Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elza22 napisał(a):
Cały czas dobre wieści a wiadomo co tam u Elzy bo ten domek do końca pewny nie był chyba coś tak mi się wydaje że miał być sprawdzony???

Wizyty poadopcyjnej jeszcze nie było, ale Ania widziała Elzę na spacerze ;) Wizyta na pewno w najbliższym czasie będzie, ale póki co mamy urwanie głowy z zagubionymi po sylwestrze psami i wyrzuconymi po świętach szczeniakami... Muszę dziś odebrać wyrzuconą sukę ze szczeniakiem, wczoraj przywiozłam colaka, jednego psa którego zgarnęłyśmy z Sobczyc odstawiłyśmy od razu do właściciela, bo szukał suni już jakieś 3 tygodnie... Dzisiaj prawdopodobnie jeszcze jednego psa z Leśnej Doliny muszę zgarnąć, właśnie dzwonił pan, któremu zginęła jamniczka... Masakra.

Posted

malina1 napisał(a):
I dzisiaj do mojej szkoły szczeniak się przybłąkał... Jak tam z nim, trafił do tej pani?

Trafił, trafił ;) Kobitka sympatyczna, ma już jednego psa (golden na krótkich łapach - do Felera by pasował :evil_lol:). Z tego co opowiadała miała jeszcze niedawno drugiego (podobnego do tego dzisiejszego szczyla), ale został zagryziony przez jakiegoś psa :-( Po dworze biegał jeszcze kot, ale w sumie nie wiem, czy jej. Psiaki mieszkają w domu, mają swobodne wyjście na ogródek. Myślę, że mały będzie miał tam dobrze :)

Suka z córką odebrana, pies z Leśnej Doliny również. Do tego nowy kot i pies z wypadku, któremu niestety nie udało się przeżyć... Nie było nawet co składać :-(

Posted

Kamila Proc napisał(a):
szkoda biednego psiaka....

Tak naprawdę wina właścicielki. Babcia po 80 spokojnie, pies był głuchy i ślepy, więc samochodów nie zauważał, to co on do cholery na ulicy robił?! :angryy: Jeszcze tekst "Jego już 2 tygodnie temu samochód potrącił, ale wyszedł z tego". Myślałam, że ją zabije na miejscu...

Posted

Super wieści ;-) Na głogów-info nadal jest masę ogłoszeń typy sprzedam yorka czy york szuka pierwszej partnerki skoro weszła ustawa o zakazie rozmnażania nie rodowodowych psów i kotów to można gdzieś zgłosić takie ogłoszenia????

Posted

Elza22 napisał(a):
Super wieści ;-) Na głogów-info nadal jest masę ogłoszeń typy sprzedam yorka czy york szuka pierwszej partnerki skoro weszła ustawa o zakazie rozmnażania nie rodowodowych psów i kotów to można gdzieś zgłosić takie ogłoszenia????

Generalnie to zgłaszałam już to do redakcji, ale jakoś przeszło bez echa...

Posted

Dziś odebraliśmy interwencyjnie psa przetrzymywanego od jakiegoś czasu zamkniętego w ciemnej łazience, bez wody i możliwości wyjścia. W mieszkaniu smród nie do wytrzymania, totalny syf, pełno butelek po denaturacie (ulubiony trunek właściciela). Pies wypuszczony z łazienki wpadł w totalny szał, nie wiedział co się dzieje, ze strachu próbował atakować. Szybko przekonał się jednak, że nie chcemy zrobić mu krzywdy i już w samochodzie szukał pierwszego normalnego kontaktu :) Aktualnie dochodzi do siebie, daje się już głaskać i zaczął rozdawać nawet buziaki :)

Właściciel zrzekł się psa na rzecz stowarzyszenia. Sam trafił na przymusowe leczenie odwykowe. Oczywiście to jeszcze nie koniec sprawy. Do prokuratury zostanie skierowane zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa znęcania się nad wyżej wymienionym psem przez właściciela.

Posted

Ze złych wieści - wróciła do nas Elza... Pani wylądowała w szpitalu, a mąż stwierdził, że on się nie ma czasu psem zajmować...

Z dobrych - Feler jedzie jutro do Poznania do DT Fundacji PRIMA :)