Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ivor nie z każdym psem się dogada, tak myślę. Z suniami chętniej :)

Moim zdaniem - on jest jeszcze szczeniakiem, ma 1,5 roku, niewykluczone, że za kolejne 1,5 będzie spokojniejszy, bardziej zrównoważony.. Teraz do każdej torby by zajrzał, każdego człowieka powąchał, wszystko chciałby poniuchać zresztą ;) A jednocześnie jest posłuszny i można go wychować, chętnie współpracuje z człowiekiem, najbardziej potrzebuje akceptacji i uczucia człowieka - on po prostu MUSI mieć swojego, MUSI być czyjś..

Mi jest tak przykro, jak się z nim rozstaję, on się ogląda, patrzy, nie rozumie, że nie mogę go zabrać do domu. A przecież było fajnie..

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gratuluję,

kurcze, a ja im chyba pecha przynoszę, Ivor tyle już czeka.. Gabor - powinien od reki pójść do adopcji, bo praktycznie pies dla każdego, bez wad.. Vera i Ninka - śliczne, młode po przejściach(z historią wzruszającą) - już 4 miesiące u mnie siedzą..
coś nie tak :(

Posted

Daj spokój? Ty jesteś opatrznością dla naszych haskich. Tyle co Ty ich z Tomaszowa wyciągnęłaś, to nikt z forum miłośników 1/100 nie zrobił.
Wiwa miała szczęście jak pierun, ze ją znalazłam, że młodzi ludzie ją wypatrzyli, co dwa dn przychodzą, zabierają na spacery, do domu. I uprosiłam dzisiaj panią Prezes, żeby dzisiaj już do domu ją zabrali, a na sterylkę dowiozą. Domek z działką:)

Ivor znajdzie super dom, ja Ci to mówię:)

Posted

leneczka7 napisał(a):
to ja dodam swoje parę groszy, 15 zł deklaracji co miesiąc dla Ivora:)
poproszę o dane do przelewu

wielkie dzięki w imieniu Ivora :) zaraz prześlę na pw

Posted

"jamor" napisał(a):
"sylwija" napisał(a):
"jamor" napisał(a):
DZatrzymuje sie przy boksie felka, obszczeka, potem tez zatrzymuje sie przy boksie Ivora i to samo. NIe lubi tych psów. Mniejsze czy srednie- tych nawet nie zauwaza, nawet tez tofika ktory to mały nie jest tez nie zauwaza, ale jak tylko zobaczy Felka lub Ivora to dostaje wścieklizny. Mało kraty nie rozwali. Nie przypadły sobie go gustu.

co za Bezik.. Ivora nie lubić..

Iwor ma jezor dłuzszy niz cały Bezik.

ale to nie konic sympatii Bezika. Do grupy dołączył tez Twój Gabor. po oczach ich rozpoznaje :lol:

no i pytanie, czy ten jęzor Ivora jest tak niezwykły ;)

Posted

z HA http://huskyadopcje.pl/ Sayrel umieściła Ivora na pierwszej stronie:

Wiele miesięcy bezdomności - jedna z historii

Wpisany przez Sayrel niedziela, 12 lutego 2012 21:02
Ivor to historia jakich wiele w świecie, gdzie wszystko można łatwo i szybko kupić za pieniądze i po prostu mieć. Mieć kaprys posiadania psa najlepiej rasy modnej, pięknej. Zadziwiające jest jak łatwo wyłożyć z portfela 250zł za szczeniaka kupionego na giełdzie czy allegro, a jak trudno zadać sobie trud dowiedzenia się więcej o rasie nowego pupila. Jak trudno jest wziąć odpowiedzialność za zwierze, którym przecież powinniśmy się zaopiekować, zadbać, wychować… Wiele nieodpowiedzialnych decyzji i wiele tragedii…
Jedną z nich jest Ivor. Pies nie wiadomo skąd i jak. Młody samiec ogłupiony sytuacją w schronisku, może źle wychowywany nie wiemy. Nie nauczony żyć z ludźmi, źle na nich reagujący. Taki był Ivor, a dla takich psów nie ma miejsca w schronisku, jest morbital – szybki zastrzyk i szybka śmierć. Kolejne bezsensownie stracone życie. Za łatwe i szybkie pieniądze.

A sam niczemu winny Ivor? Żyje tylko dlatego, że ktoś chciał o niego zawalczyć, że ktoś nie przestaje wierzyć w znaczenie życia – każdego, także psiego.
Ivor jest w hoteliku od wielu miesięcy, jest bezpieczny, jest zadbany i względnie zadowolony, ale hotel to nie dom. Nie dla niego, bo to pies, który umie kochać człowieka, umie się do niego niezwykle przywiązać i mu oddać. Jest piękny, posłuszny, młody i… samotny. Nie nadaje się dla każdego i nie każdy byłby szczęśliwy z nim. Ale dla kogoś, kto rozumie naturę psa będzie towarzyszem wspaniałym! I nie piszę tego jako reklamę tego najbardziej nie-chcianego. Mamy tu wiele fantastycznych psów do adopcji. Ale ten jest naprawdę wyjątkowy, oddany, charyzmatyczny. Oczywiście jest trochę nieokrzesany, spotkała go w życiu ogromna tragedia i potrzebuje czasu, opanowanego, ale też i trochę „szalonego” opiekuna by móc w pełni żyć.

Zegar jego życia jako psa bezdomnego tyka nieubłaganie, nie będzie młodszy, nie będzie piękniejszy, nie będzie w pełni żył dopóki ktoś nie zdecyduje się dać mu szansy!

Dlatego jeżeli rozważasz adopcję psa w typie północnym, masz trochę doświadczenia z psami i jesteś osobą odpowiednio dla rasy aktywną zastanów się czy nie chcesz podzielić swojego życia z Ivorem.

Więcej o Ivorze dowiesz sie tutaj.
A całość jego historii i postepów przeczytasz na jego wątku.

Posted

sylwija napisał(a):
gratuluję,

kurcze, a ja im chyba pecha przynoszę, Ivor tyle już czeka.. Gabor - powinien od reki pójść do adopcji, bo praktycznie pies dla każdego, bez wad.. Vera i Ninka - śliczne, młode po przejściach(z historią wzruszającą) - już 4 miesiące u mnie siedzą..
coś nie tak :(

sylwija, daj spokój, moje tymczasy siedziały u mnie po 6/8 miesięcy i każdy był bez wad - nic, tylko brać. Już tak jest, że oprócz rozlicznych walorów,pies odrobinę szczęścia musi mieć. A my musimy wierzyć, że mieć będzie.

Posted

w najlepszy dom pod słońcem :)

tylko właśnie rożnie psy znoszą to czekanie. Ivor jakoś nie ma szczęścia, a on widać bardzo potrzebuje być czymś, a ma naprawdę dużo do zaoferowania..

Posted

Ja nic z tego nie rozumiem, jak się patrzy na te zdjęcia, to Ivor jest na prawdę ślicznym psem, że ludzie powinni się o niego bić, cudo, uroczy, uśmiechnięty, a tu nic!! ivorku, nie poddajmy się, ty im jeszcze pokażesz!!! :)