patch75 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 z tego zszywacza to sie niezle usmialam:lol: kto wie, moze pomoze? trzeba prbowac Quote
Mysia_ Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 dzięki wszystkim za pomoc, coś czuję, że przedemną mnóstwo roboty.... :roll: Quote
karusiap Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 duzo na pewno ale wdziecznosc Speranzy wynagrodzi ci wszytsko.. Quote
jnk Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Patch, proszę mi tu nie urządzać śmichów-chichów ze zszywacza, bo o nim nie pisał jakiś tam amator, tylko zaawansowany klikerowiec :cool3: Znaczy, że wiedział, co pisze. Chyba :evil_lol: Quote
-Martyna- Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Musiu , chcialabym Ci zaproponowac srodek , ktory nazywa sie [B]D.A.P. Spray [/B](Dog Appeasing Pheromone). Jest to srodek analogiczny do feromonu wytwarzanego przez suki ,po 3-5 dniach od porodu , po to by uspokoic szczenieta i stworzyc im poczucie bezpieczenstwa. Srodek ten jest stosowany w sytuacjach typu: strach przed sztucznymi ogniami , niepokoj po rozstaniu , smutek po stracie wspoltowarzysza-pana, niepokoj po zmianie otoczenia i jako metoda naturalna w problemach zachowawczych psow, gdzie podlozem jest strach. Dziala rownie dobrze u szczeniakow , co i psow doroslych niezaleznie od wieku . Latwy w uzyciu w formie sprayu. Przeslalabym Ci go do Ciebie albo na adres schroniska , moze by Ci pomogl w pracy nad Speranza. Bo to zanosi sie na ciezka prace - pies , ktory zawsze zyl sobie sam , radzil sobie sam , teraz jest zamknieta w schronie i panicznie boi sie czlowieka.To jest wyzwanie... [SIZE=1][/SIZE] Quote
patch75 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Ten srodek brzmi rewelacyjnie, gdzie go mozna dostac? zamowic w interenecie szukac w sklepach zoologicznych? jnk, sorki za smiechy-hichy:evil_lol: A teraz wyboraz sobie wlasciciela na spacerze z psem, ktorego chce oduczyc rzucania sie na inne psy: scena: facet/tudziez facetka lata z psem po ulicy i klika zszywaczem:lol: super:evil_lol: Quote
Pianka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='"Mysia_Zabrze"']no to poczytałam sobie troszeczkę... :roll: Tylko jest mały problem, używając klikieru muszę nagradzać Speranzę, ale jak ja mam ją nagrodzic? :-( [/quote] Oj Mysia przeczytaj jeszcze raz to co napisałam. Najpierw ją przyzwyczajasz do twojej obecności. Klikier w momencie kiedy przyzwyczai sie do twojej obecności i kiedy będziesz uczyć ją dotyku. Quote
Pianka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='"Mysia_Zabrze"'] Pianka, Ty mi tu nie marudź :mad: Jakbyś chciała to być dojechała :eviltong: Dojazd jest prościutki, trzeba tylko chcieć :cool3:[/quote] Nie zapominaj, że nie mieszkam w Rudzie. Więc nie orientuje sie w tamtych okolicach, więc jak dojśc do Zabrza tez nie wiem;) Kurcze a chętnie bym ci pomogła w tym szkoleniu:p Quote
Mysia_ Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 D.A.P.Spray - brzmi kusząco :cool3: Chyba lepiej jak mi prześlesz (na PW podam Ci adres), bo znając życie to w schronisku się zawieruszy, a tak na wszelki wypadek gdzie taki coś można kupić? :roll: Pianko, droga jest prościutka :evil_lol: Np. wsiadasz w Rudzie Śl. w autobus lini 39 w strone Zabrza i już :eviltong: Albo bardziej skompliowana i na około - to wsiadasz w tramwaj "1" i potem w Zabrzu przesiadasz się do "5" :cool3: Tyle możliwości :) Quote
Pianka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Przeciez powiedziałaś, ze idzie tam dojść piechty od schronu w Rudzie. Ja bym wolała piechty:evil_lol: Quote
Mysia_ Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 No to piechotą jeszcze łatwiej, sama szłam :evil_lol: No więc.... Jak wychodzisz ze schroniska i idziesz w stronę drogi to trzeba skręcić (w lewo) pod ten wiadukt gdzie jeżdżą pociągi, no i potem idziesz sobie cały czas prosto (chyba ul.Szczęść Boże) i w pewnym momencie miniesz tabliczkę "Zabrze", ale masz iść dalej, aż do takiego skrzyżowania, które jest tuż za Kościołem.... No i na tym skrzyżowaniu skręcasz w prawo i idziesz cały czas prosto, po drodze miniesz "Żabkę", a potem taki Tartak, no i od razu za nim bedzie zejście do schroniska (w prawo), zresztą drogowskaz jest :) Jak kiedyś bedziesz miała ochotę to zapraszamy :cool3: Quote
Pianka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 heheh dobra przyjde kiedys, ale napewno dopiero po próbnej maturze. Zresztą napisze ci na gg, jak będe miała zamiar tam iść. I jeszcze Dżakusia odwiedze przy okazji:loveu: I zamawiam sobie z nim spacer. Quote
Mysia_ Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 No to spoko :cool3: A wracająć do tematu Speranzy to wie ktoś może jakie jedzonko jest dla psiaka najbardziej kuszące? No i powali zaczynam się rozglądać za szeleczkami... Nie ma moze ktoś zbędnych średniej wielkości szeleczek zapinanych z boku? Quote
Pianka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Mysia każdy pies indywidulanie. Jedne lubią to inne co innego. Musisz najpierw sprawdzic na co ona najbardziej ma smaki. I najlepiej jakby to było coś co mam mocny zapach. A te szelki to zostaw narazie w spokoju:razz: Quote
zaba14 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Gosiu nie poznałam nigdy psa ktory nie lubi pasztetu :cool3: Quote
Mysia_ Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 pasztet - mówisz :evil_lol: no to trzeba zaopatrzyć się w pasztet :razz: Quote
Pianka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='zaba14']Gosiu nie poznałam nigdy psa ktory nie lubi pasztetu :cool3:[/quote] To juz poznałaś. Moja Diana nie lubi pasztetu:evil_lol: Quote
zaba14 Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Pianka']To juz poznałaś. Moja Diana nie lubi pasztetu:evil_lol:[/quote] powaznie? :lol: hop na gore :) ktos na Ciebie pewnie czeka! Quote
patch75 Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Speranza, Ty musisz znalezc kogos i uwierzyc w ludzi! Do gory! Quote
Mysia_ Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Wygląda na to, że i ze Speranzą będę musiała poeksperymentować :cool3: Quote
Mysia_ Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 jutro wreszcie ją odwiedzę, zobaczę jak się ma kochana suńka :loveu: Quote
Magdina Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Biedna suńcia!!szukajmy domku!! trzymaj sie pieseczku Quote
Recommended Posts