Jasiek Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]MARS, możesz pokazać w necie adres tej ulotki i kto ją autoryzował?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Na stronach Empatii jest wiele innych, ale TEJ nie ma. Dla mnie brak przekładki na tę organizację.[/FONT][/COLOR] [/quote] Ha ha ha i stało się tak jak myślałem:lol:W stopce tej ulotki stoi jak wół na pierwszym miejscu Empatia:lol::lol::lol: Ravik wiesz czemu dowcipy o blondynkach są takie krótkie???Abyś mogła je zapamiętać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
niceravik Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='MARS'] [B]1.Nie obchodzi mnie czy ktoś ją autoryzował czy też nie,[/B] nigdy nie szukam w necie informacji na temat autoryzacji ulotek które ktoś rozdaje bo mi to nie potrzebne. [B]2.Pokazałem tylko coś co jest rozdawane na wystawach psów rasowych.[/B] A jeśli ktoś się posługuje ich nazwą, to ich problem. Jakby się nie zgadzali to by to zdementowali pewnie na swej stronie. W sumie to nie wiem czy zdementowali bo tam nie zaglądam :p[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]MARS, z całym szacunkiem. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Każdy swobodnie wybiera źródła z których czerpie wiedzę. Takie, które jego zdaniem najlepiej opisują rzeczywistość, wyrażają poglądy i stanowisko. Tu nie ma sporu. Nieautoryzowana ulotka, to twój wybór. Rozumiem. OK.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pozwól jednak na maleńką wątpliwość, która w związku z tym pojawiła się u mnie.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Piszesz o ulotce, że [B]„jest rozdawana na wystawach psów rasowych”[/B].[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Organizatorem i Gospodarzem wystaw jest ZK. [B]Organizator [/B]posługując się REGULAMINEM oraz dbałością o własne, najsłuszniejsze interesy[B], planuje wydarzenia na wystawie, udziela stosownych zezwoleń na wszelaką działalność, handel, gastronomie, akceptuje plany zabudowy kramów, projekty reklam, ulotek itp., a także sprawuje NADZÓR i KONTROLĘ nad przebiegiem wystawy![/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Skoro byłeś świadkiem rozdawania takich ulotek na wystawie to możliwe są dwie sytuacje:[/FONT][/COLOR] 1.Organizator wyraził zgodę na ich rozpowszechnianie, a zatem stwierdził, że treści w niej zawarte nie naruszają jego interesu /cokolwiek kontrowersyjne jak dla mnie:razz:/, [COLOR=black][FONT=Verdana]2.Ulotki były rozdawane bez zgody Organizatora, a zatem były rozdawane bezprawnie, nielegalnie.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Zakładając pierwszy przypadek: Organizator zaakceptował rozdawnictwo ulotek, to nie ma sprawy. Nie masz się czego czepiać. Decydujące zdanie ma ZK. Koniec kropka.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W drugim przypadku, ulotki byłyby rozdawane bez zgody ZK, a zatem [B]były rozdawane nielegalnie i anonimowo.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Powoływałbyś się w tym przypadku na nielegalne źródło.A co warte jest takie źródło? Jaki to dowód, jaka wiarygodność ulotki rozdawanej „pod stołem”? [B]To żaden dowód![/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Przy dzisiejszym poziomie edycji i poligrafii w ciągu jednego dnia możesz zaprojektować i wykonać ulotki z wizerunkiem Matki Teresy z Kalkuty i rozdawać je gdzie chcesz.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Czy taka ulotka byłaby dowodem na to, że Matka Teresa popiera np. budowę tarczy antyrakietowej?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Raczej nie. Nawet na pewno nie.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]A więc LIPA, Panie MARS.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sam widzisz, że zbierając „nielegalne śmieci” po wystawach ekscytujesz tylko i Amber i Jaśka.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Na nich chciałeś zrobić wrażenie?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]No To ci się udało :p.[/FONT][/COLOR] Quote
