obraczus87 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Kulkerson']To super :) wysłałem już zdjęcia rzeczy do jednej z dogomaniaczek ingi.mm i wiadomość w sprawie pomocy z bazarkiem, ale w razie co mogę to odwołać i przesłać zdjęcia do Livki. Te rzeczy to np. mysz optyczna, klawiaturka USB, kilka ciuchów damskich, jakaś biżuteria i 3 książki.[/QUOTE] To już jak jest Tobie wygodniej :) Zarówno Inga jak i Livka super wykonują bazarki. Podpytaj Ingę czy ma teraz czas zrobic bazarek. Zależy nam na czasie... Quote
Kulkerson Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='obraczus87']To już jak jest Tobie wygodniej :) Zarówno Inga jak i Livka super wykonują bazarki. Podpytaj Ingę czy ma teraz czas zrobic bazarek. Zależy nam na czasie...[/QUOTE] Właśnie chodzi o to, że sama zaproponowała mi pomóc w zrobieniu bazarku. Ale może rzeczywiście nie będę jej tak obciążać - ale tak czy siak już jej wysłałem zdjęcia wczoraj. Nie ma na razie odpowiedzi. A na czasie nam bardzo zależy. Tylko tak jakoś głupio teraz jej napisać, że jednak kto inny mi pomoże... Jako facet nie wiem co mam robić :D Quote
obraczus87 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Kulkerson']Właśnie chodzi o to, że sama zaproponowała mi pomóc w zrobieniu bazarku. Ale może rzeczywiście nie będę jej tak obciążać - ale tak czy siak już jej wysłałem zdjęcia wczoraj. Nie ma na razie odpowiedzi. A na czasie nam bardzo zależy. Tylko tak jakoś głupio teraz jej napisać, że jednak kto inny mi pomoże...Wy ją znacie lepiej, nie obrazi się? Jako facet nie wiem co mam robić :D[/QUOTE] Poczekaj jeszcze troszkę :) na pewno Ci odpisze :) A teraz trzeba znaleźć jeszcze te 90zl stałych deklaracji plus jednorazowe na szczepienia, odrobaczenie itd... Przydałby się jeszcze bazarek jakis wirtualny... ja w tym ciemna jestem, zaraz zapytam kogos czy nam pomoże :) Quote
Kulkerson Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 To czekam :) w razie jakby się udało to chociaż trochę jednorazowo Szarik będzie miał z bazarku. Ale naprawdę - wydarzenie na FB by się przydało. Spokojnie znalazłyby się deklaracje. Tylko nie ma zdjęć :( Quote
Livka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 a allegro cegiełkowe ? w tym Selenga jest nieoceniona :) Quote
obraczus87 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Kulkerson']To czekam :) w razie jakby się udało to chociaż trochę jednorazowo Szarik będzie miał z bazarku. Ale naprawdę - wydarzenie na FB by się przydało. Spokojnie znalazłyby się deklaracje. Tylko nie ma zdjęć :([/QUOTE] [quote name='Livka']a allegro cegiełkowe ? w tym Selenga jest nieoceniona :)[/QUOTE] O własnie - Selenga :) Napisze do Niej, ale gdy będą fotki, bo z takimi nie mam co pisać. Musimy poczekać na Awit. Fiero - czy Awit dogadywała z Tobą termin przyjazdu psiaka?? Quote
Kulkerson Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Tak, właśnie. Tylko Awit ma trochę racji, że pies jest zdrowy, i takie nie cieszą sie "popularnością" - gdzieś to w pierwszych postach było - i raczej tłumów nie będzie na cegiełki. Poza tym jest problem ze zdjęciami - są zbyt niewyraźne jak na moje oko. Quote
Livka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Może jest zdrowy, ale skrzywdzony przez człowieka, pozostawiony w lesie na pewną śmierć, teraz jest w miarę bezpieczny, ale jak długo jeszcze ... ? Potrzeba tylko paru dobrych fotek - Awit wszystko w Twoich rękach ;) Quote
Kulkerson Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 No dokładnie - też tak uważam. Jest w potrzebie. Ale ludzie lubią sensacje - taka prawda. Z resztą przecież tysięcy nie musimy uzbierać :) ale według mnie bazarki, FB i Allegro to podstawa i właściwie dla niego jedyny ratunek. Quote
obraczus87 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Kulkerson']Tak, właśnie. Tylko Awit ma trochę racji, że pies jest zdrowy, i takie nie cieszą sie "popularnością" - gdzieś to w pierwszych postach było - i raczej tłumów nie będzie na cegiełki. Poza tym jest problem ze zdjęciami - są zbyt niewyraźne jak na moje oko.[/QUOTE] Oj tam. Juz nie raz pies zdrowy miał swoich sprzymierzeńców. Tym bardziej, że naprawde tutaj potrzeba zaledwie 90zł miesiecznie, a w porównaniu z innymi wątkami - to malutko. Trzeba tylko prośby na PW ubierać w odpowiednie słowa ;) i... po prostu usiąść i poświęcić na to sporo czasu. Quote
obraczus87 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Kulkerson']No dokładnie - też tak uważam. Jest w potrzebie. Ale ludzie lubią sensacje - taka prawda. Z resztą przecież tysięcy nie musimy uzbierać :) ale według mnie bazarki, FB i Allegro to podstawa i właściwie dla niego jedyny ratunek.[/QUOTE] Wszystko zalezy od tego jak sie okresli sytuacje psa. Osobiście uważam, że wizja schroniska bądź łacucha u sołtysa, który ma własna ubojnię - nie jest zbyt optymistyczna. Ponadto fakt, iż psiak nie daje sie dotknąć obcym itd, a co za tym idzie może ze strachu pokazać zęby...a wiadomo jak to na wsiach jest - jak trafi na idiotę, który uzna, że pies agresor to może Mu sie krzywda stać (tfu, tfu) Quote
Livka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 ... o właśnie , wystarczy tylko dobry tekst ... ;) Quote
Ellig Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Jestem, zapisuje na razie finansowo krucho...pomysle. Quote
Kulkerson Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Dobra - ja robię bazarek z pomocą Ingi na dniach. Na pewno to trochę potrwa, sam bazarek trwa z tydzień a później jeszcze formalności. Ale może uzbiera się chociaż na weterynarza. Albo na dalsze losy Szarika. Stałych deklaracji potrzebujemy naprawdę mało, więc trzeba się postarać z tym tekstem na FB i Allego a 90zł na pewno się uzbiera. To nie jest dużo. Popytam dzisiaj znajomych w pracy - jest tam jedna koleżanka która kocha psy i często pomaga, może coś od niej wyciągnę :P Quote
mysza 1 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Awit']Ronja dziękuję!!!! Wczoraj dzwoniłam do Fiery, wstępnie umówiłam się na ok23, 24 lipca, bo 17 raczej nie dam rady.[/QUOTE] Tutaj Awit pisała, że z Fierą hotel umówiony. Nie pisała tylko czy pies dalej jest w tej wsi, bo nie dodzwoniła się do rodziny. Quote
obraczus87 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='mysza 1']Tutaj Awit pisała, że z Fierą hotel umówiony. Nie pisała tylko czy pies dalej jest w tej wsi, bo nie dodzwoniła się do rodziny.[/QUOTE] Oo dzięki. Jakos mi umknęło. Quote
Awit Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Ale ruch:-) Dziękuję!! Nie pisałam bo ostatnio prawie nigdzie nie dawałam rady wejść. Pies jest cały czas, nadal nikt mu nie załozył obroży, wszystko jest tak jak było. Z Fierą umawiałam się na następny weekend, tylko nie pomyślałam, że pies nie był badany a co za tym idzie nie jest zaszczepiony ani odrobaczony. Zupełnie zapomniałam o tym. I nie wiem czy taki mógłby przyjechać. Dziś mąż pojechał na wieś, miał zajechać do sołtysa i zajechał. Sołtys ma kojec i nadal go chce. I teraz już nic nie wiem. A wczoraj zadzwoniła kuzynka, mieszka kilka wsi dalej. Przybiegła za ich autem sunia, szczeniaczka i ona jej nie może zostawić, ma chyba z 5 swoich psów. I z sunią jest poważny problem, bo dusi jej kurczaki:-( [url]http://www.dogomania.pl/threads/211166-Wie%C5%9B-pod-P%C5%82ockiem-kolejny-bezdomny-pies-szczeniorka-%28-POMOCY[/url]!!!! Quote
obraczus87 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Awit, skupmy się na tym wątku na tym jednym psie, bo inaczej nic nie zdziałamy. Do Ciebie należy decyzja czy chcesz oddać psa do sołtysa czy chcesz umieścic u Fiery i szukać Mu domu. Jeśli chodzi o szczepienia to możesz je zrobić, gdy będziesz wiozła psa do Fiery. Natomiast jesli zdecydujesz sie oddac psa do sołtysa, to może byś z Nim osobiście porozmawiała?? Umieścic psa w kojcu czy na łańcuchu i nie zajmować się Nim - to zerowy wysiłek. Quote
Kulkerson Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Proponuję zobaczyć ten kojec - w moich rodzinnych stronach sąsiad też ma psa w kojcu i jest ok, pies nie jest uwiązany tylko siedzi w całkiem niezłym, ręcznie zbudowanym kojcu. Dobrze by było to sprawdzić jak będzie miał u Sołtysa i podjąć decyzję czy zbieramy pieniądze czy go oddajesz. Wtedy pomyślimy o drugim psie. Quote
obraczus87 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='Kulkerson']Proponuję zobaczyć ten kojec - w moich rodzinnych stronach sąsiad też ma psa w kojcu i jest ok, pies nie jest uwiązany tylko siedzi w całkiem niezłym, ręcznie zbudowanym kojcu. Dobrze by było to sprawdzić jak będzie miał u Sołtysa i podjąć decyzję czy zbieramy pieniądze czy go oddajesz. Wtedy pomyślimy o drugim psie.[/QUOTE] Dokładnie tak... ale dalej uważam, że oddać psa do kojca a potem sie nim nie zajmowac tylko dawac michę żarcia to chyba nie jest zbyt wielki wysiłek. Ja przynajmniej takich domów nie szukam dla psów. Ale mogę sie mylić i obym się myliła :) przewrazliwiona jestem na tym punkcie. Spałabym spokojniej, gdyby Awit udało się tam pojechać i sprawdzić swoim okiem jak to wygląda :) Quote
Awit Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Jutro będę na wsi, jak mi się uda wstąpię do sołtysa. Dziś kupię tabletkę na robaki i rano mu dam, albo sąsiadka w niedzielę. Jadę na chrzciny, jestem zależna autowo i nie wiem co zdążę zrobić. Bardzo Wam dziękuję za pomoc!!! Z chrzcin pędzę na następną rodzinną uroczystość, to na dogo raczej będę w niedzielę. Obraczuś napiszę Ci smsa jak wygląda miejsce gdzie byłby pies, o ile człowiek będzie i mi pokaże. Fotki sprzed 3 tygodni [IMG]http://img28.imageshack.us/img28/9002/1012348.jpg[/IMG] [IMG]http://img703.imageshack.us/img703/2236/1012342.jpg[/IMG] [IMG]http://img7.imageshack.us/img7/6254/1012349g.jpg[/IMG] [IMG]http://img718.imageshack.us/img718/7721/1012350.jpg[/IMG] Quote
Awit Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [IMG]http://img269.imageshack.us/img269/8255/1012353.jpg[/IMG] [IMG]http://img18.imageshack.us/img18/5595/1012354a.jpg[/IMG] [IMG]http://img687.imageshack.us/img687/2915/1012355.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts