zuzlikowa Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 jaanna019 napisał(a):To pisze dt, które stało się ds a potem Kami trzeba było zabierać. Już rozumiem :)... ja też bym żałowała, tym bardziej, że tu po raz pierwszy unaoczniło się w pełni, jaki Kami ma stosunek do ludzi- nie wystąpi przeciw człowiekowi...nigdy i absolutnie. Quote
zuzlikowa Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Boska Kamunia pokazuje się wysoko... Szukamy doświadczonych osób do wizyty PA w Ełku i w Dybkach(między Ostrów Mazowiecka, a Wyszkowem)... dla Kami. Quote
Kerian Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 06.01.2012 - 20 zł od buniaaga i doris66 11.01.2012 - 20 zł od anecik 16.01.2012 - 30 zł od jaanna019 Chyba nikogo nie pominęłam? Quote
suślik Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Kerian a moja wpłata? Gdzieś w okolicy 4 stycznia była Quote
zuzlikowa Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Kerian napisał(a):06.01.2012 - 20 zł od buniaaga i doris66 11.01.2012 - 20 zł od anecik 16.01.2012 - 30 zł od jaanna019 Chyba nikogo nie pominęłam? Jeszcze dzisiaj uzupełnię wpis, ale teraz w imieniu beniastych, bardzo proszę o pomac malutkiemu Frankowi - z chorobą nie wygra, ale możemy mu pomóc radzić sobie z nią jak najskuteczniej... Benki proszą o pomoc malutkiemu człowiekowi!!! EVA2406 napisał(a):... przepraszam za wiadomość nie na temat, ale to ważna sprawa................pomóżmy małemu Frankowi ( prośba od dziewczyn z forum Miau): " jak możecie to wyślijcie eska na tego maluszka ciężko chorego http://www.rc.fm/polityczne/moj-syn-franek-blog.html ...mam nadzieję,że Eva nie weźmie mi za złe tego cytatu:oops: Quote
zuzlikowa Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 suślik napisał(a):Kerian a moja wpłata? Gdzieś w okolicy 4 stycznia była ... 03.01.2012 - suślik - 20 zł ... ...o tę wpłatę chodzi ?, czy inną? Ta jest już w wykazie odnotowana...strona 1 post rozliczeniowy... Quote
suślik Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 zuzlikowa napisał(a):... 03.01.2012 - suślik - 20 zł ... ...o tę wpłatę chodzi ?, czy inną? Ta jest już w wykazie odnotowana...strona 1 post rozliczeniowy... Tak tak o tę :) Gapa ze mnie. Kerian przepraszam za zamieszanie. Quote
zuzlikowa Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 gawronka napisał(a):I podnosimy z rana :) ... a pewnie :)... pokazujemy piękną dziewczynę! Quote
Moli@ Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Bernardyn to duży, bardzo silny pies. To nie jest łagodny misio, który bezwzględnie słucha i wykonuje polecenia. Przez pierwsze tygodnie zachowywała się spokojnie, nie atakowała innych zwierząt, jak się okazało do czasu, gdy doszła do siebie, zaczęła nabierać masy, poczuła się pewniej. Popełniłyśmy błąd, bo nie zmiana ogrodzenia na wyższe, ale odgrodzenie terenu, tak, aby wszystkie zwierzęta czuły się bezpiecznie, aby maluchy i koty mogły swobodnie wchodzić do domu. Aby Kami dysponowała dużym terenem jednocześnie mając kontakt z człowiekiem. To było bardziej potrzebne i teraz wiem, że od tego trzeba było zacząć. Kami nie uciekała od nas, ale biegła za nami. Kiedy byłyśmy na terenie/w domu, nie pokonywała ogrodzenia, (zrobiła to raz na samym początku, kiedy wybrała się szukać śniadania). Dlatego napisałam, że wygrały emocje, strach, że Kami może skrzywdzić kolejnego zwierzaka. Dysponowałyśmy materiałem, ale nie byłyśmy wstanie szybko odgrodzić części terenu. Dla bezpieczeństwa wszystkich została podjęta taka decyzja. Quote
zuzlikowa Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 [SIZE=6][SIZE=5]UWAGI: Zobowiązania do pokrycia [SIZE=2]na dzień [SIZE=4]15.01. 2012: ... hotelikowanie w grudniu 2011...450zł ... hotelowanie w styczniu 2012...450zł .................................................. ................. razem... 900zł Jest... 407,20zł [SIZE=5]brak... 498, 80zł :-( Quote
zuzlikowa Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Przygotowuję 2 bazarki min. dla Kamuni... teraz wstawiam już torebki( różniaste), a potem powstawiam serwetki, podkładki, poszewki ozdobne, bieżniki, firanki(niektóre sama robiłam:cool3::oops:...) Torebki różniaste... torebki okazjonalne, do pracy, na zakupy...kosmetyczki...plecaki ...firmowe... nowe i używane... Serwetki, podkładki, bieżniki, firany, poszewki ... jeszcze wstawiam, ale już zapraszam- bo może ukradkiem już coś dla siebie wypatrzycie... Quote
zuzlikowa Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 zuzlikowa napisał(a):Przygotowuję 2 bazarki min. dla Kamuni... teraz wstawiam już torebki( różniaste), a potem powstawiam serwetki, podkładki, poszewki ozdobne, bieżniki, firanki(niektóre sama robiłam:cool3::oops:...) Torebki różniaste... torebki okazjonalne, do pracy, na zakupy...kosmetyczki...plecaki ...firmowe... nowe i używane... Serwetki, podkładki, bieżniki, firany, poszewki ... jeszcze wstawiam, ale już zapraszam- bo może ukradkiem już coś dla siebie wypatrzycie... Torebki już gotowe, a teraz za ukończenie drugiego się biorę i bardzo zapraszam do licytacji i bardzo proszę o pomoc w pokazywaniu bazarków... dla Kamuni, Śylwusia i Bertiego nastroszonego oraz BDT... warto im pomóc!!! A na bazarkach niezwykle interesujące drobiazgi :) Quote
zuzlikowa Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Aktualne BAZARKI na potrzeby Kami ...na hotelowanie Kami...jest 150zł deklaracji i co miesiąc potrzeba 300zł do uzbierania... w styczniu brakuje ok. 500zł(za hotelowanie- grudzień i styczeń) _ Serwetki, podkładki, bieżniki... do 27.01 _ TORBY, torebki, plecaki... do 25.01 [SIZE=3]Boska Kamunia o sobie przypomina i bardzo o pamięć prosi... dziękując wszystkim, którzy w najdrobniejszy sposób już ją wsparli... Quote
zuzlikowa Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 zuzlikowa napisał(a):Aktualne BAZARKI na potrzeby Kami ...na hotelowanie Kami...jest 150zł deklaracji i co miesiąc potrzeba 300zł do uzbierania... w styczniu brakuje ok. 500zł(za hotelowanie- grudzień i styczeń) _ Serwetki, podkładki, bieżniki... do 27.01 _ TORBY, torebki, plecaki... do 25.01 [SIZE=3]Boska Kamunia o sobie przypomina i bardzo o pamięć prosi... dziękując wszystkim, którzy w najdrobniejszy sposób już ją wsparli... Kamuniu, wybacz, że znowu o pieniążkach, ale tak ten świat człowiek zbudował, że nie wystarczy mieć chęć pomocy, ale trzeba mieć gł. pieniądze...:( ... wybacz Kamuniu słodka! Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 A ja nocką bazarki dla cudnej przypominam... [quote name='zuzlikowa']Aktualne BAZARKI na potrzeby Kami ...na hotelowanie Kami...jest 150zł deklaracji i co miesiąc potrzeba 300zł do uzbierania... w styczniu brakuje ok. 500zł(za hotelowanie- grudzień i styczeń) _ Serwetki, podkładki, bieżniki... do 27.01 _ TORBY, torebki, plecaki... do 25.01 [SIZE=3]Boska Kamunia o sobie przypomina i bardzo o pamięć prosi... dziękując wszystkim, którzy w najdrobniejszy sposób już ją wsparli... Quote
lula2010 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 witaj Piekna,jeszcze znajdzie sie domek ,ten jedyny,prawdziwy:-) trzymam kciuki ,moje 3 sunie tez:-) Quote
zuzlikowa Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 lula2010 napisał(a):witaj Piekna,jeszcze znajdzie sie domek ,ten jedyny,prawdziwy:-) trzymam kciuki ,moje 3 sunie tez:-) Oczywiście,że się znajdzie... i to ten najwspanialszy z możliwych :) Dzisiaj miałam szczęście... gdy dzwoniłam do Kuny, akurat była na spacerku z Kamunią i jej słodkim przyjacielem... nawet Kamunia pięknie mlaskała idąc i ponoć miałam to słyszeć, ale telefon już 2 raz robi mi strajk i wcale nie słyszałam...słuchałam, słuchałam...uszy natężałam i nic... Tego Kamulcowi było już nad to... więc pokazała mi jak na konie szczeka :). I głosik pannica ma całkiem beniasty, ale zdecydowanie dziewczęco( co rusz Kuna używa wobec Kami tego przymiotnika: dziewczęca... i najwyraźniej bezwzględnie do naszej olbrzymki ono pasuje :), jak słyszałam). Spokojnej nocy dziewczyno, która tarzanie w śniegu uwielbiasz :) Quote
zuzlikowa Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 może przydadzą się: _ słodkości prosto z Anglii... 26.01 _ kosmetyki markowe i perły... do 31.01 _ Serwetki, podkładki, bieżniki... do 27.01 _ TORBY, torebki, plecaki... do 25.01...Dziś OSTATNI DZIEŃ... do 21-ej _ Biżuteria hand made... do 25.01...Dziś OSTATNI DZIEŃ... do 21-ej _ Biżuteria hand made od basiunia 131... do 31.01...a ten chyba się już skończył... piescofajnyjest wykupił chyba wszystko:multi::evil_lol: Zapraszamy w imieniu bernardyniastych:Bertiego, Kami i Sylwusia oraz BDT BUDRYSEK... i o licytację oraz pokazywanie bazarków prosimy! Quote
zuzlikowa Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Kamunię cudną wysoko jedynie pokazujemy i na spacer psiurom dajemy się wyprowadzić :) ... wrócimy, bo do Kamuni nie da się nie wrócić:loveu: Quote
Recommended Posts