ocelot Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 No masz:)a ja swoją pannę obciachałam, żeby jej chłodniej było. Quote
Betta Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Agucha jutro wieczorem jesli zdaze albo we wtorek najpóźniej z ta karma bym podjechała... to jest RC Mature dla staruszków wiec o tyle o ile chce Ci się moczyc ją o tyle mysle że bedzie odpowiednia dla staruszka... co do akcji z telegazetą też jestem przekonana że mało konkretnych ludzi tam wchodzi... znajoma puściła wici na wystawie dla psów może cos sie tam wykluje.. jutro dorobie puszkowi ogłoszen 3mam kciuki Quote
Agucha Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='Betta']Agucha jutro wieczorem jesli zdaze albo we wtorek najpóźniej z ta karma bym podjechała... to jest RC Mature dla staruszków wiec o tyle o ile chce Ci się moczyc ją o tyle mysle że bedzie odpowiednia dla staruszka... co do akcji z telegazetą też jestem przekonana że mało konkretnych ludzi tam wchodzi... znajoma puściła wici na wystawie dla psów może cos sie tam wykluje.. jutro dorobie puszkowi ogłoszen 3mam kciuki[/QUOTE] Jeżeli masz karmę na zbyciu i chcesz - podrzuć :) Jednak nie obiecuję, że Puch będzie to jadł. Spróbuję mu mieszać z mięsem może się przekona do suchej :) Gdzie znajdę [B]spis ogłoszeń[/B], które ma Niuniek? Chciałabym wstawić na pierwszą stronę. Quote
Wiki&Jantar Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Dlaczego nie poinformowaliście mnie o nim wcześniej, kiedy to szukałam jeszcze psiaka w typie szpicka? Wzięłabym go od razu! Taki malutki, biedny... Szkoda, że rodzice nie ulegną... Eh... Jak mogę mu pomóc? Ja tak kocham szpice niemieckie! Quote
Agucha Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='Wiki&Jantar']Dlaczego nie poinformowaliście mnie o nim wcześniej, kiedy to szukałam jeszcze psiaka w typie szpicka? Wzięłabym go od razu! Taki malutki, biedny... Szkoda, że rodzice nie ulegną... Eh... Jak mogę mu pomóc? Ja tak kocham szpice niemieckie![/QUOTE] Dziękuję, że wpadłaś do nas :) Puszek jest u mnie 1,5 tygodnia. Nie wiedziałam, że szukasz takiego psiaka... Możesz mu pomóc np. ogłaszając albo polecając jakimś dobrym, zaufanym ludziom. Może akurat się uda znaleźć mu domek? Quote
wellington Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='Wiki&Jantar']Dlaczego nie poinformowaliście mnie o nim wcześniej, kiedy to szukałam jeszcze psiaka w typie szpicka? Wzięłabym go od razu! Taki malutki, biedny... Szkoda, że rodzice nie ulegną... Eh... Jak mogę mu pomóc? Ja tak kocham szpice niemieckie![/QUOTE] To twoj pomeranian w awatarze ? Z jakiej hodowli go masz ? Quote
Wiki&Jantar Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ja trochę ponad 2 tygodnie temu szukałam właśnie takiego pieska... Bez względu na wiek. Chodziło mi tylko o płeć. Nie chciałąm suczki. I przez gumtree trafiłam na Jantara - mojego obecnego psa. Ale tam nie widziałam tego cuda... Na pewno wzięłabym go! Oczywiście porozgłaszam malucha. Mam dużo znajomych, wydrukuję ogłoszenie i poproszę p. Kingę z Bel Cane salonu dla psów, gdzie chodze z Jantarem o przypięcie gdzieś tego. Opowiem jej o nim, ona też ma dużo znajomych. Jeździ na wystawy... Może się znajdzie chętny. Quote
Agucha Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='Wiki&Jantar']Ja trochę ponad 2 tygodnie temu szukałam właśnie takiego pieska... Bez względu na wiek. Chodziło mi tylko o płeć. Nie chciałąm suczki. I przez gumtree trafiłam na Jantara - mojego obecnego psa. Ale tam nie widziałam tego cuda... Na pewno wzięłabym go! Oczywiście porozgłaszam malucha. Mam dużo znajomych, wydrukuję ogłoszenie i poproszę p. Kingę z Bel Cane salonu dla psów, gdzie chodze z Jantarem o przypięcie gdzieś tego. Opowiem jej o nim, ona też ma dużo znajomych. Jeździ na wystawy... Może się znajdzie chętny.[/QUOTE] Dziękuję :) Quote
Wiki&Jantar Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='wellington']To twoj pomeranian w awatarze ? Z jakiej hodowli go masz ?[/QUOTE] Mój, przeszłość ma jak ten oto Puszek. Wszystko o nim można poczytać na jego fotoblogu, link a banerze. Jest niby z hodowli, ma tatuaż, niestety kompletnie nieczytelny. Ale w sumie i tak nie wystawiałabym go, ani nic. Chodziło mi o towarzystwo psa w różnego typu spacerach, wędrówkach. Obecnie zaczynamy agility :) i dobrze nam idzie. Jantar jest bardzo pojętny i skoczny. Może coś z tego będzie :) Quote
Wiki&Jantar Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='Agucha']Dziękuję :)[/QUOTE] Dla szpicków wszystko! Mam sentyment do tej rasy. We wtorek za tydzień robię sobie wolne i jadę z Jantarem do p.Kingii. Wezmę ogłoszenie. Przy okazji zapytam, czy nie chciałaby pomocy na wakacje :) Quote
Betta Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 ja zrobiłam dzis : >[url]http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=288466810&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ288466810MXGuidMZ13066bb8-e120-a20b-26e1-8e4effff495b&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=48311467%3B288466810%3B48311467%3B3200002%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1307393630149&secev=AQAAATBfrIYAAM0AAAABACIxMzA2NmJiOWZjNS5hMjBiMjZjLjUzYjc0LmZmZmViODc0AAAAAQAAAAARMad6AImIRPlh4nXStoBY%2BFVG71AYMzlg&wmid=288466810[/url] - gumtree.pl - cafeanimal.pl - przygarnijzwierzaka.pl - psy.pl - e-zwierzak.pl - animalia.pl - petsy.pl - petworld.pl jutro późnym wieczorem jeszcze cos skrobne Quote
Agucha Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='Betta']ja zrobiłam dzis : >[url]http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=288466810&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ288466810MXGuidMZ13066bb8-e120-a20b-26e1-8e4effff495b&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=48311467%3B288466810%3B48311467%3B3200002%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1307393630149&secev=AQAAATBfrIYAAM0AAAABACIxMzA2NmJiOWZjNS5hMjBiMjZjLjUzYjc0LmZmZmViODc0AAAAAQAAAAARMad6AImIRPlh4nXStoBY%2BFVG71AYMzlg&wmid=288466810[/url] - gumtree.pl - cafeanimal.pl - przygarnijzwierzaka.pl - psy.pl - e-zwierzak.pl - animalia.pl - petsy.pl - petworld.pl jutro późnym wieczorem jeszcze cos skrobne[/QUOTE] Dziękuję :) :) :) Quote
wellington Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Dla wyjasnienia : [url]http://www.dogomania.pl/threads/208573-Kupa-futra-czyli-rudy-Jantar-pomeranian-z-odzysku-w-roli-g%C5%82%C3%B3wnej?p=17016424#post17016424[/url] Quote
Agucha Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [quote name='wellington']Co u Puszka ? Mecza go upaly ?[/QUOTE] Puszek ma się dobrze. Upały go nie ruszają zbytnio, ale i też na spacery długie nie chodzimy, bo jednak jest za gorąco a dzisiaj padał deszcz z kolei... Poczuł się na tyle pewnie i swobodnie, że "podgryza" mnie w zabawie po rękach i pomimo, że jest głuchy jak pień - uspokaja moje dzieciaki, gdy za bardzo pochłonie je zabawa (oczywiście bez udziału zwierząt) :lol: Żadnemu psu na dworze nie przepuści - on tu RZĄDZI:diabloti: Ludzie też nie wszyscy mu się podobają... Cieszy się jak szalony kiedy wracam do domu :) Lubi przesiadywać na balkonie. Komiczny jest hi hi Co do minusów - boi się klatek schodowych, a ściślej mówiąc - barierek. Za to do windy wsiada pierwszy :) Od paru dni nie było żadnych telefonów. Quote
wellington Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [QUOTE]głuchy jak pień[/QUOTE] Ale z charakterkiem, widac :evil_lol: Quote
Syla Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='wellington']Ale z charakterkiem, widac :evil_lol:[/QUOTE] Takie malizny miewają "okropne" charakterki.Wiem coś o tym, ale ja miłośniczka, więc mi to nie przeszkadza :lol: Quote
Agucha Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 [quote name='Syla']Takie malizny miewają "okropne" charakterki.Wiem coś o tym, ale ja miłośniczka, więc mi to nie przeszkadza :lol:[/QUOTE] A to bierz! Dowiozę :lol: Ps. odebrałaś portki? ------------------------------------- Dziś nastąpił przełom - Puch czepił się suchej karmy (namoczonej) :lol: Przetrzymałam Go od rana i chyba po spacerku głód mu zajrzał do ... pupci :lol: Quote
Betta Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 podnosimy.... a skoro i puch je te karme to koniecznie musze ja dowieźć...jutro Agucha zadzwnie... pojade w te strony po 13 ej... moze uda nam sie zgadac w koncu a co do braku telefonów... to kurcze flaczek pewnie wakcje na tapecie i wiadomo... ja juz słysze o zwierzakach przywiązanych w lesie..swoja droga nawet niedaleko twojego osidla Quote
Agucha Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 [quote name='Betta']podnosimy.... a skoro i puch je te karme to koniecznie musze ja dowieźć...jutro Agucha zadzwnie... pojade w te strony po 13 ej... moze uda nam sie zgadac w koncu[/QUOTE] Jutro powinnam być w domu cały dzień :lol: Quote
Agucha Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [B]Puch dostał od Betty zapas na tydzień suchego Royala dla dziadeczków.[/B][B] - DZIĘKUJEMY![/B] :Rose: Zobaczymy jak będzie ją jadł. Póki co - śniadanko mu nie podeszło, ale może jak zgłodnieje to się czepi :) Wczoraj biedok się zestresował i roztelepał...:shake: Jechaliśmy w windzie z sąsiadami, ale Puch jak to Puch... ciasno mu było i "delikatnie" dał do zrozumienia ludziom, że jego terytorium jest zbyt małe... Musiałam Gada wziąć na ręce - czego On nie lubi, zaraz się zwija w kuleczkę i trzęsie... Na dole zatrzymaliśmy się koło ciotki Betty zamiast iść na siku i obszczekanie terenu - kolejny stresik, no bo - "co tu jest grane? stoi jakaś baba z dużą torbą i czegoś ode mnie chce... Może chce mnie w tą torbę zapakować?:roll:" No, ale jak już zeszliśmy na dół - przeszło mu i ruszył na obchód terenu :lol: W drodze powrotnej bardzo mnie zaskoczył... Ja wiem, że Puch potrafi ustawiać sobie dzieci, ale moje są w wieku 7-9 lat i wiedzą jak mają się zachować. Do mniejszych dzieci Go nie sprawdzałam. Szła babcia z wnusiem, ok. rocznym za rączkę a ta gadzina wyskoczyła do tego maluszka z warkotem! Zabuldoczył się i nie chciał odpuścić :crazyeye: Dobrze, że szłam stosunkowo daleko i zdążyłam skrócić smycz... SZPIC pełną gębą - dosłownie i w przenośni :roll: Quote
wellington Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [QUOTE]SZPIC pełną gębą - dosłownie i w przenośni :roll:[/QUOTE] Agucha, moj tez nie lubi dzieci - przypuszczam ze musialy go dreczyc. Potrafi capnac bez ostrzezenia. To nie jest przeciez cecha szpicowata zeby sie rzucac z warkotem i sie zabuldoczyc :))))) Quote
Agucha Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Rzucanie się na dzieci - nie, ale rozdarta paszcza - tak :evil_lol: Quote
Syla Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='wellington']Agucha, moj tez nie lubi dzieci - przypuszczam ze musialy go dreczyc. Potrafi capnac bez ostrzezenia. To nie jest przeciez cecha szpicowata zeby sie rzucac z warkotem i sie zabuldoczyc :)))))[/QUOTE] Generalnie, to starsze pieski, nie przepadają za małymi dziećmi.Jakoś tak w 80 % mi się sprawdza.Przynajmniej u mnie tak obserwuję, ale wcale tak być też nie musi.Co psiak, to inna historia, tylko, że te u mnie, to sporo spokoju potrzebują.Zaglądamy i wszystkich pozdrawiamy :lol: Quote
Recommended Posts