Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Troszke posciemniałam , ale trzeba ja z tamtad zabrac , napisłałam :Mam dobra wiadmosc sunie zdecydowałą sie zabrac Pani z Dublina pod koniec czerwca przyjerdza do polski do mamy na wakacje do szcecina , wiec tam zamieszkałaby z nia ok miesiaca a potem razem pojechałyby dalej ta Pani ma juz jednego pieska którego wzieła na tymczas jek jeszcze mieszkała w szczecinie i tak sie do niego przywiazała ze zabrała go ze soba jak wyjerdzała, wiec napewno bedzie miałą tam dobrze pies którego wziela tagze z nia przyjerdza wiec juz na poczatku by sie zapoznały. Powiedziala ze nawet bedzie mogła dopłacic jesli bedzie trzeba. Prosze o decyzje. Pozdrawiam

Ciekawe co ona teraz na to , jesli sie zgodzito bedziemy mieli czas do konca czerwca na znalezienie DT i to juz bedzie ostateczny termin . Dziekuje emilia2280 za pieniazki naprawde sie ciesze ze szanse na jej uratowanie rosna . Napisałam jej tez wczesniej ze jestesmy taka jakby organizacja pomagajaca spanielom (sorki ze sie juz do niej wprosiłam hehe ale bede sie od teraz starała pomagac tagze innym psom w potrzebie w iarae mozliwosci:)) , ona na to zapytałą czy mamy jakołs strone napisałam ze nie bo jakby sie dowiedziała co tu piszemy to raczej stracilibysmy z nia kontakt, mam nadziej ze sama tu nietrafi i ze zgodzi sie oddac sunie nam . A jak tam z tym DT , niema narazie zadnych chetnych??

Posted

Odpisała ze musi sie zastanowic jeszcze razem z mezem , ale raczej odda ja nam .

Wiec to juz prawie pewne ze ja nam odsprzeda ale co z nowym domem albo chociaz tymczasowym jakims ???

Posted

[quote name='emilia2280']dziéki za info Ania. to znaczy ze mamy 2 tygodnie na przyjécie mamy? i ilu maluchów? 3? (...) [/QUOTE]
Oj, Emi, jestem.

[quote name='ania757']o maluchach nic nie pisze , wiec oby sunce znalesc dom[/QUOTE]
Hm... widzę, że te maluchy nie takie pewne. :-(

Posted

jak bedzie w dt to jak najbardziej beda ogloszenia,tylko na razie ryzykowne jest ich robienie zeby baba nie zobaczyla i nie stwiierdzila ze klamiemy czy cos;/
Maluchy malucami,zeby chociaz suczke zabrac to bedzie sukces...

Posted

[quote name='Cockermaniaczka'][URL] włascicielka chce za nia 200 zł , jej email po zapytaniu o cene wygladał tak:''suczka jest ok 3 letnia, bardzo miła, typowo do rozpłodu, mamy ja ok 5m-cy w tym czasie [COLOR=#000099][B][U]urodziła[/U][/B][/COLOR] 8 szczeniaków które sama wykarmiła. cena 200zł; szczeniaki za darmo'' [/QUOTE]

Mnie sie wydaje dziwne ze sunie chce sprzedac za tylko 200zl.
Poza tym pisze ze szczeniaki za darmo.

Wiec gdzie tu problem z kasa ?

Posted

no ja zanim nie odda spanielki to nawet nie mam wielkiej nadziei ze w ogóle já dostaniemy... a jesli juz by oddala, to Aniu dalabys radé do niej po sunié pojechac i przetrzymac na miejscu z 1 dzien choc jesli by nie bylo transportu od razu?

Posted

Osobiscie niemam samochodu, ale jakby był termin to postarałabym sie kogos znalesc ale nieobiecuje , ale postaram sie na maksa jednak z przetrzymaniem bedzie gorzej bo mam juz 2 psy w domu psa i suke i neiwiem jakby zareagowały ale cos wymysle. A od włascicielki dalej cisza , zadnej wiadomosci

Posted

wiytam, poniewaz ne mam innych propozycji a pani uważa ze bedzie jej dobrze z ta panią to sie zgadzam, z tego co zrozumiałam zabierzecie ja pod koniec czerwca? jesli chodzi o szczeniaki mam jeszcze dwie suczki na razie szukam im domu sama ale jesli nie znajdzie sie nikt do czasu zabrania suni to moze pani zabrac je razem one w tej chwili sa juz samodzielne więc sa juz do oddania.
pozdrawiam

A wiec jest nasza:):) TYlko jak teraz z odbiorem i nowym domem albo chociaz tymczasem??? Ja staramsie znalesc kogos ktoby mnie tam podzucił jednak narazie nikt niezdecydował sie ;/ Jakiespomysły macie???

Posted

no wspaniale! szczerze juz zwátpilam ze já dostaniemy. fiu.

Cockerowe, macie kogos k/Bialegogostoku do pomocy prz ew. odbiorze albo przetrzymaniu suni na kilka dni do czasu transportu? Zalatwié jej DT na poludniu, Tarnobrzeg.

Posted

[quote name='emilia2280']no wspaniale! szczerze juz zwátpilam ze já dostaniemy. fiu.

Cockerowe, macie kogos k/Bialegogostoku do pomocy prz ew. odbiorze albo przetrzymaniu suni na kilka dni do czasu transportu? Zalatwié jej DT na poludniu, Tarnobrzeg.[/QUOTE]
Hmmm, nie znam nikogo z Białegostoku, ale napiszę na spanielowym, może ktoś będzie mógł przetrzymać sunię.

Przydałoby się jednak zmienić tytuł wątku np. na taki: "Spanielka i jej 2 szczeniaczki, potrzebny DT na kilka dni i pomoc przy odbiorze psiaków. BIAŁYSTOK"

Posted

[quote name='emilia2280']dziéki dziewczyny. juz wiem ze Basia rozmawiala z Kasiá w Brzyscu i przyjélaby malá do siebie do hoteliku. Chyba ze macie cos domowego?[/QUOTE]
Emilia niestety nie, tymczasów nam bardzo bardzo brakuje, a mamy już kilka spanieli, którym przydałby się tymczas i to jak najszybciej... :shake: