Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Mozzarcik dalej czeka...
Będzie ciężko. Nie jest już młodziutki, do tego duży.
Aczkolwiek ja osobiście dałabym mu mniej lat niż napisane w 1-szym poście ;) Ząbki są śliczne a i charakterek nie mniej wesoły.

Posted

Niestety nic nowego... mija kolejny dzień samotności w schroniskowym boksie.
Pewnie dziś chwilę pobiegał, ale kto chciałby biegać w tak upalną pogodę i to jeszcze z tak gęstym włosem :roll:

Brak chłopakowi domku, w którym mógłby schować się w cieniu...

Posted

Dziewczyny ogłosiły go na podhalanowym forum :loveu:
I jak na razie to by było na tyle jeśli chodzi o ogłoszenia...

"Drobnymi" zajmę się sama, tylko to allegro...
Kobitki, znacie może kogoś, kto mógłby nam pomóc z allegro ?
Kiedyś próbowałam, ogłaszałam tam, ale muszę przyznać, że wyszło mi to prze-brzydko :watpliwy:

Posted

Niestety nie mamy "mocy przerobowych" by zabrać chłopaka do DT czy hotelu- toniemy w długach za leczenie i rehabilitację naszych chorych podopiecznych, ale jeśli dostarczycie więcej danych o białasku, wiarygodny tekst do ogłoszeń to pomożemy chociaż w ogłoszeniach- mamy fundacyjne allegro i grupę marketingową, która robi ogłoszenia na kilkudziesięciu portalach. Chociaż tak pomożemy Mozzartowi... Wkleiłam go na nasze forum OP, ale nie ma odzewu...
Przykro mi, że tylko tyle możemy zrobić:(
Ale może ogłoszenia pomogą mu znaleźć swojego człowieka. Proszę o dane o Mozzarcie i tel. kontaktowy do ogłoszeń na PW.

Posted

Dzisiejsza moja cisza spowodowana niestety brakiem czasu...:watpliwy:
PW już wysyłam, dzięki bardzo. Hotelik jako - tako raczej nie ma w tym wypadku sensu poza tym, że chłopak miałby częstszy kontakt z człowiekiem. Orzechowskie psiaki mają teraz naprawdę full wypas w porównaniu do wielu innych schronisk. Są codziennie wypuszczane, wracają do czystych i zadbanych boksów, pracownicy głaszczą i przytulają w miarę możliwości czasowych. Chociaż wiadomo... nawet najlepsze schronisko nigdy nie będzie domem...

Posted

Ogłoszenia się robią:) Jak będą gotowe to wkleję linki. Niestety na allegro trzeba będzie chyba poczekać chwilę- zablokowali nam konto:cool1:

Macie może więcej fotek Mozzarta?

I chciałam jeszcze zapytać o ten dominujący charakter- skąd taka ocena? Możesz coś napisać więcej jak on zachowuje się w stosunku do innych psów?
Gdzieś wcześniej czytałam, ze powarkiwał na luźno latające psy, ale to raczej normalna reakcja u "nowego"... tamte już tworzą jakieś stado a on był obcy... czy teraz dogaduje się z psami? Tak dopytuję, bo większość białasów ma dobre kontakty z mniejszymi psami, zwykle nie szukają zaczepki i nie prowokują walk. A łatka "dominanta" może mu zmniejszyć szanse na dom....

Posted

[quote name='Neczka']Kojarzycie może jakieś podhalanowe fora na których można by ogłosić chłopaka ?[/QUOTE]

Fundacja "Pasterze"zajmuje się psami, ogłasza je do adopcji i służy opieką.
oraz
[URL]http://www.podhalany.wortale.net/art.php?dz=3[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/107254-Podhalany-w-potrzebie[/URL].

Przypomniałam sobie, że szukałam dla porzuconej suni jeszcze domku na :

[URL]http://www.dogomania.pl/forums/97-Przygarne-psa[/URL]

cyt. ze str. int. Fundacji Paterze:

[FONT=georgia][SIZE=3][COLOR=#000000]Fundacja Pasterze [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][COLOR=#000000]zajmuje się pomocą bezdomnym berneńczykom.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000] Berneński Pies Pasterski to rasa potrzebująca bliskiego kontaktu z człowiekiem adoptując go [/COLOR][/SIZE]z[SIZE=2][COLOR=#000000]yskasz prawdziwego psiego przyjaciela[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=2][COLOR=#000000].[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Również Owczarek Podhalański jest bliski naszym sercom. Staramy się pomagać tej pięknej, polskiej rasie.[/COLOR][/SIZE][/B]

[URL]http://www.pasterze.com.pl/[/URL]

Myślę, że można by poprosić fundację o pomoc w ogłaszaniu lub przejęciu psa.
[LEFT][B][FONT=arial, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#000000]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/LEFT]

Posted

[B]mc_mother[/B], właściwie to tylko z tej reakcji na nowe psy powstała moja głupia opinia. nie sugerujcie się nią już ;) jak tylko przytrafi się sposobność sprawdzimy Mozzarta do innych psów. postaram się wybrać do schroniska, ale to dopiero w sobotę. pewnie wcześniej poproszę kierownika, by w wolnej chwili sprawdził jego stosunek do zwierząt...
Jeśli chodzi o ludzi natomiast, psiak jest spokojny, ładnie dał się wyczesać i nie przeszkadza mu "szperanie ogólne". jednak szybko się nudzi i nie lubi stać długo w jednym miejscu :roll:

Posted

Ok, dzięki:) To zaraz zmienimy to w ogłoszeniach:)

Co do Szarotki... raczej byłoby jej ciężko wziąć Mozzarta... bo ona z Kanady do nas pisze;) :D
A szkoda, bo może Mayi przydałby się taki towarzysz:)