Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chandler']Oj, Laluna, jak Ty te posty po łebkach czytasz...;)

Chodzi o wyżły, "których kopiowanie powinno być nadal dozwolone" zdaniem ursa81.

Uszy powinny być kopiowane, bo pies lepiej źródło dźwięku lokalizuje (tu autorką nie jest ursa81, ale nie pamiętam kto z tego wątku)

I nie o wegetarianizm chodzi - ursa81 pytała, kto jest [B]weganem[/B]...

Skoro zjadłaś wegetariańską kolację, to jesteś po prostu pseudoweganem...;)[/quote]

...i tak się oczywiście zupełnie przypadkowo składa, ze Ursa jest właścicielką
wyżła :razz:
A ja kolacji jeszcze nie jadłam. Chandler kim ja jestem?
Wiem Dogomaniaczką :loveu:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Chandler']Może lepiej nie śpiewaj...;) Już lepiej wiersze pisz... Takie śliczne są...:cool3:[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jeszcze w życiu nie napisałem ani jednej zwrotki.Widzę że Carowa nieżle wam we łbach poprzewracała:lol:Trzeba przyznać że bywa w tym dobra i czasem przekonująca przeważnie jak pisze na pv:lol:.

Posted

[quote name='niceravik'][B][COLOR=green]To się kładź![/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]A może kompociku?[/COLOR][/B][/quote]

Oj Ravik ta kozetka to czeka na Ciebie:lol:A żebys nie czuła się tam osamotniona to zaproś koleżankę z Antypodów:evil_lol:Będzie wam razniej.Z całego serca życzę skutecznej kuracji.

Posted

[quote name='Jasiek']:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jeszcze w życiu nie napisałem ani jednej zwrotki.Widzę że Carowa nieżle wam we łbach poprzewracała:lol:Trzeba przyznać że bywa w tym dobra i czasem przekonująca przeważnie jak pisze na pv:lol:.[/quote]

Nie kryguj się...
A ja się jednak upieram, że Ty musisz być poetą... Ta subtelność i delikatność stylu...:cool3:

Posted

[quote name='Chandler']Nie kryguj się...
A ja się jednak upieram, że Ty musisz być poetą... Ta subtelność i delikatność stylu...:cool3:[/quote]Moja dobra rada ;nie upieraj się bo Ci zrobi wodę z mózgu i po czasie dowiesz się ze ja to Ty a Ty to ja:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Jasiek']Moja dobra rada ;nie upieraj się bo Ci zrobi wodę z mózgu i po czasie dowiesz się ze ja to Ty a Ty to ja:lol::lol::lol:[/quote]

A ja dalej się upieram... Zwłaszcza, że mówię o subtelności i delikatności stylu w pisanych "postach", wiersze są tylko romantycznym uwieńczeniem...

Ale wracając do tematu wątku - nie wiesz, gdzie się podziali zwolennicy kopiowania. Przeszli na naszą stronę? Czy wiersze piszą?

Posted

[quote name='Karmi']Ambitnie ukierunkowałaś dyskusję i co? I nic. A raczej nic nowego.
Trudne pytanie o cierpienie i ... łatwa odpowiedź. :roll:
Wspólny mianownik jest, ale w innym miejscu. Wielbiciel schabowego powie, ze zjedzenie kotleta to konieczność a zwolennik kopiowania konieczność zobaczy właśnie w kopiowaniu. Żaden z nich nie będzie myślał o cierpieniu zwierząt. Każdy z nich znajdzie usprawiedliwienie. :shake:[/quote]

Trafiłaś w sedno. Nikt nie ma moralnego prawa walczyć o zaprzestanie kopiowania siedząc przed kompem z kanapką z szyneczką :oops:
To się nazywa HIPOKRYZJA!!!

Posted

[quote name='Chandler']A ja dalej się upieram... Zwłaszcza, że mówię o subtelności i delikatności stylu w pisanych "postach", wiersze są tylko romantycznym uwieńczeniem...[/quote]

Poczytaj posty swoich koleżanek tam tez znajdziesz delikatnośc i subtelność. i nie łykaj wszystkiego co kolezanka z Antypodów tu wypisuje:lol:Ona od jakiegoś czasu cierpi na manię prześladowczą:lol::lol:
Cytat;[B]Chandler napisał/ła[/B]
Ale wracając do tematu wątku - nie wiesz, gdzie się podziali zwolennicy kopiowania. Przeszli na naszą stronę? Czy wiersze piszą?

A co to ja wrożka?

Posted

[quote name='Jasiek']Oj Ravik ta kozetka to czeka na Ciebie:lol:A żebys nie czuła się tam osamotniona to zaproś koleżankę z Antypodów:evil_lol:Będzie wam razniej.Z całego serca życzę skutecznej kuracji.[/quote]
[COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][B][COLOR=green]"Kłóciły się liczby parzyste [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=green]I nieparzyste [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]o to, [/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]kto ma po czasy wieczyste,[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]zawładnąć rzeczy istotą.[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]Wtem, głos Jaśka podniósł się z sali:[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]Panowie, czas skończyć z aferą![/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]Czas byście pamiętali,[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]że najważniejsze jest zero...!"[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][B][COLOR=green]"Kłóciły się liczby parzyste [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=green]I nieparzyste [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]o to, [/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]kto ma po czasy wieczyste,[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]zawładnąć rzeczy istotą.[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]Wtem, głos Jaśka podniósł się z sali:[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]Panowie, czas skończyć z aferą![/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]Czas byście pamiętali,[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][FONT=Verdana][COLOR=green]że najważniejsze jest zero...!"[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B][/quote]

Poeta tylko głowa nie ta:eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='ursa81']Żaden temat zastępczy. Fakt, jest wiele spraw do zrobienia w kwestii zmiany obecnej sytuacji zwierząt. Temat kopiowania nawet nie stał przy temacie cierpienia zwierząt rzeźnych jeśli chodzi o skalę i miarę cierpienia. Oba mają wspólną część, a raczej wspólny mianownik w formie pytania: Czy to jest konieczne?[/quote]

Czym karmisz psy?:hmmmm::niewiem:

Posted

[quote name='Olivka']Trafiłaś w sedno. Nikt nie ma moralnego prawa walczyć o zaprzestanie kopiowania siedząc przed kompem z kanapką z szyneczką :oops:
To się nazywa HIPOKRYZJA!!![/quote]

Rozumiem, ze tak samo nie ma prawa moralnego ingerowac jak ktos napada staruszkę, czy podpisywac petycje aby nie transportowac żywych zwierzat przez tysiace km, nie ma prawa walczyc o prawa zwierzat i ludzi, bo moralnie jest skażony skoro zjada szynke.
Moze poszukaj innej definicji hipokryzji bo ta mi jakos nie pasuje. :lol:
No chyba ze oficjalnie wyznajesz zasade ze skoro jesz szynke to masz prawo krzywdzic otwarcie zwierzaki.

Posted

[quote]A o jakiej rasie piszesz?[/quote]Piszę o polujących wyżłach niemieckich.

[quote] No ja nie wiem co Ty bys chciała dyskutowac. Naturalne to nie uciete. To chyba proste.[/quote]Pozornie. Rasy psów stworzyli ludzie. Wilki nie mają takich ogonów jak wyżły. Wyżły niemieckie to rasa, która kształtowała się kiedy ogony były kopiowane u każdego osobnika więc dobór nie mógł tutaj działać jeśli chodzi o cechy ogona. Teraz powiedz co będzie bardziej naturalne u takiego wyżła: ogon kopiowany czy długi?

[quote]To juz przerabialismy. Ludzie wprost mówia ze kopiuja bo im sie podoba wyglad.[/quote]Powtórzę: kopiuję z zupełnie innego powodu niż w.w.

[quote] No wiesz zawiodłam sie. Najpierw tyle krzyku a teraz jak chce przejsc na wegetarianizm, to Ty sie wycofujesz[/quote]Krzyk podnieśli inni. Bardzo dobrze bo to była prowokacja. Udało się. Mam nadzieję, że jeszcze nieraz sprawię, że ktoś spojrzy na swojego kotleta lub szklankę mleka z innego punktu widzenia ;) Nigdy nie powiem nikomu wprost: "nie jedz mięsa, nie pij mleka". Nie staram się nakłonić nikogo do weganizmu. Czuję natomiast wewnętrzną potrzebę zwracania uwagi ludzi na to jaki los zgotowaliśmy zwierzętom.

[quote name='Karmi']Ambitnie ukierunkowałaś dyskusję i co? I nic. A raczej nic nowego.
Trudne pytanie o cierpienie i ... łatwa odpowiedź. :roll:
Wspólny mianownik jest, ale w innym miejscu. Wielbiciel schabowego powie, ze zjedzenie kotleta to konieczność a zwolennik kopiowania konieczność zobaczy właśnie w kopiowaniu. Żaden z nich nie będzie myślał o cierpieniu zwierząt. Każdy z nich znajdzie usprawiedliwienie. :shake:[/quote]

Sęk w tym, że jedzenie mięsa w niektórych przypadkach może być koniecznością. Tak samo jak kopiowanie. Tu kłania się wspomniana kwestia ryzyka, potencjalnych strat i zysków.

Odpowiedź - faktycznie, banalnie prosta: jeść mięso i kopiować tylko w uzasadnionych przypadkach.

[quote name='Karmi']...i tak się oczywiście zupełnie przypadkowo składa, ze Ursa jest właścicielką
wyżła :razz:
A ja kolacji jeszcze nie jadłam. Chandler kim ja jestem?
Wiem Dogomaniaczką :loveu:[/quote]

Gdybym właścicielką wyżłów nie była to bym się na ich temat nie wypowiadała. Gdybym urazów ogona lub kopiowania na własne oczy nie widziała to bym na ich temat nie pisała. Tak się składa, że wiem co nieco na powyższe tematy więc śmiało się wypowiadam.

[quote name='Olivka']Trafiłaś w sedno. Nikt nie ma moralnego prawa walczyć o zaprzestanie kopiowania siedząc przed kompem z kanapką z szyneczką :oops:
To się nazywa HIPOKRYZJA!!![/quote]

Dokładnie. Korciło mnie, żeby użyć właśnie TEGO słowa.

[quote name='ara']Czym karmisz psy?:hmmmm::niewiem:[/quote]

Psy są typowymi mięsożercami. Mięso jeść muszą więc jedzą.

Swoje karmię obecnie Acaną Salmon - na łososiu.

Posted

Dzisiaj przeglądalem gazetę "Pies" najnowszy numer.I cóż widzę;artykuł pt "Doberman czy pinczer" -na zamieszczonych fotografiach psy kopiowane.Kilka ston dalej reklama psiej karmy-na reklamie dog kopiowany,ogladam TV leci reklama samochodu renault -kto bierze w niej udział?-doberman oczywiscie kopiowany.Drogie Panie przeciwniczki kopiowania popadłyście w jakąś zbiorową histerię.Jestem zdumiony że jeszcze nie stoicie pod redakcją i na Woronicza i nie protestujecie przeciw pokazywaniu publicznie takiego wizerunku psa.:lol::lol::lol:Kobitki do dzieła nie tracić czasu tu na forum na wzajemne przekonywanie się.Szable w dłoń ......tylko jest jedno ryzyko to moze dla was skoniczyć się kaftanen bezpieczeństa.Ale ryzyk -fizyk:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[QUOTE]Piszę o polujących wyżłach niemieckich.[/QUOTE]
Czyli zgadzasz sie ze innym rasom nie polujacym nie ma powodu nic ciac?
ile jest wyzłów aktywnie polujacych w Polsce? Tak około. Ile sztuk?

[QUOTE]Rasy psów stworzyli ludzie. Wilki nie mają takich ogonów jak wyżły. Wyżły niemieckie to rasa, która kształtowała się kiedy ogony były kopiowane u każdego osobnika więc dobór nie mógł tutaj działać jeśli chodzi o cechy ogona. Teraz powiedz co będzie bardziej naturalne u takiego wyżła: ogon kopiowany czy długi?
[/QUOTE]
Rasy stowrzyli ludzie, ale ogony łamia sie bez względu na rase. Jezeli bys dobrze policzyła to chartom bardzo czesto sie łamia. Wiec powiedz dlaczego chartom nikt nie obcina ogonów?

A widziałas ogon owczarka australijskiego? Ogon ma bardzo podobny do ogona wilka. To teraz powiedz dlaczego obcinano ogon owczarkom skoro ich ogony były takie jak wilka.
[QUOTE] Udało się. Mam nadzieję, że jeszcze nieraz sprawię, że ktoś spojrzy na swojego kotleta lub szklankę mleka z innego punktu widzenia ;-) Nigdy nie powiem nikomu wprost: "nie jedz mięsa, nie pij mleka". Nie staram się nakłonić nikogo do weganizmu. Czuję natomiast wewnętrzną potrzebę zwracania uwagi ludzi na to jaki los zgotowaliśmy zwierzętom. [/QUOTE]
Co Ci sie udało? Zwrócic uwage na krzywde zwierzat? Tu prawie kazdy z tego powodu trafia. A niektórzy zwracaja uwage na kazda krzywde. Bo to nie jest tak, ze mozemy krzywdzic psa obcinajac mu to co uwazamy ze mu sie nie przyda, ale czujemy sie usprawiedliwenie bo za to nasz pies moze spac na kanapie i ma pełna miche. :shake:

Posted

[quote name='Jasiek']Dzisiaj przeglądalem [B]gazetę "Pies" najnowszy numer[/B].I cóż widzę;artykuł pt "Doberman czy pinczer"... Ale ryzyk -fizyk:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
[B][COLOR=green][FONT=Verdana]To co czytałeś, to było wydanie specjalne, "tzw. bez klamek".[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=green][FONT=Verdana]Na zewnątrz, ten sam artykuł zamieszczono nie w gazecie, a w czasopiśmie i nie „Pies”, a „Przyjaciel Pies”.[/FONT][/COLOR][/B]

Posted

[quote name='niceravik'][B][COLOR=green][FONT=Verdana]To co czytałeś, to było wydanie specjalne, "tzw. bez klamek".[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=green][FONT=Verdana]Na zewnątrz, ten sam artykuł zamieszczono nie w gazecie, a w czasopiśmie i nie „Pies”, a „Przyjaciel Pies”.[/FONT][/COLOR][/B][/quote]

Moj Pies ,Twoj Pies ,Jego Pies.... napisałem przeglądałem a nie czytałem i czy to coś zmienia?Jak zwykle brakuje Ci rzeczowych argumentow to czepisz się kropki nad "i".Bezwzględnie szoruj na kozetkę.

Posted

[quote]napisałem przeglądałem a nie czytałem i czy to coś zmienia?[/quote]
JAsiu a to Ty tylko obrazki przeglądasz? :crazyeye:
A moze tam napisali ze to juz ostatnie takie dinozaury i idzie nowe w nastepnym odcinku. Nastepnym razem zwróc uwage na slowo pisane, bo obrazki moga byc mylace bez czytania co pod nimi :lol:

Posted

[quote name='Jasiek']Dzisiaj przeglądalem gazetę "Pies" najnowszy numer.I cóż widzę;artykuł pt "Doberman czy pinczer" -na zamieszczonych fotografiach psy kopiowane.Kilka ston dalej reklama psiej karmy-na reklamie dog kopiowany,ogladam TV leci reklama samochodu renault -kto bierze w niej udział?-doberman oczywiscie kopiowany.Drogie Panie przeciwniczki kopiowania popadłyście w jakąś zbiorową histerię.Jestem zdumiony że jeszcze nie stoicie pod redakcją i na Woronicza i nie protestujecie przeciw pokazywaniu publicznie takiego wizerunku psa.:lol::lol::lol:Kobitki do dzieła nie tracić czasu tu na forum na wzajemne przekonywanie się.Szable w dłoń ......tylko jest jedno ryzyko to moze dla was skoniczyć się kaftanen bezpieczeństa.Ale ryzyk -fizyk:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[/quote]

Tak bardzo chciałabym tylko merytorycznie, ale widzę, że się po prostu nie da...

Te reklamy, to o czym niby mają świadczyć? Przecież wszyscy dobrze wiemy, że w Polsce pomimo zakazu psy są kopiowane. Najczęściej z bardzo prostego, aczkolwiek zadziwiającego powodu - z przyzwyczajenia...
Ty też do tego wątku wchodzisz już z przyzwyczajenia...

A tak przy okazji, bo widzę, ze spostrzegawczy i gorliwy jesteś - jak przyuważysz gdzieś weterynarza, który kopiuje oficjalnie, a nie w konspiracji - daj znać...

Posted

[quote name='LALUNA']JAsiu a to Ty tylko obrazki przeglądasz? :crazyeye:
[/quote]
A co zabronione jest przeglądanie obrazków????:crazyeye::crazyeye:

Cytat.Lalusia napisał/ła
A moze tam napisali ze to juz ostatnie takie dinozaury i idzie nowe w nastepnym odcinku.

A "może" to jest szerokie i głębokie.Sama sobie poczytaj i sama wyciagnij wnioski.Ja wszystkiego nie łykam .Ta rasa mnie nie kręci ale nie mam nic przeciwko fanom dobków.Do dziela kobitki !!!!Szturmem na redakcje i na Woronicza:lol::lol::lol:

Posted

[QUOTE]A tak przy okazji, bo widzę, ze spostrzegawczy i gorliwy jesteś - jak przyuważysz gdzieś weterynarza, który kopiuje oficjalnie, a nie w konspiracji - daj znać...[/QUOTE]
Znajomy powiatowy wet tez to mówiła, jak prosiłam aby sie ustosunkował do tego sławetnego pisemka. Mówi jest zakaz. A jak ktos nei wierzy, to mi dac tylko jedno nazwisko tego który tnie, a ja juz bede wiedział co z nim zrobic. :lol: No to jak jest kto chetny aby zaprosił na legalne obciecie ogonków? Stawimy sie razem, chetnie zobacze kto ma racje.

Posted

[QUOTE]A co zabronione jest przeglądanie obrazków????:crazyeye::crazyeye:[/QUOTE]
Nie, tylko niektórzy na tym zaczynaja i na tym kończa. :lol:
[QUOTE]Cytat.Lalusia napisał/ła[/QUOTE]

Jasiu to słowo nie ma zdrobnien. Jedyne co mógłbys zrobic to odmienic przez przypadki ale to tez nie całosc a jedynie przez odmiane rodzajników. La luna, De la luna, A la Luna, La Luna no i w liczbie mnogiej Las Lunas, De las Lunas, a las lunas, las lunas.

[QUOTE]Sama sobie poczytaj i sama wyciagnij wnioski.[/QUOTE]
Sama to ja moge poczytac, tylko ze to nie zmieni faktu, ze jak bedziesz czytac jedynie obrazki to i tak nie zrozumiesz tej głebi co jest pod obrazkiem. ;)

Posted

[quote name='LALUNA']
Jasiu to słowo nie ma zdrobnien. Jedyne co mógłbys zrobic to odmienic przez przypadki ale to tez nie całosc a jedynie przez odmiane rodzajników. La luna, De la luna, A la Luna, La Luna no i w liczbie mnogiej Las Lunas, De las Lunas, a las lunas, las lunas.
[/quote]

Takich skomplikowanych tekstów, to Jasiek nie czyta...:shake:
Może jakieś obrazki...:lol:

Posted

[quote name='ursa81']
Psy są typowymi mięsożercami. Mięso jeść muszą więc jedzą.

Swoje karmię obecnie Acaną Salmon - na łososiu.[/quote]

a wołowinki, kurczaczka itp w ogóle nie dajesz? Czym szczeniaki dokarmiasz?