Aleksandra_B Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Dobra, chrzanię to... już rozmawiałam z szefem, będę miała jutro urlop. Zwolnią mnie z tej pracy jak tak dalej będę robić :roll: Kochanego mam szefa ale ile można.... Apel odwołany. Quote
Neris Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Ja zaglądam i myślę, ale nic nie wymyśliłam na razie... Quote
gamoń Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Ola -Ty jestes całkiem zwariowana albo powinnas oddac conajmniej połowe swojego serduszka innym dogomaniakom,;) Quote
Kar0la Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Olu :crazyeye::crazyeye::crazyeye:. Oj, żeby tylko szef był cierpliwy... Quote
Aleksandra_B Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Wpłaciłam na Punię 195 zł. 150 zł z AFN,40 zł z cegiełek, dodałam jeszcze 5 zł tak więc hotelik Puni opłacony jest akurat do dzisiaj do 2 listopada. Quote
Aleksandra_B Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Bardzo proszę o pomoc finansową. Może ktoś zechce kupić cegiełkę z allegro? http://www.allegro.pl/item136647690_aukcja_cegielki_dla_2_sun_w_wielkiej_potrzebie.html albo filiżaneczkę na bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33773 Nie pozwólmy, żeby Punia się zadłużyła. Jeśli dojedzie jutro druga suczka więcej pieniążków będzie potrzebnych. Quote
Kar0la Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Ciekawe czy uda się zabrać ciocię? To już dziś... Quote
Aleksandra_B Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Cioci nie udało się wziąć a to dlatego, że buda razem z Nią zostala przeniesiona pod dom córki nieżyjącego właściciela. Zdaje się, że Pani zdecydowała się Nią zaopiekować. Skontaktowałam się z kobietą, która dokarmiała sunie i powiedziałam jak sprawa wygląda, co robić...postanowiłyśmy, że sprawę narazie zostawiamy a one będą tam jeździć i kontrolować warunki w jakich sunia żyje. Zastanawiam się nad zbiórką na porządną budę dla Niej, bo niestety ale to w czym mieszka nie da jej ciepłego schronienia na zimę. Szkoda z jednej strony z drugiej, może kobita zmądrzała. Na pewno nie zostawimy jej tam gdyby coś się źle działo. Jak coś będzie nie tak Pani dokarmiająca będzie dzwonić. Co sądzicie o porządnej budzie dla Cioci? Quote
Kar0la Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Szkoda, że tam została, ale dobrze, że ktoś będzie miał na nią oko. Z jednej strony buda to dobry pomysł, byłoby suni ciepło, ale z drugiej to spory wydatek, a nie wiadomo czy suni nie trzeba będzie za jakiś czas jednak zabrać. Co wtedy? No chyba, że jakby co to zabierze się wtedy i budę... A sunia cały czas na łańcuchu??? Właśicwie to pytanie retoryczne... Quote
Aleksandra_B Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Tak, sunia na łańcuchu... sama nie wiem co robić... jak weźmieny tę sunię to ona sobie znajdzie następnego psa... nie wiem, nie wiem.... Jeszcze zadzwonię do tej Pani i porozmawiam na temat budy. Można by kupić i powiedzieć, że pożyczamy ją. Naprawdę nie wiem co tu będzie najlepszym rozwiązaniem... Quote
Neris Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Trzeba by jej dać chociaż zastrzyk hormonalny. Bo za chwilę dostanie cieczki i co wtedy... Quote
Kar0la Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 No to w tej sytacji może rzeczywiście trzeba postarać się o jakąś budę i obserwować czy dbają o sunię. Szkoda suni, ale ona już do takich warunków przywykła a jeśli wezmą jakiegoś następnego, krótkowłosego psa lub podrośniętego szczeniaka to może być jeszcze gorzej... A zastrzyk to dobry pomysł. Ja też nie wiem jakie jest najlepsze wyjście z tej sytuacji. Quote
Kar0la Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Dostałam maila w sprawie Puni. Zaraz poproszę o więcej informacji. Niestety nie mogę wysłać maila, wraca. Nie wiem dlaczego... Quote
Aleksandra_B Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 [LEFT]KarOla, udało się skontaktować z tymi ludźmi? Sprzedałam wszystkie cegiełki, czekam na przelewy :multi: Może już nie będę musiała drugiej takiej aukcji wystawiać?[/LEFT] Quote
Lulka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 a słomę chociaz ma w tej "budzie"?, moze ja z zewnatrz chociaz styropianem obłozyc? Quote
Aleksandra_B Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Ta buda to zbite deski. Zrobili ją działkowicze. Tam nie ma ocieplenia. Na początke rzeczywiście można słomę jej wsadzić. A może ją wysterylizować? Quote
Aleksandra_B Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Więc myślę tak... suńke trzeba by wziąć na parę dni i wysterylizować. Proszę o podpowiedzi w tej kwestii... gdzie itd. Może ktoś ma możliwość załatwienia taniej budy? Zrobiłabym może cegiełkową aukcję na budę, żeby zebrać pieniążki? Czy ktoś ma dostęp do słomy, żeby chociaż na początek w taki sposób jej tę starą budę ocielplić? Quote
Kar0la Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Wysłałam maila do tych ludzi. Jednak nie dostałam odpowiedzi. Sterylizacjia byłaby najlepszym wyjściem, ale skąd pieniądze? Jaki to koszt? Czy ktoś może załatwić tańszą sterylkę? No i dobrze by było, żeby sunia nie musiała od razu wracać do budy po operacji. Jeśli nie wyjdzie ze sterylką to chociaż zastrzyk hormonalny. Słomę można załatwić od jakiegoś chłopa we wsi. Gdzieś był kiedyś wątek o tanich budach w okolicach Warszawy. Tylko nie pamiętam, gdzie.:roll: Quote
Aleksandra_B Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Na pewno kilka dni po sterylce musiałaby być w klinice. A pieniążki na sterylkę... moja mama ma mnóstwo książek prawniczych, mogłabym je posprzedawać bo jej już to nie będzie potrzebne, myślę, że troszkę pieniędzy za to się zbierze. Quote
Aleksandra_B Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 No dobrze, to ja dzisiaj wieczorem skontaktuje się z kobitką dokarmiającą, żeby to wszystko jakoś poomawiać. A dzisiaj pójdę do rodziców i powyciągam książki. Quote
gamoń Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Olu! przelałam na rzecz suniek z Radzymina 100 zl ,które przesunęlam z białego cuda -dar od wellington. Pieniażki poszły na AFN z dopiskiem ze dla AleksandryB Quote
Aleksandra_B Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Dziękuję Beato! Ponieważ oczekuję na przelew ok 150 zł z allegro na Punię, czy mogę te pieniążki od wellington przeznaczyć na sterylizajcę Cioci? Quote
Aleksandra_B Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Dostałam zdjęcia Leonka z nowego domu ;) Widać, że chłopak szczęśliwy :) Quote
Recommended Posts