Amber Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Jak na razie kochana Ravik nie przesądzaj sprawy, gdyż może się okazać, że Empatia była jak najbardziej świadoma całej sprawy, a ulotek nie umieściła na oficjalnej stronie z oczywistych względów. To by do nich pasowało. Oczywiście są to tylko domysły, ale ty też się tylko domyślasz... Tak samo jak ja się mogę domyślać skąd się biorą dziwne pomysły w twojej głowie... Quote
Karmi Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Kto tu mówi o ,,przesądzaniu sprawy"? Przecież Ty, Mars i Jasiek uznaliście, że to ulotka Empatii. Quote
Amber Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Ja napisałam, że jest to w stylu Empatii. Poza tym, jeżeli nawet ktoś stwierdził, że można podpisać ten stek bzdur powołując się na Empatię to o samej organizacji też dobrze nie świadczy. No i co Karmi z tym "sprawdzeniem u źródła"? Odpisali ci jak kto w końcu jest? Quote
niceravik Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Amber']Jak na razie kochana Ravik nie przesądzaj sprawy, gdyż może się okazać, że Empatia była jak najbardziej świadoma całej sprawy, a ulotek nie umieściła na oficjalnej stronie z oczywistych względów. To by do nich pasowało. Oczywiście są to tylko domysły, ale ty też się tylko domyślasz... Tak samo jak ja się mogę domyślać skąd się biorą dziwne pomysły w twojej głowie...[/quote] Pozostawiając na boku - Amber twoje domysły, osądy, przypuszczenia - co może się okazać, insynuacje, konfabulacje „drugiej strony barykady”, oczywiste - twoim zdaniem powody oraz to co się u kogo bierze w jego głowie i dlaczego - zapytam: „kto jeszcze, poza MARSEM kiedykolwiek!!!!! trafił na tę Ulotkę /wzór post 6542/”? Powtarzam, KTO trafił w realu lub zna tę ulotkę? Quote
Amber Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Wiesz, my w tym wątku raczej nie stanowimy ogromnej części ludzi, którzy uczęszczają na wystawy (jest nas raptem kilka osób) więc takie pytanie może być równoznaczne z tym, czy ktoś z nas widział kiedyś ulotkę sieci Era z 2003 roku, z promocją telefonu Nokia007 - bardzo prawdopodobne, że nikt, co nie znaczy, że takiej nie było i, że nie widzieli jej inni. Takie pytanie zadaj może w innym wątku, a najlepiej ustaw się na środku tegorocznej wystawy w Poznaniu z megafonem. Ponadto trzeba dodać, że są ludzie, tacy jak np. ja którzy ulotek nie biorą, bo nie chcą dodatkowego śmiecia i już odpada ci 50% ankietowanych... Ja czekam na odp. ze strony Kami, która miała sprawdzić ulotkę u źródła... Quote
niceravik Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Amber']...Ja czekam na odp. ze strony Kami, która miała sprawdzić ulotkę u źródła...[/quote] Czekać możesz, ale mylisz pojecia, bo dowód twierdzenia należy do Twierdzącego, a nie do PUBLICZNOŚCI :evil_lol:. Jednak co zrobić kiedy taka jest własnie szeroka pseudologika po drugiej stronie barykady :eviltong:. Quote
orsini Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Łatwo ci tak pisać...[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ty, cyt.: „siedzisz w ustawach” - to inną wiedzę masz :razz:.[/FONT][/COLOR][/quote] od Ciebie kochaniutka to mam przede wszystkim INNY ROZUM, wiesz mozg, neurony i te sprawy, a jak nie wiesz to wrzuc se w [URL="http://www.google.pl"]www.google.pl[/URL] to sie dowiesz:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
