Jump to content
Dogomania

SZARIK w swoim DOMU!!!! Trzymajmy kciuki!!!!! Był uwiązany w lesie:-(

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kulkerson']To super :) wysłałem już zdjęcia rzeczy do jednej z dogomaniaczek ingi.mm i wiadomość w sprawie pomocy z bazarkiem, ale w razie co mogę to odwołać i przesłać zdjęcia do Livki.

Te rzeczy to np. mysz optyczna, klawiaturka USB, kilka ciuchów damskich, jakaś biżuteria i 3 książki.[/QUOTE]

To już jak jest Tobie wygodniej :) Zarówno Inga jak i Livka super wykonują bazarki. Podpytaj Ingę czy ma teraz czas zrobic bazarek. Zależy nam na czasie...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='obraczus87']To już jak jest Tobie wygodniej :) Zarówno Inga jak i Livka super wykonują bazarki. Podpytaj Ingę czy ma teraz czas zrobic bazarek. Zależy nam na czasie...[/QUOTE]

Właśnie chodzi o to, że sama zaproponowała mi pomóc w zrobieniu bazarku. Ale może rzeczywiście nie będę jej tak obciążać - ale tak czy siak już jej wysłałem zdjęcia wczoraj. Nie ma na razie odpowiedzi. A na czasie nam bardzo zależy. Tylko tak jakoś głupio teraz jej napisać, że jednak kto inny mi pomoże...
Jako facet nie wiem co mam robić :D

Posted

[quote name='Kulkerson']Właśnie chodzi o to, że sama zaproponowała mi pomóc w zrobieniu bazarku. Ale może rzeczywiście nie będę jej tak obciążać - ale tak czy siak już jej wysłałem zdjęcia wczoraj. Nie ma na razie odpowiedzi. A na czasie nam bardzo zależy. Tylko tak jakoś głupio teraz jej napisać, że jednak kto inny mi pomoże...Wy ją znacie lepiej, nie obrazi się?
Jako facet nie wiem co mam robić :D[/QUOTE]

Poczekaj jeszcze troszkę :) na pewno Ci odpisze :)

A teraz trzeba znaleźć jeszcze te 90zl stałych deklaracji plus jednorazowe na szczepienia, odrobaczenie itd...

Przydałby się jeszcze bazarek jakis wirtualny... ja w tym ciemna jestem, zaraz zapytam kogos czy nam pomoże :)

Posted

To czekam :) w razie jakby się udało to chociaż trochę jednorazowo Szarik będzie miał z bazarku.
Ale naprawdę - wydarzenie na FB by się przydało. Spokojnie znalazłyby się deklaracje. Tylko nie ma zdjęć :(

Posted

[quote name='Kulkerson']To czekam :) w razie jakby się udało to chociaż trochę jednorazowo Szarik będzie miał z bazarku.
Ale naprawdę - wydarzenie na FB by się przydało. Spokojnie znalazłyby się deklaracje. Tylko nie ma zdjęć :([/QUOTE]

[quote name='Livka']a allegro cegiełkowe ? w tym Selenga jest nieoceniona :)[/QUOTE]

O własnie - Selenga :) Napisze do Niej, ale gdy będą fotki, bo z takimi nie mam co pisać. Musimy poczekać na Awit.

Fiero - czy Awit dogadywała z Tobą termin przyjazdu psiaka??

Posted

Tak, właśnie. Tylko Awit ma trochę racji, że pies jest zdrowy, i takie nie cieszą sie "popularnością" - gdzieś to w pierwszych postach było - i raczej tłumów nie będzie na cegiełki. Poza tym jest problem ze zdjęciami - są zbyt niewyraźne jak na moje oko.

Posted

Może jest zdrowy, ale skrzywdzony przez człowieka, pozostawiony w lesie na pewną śmierć, teraz jest w miarę bezpieczny, ale jak długo jeszcze ... ?

Potrzeba tylko paru dobrych fotek - Awit wszystko w Twoich rękach ;)

Posted

No dokładnie - też tak uważam. Jest w potrzebie. Ale ludzie lubią sensacje - taka prawda. Z resztą przecież tysięcy nie musimy uzbierać :) ale według mnie bazarki, FB i Allegro to podstawa i właściwie dla niego jedyny ratunek.

Posted

[quote name='Kulkerson']Tak, właśnie. Tylko Awit ma trochę racji, że pies jest zdrowy, i takie nie cieszą sie "popularnością" - gdzieś to w pierwszych postach było - i raczej tłumów nie będzie na cegiełki. Poza tym jest problem ze zdjęciami - są zbyt niewyraźne jak na moje oko.[/QUOTE]

Oj tam. Juz nie raz pies zdrowy miał swoich sprzymierzeńców. Tym bardziej, że naprawde tutaj potrzeba zaledwie 90zł miesiecznie, a w porównaniu z innymi wątkami - to malutko.
Trzeba tylko prośby na PW ubierać w odpowiednie słowa ;) i... po prostu usiąść i poświęcić na to sporo czasu.

Posted

[quote name='Kulkerson']No dokładnie - też tak uważam. Jest w potrzebie. Ale ludzie lubią sensacje - taka prawda. Z resztą przecież tysięcy nie musimy uzbierać :) ale według mnie bazarki, FB i Allegro to podstawa i właściwie dla niego jedyny ratunek.[/QUOTE]

Wszystko zalezy od tego jak sie okresli sytuacje psa. Osobiście uważam, że wizja schroniska bądź łacucha u sołtysa, który ma własna ubojnię - nie jest zbyt optymistyczna. Ponadto fakt, iż psiak nie daje sie dotknąć obcym itd, a co za tym idzie może ze strachu pokazać zęby...a wiadomo jak to na wsiach jest - jak trafi na idiotę, który uzna, że pies agresor to może Mu sie krzywda stać (tfu, tfu)

Posted

Dobra - ja robię bazarek z pomocą Ingi na dniach. Na pewno to trochę potrwa, sam bazarek trwa z tydzień a później jeszcze formalności. Ale może uzbiera się chociaż na weterynarza. Albo na dalsze losy Szarika.

Stałych deklaracji potrzebujemy naprawdę mało, więc trzeba się postarać z tym tekstem na FB i Allego a 90zł na pewno się uzbiera. To nie jest dużo.
Popytam dzisiaj znajomych w pracy - jest tam jedna koleżanka która kocha psy i często pomaga, może coś od niej wyciągnę :P

Posted

[quote name='Awit']Ronja dziękuję!!!!
Wczoraj dzwoniłam do Fiery, wstępnie umówiłam się na ok23, 24 lipca, bo 17 raczej nie dam rady.[/QUOTE]
Tutaj Awit pisała, że z Fierą hotel umówiony. Nie pisała tylko czy pies dalej jest w tej wsi, bo nie dodzwoniła się do rodziny.

Posted

[quote name='mysza 1']Tutaj Awit pisała, że z Fierą hotel umówiony. Nie pisała tylko czy pies dalej jest w tej wsi, bo nie dodzwoniła się do rodziny.[/QUOTE]

Oo dzięki. Jakos mi umknęło.

Posted

Ale ruch:-)
Dziękuję!!
Nie pisałam bo ostatnio prawie nigdzie nie dawałam rady wejść.
Pies jest cały czas, nadal nikt mu nie załozył obroży, wszystko jest tak jak było.

Z Fierą umawiałam się na następny weekend, tylko nie pomyślałam, że pies nie był badany a co za tym idzie nie jest zaszczepiony ani odrobaczony. Zupełnie zapomniałam o tym. I nie wiem czy taki mógłby przyjechać.

Dziś mąż pojechał na wieś, miał zajechać do sołtysa i zajechał. Sołtys ma kojec i nadal go chce.

I teraz już nic nie wiem.

A wczoraj zadzwoniła kuzynka, mieszka kilka wsi dalej.
Przybiegła za ich autem sunia, szczeniaczka i ona jej nie może zostawić, ma chyba z 5 swoich psów.
I z sunią jest poważny problem, bo dusi jej kurczaki:-(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/211166-Wie%C5%9B-pod-P%C5%82ockiem-kolejny-bezdomny-pies-szczeniorka-%28-POMOCY[/url]!!!!

Posted

Awit, skupmy się na tym wątku na tym jednym psie, bo inaczej nic nie zdziałamy.

Do Ciebie należy decyzja czy chcesz oddać psa do sołtysa czy chcesz umieścic u Fiery i szukać Mu domu. Jeśli chodzi o szczepienia to możesz je zrobić, gdy będziesz wiozła psa do Fiery. Natomiast jesli zdecydujesz sie oddac psa do sołtysa, to może byś z Nim osobiście porozmawiała?? Umieścic psa w kojcu czy na łańcuchu i nie zajmować się Nim - to zerowy wysiłek.

Posted

Proponuję zobaczyć ten kojec - w moich rodzinnych stronach sąsiad też ma psa w kojcu i jest ok, pies nie jest uwiązany tylko siedzi w całkiem niezłym, ręcznie zbudowanym kojcu. Dobrze by było to sprawdzić jak będzie miał u Sołtysa i podjąć decyzję czy zbieramy pieniądze czy go oddajesz. Wtedy pomyślimy o drugim psie.

Posted

[quote name='Kulkerson']Proponuję zobaczyć ten kojec - w moich rodzinnych stronach sąsiad też ma psa w kojcu i jest ok, pies nie jest uwiązany tylko siedzi w całkiem niezłym, ręcznie zbudowanym kojcu. Dobrze by było to sprawdzić jak będzie miał u Sołtysa i podjąć decyzję czy zbieramy pieniądze czy go oddajesz. Wtedy pomyślimy o drugim psie.[/QUOTE]

Dokładnie tak... ale dalej uważam, że oddać psa do kojca a potem sie nim nie zajmowac tylko dawac michę żarcia to chyba nie jest zbyt wielki wysiłek. Ja przynajmniej takich domów nie szukam dla psów. Ale mogę sie mylić i obym się myliła :) przewrazliwiona jestem na tym punkcie. Spałabym spokojniej, gdyby Awit udało się tam pojechać i sprawdzić swoim okiem jak to wygląda :)

Posted

Jutro będę na wsi, jak mi się uda wstąpię do sołtysa.
Dziś kupię tabletkę na robaki i rano mu dam, albo sąsiadka w niedzielę.
Jadę na chrzciny, jestem zależna autowo i nie wiem co zdążę zrobić.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc!!!
Z chrzcin pędzę na następną rodzinną uroczystość, to na dogo raczej będę w niedzielę.
Obraczuś napiszę Ci smsa jak wygląda miejsce gdzie byłby pies, o ile człowiek będzie i mi pokaże.

Fotki sprzed 3 tygodni
[IMG]http://img28.imageshack.us/img28/9002/1012348.jpg[/IMG]

[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/2236/1012342.jpg[/IMG]

[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/6254/1012349g.jpg[/IMG]

[IMG]http://img718.imageshack.us/img718/7721/1012350.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://img269.imageshack.us/img269/8255/1012353.jpg[/IMG]

[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/5595/1012354a.jpg[/IMG]

[IMG]http://img687.imageshack.us/img687/2915/1012355.jpg[/IMG]