Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozmawiałam o ludziach z bydgoszczy z Moniką z Fajnego Psa, była zdziwiona , że ktoś podejmuje takie wyzwanie ; dwa małe szczeniaki dużych ras. Podobno to mega wyzwanie. I mamy zagwozdkę... bo mieszkanie b. duże i jest ogrodzony wybieg przy kamienicy oraz psiolubne dzieciaki. Hmmm... sa tez kolejni chętni- Państwo spod Koluszek no i spod Torunia - domy z ogrodem. w pierwszym przypadku pies mialby kojec , budę i spacery poza teren. W drugim i buda i dom jeżeli dobrze zrozumiałam. Pan mnie zapytał jakie są warunki adopcji a ja krótko; wykluczony łańcuch, obowiązkowa sterylka , kochać psa i dbać o niego oraz prawo do wizyt poadopcyjnych - w telegraficznym skrócie. Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Państwo z Bydgoszcy przed momentem telefonowiali i zrezygnowali bo wydatki ; podróż. wizyta u weta aby sprawdzić stan uszu no i potem sterylka . Ewa[/QUOTE]

No to chyba lepiej, bo te wydatki to tylko początek. A do nas jutro przyjdą szelki i amortyzator i zaczniemy wieczorne biegi :) Trzymamy Kciuki za małą. Ja i moje 3xS :)

Posted

a ja dodam co napisali Państwo o Bondzie ;
"Bond pięknie się bawi z Bandziorem, jest bardzo wdzięczny i ułożony choć trochę leniwy :) Nie lubi zbyt długich spacerów, a jutro idzie na planowaną wizytę do dr Olkowskiego. Wniósł do naszego domu wiele radości i ciągle się uprasza o kontakt z człowiekiem:)
Nauczył się już szczekać i reaguje na obcych. Jest naprawdę niesamowity :) "
Ewa

Posted

Byliśmy dzisiaj w Boguszycach , Malutka jakby smutna... Państwo z Warszawy bardzo zainteresowani po otrzymaniu zdjęć. Jest jeszcze jeden zainteresowany Pan z okolic Pisza . Warszawa- sami sobie poradzimy bo nie ma wyjścia z wizyta przedadopcyjną. Przykre i smutne bo tego co widzę coraz trudniej uzyskać pomoc z przeprowadzeniem wizyty przedadopcyjnej w innych rejonach Polski. Ewa

Posted

Jechały, jechały i dojechaly a tu... osiedle wycacane, trawniczki wymiziane, wszystko ogrodzone no bajery same :) Była tylko Pani reszta rodziny na wakacjach. Rodzina 5-cio osobowa w tym 3 dzieciaków od 3 do 9 lat. Cały czas ktoś jest w domu (opiekunka ,dziadkowie ) Pani ma wolne w wakacje , jest przepiękny pies sunia 12 letnia pointer ( widziałyśmy tylko na zdjęciu wyjechała z dziecmi na wakacje na Mazury ) oooooooogromne mieszkanie -jest gdzie się ganiać. A tu Agnieszka marudzi eee takie wszystko wycacane , poukładane :evil_lol: Blisko Pola Mokotowskie -raj dla psiarzy. W planach tresura. Mamy jeszcze dwie rodziny pod Warszawą no i koło Łomzy.
Coś dziwnego zaczyna sie dziać na dogo z tymi wizytami przedadopcyjnymi a to za daleko ( płacimy za paliwo czy bilety), a to nie mam czasu, a to właśnie wyjeżdzam , a to udawanie umarłego niedźwiedzia czyli brak reakcji, odpowiedzi itp.itd . Nie jestem odosobniona w tej opinii ,odczuciach . I nie brzmi to dobrze bo adopcje jeszcze bardziej staną . Ewa

Posted

[quote name='Aleksandra95']jak cos to tu szczeniaki onka są.:) jakby ta sunia znalazła dom http://www.dogomania.pl/threads/210248-Szczeniaki-w-typie-On-ka-ich-mama-!
widziałam już wcześniej ten wątek czy wszystkie sunie juz maja domki ? Oczywiście, że zaproponujemy , kluchy są niesamowite, nie wiem czy to na zdjęciu ale łapska mają potężne. Ile teraz maja tygodni ?
My wyboru de facto jeszcze nie dokonałyśmy. Raz ja marudzę raz Agnieszka, Pozostała czwórka w zasięgu naszej jurysdykcji :) w każdej chwili możemy wpaść na kontrolę :evil_lol: Shantila, Diana, Sonia i Bond naprawde trafiły do b.fajnych domków. Nauczone przykrym doświadczeniem sto razy wolimy się upewnić, bo potem tylko cierpią psy. Ewa

Posted

[quote name='mgie']Trzymam kciuki. Jakby co to mam w zapasie jeden domek.[/QUOTE]

A musi być onek ? Mamy cudo, małe będzie , ma ok 5 miesięcy, to ów Przerzutek , króciutki ogonek , miziak straszny i pięknie bawi sie z... Omegą :) acha chodzi na smyczy. Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']A musi być onek ? Mamy cudo, małe będzie , ma ok 5 miesięcy, to ów Przerzutek , króciutki ogonek , miziak straszny i pięknie bawi sie z... Omegą :) acha chodzi na smyczy. Ewa[/QUOTE]

obawiam się, że w typie onka musi być
ale zdjęcia Przerzutka poproszę i tak

Posted

polatałam tu i tam i znalazłam kogoś kto mógłby zrobić wizytę pod Łomża ale po 15 lipca. Ten Pan i tak sunię zabierałby na początku sierpnia. Gdyby "cóś" to zaproponujemy a pewnie się znajdą inne szczeniorki w typie Onka, które szukają domków.A nóż wpadną w oko i serce ? Zdjęcia Przerzutka prześle Aga :) Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']widziałam już wcześniej ten wątek czy wszystkie sunie juz maja domki ? Oczywiście, że zaproponujemy , kluchy są niesamowite, nie wiem czy to na zdjęciu ale łapska mają potężne. Ile teraz maja tygodni ?
My wyboru de facto jeszcze nie dokonałyśmy. Raz ja marudzę raz Agnieszka, Pozostała czwórka w zasięgu naszej jurysdykcji :) w każdej chwili możemy wpaść na kontrolę :evil_lol: Shantila, Diana, Sonia i Bond naprawde trafiły do b.fajnych domków. Nauczone przykrym doświadczeniem sto razy wolimy się upewnić, bo potem tylko cierpią psy. Ewa[/QUOTE]

mają około 6 tygodni.Są jeszcze do adopcji 2 sunie i 3 pieski :)

Posted

[quote name='ostatniaszansa'][B]Aleksandra95, [/B]proszę przyślij mi zdjęcia suni jakby było więcej niż jedno... :) na mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Ewa[/QUOTE]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/210248-Szczeniaki-w-typie-On-ka-ich-mama-[/url]
na wątku każdy szczeniaczek ma po 3 zdjęcia. :cool3:

Posted

Wszem i wobec ogłaszamy, dzięki nieocenionej Mgie, błyskawicznym ogloszeniom CAŁA PIĄTKA ONków jest juz w swoich domkach. Dzisiaj pojechała ostatnia sunia. Czekamy na relacje oraz zdjęcia no i imię jakie dostanie. Ewa

Posted

Szczeniaczki są fantastyczne więc nie dziwne, że znalazły nowych właścicieli :multi: niemniej jednak 5 adopcji motywuje do kolejnego ogłaszania:cool3:

Posted

Tak, mamy Przerzutka - on nie moze gnic w schronisku.... a niedawno dostalam dobra wiadomosc - OMEGA (siostra ALFIKA) wybiera sie do Szwajcarii, pan ktory zaadoptowal ALFIKA pokazywal to cudo koledze i kolega sie zastanowil, przeszedl pomyslnie wizyte przedadopcyjna i..... OMEGA bedzie sie widywac z bratem!!!! /Agnieszka