niceravik Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='orsini']od Ciebie kochaniutka to mam przede wszystkim INNY ROZUM, wiesz mozg, neurony i te sprawy, a jak nie wiesz to wrzuc se w [URL="http://www.google.pl"]www.google.pl[/URL] to sie dowiesz:diabloti::diabloti::diabloti:[/quote] Wiem, wiem, że masz inny rozum, mózg, neurony, a zwłaszcza „TE SPRAWY” :eviltong: . Tę „INNOŚĆ” mógł sprokurować Pan Zenek, który swego czasu, aby zakończyć waszą balangę w wiadomym gabinecie - przełożył kabelki z 230V na 400V :p . [SIZE=1]Lubię nawet ten twój prosty styl i nieskomplikowany język.[/SIZE] [SIZE=1]Może trochę za dużo fonii, ale to już rzecz gustu :lol:.[/SIZE] [SIZE=1]Tak trzymaj![/SIZE] Quote
Barbelka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Z ciekawosci poszukalam dokladnie odkad W Angli nie mozna kopiowac uszy, i wystawiac takiego psa. kopiowanie uszy bylo zabronione w krotce po powstaniu Kennel club. Tutaj jest w historii Kennel Club [URL]http://www.thekennelclub.org.uk/item/343[/URL] ".....His Royal Highness, the Prince of Wales was a staunch supporter of the movement to prevent the cropping of dogs' ears, and from 9th April 1898, such dogs have been ineligible for competition under Kennel Club Rules." Czyli niema ciecia uszu w Angli od 9/4/1898, 110 lat za miesiac. Quote
LittleMy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='MARS']Albo żeś tylko wykrakał, albo żeś się do Empatii zapisał i czynnie tam działasz :mad: [IMG]http://images23.fotosik.pl/170/131f610835994625.jpg[/IMG][/quote] to nie jest nasza ulotka. ktokolwiek to zrobil to nie zrobil tego we wspolracy z nami. nasze ulotki dotyczace kopiowania sa tu : [URL]http://empatia.pl/str.php?dz=87[/URL] Quote
LittleMy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 przepraszam, dopiero trafilam na ten watek, wiec moge odpowiadac na wszelkie zarzuty. pierwszy raz widze te ulotke na oczy, wiec sadze,ze nikt w Empatii o niej nie wie, inaczej rzeczywiscie bysmy napisali na stronie. zreszta sa tam wymienione tez inne organizacja i watpie, zeby one tez mialy cokolwiek z tym wspolnego. Quote
LittleMy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Amber']Empatia zawsze była dla mnie nawiedzoną organizacją chcącą aby ludzie mieszkali w szałasach i biegali na golasa, a ta ulotka tylko potwierdziła moje wcześniejsze domysły... Nie wiedziałam, że za kilka lat, gdy moja suka będzie mogła "legalnie" się rozmnożyć, nagle zamknę ją w szopie (tylko skąd ja tą szopę skombinuję?:hmmmm:), przestanę karmić i szczepić... A szczeniaki będę produkować dla kasy, tj. nici z zagranicznego krycia :(. Ojej, a ja miałam takie marzenia, dobrze, że Empatia wie lepiej co się dzieje w hodowlach :p No i te wystawy... Faktycznie, moje psy męczą się w ciasnej klatce, w której śpią też w domu, a na wystawie są przekazywane innym krwiożerczym wystawcom, którzy tylko czyhają przy tych klatkach aby odgryźć ogon czy uszy :lol: Oczywiście wystawy są całkowicie darmowe, dojazdy i noclegi organizuje ZkwP, a krycia robione są po koleżeńsku za 10 zł, bo to przecież wszystko przekręty - wiadomo, że suka jest kryta kundlem, a metryki ściągane z internetu :lol: Na hodowli tylko się zarabia i to nieźle, szczególnie jak już jakiś wystawca odgryzie ogon, to wtedy do szopy wchodzi więcej psów... A na serio to uważam, że ta ulotka jest wręcz obraźliwa dla hodowców i wystawców, gdyż wszyscy zostali wrzuceni do jednego wora. Nie każdy chce mieć mieszańca ze schroniska, widocznie zbyt trudno to zrozumieć...[/quote] no coz, ciekawych rzeczy sie dowiaduje, powinnam isc zamieszkac w szalasie? chyba pomylilas/es nas z jakas inna organizacja. jedyne do czego my nawolujemy to dobre traktowanie zwierzat :) wiec swoja ironie kieruj do innych ludzi. Quote
LALUNA Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='LittleMy']to nie jest nasza ulotka. ktokolwiek to zrobil to nie zrobil tego we wspolracy z nami. nasze ulotki dotyczace kopiowania sa tu : [URL]http://empatia.pl/str.php?dz=87[/URL][/quote] [quote name='Jasiek']Ha ha ha i stało się tak jak myślałem:lol:W stopce tej ulotki stoi jak wół na pierwszym miejscu Empatia:lol::lol::lol: Ravik wiesz czemu dowcipy o blondynkach są takie krótkie???Abyś mogła je zapamiętać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Widzisz Jasiu a trzeba było mi uwierzyc, jak pisałam ze kawały o blondynkach wymyslili mężczyźni aby łatwiej zrozumieć dowcip. No i znowu jakos tak głupio z Twoim postem wyszło. :shake: Quote
LALUNA Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='LittleMy']przepraszam, dopiero trafilam na ten watek, wiec moge odpowiadac na wszelkie zarzuty. [/quote] Bo ten nie jest zbyt wartosciowy. Ten jest o wiele lepszy pod względem merytorycznym ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=70841[/URL] Quote
Karmi Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='LittleMy']przepraszam, dopiero trafilam na ten watek, wiec moge odpowiadac na wszelkie zarzuty. pierwszy raz widze te ulotke na oczy, wiec sadze,ze nikt w Empatii o niej nie wie, inaczej rzeczywiscie bysmy napisali na stronie. zreszta sa tam wymienione tez inne organizacja i watpie, zeby one tez mialy cokolwiek z tym wspolnego.[/quote] Dzięki, ze tu wpadłas :cool3: Quote
niceravik Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='LALUNA']Bo ten nie jest zbyt wartosciowy. Ten jest o wiele lepszy pod względem merytorycznym ;)[/quote] Mniej wartościowy powiadasz? Może tak, a może nie...:shake: Jednak na pewno jest dużo częściej odwiedzany, a więc jest interesujący :multi: . Poza tym spełnia inną funkcję. Funkcję bardziej operatywnej analizy. Ja nie lubię się chwalić, ale tym razem muszę. Polecam waszej uwadze post nr 6554 na stronie 656. Każdy sam się przekona, kto wykrył KOLEJĄ PROWOKACJĘ MARSA :mad: ! Miłego dnia życzę wszystkim :lol: . Quote
Guest ursa81 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Przypomnę się tylko: jestem przeciwna kopiowaniu psów dla estetyki ale jestem też przeciwna całkowitemu zakazowi kopiowania ponieważ uważam, że w niektórych przypadkach kopiowanie może być "mniejszym złem" - np. polujące wyżły. Mam tu fajny wątek i dyskutuję o czymś jeszcze bardziej kontrowersyjnym: Łączmy siły! Podyskutujmy z wielką znawczynią walk psów: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107376[/URL] Co tam drobni zwolennicy kopiowania :) Zwolennicy walk to dopiero dyskutanci! Quote
LALUNA Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 TuathaDea mam prosbe, nie zasmiecaj tematu Stop Kopiowanie bo wystarczajaco duzo ofujesz w innych tematach. A jezeli jestes tak wybitnym specjalistą od kawałów o blondynkach jak Jasiek to spróbuj sam cos wymyslec a nie pisz pod dykatando Karoliny. Bo ona juz nie raz sie zbłaźniła i widac teraz wygodniej jej wyreczac sie Tobą. A takie małpowanie po kimś kiepskich kawałów, nie wystawia Tobie dobrego swiadecta, skoro nawet te kiepskie trzeba Ci dyktować Quote
MARS Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='niceravik']Poza tym spełnia inną funkcję. Funkcję bardziej operatywnej analizy. Ja nie lubię się chwalić, ale tym razem muszę. Polecam waszej uwadze post nr 6554 na stronie 656. Każdy sam się przekona, kto wykrył KOLEJĄ PROWOKACJĘ MARSA :mad: ! Miłego dnia życzę wszystkim :lol: .[/quote] Tiaaaa, zaraz stwierdzisz że to ja tę ulotkę stworzyłem, wydrukowałem i na wystawach rozdawałem :lol: Quote
Apbt_sól Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='ursa81'] Co tam drobni zwolennicy kopiowania :) Zwolennicy walk to dopiero dyskutanci![/quote] zwolennicy ? :roll: - dwojakie macie rozumienie , ba! zbyt chyba płytkie , bo to nie na jedne dno idzie... Quote
Guest ursa81 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Trzeba przyznać, że dowcip sam w sobie wyborny jest! :lol: Quote
orsini Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='TuathaDea']Nie wiem z jakiego powodu tak się unosisz (jak gołębica). [I][B]...[/B][/I][/quote] wiesz moze to w mysl zasady...gdyby glupota potrafila latac:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts