Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potrzebne mi psy do ćwiczeń do zawodów :)
Soker jest lewus do większości psów, jeden mu przypasuje, drugi nie, bez żadnej reguły (no, na pewno boi się wszelkich dużych krótkowłosych chartów), niby to robi, ale chce przećwiczyć z liczbą psów większą niż 8 (tzn. nie na raz, tylko w ogóle). Musi nabrać luzu do tego ćwiczenia. A tam odległość między psami mała. Jak tu:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=QpAWs9ns1d8[/URL]

Posted

Mój pies się nie zapoznaje z psami, przy których ma ćwiczyć, bo ja chcę, by miał je w czterech literach. Drugi pies to tło - to sytuacja idealna. Wiesz, trudno, żebym na zawodach ganiała zapoznać Soka ze wszystkimi psami z jego klasy ;) Tym bardziej, że zapoznawanie się Sokera z psami bardzo często nie wygląda za specjalnie (mój kundel to typ podejrzliwego, niepewnego siebie dresiarza, prężącego muskuły i robiącego pokazówkę sił tak na wszelki wypadek ;)

Posted

Kirinna - jak sie nie obawiasz o Twojego natarczywego psa - możemy iść na takie mistrzostwa. Tylko co jest do wygrania? ;)

yamayka - my [U]byśmy[/U] sie pisali aaaalleee ..co [U]byśmy[/U] z tego mieli? :D Nuuuuda:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Karilka']Kirinna - jak sie nie obawiasz o Twojego natarczywego psa - możemy iść na takie mistrzostwa. Tylko co jest do wygrania? ;)

yamayka - my [U]byśmy[/U] sie pisali aaaalleee ..co [U]byśmy[/U] z tego mieli? :D Nuuuuda:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

satysfakcja, zabawa, znęcanie się nad psem a tak na serio zaczynam sie interesować obi bo rudemu by sie przydało w "realnym życiu":)

Posted

Ja bardzo przepraszam, mam takiego psa a nawet suczkę , co poniektórzy ją znają. Moja może leżeć, siedzieć , a nawet stać 0,5 godz. nawet tuż obok nieznanego psa, ale jeden problem tylko Warszawka:cool3:

Posted

Warszawka tez mi pasuje! ;)

[QUOTE]zaczynam sie interesować obi bo rudemu by sie przydało w "realnym życiu":smile: [/QUOTE]

MUSZE zadać to pytanie - co ma obi do "realnego życia"? ;) Prócz tego, że jak każda atrakcyjna dla psa praca i zabawa poprawia więź psa i przewodnika. Ale zainteresować się obi - jak najbardziej. Posłuszeństwo sportowe jest CUUUDNE... :p Prawda, Karilka? ;) :evil_lol:

Posted

[quote name='Karilka']Shilomaniak - właśnie. Pokazujemy klase - MY posiadacze CZARNYCH i złych psów z odzysku![/QUOTE]

Wiesz , chyba jestem na początku drogi do drugiego psa, jednak się okazuje że jeśli człowiek chce , to może poznać i zrozumieć psa.
Mój czarny potwór co prawda nie robi tak jak na filmiku, ona każda komendę komentuje, robi to co musi ,rzecz jasna , tylko te jej komentarze może sędziemu do gustu by nie przypadły.

Posted

[quote name='yamayka']Warszawka tez mi pasuje! ;)

MUSZE zadać to pytanie - co ma obi do "realnego życia"? ;) Prócz tego, że jak każda atrakcyjna dla psa praca i zabawa poprawia więź psa i przewodnika. Ale zainteresować się obi - jak najbardziej. Posłuszeństwo sportowe jest CUUUDNE... :p Prawda, Karilka? ;) :evil_lol:[/QUOTE]
w koncu jest to pracs w rozproszniach przy psach. A mój nie wiem dlaczego woli obi od jakiegos agility:)

Posted

[quote name='yamayka']Warszawka tez mi pasuje! ;)

MUSZE zadać to pytanie - co ma obi do "realnego życia"? ;) Prócz tego, że jak każda atrakcyjna dla psa praca i zabawa poprawia więź psa i przewodnika. Ale zainteresować się obi - jak najbardziej. Posłuszeństwo sportowe jest CUUUDNE... :p Prawda, Karilka? ;) :evil_lol:[/QUOTE]

PRAWDA!

Realne życie a posłuszeństwo sportowe to często dwie różne bajki. Mój pies jest wyszkolony sportowo, co nie przeszkadza mu np. ukraść dziecku bułki z ręki czy rozwalić śmietnika - nie ma pracy i nie ma uwagi - pies sam sobie "prace" wynajdzie!

Obronka nam odpada - kręgosłup. Ostatnio mamy problemy ze zdrowiem.. ale co tam - przecież można biegać na uszach ;).
Ostatnio dużo sie dzieje, także nie ogarniam tematu spacerów i planów ale postaram se na dniach, wyznaczyć terminy, kiedy moge mieć czas na "odchamienie sie szkoleniowe", yamayka.

[quote name='Shilomaniak']Wiesz , chyba jestem na początku drogi do drugiego psa, jednak się okazuje że jeśli człowiek chce , to może poznać i zrozumieć psa.
Mój czarny potwór co prawda nie robi tak jak na filmiku, ona każda komendę komentuje, robi to co musi ,rzecz jasna , tylko te jej komentarze może sędziemu do gustu by nie przypadły.[/QUOTE]

Oj, Shila tak ma od ..zawsze. Gaduła i tyle!

Posted

Dobra, super, czyli sama z trenigami nie zostanę.
[QUOTE]Mój czarny potwór co prawda nie robi tak jak na filmiku, ona każda komendę komentuje, robi to co musi ,rzecz jasna , tylko te jej komentarze może sędziemu do gustu by nie przypadły. [/QUOTE]
Niech robi co chce, ale niech leży! :)

[QUOTE]w koncu jest to pracs w rozproszniach przy psach.[/QUOTE]

No, to prawda. Ale to chyba jak każde zawody. Agi, flyball, pasienie, IPO....
[QUOTE]A mój nie wiem dlaczego woli obi od jakiegos agility:smile: [/QUOTE]

No, koneser! Wie, co dobre! :)

[QUOTE]ale postaram se na dniach, wyznaczyć terminy, kiedy moge mieć czas na "odchamienie sie szkoleniowe", yamayka.

[/QUOTE]

Ok, czekam, postaram się zaglądać tu częściej niż raz na pół roku! ;)

patusiove - pies to zrobi?
A czemu PT (tam swoją drogą nie za często widuje sie chodzenie W KONTAKCIE, często to przypomina tropienie przy nodze :evil_lol: ), a nie obi? Więcej się dzieje w tym sporcie, regulamin międzynarodowy.
Moje marzenie o posłuszeństwie sportowym zaczęło sie właśnie gdy zobaczyłam chodzenie w kontakcie! :) Jej, jak ja sie cieszyłam z pierwszych 5 kroków!

Posted

Łoj tam.. Ja się aktualnie zajmuje behawiorem .. PT czy OBI - nuuuda! :D:D
Szkoleniowo kręci mnie ringo fr. i OC ale kurcze już latka nie te..

Chciałabym to robić z psem.. szkoda, ze nie da sie cofnąć czasu...albo podmienić psa pod inne, zdrowsze ciało.
Nie wiem czy uda mi sie znaleźć kiedyś dobrego psa pod ring i OC. Dolar jest fajny pod te zabawe ale cholera jasna -kręgosłup przydałoby sie wymienić.

Posted

Karilka jak sie zajmujesz behawiorem to moze chcesz mojego poznac? Moj zmienia humor 5 razy w ciagu dnia. Raz sie boi workor na smieci chwile pozniej ma je w nosie. Raz robi awanture innemu psu drugi raz nawet nie spojrzy:)

Tak swoja droga moze ktos ma ochote na spacer? Wybylo na wakacje wiekszosc naszych psich kolegow i juniorowu powoli zaczyna odbijac. Bo nie mamy z kim sie socjalizowac i odkerac niektorych zachowan

Posted

Yamayka - Zrobić zrobi, ale czasu potrzeba. Chęci, ja nie umiem nauczyć chodzenia na kontakcie dlatego nie próbuję. Tylko przy tym dwu minutowym zostaniu nie wiem czy nie uśnie HAHAHAHA :D ale nie wiem, nie próbowałam nic z tego filmiku *.*
[B]Karlika[/B] - Mmmm <3 ja to marzę o ukończeniu PT1 ! :*
[B]Kirinna[/B], jak będziesz miała wolny czas to przyjedź do parku sienkiewicza, są dogi niemieckie, goldeny, labki, kundelki, owczarki... :) był też Jużak, ale gdzieś się zapodział bo Pani otworzyła pensjonat dla psów...

• 2 weeks later...
Posted

Witamy, z góry przepraszam jeśli to temat nie na ten wątek. Poszukujemy psiego towarzysza najlepiej z towarzyszką płci żeńskiej na wieczorne spacery w centrum Łodzi (park Staszica, Helenówek, Śledź) od niedzieli jesteśmy adopcyjną rodziną Hasi (hasky) z interwencji w Łowiczu. Hasia przerażliwie boi sie dosłownie wszytkiego na pierwszym miejscu jest czlowiek itd. Jednym z pomysłów by jej pomóc jest właśnie wyjście ze spokojnym psim towarzyszem, który pomoże jej zrozumieć i zachowywać się w otaczającym świecie. Zapraszamy

Posted

Hej. Otrzymałam od Tchibo do testowania zestaw do agility i pomyślałam że może ktoż z Was też chce się pobawić. Testy przewidziane są na weekend, przy okazji będzie nagrywany filmik i będą robione zdjęcia na bloga ([URL="http://www.zdaniempsa.pl"]www.zdaniempsa.pl[/URL]) więc jeżeli ktoś jest chętny to niech odezwie się tutaj a umówimy się jakoś konkretniej ;)