Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='twiggy'][B]Rany!!!Taki to tylko ciachnąc!!! ;)Wygląda strasznie! :shake:[/B]
[B]Jak mieszanka wyżła z grzywaczem chińskim! :lol:[/B][/quote]

[quote name='twiggy'][B]Piękny!!!I jaki ma piękny ogonek!!! :evil_lol:[/B]
[B]Na pewno z długim nie wyglądałby lepiej! :p[/B][/quote]

[quote name='twiggy'][B]...A może ktoś w końcu wpadnie na mądry pomysł i zakaże tatuowania i chipowania.Przeciez to tez boli... :eviltong:[/B][/quote]

[quote name='twiggy']no [B]szkoda tylko,że nie pomyślałaś o cierpieniu byka!!![/B]
Bardzo ograniczony tok myślenia!!!:eviltong:
[/quote]

[quote name='twiggy']...
Tacy mocni w gębie jestescie!
[B]Tyle piszecie o bólu i cierpieniu...to może zajmiecie się tymi,które tak naprawdę najbardziej cierpią... [/B][/quote]

[quote name='twiggy']widzę,że pojęcie o tym masz żadne dlatego nawet nie mam zamiaru wiecej z toba na ten temat dyskutowac!zawsze drą papę ci,którzy wiedzą mało albo i nic!:lol::lol::lol:
Każda rasa jest do czegoś stworzona (raczej).Wyżel to pies na polowania!Każdy ma pasję we krwi.Jeden większą drugi mniejszą.Kanapowca można z niego też zrobic,[B]ale czy jest to wtedy pies szczęśliwy?:roll:[/B]
:eviltong:[/quote]

[quote name='twiggy']nie widzę wśród nich nikogo,kto miałby psa uzytkowego.:cool3:
[B]nawet dla mnie[/B] [B][COLOR=black]kopiowanie ogonów i uszu takim psom jak np boksery to głupota.[/COLOR][/B][/quote]
[quote name='twiggy']lubisz zgrywac taką cwaniarę,co? :evil_lol:
pisałaś moja droga w taki sposób,że dałaś do zrozumienia,że będą to wszystkie zwierzęta na które się poluje.Więc odpisałam tobie,że tymi zwierzętami będą TYLKO ptaki.Nawet nie uczę psa na farbę.[/quote]
[quote name='twiggy']
[B]jestes wegetarianką???[/B] [/quote]

[quote name='twiggy']...a zwierzęta te również cierpią przed śmiercią, świnie płaczą jak noworodki i nikogo to nie rusza, przecież mięsko takie pyszne... :cool3:
[B]Jakoś cierpienie świnek nikogo nie rusza. Może są zbyt mało szlachetne, zeby się nad nimi litować?[/B] :shake:[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Oto dowody na to, że porządnie przepłaciłaś za swoją edukacje :p .[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Ktoś ordynarnie naciął cię na kasę.[/FONT][/COLOR]

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='LALUNA']
I pewnie sobie wiesza na ścianie te trofea z chorowitych okazów, które na pierwszy rzut oka widać że ledwie dychały.[/quote]

A i owszem...
[IMG]http://img91.imageshack.us/img91/2849/zdjecieuz8.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='LALUNA']Mars, daj spokój. Wiemy jak jest. :shake:[/quote]

Taaa a lekarze pogotowia handlują zwłokami, policja wspólpracuje z mafią, a księża gwałcą chłopców.

Posted

[quote name='MARS']Taaa a lekarze pogotowia handlują zwłokami, policja wspólpracuje z mafią, a księża gwałcą chłopców.[/quote]

To był zapewne rok chorowitych lisów
[URL]http://www.huntingpoland.com/images/lis%20s001%20IMG_3004.JPG[/URL]

A wiele innych pięknych okazów tez jest na sprzedaż.
Mars daj spokój i tak Ci nikt nie uwierzy.
Zwierzyna dosc szybko ucieka i nie ma czasu na ocene wzorkiem czy chory. Tylko sie strzela. Doskonale wiesz ile sekund trwa kiedy wzbije sie ptak. Ile wtedy jest czasu. Tyko tyle aby podniesc broń i strzelić. Srutem. Łatwiej trafić.

Posted

[quote name='MARS']Taaa a lekarze pogotowia handlują zwłokami, policja wspólpracuje z mafią, a księża gwałcą chłopców.[/quote]
Ciekawe jak wyglądałyby niektóre psy, gdyby nakładały poroże.
[URL]http://www.szczecin.lasy.gov.pl/uimages/r_glab/HPIM3908.JPG[/URL]

Posted

[quote name='LALUNA']To był zapewne rok chorowitych lisów
[URL="http://www.huntingpoland.com/images/lis%20s001%20IMG_3004.JPG"]http://www.huntingpoland.com/images/lis%20s001%20IMG_3004.JPG[/URL]
[/quote]

Oprócz selekcji osobniczej istnieje jeszcze selekcja populacyjna oraz odstrzał redukcyjny populacji nadmiernie rozwiniętych, np. lisów. Ale tych skórek z lisów nie za wiele, znam myśliwego który przez dwie noce strzelił 23.

Posted

[quote name='TuathaDea']Ciekawe jak wyglądałyby niektóre psy, gdyby nakładały poroże.
[URL]http://www.szczecin.lasy.gov.pl/uimages/r_glab/HPIM3908.JPG[/URL][/quote]

Piękny perukarz :-o

Posted

[quote]Ale tych skórek z lisów nie za wiele, znam myśliwego który przez dwie noce strzelił 23.[/quote]
I co ,chcesz mi tym zaimponować ? :lol:
To nie moje klimaty. Nie lubię bezsensownego zabijania.

Moze jeszcze teraz myśliwi ogranicza populacje myszy? Bo niektóre rejony Polski są zaatakowane i wszyscy zaczynaja płakac ze uprawy poniszczą. To jak, je też myśliwi jakos selekcjonują? Człowiekowi zawsze jakos tak kiepsko wychodziło, kiedy miał utrzymac równownowage w przyrodzie.

Posted

[quote name='LALUNA']I co ,chcesz mi tym zaimponować ? :lol:
To nie moje klimaty. Nie lubię bezsensownego zabijania.

Moze jeszcze teraz myśliwi ogranicza populacje myszy? Bo niektóre rejony Polski są zaatakowane i wszyscy zaczynaja płakac ze uprawy poniszczą. To jak, je też myśliwi jakos selekcjonują? Człowiekowi zawsze jakos tak kiepsko wychodziło, kiedy miał utrzymac równownowage w przyrodzie.[/quote]

A gdzież to te myszy uprawy tak niszczą? Jak na razie to po szczepieniach na wściekliznę liczebnośc populacji lisów wzrosła ponad pięciokrotnie i stanowi zagrożenie dla zwierzyny drobnej i ptaków śpiewających gniazdujących na ziemi. Ty sensu nie widzisz, ja widzę taki że chciałbym by moje dzieci nie oglądały skowronków czy czajek tylko na fotkach. Ja nie widzę za to sensu w konkursach pasienia dla psów które i tak jako pasterskie pracowac nie będą bo nie mają czego paśc. Takie dla mnie ganianie owiec dla samego ganiania. Ale mimo że sensu nie widzę, to nie neguję...

Posted

[quote]A gdzież to te myszy uprawy tak niszczą? [/quote]
Gdzie? A nie ogladasz TV?
Ostatnio mówili o okręgu legnickim. Ale i u nas chłopi juz mówia o pladze.
[quote]Ja nie widzę za to sensu w konkursach pasienia dla psów które i tak jako pasterskie pracowac nie będą bo nie mają czego paśc. Takie dla mnie ganianie owiec dla samego ganiania.[/quote]
Jest mała róznica. Pasienie to nie zabijanie. A owce to zwierzęta gospodarcze hodowane tak jak krowy. I własnie wiele z tych ludzi, ma stado którym sie opiekuje, dogląda i utrzymuje je jak rolnik bo to staje sie jego praca.

Posted

[quote name='MARS']Utrzymują to stado tylko po to by sobie mogły za nim burki poganiac. No bo chyba nie żyją że sprzedaży wełny czy mleka?[/quote]

Niektórzy tak, a inni traktuja to jako hobby. Jednak czesto kupują ziemię, uprawiaja ją i mają owce. Staje sie to ich życiem i wyprowadzaja sie na wieś. Tez znam takich. A czy sie z tego utrzymują? Nie musza, jednak ich sensem staje sie praca na wsi

Posted

[quote name='MARS']Utrzymują to stado tylko po to by sobie mogły za nim burki poganiac. No bo chyba nie żyją że sprzedaży wełny czy mleka?[/quote]
Chodzi o to, że są tacy co stresują owce psami, pomimo że nie jest to chów w znaczeniu gospodarczym? To jest chyba niezgodne z ustawą o ochronie zwierząt?

Posted

[quote name='TuathaDea']Chodzi o to, że są tacy co stresują owce psami, pomimo że nie jest to chów w znaczeniu gospodarczym? To jest chyba niezgodne z ustawą o ochronie zwierząt?[/quote]

A jaki to chów w znaczeniu gospodarczym? Ile to ma byc zwierzat na osobe? Bo zaraz wymyslisz ze rolnik jak ma jedna krowe to nie jest rolnikiem.
Chyba cos Ci sie poplatało z tym znaczeniem gospodarczym. To dlatego ze hodowlę psów zaliczyłeś do inwentarza gospodarczego. Widzisz ile jedno niefachowe pisemko moze narobić.
A stresu w życiu nie idzie uniknąć, natomiast bezsensownego zabijania i okaleczania tak. I tylko od nas zalezy co wybierzemy.

Posted

[quote name='LALUNA']A stresu w życiu nie idzie uniknąć, natomiast bezsensownego zabijania i okaleczania tak. I tylko od nas zalezy co wybierzemy.[/quote]
W tym w czym jedni sensu nie widzą, inni owszem. A co do stresu, całego uniknąc się nie da, ale gdyby nie dawac psom niepotrzebnie ganiac owiec to by chyba te owiecki miały go mniej?

PS. A tak w ogóle to chyba off topic robimy. Aż dziw że nas żaden moderator nie wywalił :cool3:

Posted

[quote name='MARS']W tym w czym jedni sensu nie widzą, inni owszem. A co do stresu, całego uniknąc się nie da, ale gdyby nie dawac psom niepotrzebnie ganiac owiec to by chyba te owiecki miały go mniej?[/quote]
Niepotrzebnie??? Dla rozrywki... bo przecież nie dla potrzeby gospodarczej :eviltong:

Posted

[QUOTE]A gdzież to te myszy uprawy tak niszczą? Jak na razie to po szczepieniach na wściekliznę liczebnośc populacji lisów wzrosła ponad pięciokrotnie i stanowi zagrożenie dla zwierzyny drobnej i ptaków śpiewających gniazdujących na ziemi. Ty sensu nie widzisz, ja widzę taki że chciałbym by moje dzieci nie oglądały skowronków czy czajek tylko na fokach.[/QUOTE]
Sorry za offa,ale jakiś myśliwy pisał że tępi drapieżniki aby jego wnuki polowały na zające - nie wieżę w szczerą troskę myśliwych o los drobnej zwierzyny,a jeśli już to tylko w własnym interesie.

Posted

[quote name='lis']Sorry za offa,ale jakiś myśliwy pisał że tępi drapieżniki aby jego wnuki polowały na zające - nie wieżę w szczerą troskę myśliwych o los drobnej zwierzyny,a jeśli już to tylko w własnym interesie.[/quote]
Wiemy, wiemy, wysoki stan lisa jest niezbędny, bo populacja myszy dochodzi do jednego osobnika na 5 cm2 - ze specjalistką się dogadacie :razz:
A świstaki zawijają w sreberka...

Posted

Aż taki sarkazm nie jest potrzebny:cool3:
Ale z tymi myszami to jest ziarno prawdy: z rok temu czytałem na forum myśliwskim wypowiadał się myśliwy który po zastrzeleniu lisa został opierniczony przez właściciela pola słowami,że teraz niech mu sam myszy wyłapie...:diabloti:

[QUOTE]ze specjalistką się dogadacie :razz:[/QUOTE]

Lepiej gadać z takim specjalistą,który chciałby strzelać do niedolisków...:cool3:

A żeby nie robić aż takiego offa,to dodam że jestem przeciwko kopiowaniu.

Posted

[quote name='TuathaDea']Chodzi o to, że są tacy co stresują owce psami, pomimo że nie jest to chów w znaczeniu gospodarczym? To jest chyba niezgodne z ustawą o ochronie zwierząt?[/quote]

:roflt::roflt::roflt::roflt:-sie ubawilam setnie.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to tak samo-jak zapychanie z psami przez 3 godziny po hali i cwiczenie z nim po 200 razy siad i waruj-to tez -zeby sie piesek czyms zajal ,wybiegal i mial rozrywke..............-bron boze nie po to-zeby tlum idiotow mogl robic och i ach na widok pieska ,ktory na znak umi cuś zrobic!:eviltong:

i wcale nie jest istotne-ze glowni interlokutorzy opowiadajacy sie "przeciwko"-na ogol nie posiadaja ras-ktore kiedykolwiek podlegaly kopiowaniu......-nie przecze -sa wyjatki-ale cos-wyjatek potwierdza regule

Ci-ktorzy ja potwierdzaja-zamiast zajac sie-np-

*wrodzonym przerostem miesnia sercowego-ktory sprawia ze srednia dugosc zycia psa to 8 lat (to wygodne -nie????????:razz:)-tu wystawi,tam wystawi-nie kopiuje a potem piesek myk-juz stary ,juz umiera-a ze na serce.....coz-taka rasa.........-wazne-ze niekopiowany byl!!!!!!!!!!:razz:

*wrodzonymi wadami serca,stawow biodrowych.....-i ostatnia nowosc u bokserow.......-dysplazja lokci w zastraszajacych wprost ilosciach........-e tam-lepiej zajac sie prostym ogonkiem-w koncu on tak samo wazny jak serduszko i nozki............-(zaraz napisze-ze jej sa zdrowe ,przebadane z super linii i ze nie choruja........):loveu:

*jesli nie pasuje serduszko i nozki........-to moze porozmawiajmy ......o oczkach.....tutaj i dogi niemieckie i boksery-moze prymu nie wioda......ale jakze wdzieczny to temat......-zacznijmy od genetycznie przekazywanego entropium?.........moze byc nawet entropium spasticum............?

*nie?-to moze o odsetku psow -chorujacych na raka kosci dlugich-zagadka-ktora rasa choruje statystycznie najczesciej?

Hodowcy-ktorzy sie tu wypowiadaja-powinni o tym wiedziec-najwyrazniej juz uporali sie z tymi "blahostkami"-skoro zajeli sie bolem u trzydniowych szczeniat w trakcie kopiowania ogonkow........:diabloti:

nie zapominajmy jednak o pionierach!

o naszych mentorach-zywych pomnikach tego watku!-ktorzy sami chwalili sie jeszcze niedawno-jak to "dawali rade" w pokazach przez 4 godziny......ze swoim psem-ja tam tyle nie stalam -bo i po co-ale przyznam sie-wytrwalam na stanowisku ponad godzine-nie odnotowalam "zmiany psa"-

co tam-juz sie dowiedzialam,ze o szkoleniu wiem niewiele,ze marny ze mnie wet,i milosnik psow tez zaden......najwazniejsze-to kochac pieski!!!!!!!!!!!!!!:p

|Carowa-pokaz prosze zdjecie Twojego psa (ktory chyba wystepuje na codzien w kolorze czarnym)-ogolonego na lyso wsrod tych cholernych australijskich upalow-jesli mi takie pokazesz-przesli Ci caluski......:p

no i na koniec do Lisa......-nie chwalilabym sie-ze pies juz nie krwawi z uszu-mimo ze nadal ciagle nimi trzepie.....czy Ty tez ciagle chodzisz i sie drapiesz?-czy tez moze uwazasz-ze jak sie jamnik drapie wciaz po uszach to jest to stan zwany zadowalajacym?????:razz:-moj jamnik ma 8 lat i sie po uszach drapie bardzo sporadycznie.............( i ma je niekopiowane......:diabloti:)

pozdro!

Posted

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/191/3a695c6da0e2c1a6.jpg[/IMG][/URL]

to tez pewnie "rasowa krolewna'-szkoda tylko-ze sie jej pancio pozbyl-bo na wystawkach go nie zadowolily jej oceny......:mad:

Posted

[quote name='LALUNA']
Ara a Ty masz jakas rasę użytkową? :razz: :lol::lol::lol:[/quote]

I to całkiem wszechstronnie użytkową:cool3: o proszę, nawet dla Twiggy coś się znajdzie:evil_lol:

[U][URL]http://www.dobermann.com/welpen/briskas/pekkosm1.jpg[/URL]
[URL]http://www.dobermann.com/welpen/briskas/winnie_sch3.jpg[/URL]
[URL]http://www.ascomannis.com/gallery/ascomannis/show/h/images/heiko_sar.jpg[/URL]
[URL]http://www.briskas.com/bilder/Briskas%20Xantana%20dottern%20vattnar%20honom%20med%20slangen_14_2_small.jpg[/URL]
[/U] [URL]http://www.briskas.com/bilder/BRISKAS%20xANTANA%20O%20ANDREduejakt_6_2.jpg[/URL]
[URL]http://www.ascomannis.com/gallery/ascomannis/working/h/images/tn_hassan_police.jpg[/URL]

I jak widać żadnemu ogon nie przeszkadza:evil_lol:

[quote name='sylwia i boksery']Zwolennicy kopiowania zawsze mają na podorędziu trzy zastępcze tematy :sterylizacja,bezdomność i zwierzęta rzeźne.
Zawsze pojawiają się one wtedy,gdy kończą się argumenty niezbędne do rzeczowej dyskusji nt kopiowania.[/quote]

A jak i to nie pomaga, to zaczynają się wycieczki osobiste:diabloti: Prawda Lutomskak?:evil_lol:

[quote name='LALUNA']I wiesz akurat te osoby które ostatnio sie wypowiadały mają psy, które nie kopiowały. Mimo iż są to rasy które się kopiowało.[/quote]

I w dodatku są z tego dumne:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: