fiorsteinbock Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [SIZE=3]Dziękujemy za pomoc Eddiemu. Piesek ma już dom! Nieaktualne: W dzierżoniowskim Azylu przebywa mały piesek o imieniu Eddie. Myślę, że ma jakieś 7 lat choć werwę i pogodę ducha młodzika. Został potrącony przez samochód i troszkę kuleje ale rokowania idą w dobry kierunku. Za parę dni nie będzie śladu po bolesnej przygodzie. Piesek obecnie przebywa na kwarantannie a wiemy już o nim, że jest bardzo towarzyski, przyjacielski i uwielbia mizianie. Podczas sesji fotograficznej dzielnie znosił moje marudzenie i w ogóle nie okazywał zniecierpliwienia, wręcz przeciwnie cieszyło go zainteresowanie ze strony obecnych. Z żalem wracał do swojego kojca prosząc o jeszcze kilka chwil na słońcu, wśród ludzi. Eddie został zaszczepiony i odrobaczony. Bardzo proszę o pomoc przy ogłaszaniu chłopaka bo bez nich ma marne szanse na adopcję. Kontakt tradycyjnie do schroniska Azyl i Grażynki: 664 315 852 74 831 18 00 mail: [email protected] [SIZE=2]Nieaktualne: Eddie dostał szansę na domowy tymczas, bezpłatny. Obecnie przebywa u muantanebo. Czekamy aż się za klimatyzuje i Edytka będzie mogła więcej powiedzieć o jego charakterze. Zredagujemy nowy tekst. [FONT=Book Antiqua]Eddie okazał sie wspaniałym psem. Trafił do ludzi wrażliwych z sercem na dłoni, którzy oferując mu dom tymczasowy zakładali, że w przyszłości Eddie zostanie u nich na stałe. Ale! Eddie tak szybko rozkochał ich w sobie, że decyzję o adopcji podjęli w mgnieniu oka! [/FONT] Tekst do ogłoszeń: "Dojrzały Pan szuka Przyjaciela" Mam na imię Eddie i od kilku dni przebywam w dzierżoniowskim schronisku Azyl (woj. dolnośląskie). Dlaczego się tu znalazłem, nie wiem. Byłem oddanym Przyjacielem, zawsze czujnie strzegłem domu i mojej rodziny i nawet nie przeczuwałem końca mojego szczęścia. Domyślam się, że moja rodzina nie miała co ze mną zrobić w okresie wakacyjnym i w najprostszy sposób rozwiązali swój problem. Oni są szczęśliwi, zrelaksowani i zapomnieli już o naszych wspólnie spędzonych latach a ja? Ja bardzo tęsknie bo nie znam innego życia. Dotąd miałem bezpieczny kąt, w którym wiodłem spokojne życie. Czułem się członkiem rodziny, czułem się ważny. Spacerowałem z wysoko podniesionym ogonem i oznajmiałem całemu światu, że jestem "czyjś". Tkwię w schroniskowym więzieniu, nie chcę jeść z cudzej miseczki, nie umiem spać na cudzym posłaniu a zgiełk i hałas bezdomnych współtowarzyszy wzbudza lęk.... Przez kraty wypatruję człowieka, który zabierze mnie i uratuje przed schroniskowym marazmem. Mam niewielkie szansę na zauroczenie nowej rodziny. Jestem już dojrzałym psem, nie przypominam ani rasowego czworonoga ani wesołego szczeniaczka. Liczę jednak, że właśnie moja dojrzałość i mądrość życiowa będzie najmocniejszym atutem w adopcyjnej walce. Jestem niewysoki, sięgam do około połowy człowieczej łydki, ważę ok. 7 kg. W schronisku mnie zaszczepili i odrobaczyli, oraz dali książeczkę zdrowia - to mój cały dobytek... Jakie mam usposobienie? Jeszcze wesołe, lubię tarzać się na świeżo skoszonej trawie, wypatrywać ptaków na trawniku i udawać, że próbuję je upolować. Z ludzi bardzo dobrze się dogaduję, bo jestem bezkonfliktowy. i potrafię się dostosować. Proszę zaufaj mi i uwierz, że jestem dla Ciebie stworzony. Nigdy nie pożałujesz decyzji o mojej adopcji. Stanę się dla Ciebie Przyjacielem, bezgranicznie oddanym i zaufanym. Potrzebuję własnej miseczki, posłania i spacerów. Głaskanie i przytulanie potraktuję jako najcenniejszy dar! Zadzwoń proszę do mojej opiekunki, w razie jakichkolwiek wątpliwości udzieli wszelkich odpowiedzi. Grażyna: 664 315 852 [email protected] Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy. Wesoło macham łapką i sercem się uśmiecham. Eddie. Ogłaszamy na całą Polskę :) Quote
fiorsteinbock Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Dodatkowe zdjęcia od postu #28 Zdjęcia do ogłoszeń: Quote
adkaaaaa5 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Eddie jest młody duchem, bo to ewidentny terrierek:) Quote
fiorsteinbock Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Banerek podlinkowany, tylko podpowiedzcie czy on bardziej terrierek czy pinczerek - pomijam, że najbliżej mu do wielorasowca :evil_lol: Quote
adkaaaaa5 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Banerek podlinkowany, tylko podpowiedzcie czy on bardziej terrierek czy pinczerek - pomijam, że najbliżej mu do wielorasowca :evil_lol: ja stawiam pol na pol:) Aczkolwiek mi bardziej terrierka przypomina :) Terrier zmixowany z moją Norką ;) Edytka podesłała mi ulotki, które wydrukuje i rozkleimy w Dzierżoniowie :) Quote
fiorsteinbock Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Adusia, czesc poslalam koledze z DDZ, mial juz dzis cos rozwiesic. Quote
ulvhedinn Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Cos ma w sobie z teriera, chyba najbardziej podobny jest do niektórych jagdterierów.... Quote
fiorsteinbock Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Tak, macie racje. Może go w takim kierunku oglaszac? Pozniej podmienie napis na bannerku. Dzieki za odwiedziny! Quote
fiorsteinbock Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Wrzucilam na terriery w potrzebie. Wykupilam pakiecik ogloszen i czekamy na realizacje, jutro zrobie allegro. Quote
fiorsteinbock Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Dobra, zrobimy jagda - tylko, żeby mam na zwierzyne nie polowal!! :) Quote
giselle4 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 http://www.dogomania.pl/editpost.php?do=updatepost&postid=16941501 zamykam watek Ediego:) Quote
monika083 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 oo tu ma watek sliczny, wlasnie pisalam na ogolnym, ze to jagdterrier wypisz wymaluj:) Quote
monika083 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 allegro dla slicznosci: http://allegro.pl/show_item.php?item=1633842931 Quote
fiorsteinbock Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Dzieki Monika, zaraz powstawiam nowe fotki - jak jakas wpadnie Ci w oko to dodaj :) Bylysmy dzisiaj z Grazynką oraz dwoma psiakami, Eddiem i malusią sunią na wystepach gościnnych w szkole gimnazjalnej w Przełęku. I juz wiemy nieco wiecej o charakterze naszego bohatera. W trakcie jazdy autem nie sprawia żadnych problemów, nie szczeka, nie kreci się poprostu korzysta z chwili i jazdy ;) Jest bardzo cierpliwy w kontaktach z dziećmi, nie wykazuje agresji ani też nie jest nachalny. Zamiast tłumów wybiera spokojny kącik lub zaprasza człowieka na spacer, zdecydowanie ceni sobie unormowany tryb życia. Eddie nadaje sie i do domu z dziecmi i dla starszych osób. Quote
monika083 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 no to pies idealny!! super! Bardzo mi sie on podob..pokazalam tz-towi to powiedzial, zebysmy go zamienili na Bruna:D bo nasz bruno mial byc taki maly wlasnie (na zdjeciu ze strony schroniska wydawal sie duz mniejszy) :D:D zaraz go jeszcze troszke pooglaszam, czekam na te nowe foty, Quote
fiorsteinbock Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Ale zanim Eddie, pokaże Wam jego koleżankę. Nie ma jeszcze watku, dzisiaj Grazynka zrobi. Jesli nie widzialyscie dawno słodkiej psinki - to przedsawiam Perełke: Quote
fiorsteinbock Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 monika083 napisał(a):no to pies idealny!! super! Bardzo mi sie on podob..pokazalam tz-towi to powiedzial, zebysmy go zamienili na Bruna:D bo nasz bruno mial byc taki maly wlasnie (na zdjeciu ze strony schroniska wydawal sie duz mniejszy) :D:D zaraz go jeszcze troszke pooglaszam, czekam na te nowe foty, Hehehe to moze dla Bruna kolege wezmiecie? Quote
monika083 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Hehehe to moze dla Bruna kolege wezmiecie? noo ja bym bardzo chciala, Brunkowi tez by sie przydal braciszek..ale tz nieugiety:/ Perelka cudo!!! Quote
fiorsteinbock Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Moj Tz tez byl nieugiety jak odszedl nasz drugi piesek, nie chcial juz psa...za to zalozyl kociarnie i mamy psa + dwa koty :) Oh, ci panowie... Quote
muantanebo Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 hej dziewczyny chętnie wzięłabym Ediego - Bruna na tymczas (tymczas, bo nadal liczę, że moja żaba się znajdzie i nie wiem czy się dogadają z Edim Brunem) Wyjaśnienie: we wro będę najpóźniej 3ciego czerwca. Do Dzierżoniowa blisko. Z Łodzi jestem. Orsonek zaginął miesiąc temu http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/839/ Nadal szukam mojej żabci i marzę, że się znajdzie, ale... W każdym razie mam doświadczenie z upartymi i wiecznie rozlatanymi terierkami. We wro jestem średnio 2 razy w miesiącu na łikendy lub pobyty tygodniowe. Co Wy na to? Quote
fiorsteinbock Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Bruno to piesek Moniki :) QRcze, bardzo Ci wspolczuje ale mam nadzieje, ze Twoj Ulubieniec sie odnajdzie lada moment! Cioteczko, Eddie poki co jest na kwarantannie i chyba do 3 czerwca ona sie nei skonczy, wiec jesli mialby jechac to troszke pozniej. Bedziemy myslec, musimy dogadac szczegóły tymczasowania czy platny i ile, itd. Eddie jest bardzo spokojny i grzeczny, na spacerku oczywiscie sam wybiera trase ale po dluzszej perswazji idzie na kompromis. Innych "niedoskonałości" poki co nie zauwazylismy :) Quote
giselle4 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 to bedzie dopiero 10dni...a musi byc 15 na kwarantannie ale chetniie widzimy taki cudny tymczas:) Quote
muantanebo Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Tak mnie zakręciłyście z tym imieniem, że hej :) Tymczas byłby za free i jeśli nie 3 ciego to tydzień później (11 czerwca). A szczegóły to zostawiam Wam. mail: [email protected] - w razie pytań i jeśli psinek znajdzie (lub nie znajdzie) dom stały przed 11 (w co bardzo wierzę) dajcie info. "Niedoskonałości" - ładnie powiedziane :D Quote
Recommended Posts