Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nas nie bedzie, bo sie umowilismy na molosowy spacerek :lol: same potwory i niedzwiedzie przed ktorymi ludzie uciekaja z panika w oczach 8) bedzie pieknie...... :cool3:

gratuluje konikowych spacerkow. Mnie niestety jakis czas temu przydarzyl sie spory wypadeczek, wiec do koni nawet sie nie zblizam :puppydog:

pozdrawiam Szanowne Panie i czekam na relacje ze spacerku :evillaug:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nas(y) nie będzie bo sie obijamy ;) a tak na serio to musze kolege podszkolic w angielskim bo zbliza sie klasówencja :-?

Elka z tymi butami to nie byłby głupi pomysl - tez "spróbuje" kupić jakies w ten łikend, ale znając życie (i mnie) to może sie nie udać :stupid:

A poza tym to właśnie wróciłam ze spaceru (tzn w sumie to spod prysznica, ale spacer był wczesniej) trwającego 3 godzinki w tej jakże pieknej zimowej atmosferze... i mam tylko skromna nadzieje, że się nie przeziębie :kaffee_2:

Posted

Sylwia!!!!

Ja biorę Brutusa, więc jak twoje cudo ma mi go zjeść to może lepiej niech on będzie z nami duchem..! :P

No ładnie,Elka :wink:

Jutro mój kawaler umówiony jest z pewną śliczną boksereczką z dobrego domu w celach towarzysko-zabawowych :wink: -więc nas jutro nie będzie na Polach na 100%.

Może w niedzielę się skrobniemy.

Elka-Twój Brutus to też kawał chłopa,więc zjadłyby się nawzajem :lol:

Posted

Dzien Doberek Dziewczyny,

Witam sie wczesnie bo zaraz na caly dzien wybywam do pracki, z ktorej wrocilam o 3 rano ... Kto w takim razie zgadnie czym sie zajmuje? ;) O nie, nie, nie ... nie jestem barmanka :nono: Stroz nocny tez odpada ;)

Dzisiaj pozostaje mi mentalnie laczyc sie z Wami na Waszym spacerku. Uwazajcie na siebie bo zimno, mokro i slisko. Po przyjsciu koniecznie skrobnijcie jak bylo, bo wielce jestem ciekawa.

Pozdrawiam porannie a wlasciwie jeszcze nocnie :-)

Posted

Witam wszystkich leniwców, którym (nie oszukujmy się) poprostu nie chciało się przyjść i już.

A maja czego żałować.

Były skoki i nowe elementy, takie jak huśtawka, którą wszystkie psy w końcu dzielnie pokonały.

Była tez całkiem nowa przeszkoda Agility pt. "kanał ściekowy" :)

Tez zaliczona przez wszystkie psiaki.

Dzięki uprzejmości Pana Janusza (czy Jurka, bo nie wiem :hmmmm: )dołączyliśmy się do grupy ćwiczącej posłuszeństwo i dzielnie reprezentowaliśmy grupę CAVANO, co chwila będąc chwalonymi przez samego Pana trenera :)

Następnie znowu były skoki, a potem już zabawa, zabawa i zabawa!

Pewnie zostalibyśmy tam jeszcze, ale zorientowaliśmy się, że to już ponad 3 godziny i chyba wypadałoby coś zjeść :hmmmm:

Teraz psiury śpią snem sprawiedliwego , a przynajmniej Kenia...

Co do spatkania jutro to jest ono jaknajbardziej aktualne, więc kto ma ochotę przyjśc na Pola niech się tu zaanonsuje...

A teraz trochę fotek:

Oto grupa Cavano. Miało być spontaniczne zdjęcie ze spaceru, ale niestety rutyna i dyscyplina dały o sobie znać i jak tylko krzyknęłam , że zrobię zdjęcie powstał idealny rządek :)

4509.jpg

A oto sfora naszych psów wyścigowych.

Na prowadzeniu Kenia, dochodzi do niej Kara, za Karą Tola, tuż za Tolą , a właściwie już depcze jej po piętach Fanny, a stawkę zamyka Bella.

4510.jpg

Na koniec mały popis Tańca z Psem w wykonaniu samej Pani Prezes

4511.jpg

To na razie tyle.

Do zobaczenia (mam nadzieje) jutro na Polach! :lol:

Posted

No to się fajowo bawiliście :D

Jutro pewnie i my dołączymy-tylko o której godzinie i gdzie konkretnie? :hmmmm:

Może jeszcze zabiorę chłopaka-dzisiaj biegał luzem w parku Skaryszewskim i dwa razy na rozkaz z odległości stanął w miejscu-przed OBCYM PSEM.Tego osiągnięcia nie da się opisać słowami :D

Posted

A co Ty kochana robiłaś w parku skaryszewskim? Tożto koło nas!

A jeśli na jutro byliby chętni to proponuje się spotkać w tym samym miejscu, czyli koło pomnika Jazdy Polskiej o godz. 10.00 8)

Posted

A my się pochwalimy- demolowaliśmy Kępę Potocką w gronie rodzinnym- znaczy 7 takich słoni jak mój ganiających po łące :lol:

Było extra i fajowo, pozdrawiamy wszystkich, co na polach mokotowskich godnie nas reprezentowali 8)

Posted

ja jutro jednak moge dolaczyc do grona spacerowiczow. Jestem jak najbardziej za tym aby sie spotkac pod pomnikiem o 10.00. Ale moze tym razem skuomy sie bardziej na sparowaniu niz na szkoleniu...? :D

Posted

pati

zdjecia wyszly znakomite :D

pan trener nazywa sie Janusz :P

ja przez bardzo dlugi czas tez mialam problem - janusz czy jerzy? :P

ja sie zglaszam na spacerek :)

od razu mowie ze bede na oplach od h 9 w celach towarzysko-sportowych :P

dla mnie taki spacer okazal sie zbawieniem :) moje krety spaly az do tej pory :) poszly dalej spac ;) krecik tylko wstal na chwile zeby cos tam sobie w pysku pomemlac ale za chwile oddala mi to i poszla spac dalej ;)

Sylwia

ja sobie to wyobrazam! :D

Sajko

rozumiem ze ludzie omijali was z daleka? :lol:

pozdr

Posted

No to mi jest smutno, bo mnie się wydawało, że byłyśmy już umówione na jutro na 13... Bo o 10 to ja, jak juz pisałam, nie mogę, bo mamy szkolenie na Bemowie...

Więc nie moglibyśmy pozostać przy tej 13...?

Żałuję, że się nie mogłam do Was dzisiaj dołaczyć, ale braciszek przyjechał o 9:30 rano, na obiedzie było w końcu 8 (a nie 9) osób z rodzinki, które chciały się z nim spotkać i dopiero co towarzystwo poszło do domu (mój brat mieszka w Stanach i bywa tutaj rzadko - ostatnio rok temu).

Posted

Pati-byliśmy w odwiedzinach u znajomego hodowcy-na boksikowym spacerku :D

Dzisiaj u nas była segregacja rasowa :wink:

Od nas to kawał drogi,bo mieszkamu na Ursynowie.

Elka-rozumiem,że będziesz z Brutusem? :wink:

Postaram się być o 10.00 przy pomniku-ile jest pomników na PM-jak jeden,nie ma problemu,jak więcej-proszę o konkrety :wink:

Czy chodzi o ten koło tej duużej fontanny,gdzie latem ludzie moczą sobie pupy? :D

Posted

Sylwia,

Nie! Pomnik Jazdy Polskiej to ten duży pomnik na rondzie Jazdy Polskiej koło Riviery Remont! To te "mniejsze" Pola Mokotowskie.

Flaire,

Szkoda, że nie możesz. Ja o 13.00 wracam na Małysza :lol:

Posted

Napiszcie jeszcze, w jakim stanie był ten tor? Bo w tej chwili mi przyszło do głowy, że może ja z Mokką bym się tam jutro po południu wybrała... Chodzi mi głównie o huśtawkę, której Misia będzie się bała.

I jeżeli tor był w stanie wartym wycieczki, to jeszcze napiszcie, gdzie dokładnie on się znajduje.

Posted

wiem, że powiecie, że jestem leń patentowany, ale szczerze powiem, że mi sie nie chce jechac na pola o tak wczesnej porze ;) jak moge to sie wyspie - chociaz jeden weekend :D

Ale zastanawia mnie jedno: jak to jest możliwe, że porozumieliscie sie z p. Słoniewiczem na drodze wybitnie pokojowej ???

Posted

Tor znajduje się za ogrodzonym terenem , niedaleko tego nieszczęsnego pomnika. Musicie iśc od ronda w stronę dawnego kina Moskwa, tyle, że polami i powinnyście go zobaczyć.

Jeśli ktoś umie wytłumaczyc dokładniej, operując nazwami ulicy to niech coś skrobnie.

A co do jakości toru to nie jest najgorzej. Przeszkody są stałe, więc trzeba uważać (to piszę głównie do psów!). Kenia niestety swój pośpiech przypłaciła uderzeniem w łapę, mimo to skoczyła ostatnią przeszkodę szeregu na 3 łapach ( w tym jednej tylnej :o ) po czym rozległ sie skowyt , jakby conajmniej jej ta łapa opadła :wink:

Huśtawka jest solidna i dośc ciężka, tak, że druga osoba do przytrzymywania jest nieodzowna. Pamiętajcie, żeby ją przytrzymać jak pies już minie środek, żeby nie opadła z wielkim hukiem , bo sie psiury wystraszą.

Akurat o 13.00 kończy sie tam szkolenie, więc nie powinnyście przeszkadzać.

Poza tym jest palisada i koło, które są całkiem w porządku, no i cała masa stacjonat, które też są niczego sobie, oprócz tego, że są stałe i metalowe.

To na razie tyle. Idę się wymoczyć w wannie, gdyż czuję taka potrzebę.

Papa, jeszcze tu dzisiaj zajrze.

No i może w końcu zajrzy tez Exoda, której właśnie montuje sie Neostrada, tyle, że przy pomocy brata, więc różnie z tym może być. :lol:

Posted

Lenka

od jakiegos juz czasu da sie spokojnie pokojowo pogadac z januszem ;) chociaz nadal w niektorych momentach mnie denerwuje :lol: ale to nic nie szkodzi ;)

kiedys na gg ci wszystko dokladnie napisze ;)

pozdr

do jutra

Posted

Smutno nam, ze nie mozemy sie pojawic dzis na polach, bo mamy wizyte u pana doktora z Hektorkiem. Mam nadzieje, ze natepnym razem juz sie uda :lol: W kazdym razie zyczymy najprzyjemniejszego spaceru pod sloncem. Dajcie znac jak bylo 8)

Pozdrowienia od Bajki i Hektorka :wolfie: