Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="5"][COLOR="navy"]Malutki smuteczek Broneczek szuka domu .[/COLOR][/SIZE]
Bronuś nie ma tragicznej historii , jak wiele psiaków tutaj . Nie został potrącony przez samochód , nie pogryzł go pies , nie skatował go człowiek . Jest po prostu malutkim smuteczkiem , który trafił do schroniska i nie rozumiał dlaczego się tam znalazł .

[SIZE="5"][U][B]Broneczek prosi tylko o ciepły domek i dlatego zakładam mu wątek , bo może go ktoś wypatrzy i się zakocha , jak ja się zakochałam.[/B]
[/U][/SIZE]
Broneczek smuteczek trafił do mnie prosto z kwarantanny na domek tymczasowy .
Nie może zostać u mnie na stałe , bo mam już cztery psiaki i to już i tak jak na moje możliwości dużo .

[SIZE="4"]Broneczek smuteczek jest psiakiem cudownym , niekonfliktowym w stosunku do psów , przytulaśnym i fajnym dla dzieci. Jest naprawdę psem idealnym .
[/SIZE]
Zdjęcia Broneczka są jeszcze ze schronu . Teraz jest wykąpany i lśniący :):):)
Postaram się w najblizszym czasie zrobić mu jakieś aktualne fotki .

[IMG]http://i55.tinypic.com/11lonlu.jpg[/IMG]

Prezent od cioci Akrum : Piękny tekst do ogłoszeń :

[B]Mały jamnikowaty piesek szuka nowego domu.

Chciałabym przedstawić Broneczka,pieska który szuka swojego nowego kochającego domu.
Jaki jest Bronek? Można powiedzieć, że bez wad.
Broneczek ma dopiero 4 lata (jeszcze całe życie przed nim), jest mix jamnikiem, mały, nakolankowy psiak.
Bardzo grzeczny i posłuszny, na spacerku można go spuścić ze smyczy, na pewno nie ucieknie.
Na smyczy chodzi ładnie.
Przyjacielsko nastawiony do psów, nie wykazuje względem nich agresji, wręcz przeciwnie, bawi się z nimi, radośnie biega na spacerach.
W domu zachowuje czystość i nie niszczy.
Bardzo lubi dzieci, chętnie się z nimi bawi i nie robi im krzywdy.
Szybko aklimatyzuje się w nowym domu.
Broneczek jest psiakiem cudownym, niekonfliktowym, spokojnym, statecznym, bardzo kochanym, naprawdę psem idealnym .
A jednak...ktoś się go pozbył, pozwolił by trafił do schroniska, pozostawił tam samego, bez ukochanego człowieka.
Broneczek po kwarantannie został od razu zabrany do domu tymczasowego, gdzie zaczął znów na nowo cieszyć się z życia, w jego smutnych oczach można znów zobaczyć tlącą się iskierkę nadziei – nadziei, że gdzieś jest ten dom, jedyny, dom który go nie zawiedzie.
Czy znajdzie się taki? Miejmy nadzieję, że tak.
Bronek na pewno zasługuje na swoje nowe stałe miejsce do życia.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji : 604 999 083 ( Monika ) [/B]

Nowe zdjęcia w postach 41 i 42

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Pajda , że zajrzałaś :) . Jest śliczny i naprawdę kochany . Mój maleńki przytulasek . Gdyby w schronie nie czekały kolejne na wyciągnięcie to by u mnie został. Ale tam tyle kolejnych smuteczków :-(:-(:-(

Posted

Tak szybko Piesia go "zwinęłaś" ze schronu że nawet nie zdążyłam poznać Bronusia. On chyba trafił w tym czasie kiedy z Rudkiwem było źle i nie chodziłam do schronu.

Posted

[quote name='cicia1977']Tak szybko Piesia go "zwinęłaś" ze schronu że nawet nie zdążyłam poznać Bronusia. On chyba trafił w tym czasie kiedy z Rudkiwem było źle i nie chodziłam do schronu.[/QUOTE]
Musiałam go szybko zwinąć , żeby nie trafił z kwarantanny na ogólny wybieg , bo by sobie chłopaczek nie poradził . Nawet mojemu Ptysiowi schodzi z drogi . Ptyś to oczywiście bojowy amstaff z charakteru , o wyglądzie labradora wersja mini mini ;) , ale mniejszy ciut jest od Bronusia , więc jak by Bronuś bardzo chciał to by mu się odgryzł . Ale się nie odgryza , bo taki jest właśnie Bronuś . Chociaż na dworze ze Skubim i Tosią zgrywa bohatera ;) .

Dziękuję wszystkim za odwiedziny u Bronusia . Postaram się w najbliższym czasie o fajniejsze zdjęcia i dokładniejszy opis . I przydałby się ktoś od ogłoszeń :) .

Posted

[quote name='Szyna13222']Ja mogę zrobić ogłoszenia ale to dopiero za jakiś tydzień lub półtora bo teraz jestem zawalona nauką....
Chyba że znajdzie się ktoś kto zrobi wcześniej ;)[/QUOTE]
Dzięki Szyna , jak nie znajdzie się nikt inny , to się uśmiechnę do Ciebie :) . Trochę mi zależy na czasie , bo i tak zwlekałam dwa tygodnie z pokazaniem go światu , a każdy kolejny dzień to większe przywiązanie . I tak już boli myśl o tym , że muszę go oddać , ale jeżeli go zostawię to zablokuję miejsce dla kolejnych sierotek , które czekają w schronie . Ciężko być takim domkiem tymczasowym :-( .

Posted

Oj, ciężko by mi było się rozstać, nie potrafiłabym i dlatego, jak biorę na BDT to już dożywotnio.Słuchaj piesia, właśnie, przed chwilą kupiłam 2 pakiety ogłoszeń na bazarku.Mogę Ci odstąpić jeden, tzn ja zapłacę, a Ty podeślesz tekst i zdjęcia tutaj.Tylko napisz tam, że to ode mnie.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/208321-Bazarek-ogłoszeniowy-50-za-10-zł-na-mega-dług!-Zapraszamy-do-15-czerwca[/URL]

Posted

Syla , dziękuję za prezencik dla Bronusia :):):) . Jutro dokładnie przejrzę ten prezencik od Ciebie :) i zacznę działać w tym kierunku . Jakoś mi doby ostatnio strasznie brakuje ;) .

Mój Broneczek trochę się rozkręca , ale nadal ma momentami taką smutaskowatą minkę i czasami jeszcze podkula ogonek , bo go moje głupole tłamszą : Skubol warczy ( ale on na wszystkich warczy jak mu coś nie pasi ) i Ptyś na niego czasem ruszy , ale Bronuś tylko odwraca główkę i nie podejmuje walki i jest spokój . Za to na spacerkach jest już rozkręcony na maksa , bo czuje się pewnie ze Skubim ( spacerek numer jeden : Skubi oszołom , Tosia miła panienka i Bronuś bohater , spacerek numer dwa : Ruda oszołomka i Ptyś bohater amstaffowaty labrador mini mini ;) . Uff )
Bronuś lubi się bawić z Tosieńką :) . I wtedy aż miło patrzeć . Rudzia też go zachęca do zabawy , ale on tak niechętnie , chyba nie lubi rudych , woli brunetki ( Tosia ) .

Troszkę szczeka jak się niecierpliwi przed wyjściem na spacerek , ale tak naprawdę myślę , że wiele tych cech ulegnie zmianie po zmianie otoczenia , moje oszołomy mają duży wpływ na jego zachowanie .
Na początku myślałam , że będę mogła go po prostu wysłać w świat po rozmowie telefonicznej i sprawdzeniu domku przez kogoś z dogo . teraz wiem ,że będzie ciężko jeżeli sama nie będę miała możliwości sprawdzenia domku. Słodki jest .

Posted

Dziękuję za zaglądanie do Bronusia . Jutro zaplanowałam sesję zdjęciową dla Bronka . Czas zabrać się za ogłoszenia :) . Jak ktoś potrafi pisać piękne wzruszające teksty do ogłoszeń i by się przypadkiem nudził , to my z Bronusiem byśmy się do takiego kogoś pięknie uśmiechnęli :):):) .

Posted

piesia, z uwagi na to, że jakoś nie miałam weny twórczej, napisałam takie coś - jeśli się spodoba, możecie wykorzystać, oczywiście nie musicie :)
możecie pozmieniać, możecie napisać nowy tekścik :)

[CENTER][COLOR=#000000][SIZE=4][B]
Mały jamnikowaty piesek szuka nowego domu.[/B][/SIZE][/COLOR]

[COLOR=#000000][SIZE=3][B]Chciałabym przedstawić Broneczka,pieska który szuka swojego nowego kochającego domu.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Jaki jest Bronek? Można powiedzieć, że bez wad.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Broneczek ma dopiero 4 lata (jeszcze całe życie przed nim), jest mix jamnikiem, mały, nakolankowy psiak. [/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3][B]Bardzo grzeczny i posłuszny, na spacerku można go spuścić ze smyczy, na pewno nie ucieknie.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Na smyczy chodzi ładnie.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Przyjacielsko nastawiony do psów, nie wykazuje względem nich agresji, wręcz przeciwnie, bawi się z nimi, radośnie biega na spacerach.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]W domu zachowuje czystość i nie niszczy.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Bardzo lubi dzieci, chętnie się z nimi bawi i nie robi im krzywdy.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Szybko aklimatyzuje się w nowym domu.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3][B]Broneczek jest psiakiem cudownym, niekonfliktowym, spokojnym, statecznym, bardzo kochanym, naprawdę psem idealnym . [/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] A[/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B] jednak...ktoś się go pozbył, pozwolił by trafił do schroniska, pozostawił tam samego, bez ukochanego człowieka.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3][B]Broneczek po kwarantannie został od razu zabrany do domu tymczasowego, gdzie zaczął znów na nowo cieszyć się z życia, w jego smutnych oczach można znów zobaczyć tlącą się iskierkę nadziei – nadziei, że gdzieś jest ten dom, jedyny, dom który go nie zawiedzie.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Czy znajdzie się taki? Miejmy nadzieję, że tak.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3][B]Bronek na pewno zasługuje na swoje nowe stałe miejsce do życia.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=3][B] Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=4][B]
Kontakt w sprawie adopcji :[/B][/SIZE][/COLOR][/CENTER]