sie doczekac aby je zobaczyc.

A co do wyjazdu, to ciesze sie ze dopuszczacie mozliwosc uczestnictwa "przyleglosci" :D Zawsze to ludniej i weselej :D

BTW dzisiaj pierwszy raz bylam w ZK w Warszawie. To bylo bardzo interesujace doswiadczenie ... bardzo :roll:

Posted

Witam panie i ewentualnych panów :)

Ja tak sobie tutaj gościnnie wpadłam i pozwole sobie złożyć Wam wszystkim (nie bądźcie egoiści dopuście psy do komputerów)życzenia wesołych, rodzinnych świąt jajowych, żeby wam te wszystkie króliczki i kurczaczki umilały każdy dzień, a jajeczny symbol nowego życia zwiastował przybycie nowych zdrowych psich członków rodziny lub takowych dzieciaczków obecnych psich członków rodziny. Mam nadzieję że przezyjecie śmigusa i spotkamy się na podium najbliższych (chyba płockich) zawodów :)

Pozdrowienia dla Was i Waszych rodzin

Lenka i Łaciat :)

Posted

Lenka,

Jak milo Cie widziec :-) Dzieki za zyczonka i dla Ciebie rowniez wszystkiego naj, naj, naj :-)

Flaire,

A byl, byl :-) Wszyscy byli!

pozdrawiam,

Posted

Czy dopuszczacie uczestnictwo w obozie przyjezdnych z prowincji? :wink:

Tak sobie mysle, ze faceci (Krzys i Niunio) zostali by pilnowac dobytku, a zenska czesc (Ja i Luska) moglaby sobie pojechac na aktywny wypoczynek :lol:

Posted

czapla, ja Ci mogę tylko dać moje zdanie: moim zdaniem Ty jesteś honorowym członkiem Cavano, jako że taki kawał drogi przebyłaś, żeby kibicować w zawodach, które się nie odbyły i uczestniczyć w spacerku, kiedy lał deszcz. Więc bez względu na to, czy obóz będzie ogólnie dostępny (a moim zdaniem powinien być), czy nie, to Ty i tak powinnaś być zaproszona. Tak ja uważam!

Posted

A ja tak sobie o tym obozie myślę i mam już sporo pomysłów... Na przykład: na koniec powinniśmy mieć zawody dla uczestników :D . A w tygodniu, poza zajęciami praktycznymi można zorganizować zajęcia teoretyczne - dokładne studiowanie regulaminu, problemy "jak to byłoby sędziowane", widea, itp.

No i oczywiście duuuużo rozrywki! Chyba najlepiej nad jeziorkiem...

Posted

Dzieńdobraski

Kochane stała sie rzecz straszna okropna niemiła przykra koszmarna!!!!

Wczoraj Ida była na spacerku z Fanką i jakiś pies nieznany nam wcale nawet z widzenia odgryzł jej 1/5 ogonka. Jesssssssu Ida poleciała do naszego weta on jej odciął to co musił pozaszywał otwory, którymi lała sie krew zrobił opatrunek i powiedział że i tak jest dobrze. Gdyby ten potwór zwany pozeraczem psich ogonów dziabnął jej kawałek wiecej trzebaby było amputować CAŁY ogonek. Poniewaz Fanka nie była na smyczy mozemy mieć żal do siebie, że nie upilnowałyśmy psa. Ale. suka sie słucha, wraca jest w miarę karna i posłuszna, a poza tym jak wyczuwa siłę lub agresję natychmiast wali się na plecki pokazując brzunio. Mam tylko nadzieję, że jej futro odrosnie i bedzie wygladała w miare normalnie. A ogon to miała piekny........

Posted

Fanka,

Bardzo, bardzo mnie i Majce przykro z powodu ogonka :( Przykro nam, ze wogole Was cos takiego spotkalo :(

Jak rozumiem pies uciekl, wlasciciela nie bylo i mozna domniemywac, ze pozeracz psich ogonkow dalej klusuje gdzies po Warszawie :(

Co do spuszczania psa ze smyczy, to chyba kazdy posiadacz psa spuszcza swojego pupila w miejscu, ktore uzna za bezpieczne dla psa i dla innych uzytkownikow np. trawnika, polanki czy innego terenu. Podobnie jest ze mna. Idac na spacer w kierunku Kabat i bedac juz na polach spuszczam psa ... a niech wybiega male nozie ;) Trudno miec wtedy do siebie pretensje, chociaz zawsze pozostaje zal, ze nie przewidzialo sie tego niebezpieczenstwa ....

Na koniec powiem tylko, ze siersc na pewno odrosnie i godnie bedzie pelnic obowiazki ogonka :lol:

czapla,

Podobnie jak Flaire, uwazam ze oboz powinien byc otwarty. Tzn. otwarty dla uczestnikow i sympatykow Cavano. Poza tym im wiecej sympatycznych i fajnych osob tym lepiej :D

Oczywiscie niech wypowiedza sie tez inni, wszak to zespolowe przedsiewziecie :-)

BTW wczoraj minal 7 dzien w ktorym Majeczka nie kuleje !!! Oznacza to, ze od 1 maja moglybysmy bezpiecznie wrocic na tor :-)

pozdrawiam,

Posted

Drogie Cavano :)

co prawda już dawno nie pojawiam się na treningach, ale chciałam Wam złożyć serdeczne życzenia świąteczne

wielkanoc.jpg

(jak obrazek za wielki to krzyczcie- pomniejszę)

Przeczytałam właśnie że Flaire miałą urodziny!! Więc STO LAT dla koneżanki Niebieskiej :wink: :lol: :lol:

a, i jeśli już jesteśmy przy urodzinach ;) - jeśli ktoś pamięta małego szarego sceniaka- Drugą, to wczoraj skończyła rok!! :o sama w to nie wierzę 8)

i jeszcze jedno- nie wiem czy Aga chwaliła się, że Sesilka jest championem?? proszę bardzo: http://strony.psy.pl/borzoj/warszawa04.htm

pozdrawiam sercecznie :)

Posted
mozna domniemywac, ze pozeracz psich ogonkow dalej klusuje gdzies po Warszawie :(
Zaczynam doceniać fakt, że Misia ma kopiowany :wink: . (Zanim jakiś obrońca ogonów na mnie nakrzyczy: Ten emotikonek znaczy, że to był ŻART).
Posted

Tilia - dziękujemy. :angel:

Aga się oczywiście nie pochwaliła, ale ta informacja została z niej wydarta pazurami. Krok po kroku, parę podstępnych pytań i detektyw Flaire wytropiła tajemnicę. :P

Przekaż Drugiej życzonka od Cavano. :D

Posted

Lenka, dziękujemy za życzenia wielkanocne! I na wzajem!

Tilia, Tobie również dziękujemy za życzenia i dodatkowo za te urodzinowe. A Drugiej życzymy spełnienia wszystkich psich marzeń!

Posted

Flaire - ja dopiero zalapalam, ze ten tort, to byl Twoj urodzinowy :oops:

Przyjmij wiec spoznione, ale naprawde szczere :new-bday: od gapowatej czapli :oops:

Posted
Flaire - ja dopiero zalapalam, ze ten tort, to byl Twoj urodzinowy :oops:
To znaczy oryginalnym powodem tortu były niby moje urodziny. Ale potem doszła jeszcze cała masa innych: championat Cecilki, zwycięstwa Bajki, Alexa, no i Luśki! I pewnie jeszcze inne, o których w tej chwili zapominam. Dużo się musiałam najeść tortu... Teraz akurat na święta dieta by się przydała po tym celebrowaniu...
Posted

No to w takim razie dorzucam jeszcze gratulacje dla wszystkich uczestnikow wystawy i najlepsze zyczenia swiateczne dla czlonkow i sympatykow Cavano :D :D :D

Flaire - dieta dopiero po swietach, bo trzeba pochlonac olbrzymia ilosc jajek, az cholesterol wyleje sie uszami :lol: :lol: :lol:

Posted

Fanka!

Współczucia dla Funny! Ucałuj ją ode mnie w czarny nochal!

Czapla!

My sie cocprawda nie znamy ale przyjaciele moich przyjaciół są moimi przyjaciółmi wię szykuj się na obóz!! :P

Lenka

Dzieki za życzenia! Tobie też wszystkiego naj!

Tilia! Tobie również dziękuję za życzenia! A całej twojej psio-ludzkiej rodzince życzę zdrowych spokojnych i smacznych Świąt!

No i wszystkiego naj dla Drugiej!! :new-bday:

Posted

To nic więcej nie wiadomo na temat obozu?

A co z piątkowym spacerkiem?Coś pogoda nie dopisuje :( ...

Ale ja,mimo przeziębienia jestem gotowa podołać,gdyby tylko nie lało!

Oczywiście ze Szkockim maleństwem,bo Maka się nie nadaje na takie..hmm...grupowe wyjścia. :Dog_run: