Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=3]Dziękujemy za pomoc Eddiemu. Piesek ma już dom!

Nieaktualne:
W dzierżoniowskim Azylu przebywa mały piesek o imieniu Eddie. Myślę, że ma jakieś 7 lat choć werwę i pogodę ducha młodzika. Został potrącony przez samochód i troszkę kuleje ale rokowania idą w dobry kierunku. Za parę dni nie będzie śladu po bolesnej przygodzie.

Piesek obecnie przebywa na kwarantannie a wiemy już o nim, że jest bardzo towarzyski, przyjacielski i uwielbia mizianie. Podczas sesji fotograficznej dzielnie znosił moje marudzenie i w ogóle nie okazywał zniecierpliwienia, wręcz przeciwnie cieszyło go zainteresowanie ze strony obecnych.

Z żalem wracał do swojego kojca prosząc o jeszcze kilka chwil na słońcu, wśród ludzi.

Eddie został zaszczepiony i odrobaczony.

Bardzo proszę o pomoc przy ogłaszaniu chłopaka bo bez nich ma marne szanse na adopcję.

Kontakt tradycyjnie do schroniska Azyl i Grażynki:

664 315 852

74 831 18 00
mail: [email protected]

[SIZE=2]Nieaktualne: Eddie dostał szansę na domowy tymczas, bezpłatny. Obecnie przebywa u muantanebo.
Czekamy aż się za klimatyzuje i Edytka będzie mogła więcej powiedzieć o jego charakterze. Zredagujemy nowy tekst.

[FONT=Book Antiqua]Eddie okazał sie wspaniałym psem. Trafił do ludzi wrażliwych z sercem na dłoni, którzy oferując mu dom tymczasowy zakładali, że w przyszłości Eddie zostanie u nich na stałe. Ale! Eddie tak szybko rozkochał ich w sobie, że decyzję o adopcji podjęli w mgnieniu oka!
[/FONT]

Tekst do ogłoszeń:

"Dojrzały Pan szuka Przyjaciela"

Mam na imię Eddie i od kilku dni przebywam w dzierżoniowskim schronisku Azyl (woj. dolnośląskie). Dlaczego się tu znalazłem, nie wiem. Byłem oddanym Przyjacielem, zawsze czujnie strzegłem domu i mojej rodziny i nawet nie przeczuwałem końca mojego szczęścia. Domyślam się, że moja rodzina nie miała co ze mną zrobić w okresie wakacyjnym i w najprostszy sposób rozwiązali swój problem. Oni są szczęśliwi, zrelaksowani i zapomnieli już o naszych wspólnie spędzonych latach a ja? Ja bardzo tęsknie bo nie znam innego życia. Dotąd miałem bezpieczny kąt, w którym wiodłem spokojne życie. Czułem się członkiem rodziny, czułem się ważny. Spacerowałem z wysoko podniesionym ogonem i oznajmiałem całemu światu, że jestem "czyjś".
Tkwię w schroniskowym więzieniu, nie chcę jeść z cudzej miseczki, nie umiem spać na cudzym posłaniu a zgiełk i hałas bezdomnych współtowarzyszy wzbudza lęk.... Przez kraty wypatruję człowieka, który zabierze mnie i uratuje przed schroniskowym marazmem. Mam niewielkie szansę na zauroczenie nowej rodziny. Jestem już dojrzałym psem, nie przypominam ani rasowego czworonoga ani wesołego szczeniaczka. Liczę jednak, że właśnie moja dojrzałość i mądrość życiowa będzie najmocniejszym atutem w adopcyjnej walce.
Jestem niewysoki, sięgam do około połowy człowieczej łydki, ważę ok. 7 kg. W schronisku mnie zaszczepili i odrobaczyli, oraz dali książeczkę zdrowia - to mój cały dobytek...
Jakie mam usposobienie? Jeszcze wesołe, lubię tarzać się na świeżo skoszonej trawie, wypatrywać ptaków na trawniku i udawać, że próbuję je upolować. Z ludzi bardzo dobrze się dogaduję, bo jestem bezkonfliktowy. i potrafię się dostosować.
Proszę zaufaj mi i uwierz, że jestem dla Ciebie stworzony. Nigdy nie pożałujesz decyzji o mojej adopcji. Stanę się dla Ciebie Przyjacielem, bezgranicznie oddanym i zaufanym.

Potrzebuję własnej miseczki, posłania i spacerów. Głaskanie i przytulanie potraktuję jako najcenniejszy dar!

Zadzwoń proszę do mojej opiekunki, w razie jakichkolwiek wątpliwości udzieli wszelkich odpowiedzi.

Grażyna: 664 315 852
[email protected]

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy.

Wesoło macham łapką i sercem się uśmiecham.
Eddie.

Ogłaszamy na całą Polskę :)

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Banerek podlinkowany, tylko podpowiedzcie czy on bardziej terrierek czy pinczerek - pomijam, że najbliżej mu do wielorasowca :evil_lol:

ja stawiam pol na pol:) Aczkolwiek mi bardziej terrierka przypomina :) Terrier zmixowany z moją Norką ;) Edytka podesłała mi ulotki, które wydrukuje i rozkleimy w Dzierżoniowie :)

Posted

Dzieki Monika, zaraz powstawiam nowe fotki - jak jakas wpadnie Ci w oko to dodaj :)
Bylysmy dzisiaj z Grazynką oraz dwoma psiakami, Eddiem i malusią sunią na wystepach gościnnych w szkole gimnazjalnej w Przełęku. I juz wiemy nieco wiecej o charakterze naszego bohatera.
W trakcie jazdy autem nie sprawia żadnych problemów, nie szczeka, nie kreci się poprostu korzysta z chwili i jazdy ;) Jest bardzo cierpliwy w kontaktach z dziećmi, nie wykazuje agresji ani też nie jest nachalny. Zamiast tłumów wybiera spokojny kącik lub zaprasza człowieka na spacer, zdecydowanie ceni sobie unormowany tryb życia. Eddie nadaje sie i do domu z dziecmi i dla starszych osób.

Posted

no to pies idealny!! super! Bardzo mi sie on podob..pokazalam tz-towi to powiedzial, zebysmy go zamienili na Bruna:D bo nasz bruno mial byc taki maly wlasnie (na zdjeciu ze strony schroniska wydawal sie duz mniejszy) :D:D

zaraz go jeszcze troszke pooglaszam, czekam na te nowe foty,

Posted

monika083 napisał(a):
no to pies idealny!! super! Bardzo mi sie on podob..pokazalam tz-towi to powiedzial, zebysmy go zamienili na Bruna:D bo nasz bruno mial byc taki maly wlasnie (na zdjeciu ze strony schroniska wydawal sie duz mniejszy) :D:D

zaraz go jeszcze troszke pooglaszam, czekam na te nowe foty,

Hehehe to moze dla Bruna kolege wezmiecie?

Posted

hej dziewczyny
chętnie wzięłabym Ediego - Bruna na tymczas (tymczas, bo nadal liczę, że moja żaba się znajdzie i nie wiem czy się dogadają z Edim Brunem)

Wyjaśnienie: we wro będę najpóźniej 3ciego czerwca. Do Dzierżoniowa blisko. Z Łodzi jestem. Orsonek zaginął miesiąc temu http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/839/
Nadal szukam mojej żabci i marzę, że się znajdzie, ale...
W każdym razie mam doświadczenie z upartymi i wiecznie rozlatanymi terierkami. We wro jestem średnio 2 razy w miesiącu na łikendy lub pobyty tygodniowe. Co Wy na to?

Posted

Bruno to piesek Moniki :)
QRcze, bardzo Ci wspolczuje ale mam nadzieje, ze Twoj Ulubieniec sie odnajdzie lada moment!
Cioteczko, Eddie poki co jest na kwarantannie i chyba do 3 czerwca ona sie nei skonczy, wiec jesli mialby jechac to troszke pozniej. Bedziemy myslec, musimy dogadac szczegóły tymczasowania czy platny i ile, itd.
Eddie jest bardzo spokojny i grzeczny, na spacerku oczywiscie sam wybiera trase ale po dluzszej perswazji idzie na kompromis. Innych "niedoskonałości" poki co nie zauwazylismy :)

Posted

Tak mnie zakręciłyście z tym imieniem, że hej :)
Tymczas byłby za free i jeśli nie 3 ciego to tydzień później (11 czerwca). A szczegóły to zostawiam Wam.
mail: [email protected] - w razie pytań i jeśli psinek znajdzie (lub nie znajdzie) dom stały przed 11 (w co bardzo wierzę) dajcie info.
"Niedoskonałości" - ładnie powiedziane :D