Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1 czerwca 2011 pod schronisk0 Boguszycach podjechał samochód dostawczy i... wyrzucono na jezdnię pięć szczeniaków :angryy::angryy::angryy:
Po czym samochód z piskiem opon odjechał.
To 4 sunie i jeden samczyk, onki ze stojacymi uszkami. Maluchy mają ok 3,5 miesiaca. Były zarobaczone, zapchlone i wychudzone, ale nie dzikuski, na szczęście.
Każdy dostanie obrożę w innym kolorze . Teraz są na kwarantannie. Odrobaczone, odpchlone, zachipowane lada moment zostaną zaszczepione.
Pilnie potrzebne ogłoszenia i domki dla szczylków.

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Raczej nie bedzie problemów ze znalezieniem im domów. Śliczne psiaki..
Fela mieszka w Milanówku, moze mogłaby pomóc z wizytą.

Posted

Beka a masz jakoweś namiary na Felę ? Telefony się urywaja fakt, ale... na slowo wizyta przedadopcyjna ; a to ja póżniej zadzwonie, a to; ja się skonsultuje z mężem , żoną ; a to ja dziękuję na słowo sterylizacja ; to przecież krzywdzenie psa. Sensownie z tłumu osób ; to Pani z Milanówka, Pani Warszawy,Pani Łodzi, Pan z Poznania ( ale tylko chce samczyka a tego zaklepuje sobie Pani z Milanówka ) sporo też telefonów o Okruszka ale ; a będzie duży? a jaki mały? a będzie lniał ? no i powtórka w sprawie wizyt przedaopcyjnych. Ewa

Posted

telefonów po ogloszeniu w Metrze - multum, z czego do sprawdzenia dwa domki , b. sensowne , jest też superowy rekomendowany przez Porta Nige ,a reszta:2gunfire: Problem bo mamy tylko jednego samczyka a na niego było najwięcej chętnych . O co chodzi? przeca sunię się sterylizuje i po kłopocie . Dzisiaj opowiadali pracownicy,że smarki rozrabiają -nudzą sie gryzą między sobą i się chcą do ludzia . Dostały zabawki . Pewnie na długo to nie starczy. Wet sprawdzil stawy biodrowe -jest ok. Ewa

Posted

beka napisał(a):
dobrze że ładne szybko znajda domy. Szkoda że inne nie maja takiego powodzenia

Ładne ,zabawne,słodkie ale ....zabrzmi to okrutnie wiem, nie powinny sie urodzić. Ile psów czeka na adopcje nie od dzisiaj czy wczoraj , od lat ? W samych Boguszycach 436 bez tych maluchów plus Okruszek z lasu, 5 tygodniowy. Ewa

Posted

Mój domek czeka z zaciśniętymi kciukami, a do tego 24 dzieciaków z klasy też trzymają kciuki, żeby ich ulubieni nauczyciele pieska dostali :-) Moja córka już mnie chce wyciągać na zakupy, żeby za zebrane przez dzieci pieniądze kupić chłopakowi wyprawkę :-)

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Ładne ,zabawne,słodkie ale ....zabrzmi to okrutnie wiem, nie powinny sie urodzić. Ewa

Zgadzam się z Toba w 100 procentach. Dlatego tak nie lubie adoptowac szczeniaków, bo boje sie ze nie wysterylizuja itop...

pokaz okruszka. duży bedzie?

Posted

Beka, ja tumanek jestem w kwestii wstawiania zdjęć, znowu ładnie się uśmiechnę do Mgie. Okruszek będzie okruszek, mieliśmy ściągnąć po oswojeniu i jego mamusie ( sterylka) , ale ta bidulka zagineła jak kamień w wodę :( Ona była mała wielkościa jak dorosły jamnik , czarne umaszczenie.
Uprzejmie proszę o namiary na Felę bo Państwo z Milanówka bardzo przebierają nóżkami.

Posted

Porta Nigra napisał(a):
Mój domek czeka z zaciśniętymi kciukami, a do tego 24 dzieciaków z klasy też trzymają kciuki, żeby ich ulubieni nauczyciele pieska dostali :-) Moja córka już mnie chce wyciągać na zakupy, żeby za zebrane przez dzieci pieniądze kupić chłopakowi wyprawkę :-)

Porta Nigra wiem, że polecasz super domek i jesteśmy rozdarte. Ale Państwo z Milanówka byli pierwsi a samczyk tylko jeden. Jeżeli wizyta przedadopycjna wypadnie pozytywnie... Jedna sunia też ma zapewniony domek, a pozostałe trzy sunie ... :( nie tracę nadziei, że i one znajdą domki i już się rozmnażać nie będą. O wynikach wizyt natychmiast powiadomimy . Ewa

Posted

Moi chcą koniecznie chłopaka.
Wiem, że jest kolejka i cierpliwie czekamy, jak tamten domek w Milanówku okaże się super, to niech psiak idzie, byle miał dobrze ;-)
Moi tak czy tak jakiegoś psiaka adoptują. W tym się zakochali, bo takiego mieli naście lat i wciąż za nim tęsknią.

Posted

Psy z Ostatniej Szansy - Pomoc wciąż potrzebna!!! Porta Nigra zapraszamy zajrzyj :) Są zdjęcia wyjątkowego i urodziwego psiaka, ułożonego, mistrz świata w tresurze wykonuje cała gamę komend . wielkości onka , ale nic wspólnego raczej z onkiem nie ma. Uwielbia dzieciaki ,na własne oczy widziałam jak do nas przyjechało ich 70-ro. Ma niespełna 2 lata wykastrowany . Bardzo zrównoważony, ale nie pierdoła. Nic więcej nie dodam :) Ewa

Posted

Super. dzisiaj była w Boguszczach Pani ,ktora adoptuje sunię, już sobie wybrała. Odbiera ją w środę , przygotuje odpowiednio dom. Jej psiaki zaakceptowały małą bo z nimi przyjechała. Co do chłopaka czekam na efekt wizyty w Milanówku. Smarki strasznie drą dziobale jak tylko ludzie znikną im z oczu. Telefonowal też facet również w sprawie suni z okolic Łowicz-Skierniewice. Akceptuje wizyte przedadopcyjna, umowę ,że sunia MUSI być wysterylizowana do czasu steryki sunia jest właśnością OS. Uchybienie w umowie powoduje zabranie psa. Cóż , musimy się zabezpieczać i zapobiegać ewentualnym rozmnożeniom. Mgie już zaglądam na maila i organizujemy wizytę przed adopcyjną. Genialnie gdyby wszystkie maluchy wyszły nieomal równocześnie , bo jak jedno zostanie to dopiero będzie płacz.Ewa