Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Mars jest całkiem dorosłym vetem i właścicielem foksa.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
A to sorry, myślałam ze to małe droczące się dziecko

Posted

Wiecie co, jestescie po prostu zalosni (bez wzgledu na poglady na temat ciecia/nie ciecia) w tej dyskusji. Jestem ciekawa, dlaczego tu jeszcze zaden mod nie zajrzal??

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Mars jest całkiem dorosłym vetem i właścicielem foksa.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

Co więcej, foksa z kopiowanym ogonem... A teraz to nawet właścicielem dwóch foksów. Pepik co do mnie przyjechał ma jeszcze mocniej ogon przycięty, co w niczym nie przeszkadzało mu komunikować się z moją suką oraz jej szczeniętami.

Posted

[QUOTE]co w niczym nie przeszkadzało mu komunikować się z moją suką oraz jej szczeniętami.[/QUOTE]

A szczeniaczki z uciętymi ogonkami, czy zostawiłes naturalne? :razz:

Ale skoro jestes weterynarzem to mam pytanko, zupełnie nie podchwytliwe. Z ciekawosci.

Jak nazywa sie czesc ucha u psa, gdzie na tym odcinku jest podwójny płat oraz jaka funkcje pełni. Podono ważną, ale jeszcze nie dotarłam jaka. Czy mógłbyś mi fachowo jako weterynarz odpowiedziec?

Posted

Szczeniaki niestety naturalne, mając porównanie z nowym nabytkiem wiem że następne będą kopiowane. Co do ucha, niestety nie wiem o którą część Ci chodzi bo dość tajemniczo ją opisałaś.

Posted

[QUOTE]Szczeniaki niestety naturalne, mając porównanie z nowym nabytkiem wiem że następne będą kopiowane.[/QUOTE]

Dobra, dobra wiem że teraz musisz tak mówić i zgrywać twardziela.:lol:
Narazie liczą sie czyny, nie słowa. Wiec skoro nie ciąłeś to coś znaczy;)

[quote name='MARS'] Co do ucha, niestety nie wiem o którą część Ci chodzi bo dość tajemniczo ją opisałaś.[/quote]

Myslę ze wiesz o co chodzi. Ale chcesz zyskać na czasie.:eviltong:
Wiec inaczej, zewnętrzna krawedź ucha, w tym miejscu krawedż ucha zbudowana jest z dwóch płatów, które ponownie łaczą się w jedna krawędź.

Posted

[quote name='LALUNA']A jak sie nazywa?
[/quote]

Nie pamietam :oops:

[quote name='LALUNA'] Nieznana nie znaczy ze za nic nie odpowiada :razz:[/quote]

Kazda czesc ciala zwierzecia ma (lub miala) jakas funkcje.

Posted

[QUOTE]Nie pamietam :oops:[/QUOTE]
No ale macie chyba jeszcze jakieś ksiażki? :razz:
W necie tego nie znajdę.

A Mars, ale jeden mały plusik, juz u mnie masz. A nawet przyznam Ci kilka, tyle ile masz szczeniaków :lol:
Mógłbyś nam wstawić jakieś zdjecie szczeniaka z ogonkiem? Nie żebym Ci nie wierzyła. Ale coby porównac czy cos im ubyło w estetyce. ;)

Posted

[IMG]http://img180.imageshack.us/img180/8349/szczeniaknc9.jpg[/IMG]

Kilka cm mniej i by było idealnie. Ale może mu jakiś lis w norze skróci podczas polowania...

Posted

[QUOTE]Kilka cm mniej i by było idealnie. Ale może mu jakiś lis w norze skróci podczas polowania...[/QUOTE]
Twardziel :eviltong:

Śliczny maluch, a ogonek cacy, nic ujać nic dodać.
Zadziora se chyba ostrzy ząbki na gryzaczku. Niech te lisy uwazaja coby zadziora im sie kity nie uczepiła.:evil_lol:

Posted

[quote name='LALUNA']No ale macie chyba jeszcze jakieś ksiażki? :razz:
[/quote]

Ksiazki mamy, ale mamy tez egzamin z rozrodu oraz chorob drobiu w przyszlym tygodniu :eviltong:

Jak mi sie przypomnisz za jakies 1,5 tygodnia to ci poszukam.

Posted

[quote name='Berek']
Ahley, dobrze że wpadłaś na to jak obejść problem. A czy po strzyżeniu myjesz ucho od wewnątrz?
Pewna stara doświadczona fryzjerka pokazała mi kiedyś jak "oporządzić" sznaucera po strzyżeniu - spłukanie całego ciała dośc mocnym strumieniem wody i przetarcie uszu calkiem fajnie niweluje problemy z ewentualnym swędzeniem i... chęć otrzepywania się.
Proste, a działa - pewnie panowie strzyżeni na rekruta mogliby nam tu zalamentować jak swędzą resztki wlosów po takim cięciu maszynką. :lol:[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=darkgreen]Berek, dzięki. :cool2: :loveu: :Dog_run: [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=darkgreen]To znaczy, że wystarczy pieska umyć po strzyżeniu. Sposób prosty, tani i każdy może to zrobić u siebie w domu albo pojechać nad jezioro i pozwolić psince wykąpać się. Minie jej stres przy okazji. Ale trzeba wiedzieć o takim sposobie.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote]Ksiazki mamy, ale mamy tez egzamin z rozrodu oraz chorob drobiu w przyszlym tygodniu :eviltong:[/quote]
Oczywiscie udzielanie sie na dogo w różnych tematach jest pomocne w tym egzaminie. Pewnie na zawody też nie przyjedziesz, bo musisz się uczyć, a treningi zawiesiłaś :eviltong:
Zaglądnięcie do ksiazki zajmie Ci mniej niż napisanie odpowiedzi na mój post. Nie chce czekac półtora tygodnia :razz:

Mars moze Ty zobaczysz, chyba nie masz żadnych egzaminów i się nimi nie będziesz wykrecać :cool3:

No dalej. Częsc ucha rzekoma, druga :razz: . Sobie tylko tak zgaduje. :evil_lol:

Posted

Laluna, wiesz ile ja mam ksiazek, w ktorych jest potencjalnie odpowiedz na Twoje pytanie? Nawet nie mam tych wszystkich ksiazek w mieszkaniu, czesc jest w piwnicy, czesc pozyczona znajomym z mlodszych lat lub podobnych kierunkow. Jesli nie masz ochoty czekac tyle czasu, po prostu przejdz sie do biblioteki wydzialu weterynarii, tam z pewnosci znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.

A z czasu, ktory poswiecam na dogo i treningi w czasie sesji, kto jak kto, ale ty rozliczac mnie nie bedziesz.

Ps. na zawody do wroclawia nie jade.

Posted

[QUOTE]Jesli nie masz ochoty czekac tyle czasu, po prostu przejdz sie do biblioteki wydzialu weterynarii, tam z pewnosci znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.[/QUOTE]
Jakbym mogła to bym Cię nie prosiła.

Mars a Ty masz ksiażki?

Posted

[quote name='LALUNA']Jakbym mogła to bym Cię nie prosiła.

Mars a Ty masz ksiażki?[/quote]

No coz, chyba nie bedziesz miala wyjscia, chyba ze Mars ci pomorze znalezc odpowiedz.