Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brzydactwa ładnie już zostają same na razie 20 minut ale od czegoś trzeba zacząć. Tylko jak zwykle zbieram dziwne spojrzenia jak idę z całą trójką ;) No cóż... Mała śmiesznie skacze i plącze się pod nogami, a przy spacerach pięknie jeździ windą i niezbyt plącze się podczas chodzenia na smyczy. A przy zatrzymywaniu klapie na tyłek. Czy wy już je szkoliliście? Mała jest bardzo pojętna i reaguje już na swoje imię, siad, leżeć i wstań. Ciekawe jaka aktywność docelowo się jej spodoba? Pozdrawiamy!

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O nie, nie zdążyliśmy z nauka szczylków , po prostu są mądre :) No chyba ,że podglądały psiaki na polu jak z nimi ćwiczymy...Tak jak słyszały klikery o komendy to cała piątka wyła ale o co im chodzilo dalibóg nie wiemy. A jak z utrzymaniem czytości ? Co do spojrzeń sąsiadów, 11 lat mialam bokserkę odeszła za TM, potem przerwa i nie przewidywalam psa ( ma 4 koty ) ale cóz córka przytargała Sisi- taka malutka sunia . Córka wyszła za mąż sunie ze sobą zabrała a mnie były tymczasy no i Quenni -Agnieszki a teraz moja Cypelka ( z Boguszyc) i tymczas Zezik-Dambo, te komentarze ale ja to mam koncertowo w nosie . Pozdrawiamy . Ewa

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Brzydactwa ładnie już zostają same na razie 20 minut ale od czegoś trzeba zacząć. Tylko jak zwykle zbieram dziwne spojrzenia jak idę z całą trójką ;) No cóż... Mała śmiesznie skacze i plącze się pod nogami, a przy spacerach pięknie jeździ windą i niezbyt plącze się podczas chodzenia na smyczy. A przy zatrzymywaniu klapie na tyłek. Czy wy już je szkoliliście? Mała jest bardzo pojętna i reaguje już na swoje imię, siad, leżeć i wstań. Ciekawe jaka aktywność docelowo się jej spodoba? Pozdrawiamy!

Brawo ciotka!:)
ależ Ci się madre dziecko trafiło;)

Posted

SUPER i bardzo blisko nas oraz naszej fundacyjnej koleżanki, ta będzie sie spotykała na spacerach ze swoim psem znanym zreszta wszystkim Dzidziusiem :) Okruszek jutro jedzie do domku :) no i i malutka Onka . Ewa

Posted

Shanti błyskawicznie się uczy, że mama nie lubi latać ze ścierą ;) Całkiem długo wytrzymuje a w razie co "leje" na podkłady. No dobra na 24h 2 razy poleciała w inne miejsce. Za to kupka ląduje na dworzu. :) Już mamy na oku kompana, jak zakończymy szczepienia to dziewczyna będzie mogła brykać ze szczeniakiem setera irlandzkiego (jest w wieku 3 miesięcy) i znalazłam jej koleżankę ONkę kilku miesięczną z okolicy. Bardzo fajnie jeździ samochodem, a ja odkopałam adidasy do biegania ;) w końcu trzeba ją czasem zmęczyć.

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
SUPER i bardzo blisko nas oraz naszej fundacyjnej koleżanki, ta będzie sie spotykała na spacerach ze swoim psem znanym zreszta wszystkim Dzidziusiem :) Okruszek jutro jedzie do domku :) no i i malutka Onka . Ewa

Rewelacja :)

Posted

Okruszek dał mi do wiwatu podczas podroży, wspinal sie po mnie jak kot, na głowę, na półkę z tyłu samochodu a jak wyciągałam rękę obszczekal mnie i gryzł ząbeczkami jak igielki. Jest śliczny, malutki ale charakterek to on ma... Bzyk-Bond - podróż, idealnie przyklejony do Zofi-Sasza w domu płacze ,piski, typowa histeria faceta :evil_lol: no i się przyklejal do moich nóg jak krok on za mną. Moje koty napuszyły ogony ale potem - luzik , znowu coś do domu przytargała. Mały na koty nie reagowal. Moja Tosia-Cypel , większego zainteresowania nie okazała a Zezik tymczas na ta okolicznośc obszczał torbę w której byly ręczniki i koc po podrózy z psiakami a w to wszystko wpadł Bzyk. Miałam urwanie glowy. Pani z dwojką dzieci przyjechali wcześniej, zachwyceni Bzykiem-Bondem a on najchętniej na .. rączki :crazyeye: a leciuteńki to on nie jest. Acha wykapałam go, początkowo panika a potem rezygnacja i bums na boczku w wannie leżał już spokojny. Czekamy na wieści z nowych domków. Teraz kolej na Pana z Bobrownik k. Skierniewic wizyta przedadopcyjna -pozytywnie. Mamy nadzieje , ze Pan sam po sunię przyjedzie bo u nas nie tylko polonez padł ale i nasz schroniskowy ford tranzit. Czyli by zostały dwie dziewczynki. Ewa

Posted

Czy ja przesadzam, histeryzuje ? Pan z Bobrownik nie odzywał się ani kiedy będzie wizyta przedadopcyjna a jak się odbyła to ciszaaaa . Co ma sądzić ? ja to bym w te pędy telefonowała no i jak jak wypadłam ? kiedy mogę odebrać sunię ? Nie podoba mi się to :( dlatego pisze , ze do ogłoszen 2 sunie tak na wszelki słuczaj. Mgie wiesz jak my Ciebie uwielbiamy a w czwartek jedziemy już bez zajęć z psami, obejdziemy dokładnie wszystkie grupy, zwiedzimy każdy kątek a dziewczynkom Agnieszka zrobi nowe zdjęcia . Ewa

Posted

Pomyłka do ogłoszeń 3 sunieczki, Pani z Soboklęszczy- milczy , Pan z Bobrownik -milczy. Dzisiaj miałam telefon od Pana z Piastowa , jedziemy z Agnieszka nie ma wyjścia a jakieś pociagi jeżdzą . No to będzie chrzest bojowy. W zyciu nie robiłyśmy wizyt przedadopcyjnych. Czas ucieka , maluchy rosną a Boguszyce to nie jest mimo wszystko dobre miejsce dla takich szczylków. Już z poprzedniego roku została bidulka Omega, wyrosła, dojrzała i została wysterylizowana. Z tymi brzdącami nie chcemy powtórki. Wymagają nauki, ulożenia, specjalnej karmy a u nas skromnie owszem dla szczeniaków i mokra i sucha i nawet suplement - witaminki ,ale to żadne cuda . A do Pani BW pracownica przytargala 2 szczeniaczki, rzekomo je znalazła w pokrzywach :crazyeye::crazyeye::crazyeye: w tamtym domu co rusz padały szczeniaki na parwo :angryy: a nie ma już surowicy, ktora i tak nie dawała pelnej gwarancji . Wiele zachodu było aby utrzymać Alfika i Omegę jak do nas trafiły.Ewa

Posted

Zuzka2 pisała na jakims watku ze zostaly jej dwa maile chcetnych na szczenieta które beda duze w przyszłości...
domy w okolicach krakowa

Posted

Kubson napisał(a):
Witam, czy któryś z piesków nie znalazł może swojego domu? Jeżeli nie, to prosiłbym o informację :)

Wystarczy się cofnąć o 2 posty wyżej. 3 suczki czekają na nowy dom.

Posted

Było wielkie bum mnóstwo telefonów, ba nawet kilka wizyt przed adopcyjnych, Pan z Bobrownik ; a to nie przywieziecie mi psa ? Jeszcze powinnismy dopłacić , dać worek karmy i co jeszcze ? NIE DOWIEZIEMY. Z Bobrowinik ledwie 40 km do Boguszyc , ludzie pokonywali 400 km albo za transport płacili . Nie mamy samochodu ani polonez ani nas Ford nie moga poruszać sie po drogach publicznych. Inna Pani udaje umarłego niedźwiedzia z Soboklęszczy a kolejna zrezygnowała. Bo reszta telefonujących ... szkoda slów. I tym oto sposobem 3 sunie oneczki czekaja pilnie na swoją szansę , na domki. Jedna drobna najmniejsza z miotu taki miziak o cielęcych oczach i 2 całkiem spore dziewczynki. Poprosimy o pomoc w ogłoszeniach nie tylko tych 3 szczylków, ale i naszych rezydentów; Osy, Pszczółki ( to córka Osy ) , Śmioszki, Sonego, Wento, Hasków ; Hermesa i Hektora , Majki, Vegi, Małego Żółtego, Tomaszka , Cywila, Atosa , Chestera, Pluto i Omegi , Darmy od p. Postępskiej - Ewa

Posted

Wizyta adopcyjna sluzy temu, abysmy mogli zobaczyc warunki w jakie wydajemy psiaka i poznac nowych wlascicieli. Na miejscu ewentualny chetny dowie sie jakie moga byc poczatkowe problemy z pieskiem schroniskowym, jak sobie radzic w trudnych sytuacjach, opowiemy o charakterze psiaka, jednym slowem - postaramy sie ocenic czy piesek idzie w "dobre rece". Odnosnie wymagan (tak pokrotce) - nie oddajemy psa na lancuch (zadnego psa z naszego schroniska) i zastrzegamy sobie wizyte poadopcyjna. Nie znaczy to, ze raz w tygodniu bedzie niezapowiedziany nalot, ale przedzwonimy, raz pewnie ktos podjedzie i zobaczy jak sie piesek ma. Dorosle psy opuszczaja nasze schronisko wysterylizowane/wykastrowane. Przy szczeniaczku wlasciciel podpisuje zobowiazanie, ze tego obowiazku dopelni - jezeli tego nie zrobi, mozemy zabrac psa. To tak na szybko - w razie innych pytan - czekamy :) /Agnieszka

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Poprosimy o pomoc w ogłoszeniach nie tylko tych 3 szczylków, ale i naszych rezydentów; Osy, Pszczółki ( to córka Osy ) , Śmioszki, Sonego, Wento, Hasków ; Hermesa i Hektora , Majki, Vegi, Małego Żółtego, Tomaszka , Cywila, Atosa , Chestera, Pluto i Omegi , Darmy od p. Postępskiej - Ewa

A gdzie znajde zdjęci atych psików?
Proszę o dane do ogłoszeń, zrobie malutkim kilka

Posted

Trzy dziewczynki szaleją , dzisiaj mnie napadly i zrobiły porządek z fryzurą :angryy: Jest duża, średnia i mała, najmniejsza zresztą z miotu. Slodkie bable szkoda tylko, ze w Boguszycach :shake:W piątek jedziemy do Piastowa na wizytę adopcyjną. Jest jeszcze jeden chętny , ale...
Agnieszka zrobiła im kilka zdjęć , ale one się kręca jakby miały motorki w doooopkach . W ramach dzisiejszego święta nasze schronisko powiększyło się o szczeniaka ok 4-5 miesięcznego przerzuconego przez ogrodzenie na wybieg. Cud ,że go psy nie zagryzły udalo mu się schować pod budę a i szybkko zauważyła opiekunka, iz coś sie dzieje z psami. Młody miał obrózkę prawie werżniętą w szyję i ranę na udzie taką sprzed kilku dni. Nie ma ogonka i nie ma... jąder :crazyeye:. siedzi w klatce wielkości tira i czeka na wizytę naszego weta. Ewa