henikar Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Jestem po kolejnej przerwie i znowu muszę nadrabiac zaległości. Teraz siedzę z nogą w gipsie. To długa historia, ale ma jak zwykle związek ze zwierzętami, co mi już wypomina nawet moja mama. Nieważne, będzie dobrze i jestem z Wami. Quote
Jasza Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Heniu!!! Pisz co się stało??? Głosowanie: [B] [/B] [INDENT][B]Ania Shirley - 5 kg. Danavas - 10 kg. Malwa - 8 kg[/B] [B]Feliksik - 9 kg.[/B] [B]Maciaszek - 12,5 kg.[/B] [/INDENT][INDENT][B]Dalej nikt nie zgadł ;-)[/B] [B]Próbujecie dalej?[/B] [B]Czy zdradzić?[/B] Dunia wczoraj już chyba była spokojniejsza. Siostrzeniec Pani Celiny wrócił do domu i na klatce schodowej było cicho. Niestety Dunia na znak protestu jak tylko zostaje sama sika w kuchni, nawet jak jest dopiero po spacerze, i zostaje tylko na chwilkę sama - zaraz siku. Jak jest z Panią Celiną - to w domu się nie załatwia. [/INDENT] Quote
ania shirley Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dunia,Dunia! Ona sika albo ze strachu, albo na zlość! Jak ze strachu, to moze jej przejdzie. Gorzej z tą złoscią. Znajomi nie pozwalają psu spać w łóżku- sadyści! Ich syn pozwalałał, ale wyjechał na studia . Pies pchał się do łóżka znajomych, a oni go prowadzili do legowiska. W odwecie sikał im na łózko- aż musieli wyrzucić:evil_lol: . Na nowym już śpi.:cool3: Quote
Nutusia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dunia terrorystka! ;) A znajomi Ani Shirley rzeczywiście sadyście, ale jak widać nauczyli się na własnych błędach! :) Henikar - współczuję - i złamanej nogi i wyrzutów rodziny... Ale oczywiście Cię podziwiam! ;) Quote
Jasza Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Pani Celina mówi, że Dunia po prostu wie czego chce ;-) Oczka ma zakraplane codziennie dwa razy - Pani Celina mowi jej HOP, żeby malutka wskoczyła na ławę, i potem zakrapla. Oczywiście po dwóch takich akcjach Dunieczka zastrajkowała i nie chce już wskakiwać, bo oczywiście wie co ją czeka ;-) Trzeba ją brać na kolana.:p [B]Feliksiku[/B] - przelej proszę kolejne 200 PLN Slayowi. Razem z tymi które już ma będzie na wszystko. Podałam mu dokładny adres kliniki i dzisiaj ma mi odpisać o której zabierze Dunię z Krakowa. Pewnie będzie to bardzo, bardzo wcześnie rano. Quote
Jasza Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Nooo, brawo Lilka! Dokładnie [B]6.7 kg![/B] Maluszka, no nie? :-) Quote
feliksik Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 wysłałam Slyowi te 200zł o boże tak mało waży??? Quote
lika1771 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Faktycznie kruszynka prawie mi sie udało:lol: Quote
Jasza Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 No, kruszynka! Zrobiłam Duni ogłoszenie na Morusku. [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/73248/Historia-Duni./[/URL] Czy znacie kogoś kto mógłby zrobić wyróżnione Allegro? Lilka mi nie odpisała, _Lary nie ma.... Haniu - dziękuję! Quote
Nutusia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Ja od allegro znam jeszcze tylko Selengę. 6,7 to wcale nie tak mało - nasza Kimusia dobija do 4,3 ;) Quote
Jasza Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Kimi to w ogóle waga musza ;-) Spróbuję napisać jutro do Selengi. Dzwoniłam do Wtatary - pożyczy Duni transporterek :-) Dziękuję! Quote
danavas Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dunia kochana ..... już niedługo.....:) faktycznie malutka dziewczynka:) Quote
Nutusia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 O której operacja i do której Duniaszka w lecznicy będzie? Może udałoby mi się podjechać?... Quote
inga.mm Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 zapraszam do obejrzenia [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214505-galeria-psich-portret%C3%B3w-na-d%C5%82ugi-po-zamordowanych-pieskach-i-sierotki-Ingi.mm-26-09"][COLOR=magenta]galerii psich portretów[COLOR=darkorchid] - bazarku na psie długi[/COLOR][/COLOR][/URL] i bardzo kibicuję Duni. Musi być dobrze!!! Dunieczko, szkrabeczku, całuski i mizianka ślę Quote
Lu_Gosiak Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 a gdzie mala bedzie miala opercaje?? Quote
inga.mm Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 o ile dobrze zrozumiałam, u dr Łobaczewskiej Quote
Jasza Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Niech to jasny szlag. Wczoraj wisiałam od 17 na telefonie...wreszcie o 21 decyzja - [COLOR=teal]operacja przesunięta[/COLOR], pompa ktora jest niezbędna przy zabiegu zepsuła się, był serwisant..późnym wieczorem dopiero okazalo się, że nie da się tego naprawić na miejscu i musi być wezwany serwis..... Jutro dr. Łobaczewska zadzwoni do mnie jakie wieści, czy część da się wymienić, czy trzeba ją sprowadzić... Jestem załamana... Pani Celina wie, rozmawiałam z Nią wczoraj wieczorem i to jeszcze Ona mnie podtrzymywała na duchu...to niesamowita osoba, wierzcie. Dunieczka troszkę się uspokoiła. Muszę zadzwonić zaraz do Slaya....aż mi wstyd, że tak mieszam....i martwię się, czy Andrzej da rade jechać...i kiedy to bedzie????? Quote
ania shirley Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Będzie widzieć później , ale bedzie! I to jest ważne. Jasza, nie martw się. Tyle już zrobiłaś, że napewno wszystko się uda! Quote
Jasza Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Wiem, najważniejsze, że Dunia jest w dobrym, cudownym domu, bezpieczna i kochana, nie wie, jakie zamieszanie wokół niej ;-) O dziewiątej zadzwonię do Andrzeja.....Boże, żeby tylko mógł jechać w innym terminie.... Ja to jestem histeryczka.... Quote
feliksik Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 kurcze znowu operacja przesunięta. czy ktoś z wątku to Edyta Śmiłowska - mam na koncie wplatę, ale nie wpisane za co i dla kogo Quote
Jasza Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Rozmawiałam ze Slayem. Pieniądze - 400 PLN zwraca na konto Hani. Może być kłopot z transportem w drugiej połowie września...:-( Mam dzwonić jutro, jak już będę coś wiedzieć..... Ewentualnie - czy znacie kogoś (chyba najlepiej z Krakowa) godnego polecenia, kto zdecydowałby się pojechać z Dunią na operację? Quote
Jasza Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Zapisalam sobie numery do Pati-C, Ajli i Elmiry, czyli dziewczyn, które wożą psy za zwrot kosztów. Nie zmienia to faktu, że liczę na pomoc Slaya. Duni nie wystarczy zawieźć do kliniki, trzeba tam z nią być, poczekać, no i przywieźć z powrotem. Na razie i tak nic nie wymyślę, muszę czekać na jutrzejsze wieści od dr. Łobaczewskiej... Oby jak najlepsze, martwię się. Quote
Recommended Posts