Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

widzicie, bo tu nie chodzi o to, kto pokpił, ale że to było zwykłe zaniedbanie łamiące warunki umowy, zgodnie z którą fiera pobiera wynagrodzenie.

dezynwoltura, zaniechanie, ukrywanie faktów i kto wie, co jeszcze zostało zbajerowane?

wracam do pierwszego mojego postu w tej sprawie - fiera nie nadaje się na usługodawcę w zakresie opieki nad psami. nie widzi odpowiedzialności.

Posted

mamy awaryjne miejsce u dif w hotelu. Koszt 400 zł+karma za miesiąc. To jest wyjscie naprawde awaryjne i musimy szukac po pierwsze tymczasu innego domowego bo Malina ma raptem 90 zł deklaracji i daleko nie ujedziemy bez dlugow.
Druga sprawa transport od Fiery do dif ...jakies okolo 80 km w jedna stronę...kto moze pojechac?
Jesli macie jakies pomysly kto moze dac jej domowy tymczas za choc troche mniejsza cene to proszę o sugestie..Dzwonilam tez do astaroth ale nie ma żadnych miejsc...

Posted

[quote name='Kinia1984']nie ma miejsc...i sa juz pozajmowane na przod..przed chwilą dzwoniłam...i chyba nie bardzo niewidomego psa chcą...[/QUOTE]

Kurde, może Donka5? Wiem, że ostatnio wzięła psiaka (po Zuzce
[*]) do domu a nie do kojca.... kurde...

Posted

Jakby Donka powiedziala, ze miejsce jest zarezerwowane dla suczki z Grecji- to chodzić będzie o "mojego" psa. Ta suczka przyjeżdża w połowie tygodnia i będzie sterylizowana i jedzie do Donki, ale jest chętna już na nią osoba, wiec moze w sumie za 2 tygodnie to miejsce się zwolni.

Posted

[quote name='giselle4']a moze u michelle 04
Dt domowy
3 psiaki mieszkaja w domu [wszystkie Z dogo]
maja do wybiegania 2hektary po sadzie i trawie
i placimy 250-300zl z karma...[/QUOTE]

A mogłabyś zapytac czy ma może miejsce?? I w jakim mieście ten DT??

Posted

własnie rozmawiałam z Pania Doktor ktora przyjęła Malinę dzisiaj, potwierdziła uspanie 5 szczeniaków.
Stan ogolny Maliny jest dobry, dostała hormon-galastop, antybiotyk i nospę ponieważ ma biegunkę. Za dwa dni kontrola sutków i ogolnego stanu psiaka. Pani doktor zasugerowala zbadanie moczu poniewaz Malina duzo sika i trzeba sprawdzic czy nie infekcji. Powiedziala że oczy w normie choc nie ukrywa faktu ze pies z jaskrą nie powinien rodzic...:(

Posted

no, żesz kurrr... zapiał.
Właśnie dowiedziałam sie o tym "radosnym" wydarzeniu.
Ponieważ dlugo nie było mnie na tym wątku, muszę poczytać, ale cos mnie trafiło.

Posted

Jesteście okropne i tyle, nie mam siły się tłumaczyć - tak sobie po mnie pojechałyście, że wypisuje się z Dogo i będę dalej pomagać zwierzakom bez ryzyka narażania się na takie nagonki.
A tak na marginesie,to niektóre komentarze są na tyle obraźliwe, że karalne.
W związku z powyższym proszę o niezwłoczne odebranie psa ode mnie...
Kontakt tylko tel. :( :( :( :(

Posted

[quote name='Fiera']Jesteście okropne i tyle, nie mam siły się tłumaczyć - tak sobie po mnie pojechałyście, że wypisuje się z Dogo i będę dalej pomagać zwierzakom bez ryzyka narażania się na takie nagonki.
A tak na marginesie,to niektóre komentarze są na tyle obraźliwe, że karalne.
W związku z powyższym proszę o niezwłoczne odebranie psa ode mnie...
Kontakt tylko tel. :( :( :( :([/QUOTE]
Ile psów z dogo jest u Ciebie?
Chciałabym wiedzieć, bo niektórym polecałam Twój dom, a tu taka niespodzianka

Posted

[quote name='Kinia1984']no tak najlepiej uciekac...mowilam ci fiera że to co się stało spowoduje takie a nie inne postrzeganie twojej osoby, bo do czegos takiego dojsc nie powinno...[/QUOTE]

Ech,szkoda gadać Kinia, przez telefon rozmowa z Tobą ma zupełnie inny klimat, mówiłaś ,że dziewczyny głupio w klawiaturę bębnią, a na wątku inaczej się troszkę wypowiadasz...
Żegnam

Posted

Magda bo uciekasz a mnie zostawiasz z oskarzeniami typu "rozmnozyla szczeniaki za moja wiedzą " . Ja sie za ciebie tlumaczę...zupelnie nie wiem po co...bo to nie ja powinnam. To na mnie spadają gromy za to że ty nie powiadomiłaś o takiej sytuacji...to nie jest fair. Duzo ludzi ci zaufało , wpłacalo pieniadze...to naprawdę nie jest fair uciekać zamiast przedstawić jak ty to widzisz...ja nie jestem osobą która wszystko widzi czarne albo białe...nie miałam podstaw żeby nie ufać a z wypowiedzi niektórych osob wyszłam na głupka a czasem gorzej na rozmnażacza i mordercę za jednym zamachem.

a jesli chodzi o klimat rozmowy to ja nigdy się nie wydzieram zwłaszcza kiedy mówisz że byłaś w szpitalu , masz jakiś problem z cisnieniem...nie chce byc jeszcze oskarzona o nieumyslne spowodowanie jakiejś tragedii u ciebie...podążając za myślą że podpisalam dzis wyrok na szczeniaki...

Posted

Zaraz, zaraz droga pani ! Należałoby okazać nieco pokory. Zawiniła Pani i to nie ulega wątpliwości. Prawdzie trzeba umieć spojrzeć prosto w oczy.Nie dpoilnowała Pani obu psów/mam na myśli Grafa/. Trzeba być wyjątkowo mało spostrzegawczą osobą /kobietą/, aby nie zauważyc wcale nie małych "klejnotów".

Obawiam się, że Pani pseudohumanitaryzm wobec niechcianych psów wynikała wyłącznie z chęci zarobienia /przy niewielkim wysiłku/ pieniędzy. Wstyd!!!!!!!!

Posted

jesli mialybyscie juz dla Malinki miejsce a wiedzialybyscie o jakims wolnym hoteliku/domowym dt to prosze o kontakt! mamy u Fiery dwie sunie 6/7 miesieczne...

ps. wspolczuje calej sytuacji i trzymam kciuki za Malinke!

Posted

Fiera ma też moją Mundzię.
To około roczna suka, która nie miała cieczki i czekała i na cieczkę i na sterylkę.
Bardzo współczuję Malince:-(
Biedne maleństwa, na świat się nie prosiły o przyjście:-(

Posted

to ja wstawię zdjęcie Malinki z Grafem - ojcem szczeniąt

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ik97GKyy5tg/Ton_wkbAzcI/AAAAAAAAC4c/w6HfPNlRc8c/R%2525CB%252587%2525C2%2525ACne_wrzesie%2525CB%25259D_2011_097.JPG[/IMG]