orsini Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ravik wez mnie wytlumacz swoj podpis jaka mania w Nowej Rudzie?:crazyeye::crazyeye: Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='orsini']wiesz moze to w mysl zasady...gdyby glupota potrafila latac:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Orsini musisz koniecznie z ThuathaDea założyc klub miłosników czeskiego filmu Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Zarazah']Nie jest wyborny. Jest wulgarny.[/quote] Masz racje Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [COLOR=green][B]ThuthaDea miej na względzie ze jest to publiczne forum i mimo lekkich offów, nie beda tolerowane prostackie wpisy, ani obrażanie użytkowników poprzez przekrecenie mu nicku na obraźliwy.[/B][/COLOR] [COLOR=green][B]Proponuje takie wychowanie zostawić we własnym domu, skoro pasuje to Twojej rodzinie. [/B][/COLOR] Quote
Jasiek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='LALUNA'] A jezeli jestes tak wybitnym specjalistą od kawałów o blondynkach jak Jasiek to spróbuj sam cos wymyslec [/quote] Lalinka coś ci się pomieszało :evil_lol:Specjalistką od kawałow o blondyneczkach jest tutaj nijaka Ravik:evil_lol::evil_lol:Chyba nie muszę przypominać czemu.:evil_lol: Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Jasiek']Lalinka coś ci się pomieszało :evil_lol:Specjalistką od kawałow o blondyneczkach jest tutaj nijaka Ravik:evil_lol::evil_lol:Chyba nie muszę przypominać czemu.:evil_lol:[/quote] Jasieczku chyba jednak to Tobie sie cos pomieszało, z ta Empatią. Ja bym najpierw takie rzeczy sprawdziła. Mars nie sprawdził, a Ty dałes sobie wcisnac ten kit Quote
TuathaDea Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Jasiek']Lalinka coś ci się pomieszało :evil_lol:Specjalistką od kawałow o blondyneczkach jest tutaj nijaka Ravik:evil_lol::evil_lol:Chyba nie muszę przypominać czemu.:evil_lol:[/quote] Widzę Jaśku, że rozpoznałeś wybitnie "antyfeministyczny" styl tego dowcipu. Chętnie zaprezentowałbym jeszcze kilka ulubionych wiców ravika, jak również pełne empatii "przedśmiertne epitafium" dla Pani Wandy Z. ale ostrzegło mnie, że następnym razem za prezentowanie treści wulgarnych lub obrażliwych dostanę bana, więc z bólem się powstrzymam :eviltong: Quote
niceravik Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [FONT=Verdana]Buldogu, ty ukrywasz się pod dywanem, a w realu „powiewy wiosny” dla ogonów:multi:.[/FONT] [FONT=Verdana]Cytuję konkluzję urzędowego pisma z marca br.:.[/FONT] [FONT=Verdana]„Jednocześnie Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi uprzejmie informuje, że zostały [/FONT][FONT=Verdana]podjęte prace legislacyjne nad projektem ustawy o zmianie ustawy o ochronie zwierząt. Podczas tych prac (...), [SIZE=3][B]zostanie doprecyzowanie przepisów tej ustawy polegające na wprowadzeniu w ustawie jednoznacznych przepisów zabraniających obcinania psom ogonów i kształtowania uszu w celu dopasowania do tzw. wzorca rasy oraz w każdym innym nieuzasadnionym przypadku”.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana]Mamy marzec, pół roku po czasie, ale MAMY :loveu:![/FONT] [FONT=Verdana]Teraz trzeba pilnować aby napisali jak trzeba :lol:.[/FONT] Quote
Guest ursa81 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Zarazah']Nie jest wyborny. Jest wulgarny.[/quote] Mnie się bardzo podoba pomimo, że za chwilkę zacznie dotyczyć również mnie ;) Nie obraziłabym się gdyby był skierowany do mnie. [QUOTE]Masz racje[/QUOTE] To chyba nie kwestia racji, a gustu i zdystansowania się do pewnych spraw. Nie ważne, przecież nie o tym mowa. Wracając do kopiowania... rozmawiałam z wiekowym, doświadczonym myśliwym, który ma wyżła z kopiowanym i dwa wyżełki z niekopiowanymi ogonami. Jego oba niekopiowane wyżły nie mają poważniejszych problemów z urazami ogonów jednak staruszek opowiadał, że widział niejednokrotnie psy z połamanymi ogonami. Podobno sam koniuszek ogona często i łatwo odpada przy silniejszym uderzeniu ogona, a raz urażony będzie w przyszłości łatwo krwawił nawet przy lekkim urazie. Nadal więc uważam, że kopiowanie nie powino być całkowicie zakazane. Quote
Jasiek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='niceravik'] [FONT=Verdana]Mamy marzec, pół roku po czasie, ale MAMY :loveu:![/FONT] [FONT=Verdana]Teraz trzeba pilnować aby napisali jak trzeba :lol:.[/FONT][/quote] Tiaaak macie krzywe nogi jak.....:evil_lol: .Pilnuj Ravik ,pilnuj a najlepiej to się przypalikuj w gabinecie nowego mnistra od wsi:evil_lol::evil_lol: Quote
Barbelka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ludzie myslalam ze mnie rodzice nauczyli muwic po polsku i staralam sie jezyk zachowac przez ponad 40 lat, ale te bzdury sa trudne do czytania, i bez znaczenia. Czy mozemy wrocic do tematu???? Ja zrozumialam gdzies tam dawno ze weszla ustawa w Polsce jak we wielu innuch krajach zabraniajac kopiowania uszu i obcinanie/skracanie ogonow psom. Jako angielka obcinanie uszow zawsze sie wydawalo totalne barbarzynstwo, zwlaszcza ze to robiono kilka miesiecznemu psu. Natura stworzyla psy z stojacymi uszami, to jesli sie chce aby rasa miala stojace to trzeba bylo ja tak wyselekcjonowac. Apropo ogonow jest troche inna sprawa bo ten zabieg jest wykonany w pierwszych dniach zycia w istotcie urodzonej z malo rozwinietym systemem, slepe guche. W niektorych ras ten zabieg ochrania rae od okaleczen ogona przy pracy, bo pracuja w gestych zaroslach i maja bardzo zwawy temperametn i machaja mocno tym ogonem. Inne rasy to na wyglad. Widzialam sama jak kopiowano ogonki na sposob na gumke mocn zacisnieta gdzie ogonek wiednie tak jak pepowina z braku dokrwienia. Ani szczenie and i Mama nawet nie zauwazyli ze cos sie dzieje bo zrobiono przy mamie podczas snu albo picia od mamy. Kazdy hodowca wie ze male potrafia sie drec jak sie je podniesie np do wazenia. Ale pomijajac to. Prawo weszlo i ludzie powinni prawo przescegac, a jesli sie nie podoba walczyc o zmiane. Quote
Jasiek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='LALUNA']....a Ty dałes sobie wcisnac ten kit[/quote] Od wciskania kitow to jest tu zupełnie ktoś inny a Ty to łykasz czyż nie Ravik??:evil_lol::evil_lol: Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [QUOTE]To chyba nie kwestia racji, a gustu i zdystansowania się do pewnych spraw. Nie ważne, przecież nie o tym mowa.[/QUOTE] Nie, to kwestia dobrego wychownania i wyrażania sie na publicznym forum. Zdystansować sie można do wszystkiego, jednak nie do braku kultury. Kogoś mogą bawić pikatne, rasistowskie czy wulgarne dowcipy jednak nie znaczy to ze kazdego one bwią. Jezeli w czyims środowisku są one normą to niech nie wychodzi poza to srodowisko. A już napewno niech nie forsuje to na publicznych stronach gdzie posty czytaja małe dzieci, młodzież i dorosłe osoby które mogą być wychowane w ogólnie przyjętych normach i zasadach dobrego wychowania. Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [QUOTE]Widzialam sama jak kopiowano ogonki na sposob na gumke mocn zacisnieta gdzie ogonek wiednie tak jak pepowina z braku dokrwienia. [/QUOTE] Obumiera zywa tkanka która jest integralną częscią organizmu. Nastepuje matwica żywej tkanki. To boli, musi boleć. Jednak pies nawet dorosły czesto nie pokazuje bo instynkt mu zakazuje, aby pokazał ze jest słabszy, chory. Mozesz zobaczyc nawet w dziale psów w potrzebie. Ile psów jest masakrycznie okaleczonych i mimo iż ten stan jest od kilku, kilkunastu dni nie pokazuje po sobie. Quote
Karmi Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='MARS']Nie obchodzi mnie czy ktoś ją autoryzował czy też nie, nigdy nie szukam w necie informacji na temat autoryzacji ulotek które ktoś rozdaje bo mi to nie potrzebne. Pokazałem tylko coś co jest rozdawane na wystawach psów rasowych. A jeśli ktoś się posługuje ich nazwą, to ich problem. Jakby się nie zgadzali to by to zdementowali pewnie na swej stronie. W sumie to nie wiem czy zdementowali bo tam nie zaglądam :p[/quote] Mars to ja mam taki pomysł.Zrobię ulotkę: tnę uszy i ogony tanio i pięknie. Podam namiary na Twoją stronę www na której jest kontakt do Ciebie. Milutko zachęcę do dzwonienia. Potem ulotkę zamieszczę w necie. Trochę ulotek rozdam na wystawach. Ot tak bezinteresownie Ci pomogę się rozreklamować :diabloti: Jakiś problem? Podobno kopiowanie jest zgodne z prawem:cool3: Jesteś vetem i akceptujesz kopiowanie ;) Czy tniesz czy też nie tniesz to już mniejsza z tym bo ,,kto sprawdza wiarygodność ulotek" :razz: Autoryzacja po co ? Mi to nie potrzebne. :razz: Jeśli się z treścią ulotki nie będziesz zgadzał to możesz to dementować. Do woli. A fama pójdzie ....:shake: Quote
MARS Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Karmi']Mars to ja mam taki pomysł.Zrobię ulotkę: tnę uszy i ogony tanio i pięknie. Podam namiary na Twoją stronę www na której jest kontakt do Ciebie. Milutko zachęcę do dzwonienia. Potem ulotkę zamieszczę w necie. Trochę ulotek rozdam na wystawach. Ot tak bezinteresownie Ci pomogę się rozreklamować :diabloti: Jakiś problem? Podobno kopiowanie jest zgodne z prawem:cool3: Jesteś vetem i akceptujesz kopiowanie ;) Czy tniesz czy też nie tniesz to już mniejsza z tym bo ,,kto sprawdza wiarygodność ulotek" :razz: Autoryzacja po co ? Mi to nie potrzebne. :razz: Jeśli się z treścią ulotki nie będziesz zgadzał to możesz to dementować. Do woli. A fama pójdzie ....:shake:[/quote] Skoro Ci to do szcześcia potrzebne to sobie drukuj :p Quote
Karmi Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Jasiek']Tiaaak macie krzywe nogi jak.....:evil_lol: .[/quote] Jasiek czytając Cię przypomniał mi się taki głupi dowcip: Czym się różni mężczyzna od jogurtu? Jogurt ma kulturę..... :eviltong: Quote
Karmi Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='MARS']Skoro Ci to do szcześcia potrzebne to sobie drukuj :p[/quote] Ludzie! Widzicie to !!! Mars się zgodził !!! Jakby mnie chcieli za to posadzić to mogę śmiało mówić, ze Mars mnie upoważnił :diabloti: Opozycjo nie śpij!!! Trza sie brać do roboty !!! Wypromujemy Marsa. Jest tego wart!!! A przy okazji sprawdzimy jak to jest z tym kopiowaniem. Można czy nie? :cool3: A wszystko to na cudze konto :razz: Pięknie jest !!! :multi: Quote
orsini Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Barbelka']Kazdy hodowca wie ze male potrafia sie drec jak sie je podniesie np do wazenia. .[/quote] [B]no wiec ja caly czas powtarzam, ze moje bardziej sie dra jak sa glodne niz jak im łogony sie obcina!!!![/B] Quote
Guest ursa81 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='LALUNA']Nie, to kwestia dobrego wychownania i wyrażania sie na publicznym forum. Zdystansować sie można do wszystkiego, jednak nie do braku kultury. Kogoś mogą bawić pikatne, rasistowskie czy wulgarne dowcipy jednak nie znaczy to ze kazdego one bwią. Jezeli w czyims środowisku są one normą to niech nie wychodzi poza to srodowisko. A już napewno niech nie forsuje to na publicznych stronach gdzie posty czytaja małe dzieci, młodzież i dorosłe osoby które mogą być wychowane w ogólnie przyjętych normach i zasadach dobrego wychowania.[/quote] Tamten żart nie był pikantny, rasistowski lub wulgarny. Jak zwykle przesadzacie. Brak kultury i dobrego wychowania niejednokrotnie dźga w oczy na forum ale akurat nie w tym konkretnym przypadku i nie w tamtym konkretnym poście. Tu wystarczyło jako ripostę podać odpowiedź w formie równie dobrego i ciętego żartu. To właśnie mieszanie innych uczestników z błotem w mniej wybredny sposób niż żart jest przejawem braku kultury i niewłaściwego wychowania. Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='ursa81']Tamten żart nie był pikantny, rasistowski lub wulgarny. Jak zwykle przesadzacie. Brak kultury i dobrego wychowania niejednokrotnie dźga w oczy na forum ale akurat nie w tym konkretnym przypadku i nie w tamtym konkretnym poście. Tu wystarczyło jako ripostę podać odpowiedź w formie równie dobrego i ciętego żartu. To właśnie mieszanie innych uczestników z błotem w mniej wybredny sposób niż żart jest przejawem braku kultury i niewłaściwego wychowania.[/QUOTE] JAk widzisz tak został odebrany, wiec widocznie był. A dodatkowo jeszcze użytkowniczka tej dyskusji została obraźlwie nazwana w przekreconym nicku. Co do mieszania z błotem, to widac kto w tym celuje. I zostało to zauwazone na innym forum, przez przypadkowe osoby. Niestety riposta równie dobra równałaby sie riposcie równie wulgarnej i obraźliwej a chyba nie o to chodzi w temacie kopiowanie. Quote
niceravik Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='orsini'][B]no wiec ja caly czas powtarzam, ze moje bardziej sie dra jak sa glodne niz jak im łogony sie obcina!!!![/B][/quote] [FONT=Verdana]Wnioskowanie w tej kwestii wypisz wymaluj przypomina mi sytuację, w której pewien „uczony” przeprowadzał eksperyment na muchach. Eksperyment polegał na stwierdzeniu, jak zachowuje się mucha kiedy pozbawia się ją nóg.[/FONT] [FONT=Verdana]Zgromadził wszystko co trzeba i przystąpił do badania.[/FONT] [FONT=Verdana]1.Pozbawił muchę pierwszej nogi i mówi: SKACZ! [/FONT] [FONT=Verdana]Mucha skoczyła.[/FONT] [FONT=Verdana]2.Pozbawił muchę drugiej nogi i mówi: SKACZ![/FONT] [FONT=Verdana]Mucha znowu skoczyła.[/FONT] [FONT=Verdana]3.Pozbawił muchy trzeciej nogi, mówi: SKACZ![/FONT] [FONT=Verdana]Mucha wykonała skok.[/FONT] [FONT=Verdana]4.I tak kolejno, aż doszedł do ostatniej nogi, usunął tę nogę i mówi: SKACZ![/FONT] [FONT=Verdana]Mucha nie skoczyła...[/FONT] [FONT=Verdana]Uczony zapisał w dzienniku: [B]PO USUNIĘCIU OSTATNIEJ NOGI, MUCHA OGŁUCHŁA...[/B] :shake:[/FONT] Quote
