Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pixie napisał(a):
Halo halo...tu Mikolaj :x-mas: ....oj przerwalo polaczenie...
hmmm musialem pixie poprosic o pomoc:p

Halo. halo....
:tree1: :tree1: Co slychac u panienki?:tree1::tree1:

:x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas:

Mam wiadomosc od Mikolaja zza morza!

:x-mas: :x-mas::x-mas: :x-mas::x-mas: :x-mas::x-mas: :x-mas::x-mas: :x-mas::x-mas: :x-mas:

:tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1:

lada dzien nadejdzie prezent od Worel
dyspozycja jest nastepujaca:
ze jesli np ubranko nie jest dobre, czy tez Ulv uwazasz, ze, ze siersc juz odrosla, i zima nie straszna, moze wystawisz na bazarek, lub spieniezy w inny sposob i podreperujesz swoja skarpete
sadze, ze obroza i smycz czerwona z kosteczkami..moze byc bardzo twarzowa dla Kory
zwlaszcza teraz tak cudnie odrosnietej

Worel ma egzaminy i bywa z rzadka na dogo..prosba bys potwierdzila czy doszlo;)
gdybys tak zrobila jej w tej czerwieni krolewskiej fotki byloby bardzo milo

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oooo, jak pieknie: nie-łysa panna dostanie prezenty na święta:evil_lol: obiecuję fotki, bo mam już aparat pożyczony:multi:
I jeszcze mam miłą wiadomość na Święta....

Kora zostaje na zawsze w domu tymczasowym!!!!

:multi: :eviltong: :multi: :eviltong: :multi: :eviltong: :multi:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Oooo, jak pieknie: nie-łysa panna dostanie prezenty na święta:evil_lol: obiecuję fotki, bo mam już aparat pożyczony:multi:
I jeszcze mam miłą wiadomość na Święta....

Kora zostaje na zawsze w domu tymczasowym!!!!

:multi: :eviltong: :multi: :eviltong: :multi: :eviltong: :multi:

A to dopiero prezent pod choinkę dostała! Może powie coś w Wigilię?:evil_lol:

Posted

Worel napisał(a):
:multi: :multi: :multi:
to piekna opowiesc wigilijna...

nic dodac nic ujac...
uszu nadstawiajcie, na pewno zagada po ludzku
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

oby wiecej takich wiadomosci pod kubusiowa choinka

Choinko zielona
Pięknieś ustrojona!
W bombkach i łańcuchach,
W aniołkach... i duchach...
Kuba dziś patronem
Sierotek bezdomnych
Kuba dziś z legionem
Psów biednych i głodnych!

/halbina/

-e-kartki do pobrania na kubusiowej stronie !
www.orlenowskikuba.pl

• 3 weeks later...
Posted

Konga ślicznie dziękuje Worel i Pixie za czerwony komplecik:loveu:

Poza tym , niestety wiadomosci sa takie średnie- panna ma koszmarne zapalenie spojówek, ropa sie leje aż włoski wylazły wokół oczu, jakby miała co najmniej nużycę:-( Dostała krople i coś do przemywania, jak nie pomoze do znowu jazda do weta:-(

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jeśli ktoś poprosi o pomoc dla Kory- ostrzegam, jest to OSZUSTWO!!!! Owszem pieniądze są potrzebna ale nie na operację, tylko na odżywki i leczenie uszu- proszę chętnych o wpłaty JEDYNIE na konto AFN, z dopiskiem Konga lub psy ulv!!!!!

Posted

Właśnie dostałam maila od osób z prośbą o wpłaty:
Dzień Dobry!

Jesteśmy wolontariuszami w wiejskim schronisku w St. Mirowie

W zagrodzie mamy ponad 89 sztuk psów i 36 kotów.
Psy są często wygłodzone i chore.

Ostatnio dotarła do nas około 2,5 roczna suka. Była i jest w strasznym stanie. Lekarz nie dawał jej sazns. Miała odmrożone poduszki u nóg, była zagłodzona... Lekarz po obserwacji stwierdził że suka ma guza na żołądku. Jest możliwość uratowania jej, tylko trzeba wykonać zabieg operacyjny, ale to nie u naszego lekarza. Operacja ta kosztuje ponad 250zł. Jest ciężko. Mamy mało sponsorów. Widzimy iż często bierze pani udział w aukcjach charytywnych, także myślimy że nie jest Pani obojętny los psiaków...więc prosimy o każdą pomoc.

Liczy sie każda załotówka, a takich osób jak pan/i jest mało.

Na życzenie możemy przesłać kilka fotografii wychowanków.

Prosimy o odpowiedź czy możemy licz yć na pana/i pomoc.

W przypadku najmniejszej pomocy podajemy konto:

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
Schronisko Reks
St. Mirów 148
26-803 St. Mirów
Bre Bank 81 1140 2004 0000 3002 4471 3900

Prosimy o każdą złotówkę

Oto strona schroniska:
http://www.schronisko.go.pl

Prosimy o odpowiedź czy możemy lic zyć na pana/i pomoc

Pozdrawiamy serdecznie!
Tel: 078 301 55 51
GG: 84 89 42

Ponadto wczoraj dotarła do nas suczka Lusi która jest wykończona. Prosimy odpowiedzieć a prześlemy Panstwu zdjęcie okaleczonej suki , która przez ok 2 tygodnie była przywiązana do drzewa najprawdopodobniej w lesie. Schodzi jej sierść razem ze skórą, jest zapchlona , ma dużo kleszczy....

PROSIMY O POMOC !!!

Jolanta Markowska i Łukasz Sobieraj
Załączone jest zdjęcie Lucy z 5 strony:shake: - to chyba oszuści?

Posted

[quote name='ulvhedinn']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43066&page=6

Hej. Ja też dostałem takiego mejla - ale później zadzwoniłem po ten numer i to są poważni ludzie - starsze małżeństwo.. Myślę że tu nie chodzi o wyłudzenie kasy tylko o głupie dziecinne żarty. Napisałem do allegro i zablokują im konto - i wysłałem mejla że dziś o 12-00 zapukam do ich drzwi. Aha - sprawdzałem w NBP numer konta - również jest nie prawidłowy ... I miejscowości St. Mirów również nie ma .... :( Wszystko już sie wyjaśniło .... A te dzieciaki pewnie dostną od rodziców ... Pozdrawiam . Odp

Aha i wiem już kto to jest !!!! Nie ma żadnych takich nazwisk jak tam się podpisali... To są jakieś 7 i 8 letnie dzieci ... Ja się z tego śmieje .. Przecież takie smarkacze nie mają nawet konta w banku. Poprostu bawili się ... Tylko że ktoś mógł uwierzyć i wysłać pieniądze Bóg wie gdzie ... Strone ze schronisko.go.pl usuneli i obiecali ze juz nie będą.. Wszystko sie wyjasniło a dzieciaki mają gorąca o.....:angryy: Haha... Tylko ze to zdjecie nie bylo smieszne. Ale na szczescie to nie "wyludzacze" pieniedzy - bo ja kiedys padlem ofiarą wyludzenia - na jakąś chorą kasie..
Dobrze ze jest forum Dogomania ... Można sie wymienic informacjami.

Pozdrawiam
Piotrek

Posted

[quote name='Maksio2007']Hej. Ja też dostałem takiego mejla - ale później zadzwoniłem po ten numer i to są poważni ludzie - starsze małżeństwo.. Myślę że tu nie chodzi o wyłudzenie kasy tylko o głupie dziecinne żarty. Napisałem do allegro i zablokują im konto - i wysłałem mejla że dziś o 12-00 zapukam do ich drzwi. Aha - sprawdzałem w NBP numer konta - również jest nie prawidłowy ... I miejscowości St. Mirów również nie ma .... :( Wszystko już sie wyjaśniło .... A te dzieciaki pewnie dostną od rodziców ... Pozdrawiam . Odp

Aha i wiem już kto to jest !!!! Nie ma żadnych takich nazwisk jak tam się podpisali... To są jakieś 7 i 8 letnie dzieci ... Ja się z tego śmieje .. Przecież takie smarkacze nie mają nawet konta w banku. Poprostu bawili się ... Tylko że ktoś mógł uwierzyć i wysłać pieniądze Bóg wie gdzie ... Strone ze schronisko.go.pl usuneli i obiecali ze juz nie będą.. Wszystko sie wyjasniło a dzieciaki mają gorąca o.....:angryy: Haha... Tylko ze to zdjecie nie bylo smieszne. Ale na szczescie to nie "wyludzacze" pieniedzy - bo ja kiedys padlem ofiarą wyludzenia - na jakąś chorą kasie..
Dobrze ze jest forum Dogomania ... Można sie wymienic informacjami.

Pozdrawiam
Piotrek

Maksio2007 witaj na dogo!

D:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:ciekliwosc Twoja, wrazliwosc na losy braci mniejszych jest nam bardzo tutaj potrzebna!

Brawo!
zostan z nami!

p.s. w mojej dogomaniackiej pamieci pozostaniesz jako Maksio2007 -Tropiciel:evil_lol:

p.s.'' czy mozesz podac miasto z jakiego jestes i czy masz gg? lub inny komunikator -to w razie kontaktow pilnych, gdy jakas akcja pomocowa na dogo jest i trzeba cos sprawdzic w adnej miejscowosci, dzielnicy.....