Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agucha jutro wieczorem jesli zdaze albo we wtorek najpóźniej z ta karma bym podjechała... to jest RC Mature dla staruszków wiec o tyle o ile chce Ci się moczyc ją o tyle mysle że bedzie odpowiednia dla staruszka...

co do akcji z telegazetą też jestem przekonana że mało konkretnych ludzi tam wchodzi... znajoma puściła wici na wystawie dla psów może cos sie tam wykluje..

jutro dorobie puszkowi ogłoszen
3mam kciuki

Posted

[quote name='Betta']Agucha jutro wieczorem jesli zdaze albo we wtorek najpóźniej z ta karma bym podjechała... to jest RC Mature dla staruszków wiec o tyle o ile chce Ci się moczyc ją o tyle mysle że bedzie odpowiednia dla staruszka...

co do akcji z telegazetą też jestem przekonana że mało konkretnych ludzi tam wchodzi... znajoma puściła wici na wystawie dla psów może cos sie tam wykluje..

jutro dorobie puszkowi ogłoszen
3mam kciuki[/QUOTE]
Jeżeli masz karmę na zbyciu i chcesz - podrzuć :)
Jednak nie obiecuję, że Puch będzie to jadł. Spróbuję mu mieszać z mięsem może się przekona do suchej :)

Gdzie znajdę [B]spis ogłoszeń[/B], które ma Niuniek?
Chciałabym wstawić na pierwszą stronę.

Posted

Dlaczego nie poinformowaliście mnie o nim wcześniej, kiedy to szukałam jeszcze psiaka w typie szpicka?
Wzięłabym go od razu!
Taki malutki, biedny... Szkoda, że rodzice nie ulegną...
Eh...
Jak mogę mu pomóc?
Ja tak kocham szpice niemieckie!

Posted

[quote name='Wiki&Jantar']Dlaczego nie poinformowaliście mnie o nim wcześniej, kiedy to szukałam jeszcze psiaka w typie szpicka?
Wzięłabym go od razu!
Eh...
Jak mogę mu pomóc?
Ja tak kocham szpice niemieckie![/QUOTE]

Dziękuję, że wpadłaś do nas :)

Puszek jest u mnie 1,5 tygodnia.
Nie wiedziałam, że szukasz takiego psiaka...

Możesz mu pomóc np. ogłaszając albo polecając jakimś dobrym, zaufanym ludziom.
Może akurat się uda znaleźć mu domek?

Posted

[quote name='Wiki&Jantar']Dlaczego nie poinformowaliście mnie o nim wcześniej, kiedy to szukałam jeszcze psiaka w typie szpicka?
Wzięłabym go od razu!
Eh...
Jak mogę mu pomóc?
Ja tak kocham szpice niemieckie![/QUOTE]

To twoj pomeranian w awatarze ?
Z jakiej hodowli go masz ?

Posted

Ja trochę ponad 2 tygodnie temu szukałam właśnie takiego pieska... Bez względu na wiek. Chodziło mi tylko o płeć. Nie chciałąm suczki. I przez gumtree trafiłam na Jantara - mojego obecnego psa. Ale tam nie widziałam tego cuda... Na pewno wzięłabym go! Oczywiście porozgłaszam malucha. Mam dużo znajomych, wydrukuję ogłoszenie i poproszę p. Kingę z Bel Cane salonu dla psów, gdzie chodze z Jantarem o przypięcie gdzieś tego. Opowiem jej o nim, ona też ma dużo znajomych. Jeździ na wystawy... Może się znajdzie chętny.

Posted

[quote name='Wiki&Jantar']Ja trochę ponad 2 tygodnie temu szukałam właśnie takiego pieska... Bez względu na wiek. Chodziło mi tylko o płeć. Nie chciałąm suczki. I przez gumtree trafiłam na Jantara - mojego obecnego psa. Ale tam nie widziałam tego cuda... Na pewno wzięłabym go! Oczywiście porozgłaszam malucha. Mam dużo znajomych, wydrukuję ogłoszenie i poproszę p. Kingę z Bel Cane salonu dla psów, gdzie chodze z Jantarem o przypięcie gdzieś tego. Opowiem jej o nim, ona też ma dużo znajomych. Jeździ na wystawy... Może się znajdzie chętny.[/QUOTE]
Dziękuję :)

Posted

[quote name='wellington']To twoj pomeranian w awatarze ?
Z jakiej hodowli go masz ?[/QUOTE]
Mój, przeszłość ma jak ten oto Puszek. Wszystko o nim można poczytać na jego fotoblogu, link a banerze.
Jest niby z hodowli, ma tatuaż, niestety kompletnie nieczytelny. Ale w sumie i tak nie wystawiałabym go, ani nic. Chodziło mi o towarzystwo psa w różnego typu spacerach, wędrówkach. Obecnie zaczynamy agility :) i dobrze nam idzie. Jantar jest bardzo pojętny i skoczny. Może coś z tego będzie :)

Posted

[quote name='Agucha']Dziękuję :)[/QUOTE]
Dla szpicków wszystko!
Mam sentyment do tej rasy. We wtorek za tydzień robię sobie wolne i jadę z Jantarem do p.Kingii. Wezmę ogłoszenie. Przy okazji zapytam, czy nie chciałaby pomocy na wakacje :)

Posted

ja zrobiłam dzis :
>[url]http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=288466810&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ288466810MXGuidMZ13066bb8-e120-a20b-26e1-8e4effff495b&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=48311467%3B288466810%3B48311467%3B3200002%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1307393630149&secev=AQAAATBfrIYAAM0AAAABACIxMzA2NmJiOWZjNS5hMjBiMjZjLjUzYjc0LmZmZmViODc0AAAAAQAAAAARMad6AImIRPlh4nXStoBY%2BFVG71AYMzlg&wmid=288466810[/url]

- gumtree.pl
- cafeanimal.pl
- przygarnijzwierzaka.pl
- psy.pl
- e-zwierzak.pl
- animalia.pl
- petsy.pl
- petworld.pl

jutro późnym wieczorem jeszcze cos skrobne

Posted

[quote name='Betta']ja zrobiłam dzis :
>[url]http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=288466810&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ288466810MXGuidMZ13066bb8-e120-a20b-26e1-8e4effff495b&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=48311467%3B288466810%3B48311467%3B3200002%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1307393630149&secev=AQAAATBfrIYAAM0AAAABACIxMzA2NmJiOWZjNS5hMjBiMjZjLjUzYjc0LmZmZmViODc0AAAAAQAAAAARMad6AImIRPlh4nXStoBY%2BFVG71AYMzlg&wmid=288466810[/url]

- gumtree.pl
- cafeanimal.pl
- przygarnijzwierzaka.pl
- psy.pl
- e-zwierzak.pl
- animalia.pl
- petsy.pl
- petworld.pl

jutro późnym wieczorem jeszcze cos skrobne[/QUOTE]
Dziękuję :) :) :)

Posted

[quote name='wellington']Co u Puszka ?
Mecza go upaly ?[/QUOTE]
Puszek ma się dobrze. Upały go nie ruszają zbytnio, ale i też na spacery długie nie chodzimy, bo jednak jest za gorąco a dzisiaj padał deszcz z kolei...
Poczuł się na tyle pewnie i swobodnie, że "podgryza" mnie w zabawie po rękach i pomimo, że jest głuchy jak pień - uspokaja moje dzieciaki, gdy za bardzo pochłonie je zabawa (oczywiście bez udziału zwierząt) :lol:
Żadnemu psu na dworze nie przepuści - on tu RZĄDZI:diabloti:
Ludzie też nie wszyscy mu się podobają...
Cieszy się jak szalony kiedy wracam do domu :)
Lubi przesiadywać na balkonie.
Komiczny jest hi hi

Co do minusów - boi się klatek schodowych, a ściślej mówiąc - barierek. Za to do windy wsiada pierwszy :)

Od paru dni nie było żadnych telefonów.

Posted

[quote name='wellington']Ale z charakterkiem, widac :evil_lol:[/QUOTE]
Takie malizny miewają "okropne" charakterki.Wiem coś o tym, ale ja miłośniczka, więc mi to nie przeszkadza :lol:

Posted

[quote name='Syla']Takie malizny miewają "okropne" charakterki.Wiem coś o tym, ale ja miłośniczka, więc mi to nie przeszkadza :lol:[/QUOTE]
A to bierz! Dowiozę :lol:

Ps. odebrałaś portki?

-------------------------------------

Dziś nastąpił przełom - Puch czepił się suchej karmy (namoczonej) :lol:
Przetrzymałam Go od rana i chyba po spacerku głód mu zajrzał do ... pupci :lol:

Posted

podnosimy.... a skoro i puch je te karme to koniecznie musze ja dowieźć...jutro Agucha zadzwnie... pojade w te strony po 13 ej... moze uda nam sie zgadac w koncu

a co do braku telefonów... to kurcze flaczek pewnie wakcje na tapecie i wiadomo... ja juz słysze o zwierzakach przywiązanych w lesie..swoja droga nawet niedaleko twojego osidla

Posted

[quote name='Betta']podnosimy.... a skoro i puch je te karme to koniecznie musze ja dowieźć...jutro Agucha zadzwnie... pojade w te strony po 13 ej... moze uda nam sie zgadac w koncu[/QUOTE]
Jutro powinnam być w domu cały dzień :lol:

Posted

[B]Puch dostał od Betty zapas na tydzień suchego Royala dla dziadeczków.[/B][B] - DZIĘKUJEMY![/B] :Rose:
Zobaczymy jak będzie ją jadł. Póki co - śniadanko mu nie podeszło, ale może jak zgłodnieje to się czepi :)

Wczoraj biedok się zestresował i roztelepał...:shake:
Jechaliśmy w windzie z sąsiadami, ale Puch jak to Puch... ciasno mu było i "delikatnie" dał do zrozumienia ludziom, że jego terytorium jest zbyt małe...
Musiałam Gada wziąć na ręce - czego On nie lubi, zaraz się zwija w kuleczkę i trzęsie...

Na dole zatrzymaliśmy się koło ciotki Betty zamiast iść na siku i obszczekanie terenu - kolejny stresik, no bo - "co tu jest grane? stoi jakaś baba z dużą torbą i czegoś ode mnie chce... Może chce mnie w tą torbę zapakować?:roll:"

No, ale jak już zeszliśmy na dół - przeszło mu i ruszył na obchód terenu :lol:

W drodze powrotnej bardzo mnie zaskoczył...
Ja wiem, że Puch potrafi ustawiać sobie dzieci, ale moje są w wieku 7-9 lat i wiedzą jak mają się zachować. Do mniejszych dzieci Go nie sprawdzałam.

Szła babcia z wnusiem, ok. rocznym za rączkę a ta gadzina wyskoczyła do tego maluszka z warkotem! Zabuldoczył się i nie chciał odpuścić :crazyeye:
Dobrze, że szłam stosunkowo daleko i zdążyłam skrócić smycz...

SZPIC pełną gębą - dosłownie i w przenośni :roll:

Posted

[QUOTE]SZPIC pełną gębą - dosłownie i w przenośni :roll:[/QUOTE]

Agucha, moj tez nie lubi dzieci - przypuszczam ze musialy go dreczyc. Potrafi capnac bez ostrzezenia.
To nie jest przeciez cecha szpicowata zeby sie rzucac z warkotem i sie zabuldoczyc :)))))

Posted

[quote name='wellington']Agucha, moj tez nie lubi dzieci - przypuszczam ze musialy go dreczyc. Potrafi capnac bez ostrzezenia.
To nie jest przeciez cecha szpicowata zeby sie rzucac z warkotem i sie zabuldoczyc :)))))[/QUOTE]

Generalnie, to starsze pieski, nie przepadają za małymi dziećmi.Jakoś tak w 80 % mi się sprawdza.Przynajmniej u mnie tak obserwuję, ale wcale tak być też nie musi.Co psiak, to inna historia, tylko, że te u mnie, to sporo spokoju potrzebują.Zaglądamy i wszystkich pozdrawiamy :lol: