Neczka Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Mozzart nadal czeka... niestety zdjęcia mi nie wyszły zupełnie. Postaram się obrobić przynajmniej jedno, ale nie mogę nic obiecać... Quote
Neczka Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Kurczę mój aparat zmarł śmiercią naturalną... ale spróbujemy go jeszcze reanimować :roll: Quote
Basia1244 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 zapraszam po ogłoszenia [url]http://www.dogomania.pl/threads/208321-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-50-za-10-z%C5%82-na-mega-d%C5%82ug!-Zapraszamy-do-15-czerwca[/url] Quote
Neczka Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 A Mozzarcik dalej czeka... Będzie ciężko. Nie jest już młodziutki, do tego duży. Aczkolwiek ja osobiście dałabym mu mniej lat niż napisane w 1-szym poście ;) Ząbki są śliczne a i charakterek nie mniej wesoły. Quote
Isadora7 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 I łądny jest i biały ludziska ponoć lubia białe psy Quote
Neczka Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Niestety nic nowego... mija kolejny dzień samotności w schroniskowym boksie. Pewnie dziś chwilę pobiegał, ale kto chciałby biegać w tak upalną pogodę i to jeszcze z tak gęstym włosem :roll: Brak chłopakowi domku, w którym mógłby schować się w cieniu... Quote
Neczka Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Dziewczyny ogłosiły go na podhalanowym forum :loveu: I jak na razie to by było na tyle jeśli chodzi o ogłoszenia... "Drobnymi" zajmę się sama, tylko to allegro... Kobitki, znacie może kogoś, kto mógłby nam pomóc z allegro ? Kiedyś próbowałam, ogłaszałam tam, ale muszę przyznać, że wyszło mi to prze-brzydko :watpliwy: Quote
mc_mother Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Niestety nie mamy "mocy przerobowych" by zabrać chłopaka do DT czy hotelu- toniemy w długach za leczenie i rehabilitację naszych chorych podopiecznych, ale jeśli dostarczycie więcej danych o białasku, wiarygodny tekst do ogłoszeń to pomożemy chociaż w ogłoszeniach- mamy fundacyjne allegro i grupę marketingową, która robi ogłoszenia na kilkudziesięciu portalach. Chociaż tak pomożemy Mozzartowi... Wkleiłam go na nasze forum OP, ale nie ma odzewu... Przykro mi, że tylko tyle możemy zrobić:( Ale może ogłoszenia pomogą mu znaleźć swojego człowieka. Proszę o dane o Mozzarcie i tel. kontaktowy do ogłoszeń na PW. Quote
Neczka Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Dzisiejsza moja cisza spowodowana niestety brakiem czasu...:watpliwy: PW już wysyłam, dzięki bardzo. Hotelik jako - tako raczej nie ma w tym wypadku sensu poza tym, że chłopak miałby częstszy kontakt z człowiekiem. Orzechowskie psiaki mają teraz naprawdę full wypas w porównaniu do wielu innych schronisk. Są codziennie wypuszczane, wracają do czystych i zadbanych boksów, pracownicy głaszczą i przytulają w miarę możliwości czasowych. Chociaż wiadomo... nawet najlepsze schronisko nigdy nie będzie domem... Quote
mc_mother Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Ogłoszenia się robią:) Jak będą gotowe to wkleję linki. Niestety na allegro trzeba będzie chyba poczekać chwilę- zablokowali nam konto:cool1: Macie może więcej fotek Mozzarta? I chciałam jeszcze zapytać o ten dominujący charakter- skąd taka ocena? Możesz coś napisać więcej jak on zachowuje się w stosunku do innych psów? Gdzieś wcześniej czytałam, ze powarkiwał na luźno latające psy, ale to raczej normalna reakcja u "nowego"... tamte już tworzą jakieś stado a on był obcy... czy teraz dogaduje się z psami? Tak dopytuję, bo większość białasów ma dobre kontakty z mniejszymi psami, zwykle nie szukają zaczepki i nie prowokują walk. A łatka "dominanta" może mu zmniejszyć szanse na dom.... Quote
szafranekm Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='Neczka']Kojarzycie może jakieś podhalanowe fora na których można by ogłosić chłopaka ?[/QUOTE] Fundacja "Pasterze"zajmuje się psami, ogłasza je do adopcji i służy opieką. oraz [URL]http://www.podhalany.wortale.net/art.php?dz=3[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/107254-Podhalany-w-potrzebie[/URL]. Przypomniałam sobie, że szukałam dla porzuconej suni jeszcze domku na : [URL]http://www.dogomania.pl/forums/97-Przygarne-psa[/URL] cyt. ze str. int. Fundacji Paterze: [FONT=georgia][SIZE=3][COLOR=#000000]Fundacja Pasterze [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][COLOR=#000000]zajmuje się pomocą bezdomnym berneńczykom.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#000000] Berneński Pies Pasterski to rasa potrzebująca bliskiego kontaktu z człowiekiem adoptując go [/COLOR][/SIZE]z[SIZE=2][COLOR=#000000]yskasz prawdziwego psiego przyjaciela[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=2][COLOR=#000000].[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#000000]Również Owczarek Podhalański jest bliski naszym sercom. Staramy się pomagać tej pięknej, polskiej rasie.[/COLOR][/SIZE][/B] [URL]http://www.pasterze.com.pl/[/URL] Myślę, że można by poprosić fundację o pomoc w ogłaszaniu lub przejęciu psa. [LEFT][B][FONT=arial, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/LEFT] Quote
Szarotka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Znalazlam Mozarta przypadkowo :):) Funacja Pasterze tez jest u nas na forum podhalana i tez maja pelno psow pod opieka. Quote
Neczka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 [B]mc_mother[/B], właściwie to tylko z tej reakcji na nowe psy powstała moja głupia opinia. nie sugerujcie się nią już ;) jak tylko przytrafi się sposobność sprawdzimy Mozzarta do innych psów. postaram się wybrać do schroniska, ale to dopiero w sobotę. pewnie wcześniej poproszę kierownika, by w wolnej chwili sprawdził jego stosunek do zwierząt... Jeśli chodzi o ludzi natomiast, psiak jest spokojny, ładnie dał się wyczesać i nie przeszkadza mu "szperanie ogólne". jednak szybko się nudzi i nie lubi stać długo w jednym miejscu :roll: Quote
Neczka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 A więc... ;) Zdaniem kierownika Mozzart jest w porządku do psów. Koty "się sprawdzi" ;) Quote
Szarotka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='Neczka']A więc... ;) Zdaniem kierownika Mozzart jest w porządku do psów. Koty "się sprawdzi" ;)[/QUOTE] To sie lepiej zachowuje niz moja :):) Quote
Neczka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 To ja mam świetny pomysł !! :D Weź do siebie Mozzarta i on na pewno wpłynie dobrze na Twoją ;) Quote
mc_mother Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Ok, dzięki:) To zaraz zmienimy to w ogłoszeniach:) Co do Szarotki... raczej byłoby jej ciężko wziąć Mozzarta... bo ona z Kanady do nas pisze;) :D A szkoda, bo może Mayi przydałby się taki towarzysz:) Quote
Recommended Posts