sleepingbyday Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 widzicie, bo tu nie chodzi o to, kto pokpił, ale że to było zwykłe zaniedbanie łamiące warunki umowy, zgodnie z którą fiera pobiera wynagrodzenie. dezynwoltura, zaniechanie, ukrywanie faktów i kto wie, co jeszcze zostało zbajerowane? wracam do pierwszego mojego postu w tej sprawie - fiera nie nadaje się na usługodawcę w zakresie opieki nad psami. nie widzi odpowiedzialności. Quote
Kinia1984 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 mamy awaryjne miejsce u dif w hotelu. Koszt 400 zł+karma za miesiąc. To jest wyjscie naprawde awaryjne i musimy szukac po pierwsze tymczasu innego domowego bo Malina ma raptem 90 zł deklaracji i daleko nie ujedziemy bez dlugow. Druga sprawa transport od Fiery do dif ...jakies okolo 80 km w jedna stronę...kto moze pojechac? Jesli macie jakies pomysly kto moze dac jej domowy tymczas za choc troche mniejsza cene to proszę o sugestie..Dzwonilam tez do astaroth ale nie ma żadnych miejsc... Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Kinia a pytalas w Mokrym Nosku?? Wiem, że tam sa kojce, ale chyba psiaki w domu też sa trzymane. Tam jest chyba 12zł plus karma.. Quote
Kinia1984 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 nie ma miejsc...i sa juz pozajmowane na przod..przed chwilą dzwoniłam...i chyba nie bardzo niewidomego psa chcą... Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kinia1984']nie ma miejsc...i sa juz pozajmowane na przod..przed chwilą dzwoniłam...i chyba nie bardzo niewidomego psa chcą...[/QUOTE] Kurde, może Donka5? Wiem, że ostatnio wzięła psiaka (po Zuzce [*]) do domu a nie do kojca.... kurde... Quote
tanitka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jakby Donka powiedziala, ze miejsce jest zarezerwowane dla suczki z Grecji- to chodzić będzie o "mojego" psa. Ta suczka przyjeżdża w połowie tygodnia i będzie sterylizowana i jedzie do Donki, ale jest chętna już na nią osoba, wiec moze w sumie za 2 tygodnie to miejsce się zwolni. Quote
sleepingbyday Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 zobaczymy. donka ma ile psów. kurczę, chciałabym, zeby była wdomu, gdzie nie ma dużo psów.... ale ja rózne rzeczy bym chciała.... Quote
giselle4 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 a moze u michelle 04 Dt domowy 3 psiaki mieszkaja w domu [wszystkie Z dogo] maja do wybiegania 2hektary po sadzie i trawie i placimy 250-300zl z karma... Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='giselle4']a moze u michelle 04 Dt domowy 3 psiaki mieszkaja w domu [wszystkie Z dogo] maja do wybiegania 2hektary po sadzie i trawie i placimy 250-300zl z karma...[/QUOTE] A mogłabyś zapytac czy ma może miejsce?? I w jakim mieście ten DT?? Quote
Kinia1984 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 własnie rozmawiałam z Pania Doktor ktora przyjęła Malinę dzisiaj, potwierdziła uspanie 5 szczeniaków. Stan ogolny Maliny jest dobry, dostała hormon-galastop, antybiotyk i nospę ponieważ ma biegunkę. Za dwa dni kontrola sutków i ogolnego stanu psiaka. Pani doktor zasugerowala zbadanie moczu poniewaz Malina duzo sika i trzeba sprawdzic czy nie infekcji. Powiedziala że oczy w normie choc nie ukrywa faktu ze pies z jaskrą nie powinien rodzic...:( Quote
inga.mm Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 no, żesz kurrr... zapiał. Właśnie dowiedziałam sie o tym "radosnym" wydarzeniu. Ponieważ dlugo nie było mnie na tym wątku, muszę poczytać, ale cos mnie trafiło. Quote
Fiera Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jesteście okropne i tyle, nie mam siły się tłumaczyć - tak sobie po mnie pojechałyście, że wypisuje się z Dogo i będę dalej pomagać zwierzakom bez ryzyka narażania się na takie nagonki. A tak na marginesie,to niektóre komentarze są na tyle obraźliwe, że karalne. W związku z powyższym proszę o niezwłoczne odebranie psa ode mnie... Kontakt tylko tel. :( :( :( :( Quote
Kinia1984 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 no tak najlepiej uciekac...mowilam ci fiera że to co się stało spowoduje takie a nie inne postrzeganie twojej osoby, bo do czegos takiego dojsc nie powinno... Quote
inga.mm Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Fiera']Jesteście okropne i tyle, nie mam siły się tłumaczyć - tak sobie po mnie pojechałyście, że wypisuje się z Dogo i będę dalej pomagać zwierzakom bez ryzyka narażania się na takie nagonki. A tak na marginesie,to niektóre komentarze są na tyle obraźliwe, że karalne. W związku z powyższym proszę o niezwłoczne odebranie psa ode mnie... Kontakt tylko tel. :( :( :( :([/QUOTE] Ile psów z dogo jest u Ciebie? Chciałabym wiedzieć, bo niektórym polecałam Twój dom, a tu taka niespodzianka Quote
Fiera Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kinia1984']no tak najlepiej uciekac...mowilam ci fiera że to co się stało spowoduje takie a nie inne postrzeganie twojej osoby, bo do czegos takiego dojsc nie powinno...[/QUOTE] Ech,szkoda gadać Kinia, przez telefon rozmowa z Tobą ma zupełnie inny klimat, mówiłaś ,że dziewczyny głupio w klawiaturę bębnią, a na wątku inaczej się troszkę wypowiadasz... Żegnam Quote
Kinia1984 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Magda bo uciekasz a mnie zostawiasz z oskarzeniami typu "rozmnozyla szczeniaki za moja wiedzą " . Ja sie za ciebie tlumaczę...zupelnie nie wiem po co...bo to nie ja powinnam. To na mnie spadają gromy za to że ty nie powiadomiłaś o takiej sytuacji...to nie jest fair. Duzo ludzi ci zaufało , wpłacalo pieniadze...to naprawdę nie jest fair uciekać zamiast przedstawić jak ty to widzisz...ja nie jestem osobą która wszystko widzi czarne albo białe...nie miałam podstaw żeby nie ufać a z wypowiedzi niektórych osob wyszłam na głupka a czasem gorzej na rozmnażacza i mordercę za jednym zamachem. a jesli chodzi o klimat rozmowy to ja nigdy się nie wydzieram zwłaszcza kiedy mówisz że byłaś w szpitalu , masz jakiś problem z cisnieniem...nie chce byc jeszcze oskarzona o nieumyslne spowodowanie jakiejś tragedii u ciebie...podążając za myślą że podpisalam dzis wyrok na szczeniaki... Quote
klara56 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Zaraz, zaraz droga pani ! Należałoby okazać nieco pokory. Zawiniła Pani i to nie ulega wątpliwości. Prawdzie trzeba umieć spojrzeć prosto w oczy.Nie dpoilnowała Pani obu psów/mam na myśli Grafa/. Trzeba być wyjątkowo mało spostrzegawczą osobą /kobietą/, aby nie zauważyc wcale nie małych "klejnotów". Obawiam się, że Pani pseudohumanitaryzm wobec niechcianych psów wynikała wyłącznie z chęci zarobienia /przy niewielkim wysiłku/ pieniędzy. Wstyd!!!!!!!! Quote
malvaaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 jesli mialybyscie juz dla Malinki miejsce a wiedzialybyscie o jakims wolnym hoteliku/domowym dt to prosze o kontakt! mamy u Fiery dwie sunie 6/7 miesieczne... ps. wspolczuje calej sytuacji i trzymam kciuki za Malinke! Quote
Kinia1984 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 malvaaa jest strasznie cienko z miejscami...a my dodatkowo szukamy czegos domowego a z tym jeszcze gorzej... Quote
Awit Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Fiera ma też moją Mundzię. To około roczna suka, która nie miała cieczki i czekała i na cieczkę i na sterylkę. Bardzo współczuję Malince:-( Biedne maleństwa, na świat się nie prosiły o przyjście:-( Quote
giselle4 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='obraczus87']A mogłabyś zapytac czy ma może miejsce?? I w jakim mieście ten DT??[/QUOTE] 60km za Wroclawiem i z tego co wiem to ma miejsce Quote
anetek100 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 to ja wstawię zdjęcie Malinki z Grafem - ojcem szczeniąt [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ik97GKyy5tg/Ton_wkbAzcI/AAAAAAAAC4c/w6HfPNlRc8c/R%2525CB%252587%2525C2%2525ACne_wrzesie%2525CB%25259D_2011_097.JPG[/IMG] Quote
malibo57 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Mogę zapytać, kiedy to zdjęcie było zrobione? Quote
anetek100 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 zaraz zapytam edit: zdjęcie było robione w piątek czyli to był chyba 30 września Quote
Recommended Posts