Kinia1984 Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 estrojek a gdzie ta wiadomość jest, bo za chiny znaleźć nie mogę:) to na wydarzeniu Malinki czy gdzieś indziej? Quote
Fiera Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Ciotka estrojek zaoferowała zakup karmy dla Azulki, więc częstowanie karą Malinki będzie trwało b.króciutko. Dziękujemy - ja i moje psiaki:) Quote
Kinia1984 Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 niech jedzą psiny na zdrowie:) stęskniłam się za malinką... Quote
Fiera Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='Kinia1984']niech jedzą psiny na zdrowie:) stęskniłam się za malinką...[/QUOTE] Już za tydzień się zobaczycie:) Mnie się wydaje, że łakomczuszek przytyła trochę, ciekawe co Ty na to powiesz jak ją zobaczysz. Karma dla Azy zamówiona i ma dojechać we wtorek, dziękujemy za pomoc :) Quote
sleepingbyday Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 może bym się załapała na ta jazde do weta? kiedy jedziecie? to juz na 100%? Quote
Kinia1984 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 zapisałam termin w klinice więc trzeba jechać:) wizyta 20.06 na 17:30 i na 18:40 więc zapraszamy. Między konsultacją a usg jest trochę czasu więc można porobić jakieś zdjęcia, żeby były do ogłoszeń i filmiki żeby pokazać że sunia świetnie sobie radzi:) Quote
sleepingbyday Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 a nie, no to jest ten termin, kiedy ja jestem w delegacji, matko ale mam dziury w mózgu, zupełnie zapomniałam..... Quote
Fiera Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Malinka wczoraj wieczorem na spacerku zrobiła głośne srrrrrrrruuuuuuuuuuuuu, i już się bałam, że coś nie halo z brzuszkiem, ale dziś dwie koopki ok, więc brzuszek też ok. Sunia fajnie reaguje jak zostawię tel. w kuchni i ktoś dzwoni, mam wibracje ustawione i nie słyszę, ale Malina wtedy zaczyna szczekać ;) Dziś była bardzo grzeczna przy kropelkowaniu, moje pieszczochy kochane. Widać, że jest młoda i wesoła, jak moja sunia bryka, to ona też dostaje świrka - skacze do góry na dwóch łapkach, macha ogonkiem i podskubuje różne rzeczy, przeważnie dwa małe pluszaki, które dałam im do zabawy,ale dziś akurat trafiło na kanapę w salonie ;) Mam fajną fotkę, jak z moją sunią "wygląda" przez drzwi balkonowe, mogę komuś na maila wrzucić, żeby na watek wstawił? Quote
Vasco Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 jak jeszcze nikomu nie wysłałaś zdjęcia - ślij do mnie [email][email protected][/email] Quote
sleepingbyday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 dziewczyny, czy będą ogłoszenia? a może ogłoszeniowe allegro zrobić? z odniesieniem do pierwszego allegro - dzięki wam zdiagnozowaliśmy malinkę, wiemy, ze nie będzie widzieć, ale to u psów nie jest taki problem, jka u ludzi. malinka szybko poznała dom tymczasowy i doskonale sobie radzi (do tego stopnia, ze goście nie zorientowali się, że to niewidomy pies!). jej choroba nie jest ciężka, oprócz oczu jest zdrowym psiakiem- ale bezdomnym. szukamy dla malinki domu, który dostrzeże w niej wspaniałego psa i fakt, ze malinka nie widzi, nie będzie dla niego większym problemem, niż dla samej malinki. Quote
Kinia1984 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 do ogłoszen potrzeba chwytliwego tekstu a niestety ja za chiny nie umiem pisać żadnych fajnych tekstów...moze ktoś mógłby poprosić kogoś żeby takowy tekst napisał... Quote
sleepingbyday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 przecież jest kilka postów powyżej fajna propozycja (z moim i kilkoma dodatkowymi zdaniami o ślepocie). tylko dodać dane kontaktowe i fotki i jadymy. Quote
Fiera Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='Kinia1984']do ogłoszen potrzeba chwytliwego tekstu a niestety ja za chiny nie umiem pisać żadnych fajnych tekstów...moze ktoś mógłby poprosić kogoś żeby takowy tekst napisał...[/QUOTE] Moim zdaniem tekst z wpisu SBD jest dobry :) Quote
sleepingbyday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 też można dodać. podstawowy tekst ogłoszenia już tu był niedawno proponowany, tylko nie pamiętam przez kogo - niedługo po prośbie o tekst zresztą. przy okazji apeluję o pomoc dla muszkieterów, dwóch z trzech (trzeci wciąż się błąka). odłowieni przy celestynowie, ale bez kasy, dług rośnie. pomóżcie. choćby 5 zł deklaracji. koosiek ma kilka psów pod opieka i duże problemy finansowe z nimi. zrobiłam bazarek na długi, jest sumińska, są filmy - zajrzyjcie - w moim podpisie. Quote
Kinia1984 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 o matko...zapomniałam że Lilek napisała tekst...wątki mi sie juz mieszają.. Malinka "wygląda" przez okno:D [IMG]http://img821.imageshack.us/img821/9200/img1412ra.jpg[/IMG] Quote
Fiera Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='Kinia1984'] Malinka "wygląda" przez okno:D [IMG]http://img821.imageshack.us/img821/9200/img1412ra.jpg[/IMG][/QUOTE] Dzięki za wstawienie fotki. Wiem, że może zdjęcie tego nie oddaje, ale to kapitalnie wyglądało, jak Malinka tak stała z moją sunią i wyglądała, jakby obserwowała Grafita na zewnątrz :) Ona naprawdę sobie świetnie radzi, trudno się zorientować, że ona nie widzi, bez problemu porusza się już też po pokoju, zawsze trafia w drzwi - niesamowita jest:) Quote
Martika&Aischa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Cioteczki czekam jeszcze na dwie wpłaty z bazarku dla Malinki i będę słała pieniążki na konto :) tylko proszę o przesłanie numerku konta na które pieniążki mają wpłynąć :) Quote
sleepingbyday Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 konta sa dwa, do wyboru - w pierwszym poście Quote
Kinia1984 Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 jeśli chodzi o wpłaty z dogo to poproszę na moje konto, bo z konta fundacji mozna brać pieniadze tylko za okazaniem faktury a nie wszedzie faktury dostaję... nr konta juz wysyłam na PW, dziękuję za zorganizowanie bazarku:) Quote
Kinia1984 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 zkleciłam do kupy troche dodałam, zobaczcie czy coś jeszcze dodać? Witaj. Tak się cieszę, że mogę Cię poznać. Ja nazywam się Malinka. Mam ok.1,5 roku i dotąd to był tylko smutek, przerażenie i ból. Pewnego dnia zgubiłam dom…Głowa mi pękała i nagle zrobiło się ciemno. Nie wiedziałam gdzie jestem.. Bałam się.. Ktoś dostrzegł że miotam się , że samochody na mnie trąbią i ten „ktoś” zadzwonił do schroniska. Byłam przerażona, bałam się tego hałasu, zapachów. Codziennie bolała mnie głowa z każdym dniem coraz bardziej, marzyłam żeby przestało.. Któregoś dnia Bardzo Dobra Pani zauważyła mnie w boksie i zabrała mnie ze schroniska do innej Bardzo Dobrej Pani. Teraz uczą mnie wielu rzeczy i pomagają moim oczom. Bo wiesz, ja nie widzę. Pani doktor mówi, że to się nie zmieni, ale nie.. nie bój się…Świetnie sobie radzę. Moja opiekunka nauczyła mnie chodzić na smyczy. Zawsze usłyszę gdzie sypią chrupki do miski i zawsze bezbłędnie trafię do miski:) Rozkładu domu też się już nauczyłam, na nic już nie wpadam:) Nie sprawię Ci kłopotu. Obiecuję… Kiedy zabierzesz mnie do domu, będę najszczęśliwszym, najlepszym psem na świecie. Moje opiekunki martwią się że nikt mnie nie pokocha bo ludzie boją się tego co nieznane. Ja jednak czuję że gdzieś na mnie czeka moja rodzina… - Twoja Malinka Malinka szybko poznała dom tymczasowy i doskonale sobie radzi (do tego stopnia, ze goście nie zorientowali się, że to niewidomy pies!). Jej choroba nie jest ciężka, to jaskra na którą cierpi wielu ludzi. W tej chwili jedno oczko Malinki może trochę przerażać ale robimy wszystko aby wróciło do normalnej wielkości, potrzeba tylko troszkę czasu. Oprócz oczu jest zdrowym psiakiem- ale bezdomnym. Szukamy dla Malinki domu, który dostrzeże w niej wspaniałego psa i fakt, że Malinka nie widzi, nie będzie dla niego większym problemem, niż dla samej Malinki. Pies nie potrzebuje wzroku tak bardzo jak człowiek, bardziej opiera się na węchu i słuchu , dlatego też Malinka szybko się uczy i zachowuje się jak każdy normalny pies. Quote
sleepingbyday Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 kinia, bardzo fajnie.. ale (jak zwykle muszę dorzucić trzy grosze :-) ) - dorzuciłabym gdzies zdanie o tym, że psy bardziej na węchu polegają, nie na wzroku, tak jak ludzie, dlatego radzi sobie dobrze. to, ze ma "lepszy węch niż inne psy" nie jest porównanie m do człowieka, a chodzi o to, żeby uzmysłowić, ze dla niej ten wzrok nie jest tak ważny, jak dla człowieka. Quote
Kinia1984 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 poprawiłam w ostatnim zdaniu. może być?:) Quote
Fiera Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Malinka miała wczoraj frajdę - wyczesywałam jej sierść i strasznie jej się to podobało, pieszczocha kochana :) A w poniedziałek ok.16 wyruszamy do weta do W-wy, zobaczymy co dalej z oczkami. Quote
Recommended Posts