fona Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Kurcze, nie otwiera mi sie dokument z umowa adopcyjna, czy ktos mógłby mi przeslac na adres: [email protected] Dziekuje Dzis po 17 do Pisi przyjezdza nowy dom :) Wyciągnęłam ją z żyrardowskiego schronu w stanie skrajnego wycieńczenia (odwodnienie, biegunka, wielka głowa i dalej smętny szkielecik). Już kilka godzin po wizycie u weta następnego dnia kiciula poczuła się lepiej, a teraz ma się zupełnie dobrze. Już dawno podwoiła swoją wagę, a teraz zaczyna potrajać. Na początku miała chorobę sierocą, musiała być do mnie przyklejona, a teraz już w dzień śpi sama, gania za zabawkami i dziś odkryła dyndanie zębami na zasłonach :roll: Mruczy przecudnie, zrobiła się śliczna i jeśli natychmiast jej nie oddam, pęknie mi serce. Nie umiem wstawiać zdjęć, mogę wysłać mailem. Kocina ma ok. 5 tygodni, jest odrobaczona, w 100 procentach kuwetkowa. Przepiękna buraska. Mniam. kontakt do mnie: [email protected], 502 155 207 PS To jest chyba któreś wcielenie BUDDY, bo bardzo pracuje nad swoim brzuchem - coraz bardziej okrągłym :evil_lol: Prosim, zabierzcie mi ją, bo już strasznie ją kofam... i z każdym dniem coraz bardziej... Quote
ARKA Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 :lol: widzialam kicie, jest boska! Ma oryginalne umaszczenie w tzw. "slimaki"!! Nu burym futerku nie pregi, na bokach,tylko takie slicznie namalowane slimaki... A wiek, na moje oko, to ma 3 m-c:cool1: Taka wlasnie juz madralinska dziewczynka, do kochania:loveu: Quote
fona Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Morisowa, bardzo Ci dziekuje za wstawienie zdjęć :loveu: Jeśli chodzi o wiek, to lekarz powiedział tydzień temu, że ma około 4 tygodni. Jak na nią teraz patrzę, to myślę, że jest nieco starsza, ale moim zdaniem nie ma dwóch miesięcy jeszcze, trzech na pewno. I kto pokocha taką niunię? Quote
agusiazet Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Ale piękna kocia panienka!!!! Jaki jest jej stosunek do psów? Quote
fona Posted October 24, 2006 Author Posted October 24, 2006 Laseczka mieszka teraz z obrażoną Frau Mrau, czyli moją kocicą (i ma do niej szacuneczek) oraz z Peciem, czyli moim psem, którego (może z racji choroby) przyjęła bez jednego prychnięcia i tak pozostało. Nastawienie przyjazne do całego świata. MAŁY BUDDA :) Quote
Tweety Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 cos pięknego :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
daga_27 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 sliczna kocina:loveu: wyglada prawie jak moja Lukrecja:evil_lol: jak byla mniejsza, bo teraz to sie jej kolor jakos zmienia:crazyeye: Quote
fona Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Tak, tak, tylko kto sie da zakocić? Quote
Igusia Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Fona, czy jest możliwość, żeby kiciucha posiedziała jeszcze u Ciebie przez jakiś czas, dwa-trzy tygonie-czy nie(chodzi o to zakochanie), bo koleżanka z pracy by ją przygarnęła... Ale nowe mieszkanie się remontuje, więc to tak... Wiesz, rozwalanie ścian, malowanie, kładzenie podłogi... Ona się zakurzy bidulka tam... Mieszkałaby w grodzisku mazowieckim.. Quote
fona Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 ?? Będę wyć, to pewne. Ale to już nie ma znaczenia, czy dziś bym ją oddała, czy za dwa-trzy tygodnie. Przechować mogę. Rozumiem, że koleżanka sprawdzona, pewna i wie, co to kot, zwłaszcza w nowym mieszkaniu. Przez najbliższy rok diabeł wcielony. Co ze sterylką? Z wychodzeniem? Z dziećmi i alergiami itp.? Trochę mnie martwi to, że po Pisi do schronu trafiły dwa kotki w strasznym stanie, więc dopóki ona bedzie, nie pomogę innym. Ale i tak mam zakaz brania na tymczas, muszę się sama przeprowadzić. Jeżeli uważasz, że to jest TEN domek, chętnie nawiążę kontakt z koleżanką. Grodzisk to bliziutko - może mnie kiedyś zaprosza... :) Możesz mi podać na pw jej tel., to ja zadzwonie, albo mój (jest w pierwszym poście). Dzięki! Quote
Igusia Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Iwona ma dwie kotki przybłędy w domu, więc wie co to kot wariat...:diabloti: :evil_lol: Znaczy się u rodziców, ale teraz idzie na swoje i nie chce pustego domu... Podam Ci tel do niej, tylko nie dzownić dziś, bo go z domu nie wzięła:mad: Możesz zadzwonić do mnie, to Ci ją przekażę:) Wysyłam PW ... Quote
fona Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 To się domek kroi :) Bardzo mi się podoba myśl, że miałabyś wieści codziennie o Pisi. Poza tym nawet imię "mamusi" by się nie zmieniło, więc dziecko by nie zauważyło zmiany :evil_lol: Może w niedzielę uda nam się spotkać z Iwoną, to jeszcze ona oceni, czy to chodzi o TEGO kota. Igusia, dziękuję bardzo :loveu: Quote
Aga_Mazury Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Fona to ja widzę, że Ty bardziej kocia jesteś niż psia?:cool1: Quote
Tweety Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Aga_Mazury napisał(a):Fona to ja widzę, że Ty bardziej kocia jesteś niż psia?:cool1: bo z Fony to chyba taki "koci dogomaniak" jak i ze mnie :evil_lol: Quote
fona Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Ze mna jest tak: jestem psiarą. Ale w pewnym momencie zaczęły ze wszytskich dziur wychodzić do mnie chore, zaglucone koty, obok których nie mogłam przejść obojętnie. Brałam futro, leczyłam, upychałam w nowym domku... I nawet na początku mówiłam do siebie: przecież ja nie lubię kotów! Teraz, po kilkunastu kocich przygodach, już mam własnego i jak widzicie, kiedy za długo czegoś na tymczasie u mnie nie ma, sama wydłubuję. Ale psy górą, nie ma to tamto! Kota łatwiej wziąć na tymczas. Jadę do pracy, a kot sobie radzi. Psom mogę pomagać tylko wpłacając pieniądze i robić hop! na dogo, a to mi jakoś sumienia nie uspokaja... Jestem zalogowana na miau, ale bywam tam sporadycznie, mimo że mam koty na tymczasie. I o co chodzi? :evil_lol: Quote
daga_27 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 i tak dziewczyny trzymac!! :loveu: ja cale zycie psy do domu znosilam, od dziecka mialam swira na punkcie psow. nigdy nie mialam kota w domu, chyba, ze na 5 min. a od jakis 2 lat wiecznie znajduje jakies kocie sieroty, ktore trzeba odchowac i leczyc. bylo juz ich szt.6:evil_lol: 2 znalazlam domy, 2 za TM, i 2 u mnie:cool3: (1 na stale, 1 na tymczasie - jak podrosnie bedzie Halinka szukala kochajacego domku:evil_lol: ) i juz czuje, ze to nie bedzie moja ostatnia przygoda z kotami, bo moj syn ma jakies takie szczescie:diabloti: , ze bidy znajduje:-( po kims to ma:evil_lol: zeby jeszcze nasz "gospodarz domu" podzielal nasz milosc do zwierzat:mad: Quote
fona Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 Igusia, kolezanka nadal zainteresowana? Tuż po jej telefonie przeczytałam maila, ktory przyszedl nawet 5 minut przed Twoim postem :), ale powiedziałam, że już chyba domek jest i pani wzieła jakiegos kotka z Ochoty. Ja bym juz chciala, zeby sie udalo z Twoja kolezanka, bo adopcja przez dogo nastawia mnie opmtymistycznie i miałabym częste wieści - mam nadzieję - chociażby za Twoim pośrednictwem. Ale nie wiem, czy doczekam z nia do konca remontu, bo moja Pirlipatka najpierw byla smokiem i syczała na glucika, a wczoraj dostała pomieszania zmysłow, nie chce jej odstapić na krok, śpiewa, miauczy, zawodzi, zagania ja do łóżka, obejmuje łapą i wylizuje. Nie można z nią wytrzymać. Co jakiś czas robię kotu wodę z mózgu. Przez tydzień obowiązkowo się gniewa, jak jest "ktoś" nowy, potem sie zaczynają galopki, zabawy i przytulanie i jak juz sie moja naprawde zaprzyjazni, kot znika. Szkoda mi jej. Quote
daga_27 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 to zdecydowanie Foneczka musi wziac na stale jeszcze jakas kicie:eviltong: Quote
Agnie Koty Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 prześliczna ta Pisia, prawdziwy tygrysek. I do pyszczka jej w zielonym. Tak, dom bez kota to pusty dom. Koniecznie do Grodziska! Zasili populację kochanych kotów! Grodzisk Maz. pozdrawia! Quote
fona Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 daga_27 napisał(a):to zdecydowanie Foneczka musi wziac na stale jeszcze jakas kicie:eviltong: Jeszcze nie okiciałam! :evil_lol: Najpierw muszę znaleźć mieszkanie, bo sama jestem na tymczasie. Tak sobie czasem mówię, że jakby co, to pójdę z kotem do MarKOTu i już ;) . Quote
Recommended Posts