Guest ursa81 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='LALUNA']JAk widzisz tak został odebrany, wiec widocznie był. A dodatkowo jeszcze użytkowniczka tej dyskusji została obraźlwie nazwana w przekreconym nicku. Co do mieszania z błotem, to widac kto w tym celuje. I zostało to zauwazone na innym forum, przez przypadkowe osoby. Niestety riposta równie dobra równałaby sie riposcie równie wulgarnej i obraźliwej a chyba nie o to chodzi w temacie kopiowanie.[/quote] Przyznam, że nie znam dokładnie sytuacji, nie wychwyciłam niuansów przekręcanego nicka... et cetera, i jakie tam wojny toczycie. Faktycznie, jeśli służyło to wyłącznie obrażeniu kogoś to nie było to fair. Mnie chodziło tylko o sam żart. Mnie się podoba i tyle. Z powodzeniem go już sprzedaję. Quote
Barbelka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='LALUNA']Obumiera zywa tkanka która jest integralną częscią organizmu. Nastepuje matwica żywej tkanki. To boli, musi boleć. Jednak pies nawet dorosły czesto nie pokazuje bo instynkt mu zakazuje, aby pokazał ze jest słabszy, chory. Mozesz zobaczyc nawet w dziale psów w potrzebie. Ile psów jest masakrycznie okaleczonych i mimo iż ten stan jest od kilku, kilkunastu dni nie pokazuje po sobie.[/quote] Kopiowanie ogona wykonuje sie u malego szczeniaka ktory niema dopelni rozwinietego systemu nerwowego. bywaja przypadki gdzie nad gorliwa matka odgryzie ogonek, ucho, i nawet lapke i male nie reaguje na bol. Calkiem inaczej jak u zwierzat jak np owieczka gdzie wyraznie boli jak sie ogonek, a zwlaszcz jadra u samca zawiazuje. Spanile z pokaleczonym ogonem bardzo cierpia. Ogon sie zle goi, bo dokrwienie jest slabe, i czesto knoc=nczy bolesna amputacja. Ja przez przypadek stanelam jednej z moich suczek na ogon i gdy sie poderwala odlamal sie kompletnie czubek ogona z koscia. Krwaiwlo bardzo malo, i nie okazywala bolu po pierwszym momencie. Szybko pojechalismy do Vet i musieli uciac wiecej bo za malo skory by zaszyc. U niej to akurat ze gdzie na stale ostatnie kostki byly sgient w haczyk pociagniete byl ogon w odwrotna strone jak galaske by sie zlamalo w zgieciu. Wilcze pazury tez sie usuwa aby ochronic od czestych problemow. Niw widze wogole jak mozna uzasadnic opcinania uszu. Quote
LALUNA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [QUOTE]Przyznam, że nie znam dokładnie sytuacji, nie wychwyciłam niuansów przekręcanego nicka... et cetera,[/QUOTE] JA wychwytuje szczególnie kiedy nick zostaje zastapiony slowem o znaczeniu obraźlwym [QUOTE] i jakie tam wojny toczycie. [/QUOTE] Tylko czesc ośób toczy wojne w sposób obraźlwy od kiedy skończyły sie jakiekolwiek argumenty. JA nie toczę wojny. Argumenty na temat nie kopiowania zostały jasno i profesjonalnie przedstawione. [QUOTE] Mnie chodziło tylko o sam żart. Mnie się podoba i tyle. Z powodzeniem go już sprzedaję. [/QUOTE] Żart, jak żart. JAk zwykle te z udziałem blondynki mało ambitny. Jednak wersje która sprzedajesz to nie oryginał ale wersja ThuathaDea i Karoliny, przerobionej w sposób bardzo prostacki. Byc moze gustuja w przerabianiu mało ambitnych dowcipów w ten sposób i nikt im nie broni, ale niech dziela sie tym miedzy sobą, skoro maja takie preferencje. Quote
Recommended Posts