LALUNA Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote]..i stala sie niewiarygodna w swoich zapatrywaniach[/quote] Wrecz przeciwnie, to swiadczy ze ktos nie jest slepy i głuchy na argumenty i potrafi sie uczyc ze gusty czlowieka nie przekłada sie nad dobro psa. Quote
niceravik Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='Monyka']Pozwolę sobie na mały komentarz odnośnie panującej tu dyskusji. Uważam ją z bezsensowną, bo i tak jedna strona drugiej nie przekona, gdyż po takiej zaciekłości i chamstwie w stosunku do siebie, [B]gdyby ktoś zmienił zdanie wyszedłby na idiotę[/B], który się poddał, więc nawet jeśli, to będzie dalej sączył jadem, mimo iż nie ma racji. Chyba Wam się na prawdę nudzi skoro ciągle wypisujecie nic nie znaczące bzdury przez ok. 500 str. Aczkolwiek czytam wątek już jakiś czas i przez pewien okres (kilku postów) można było znaleźć postępy w sprawie zakazu kopiowania. Reszta to przekomarzanie się nawzajem.[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dla mnie Twoje zdanie jest ważne. Patrzysz na tę dyskusję z boku. Nie bierzesz bezpośredniego udziału. Myślę, że takie spojrzenie jest bardziej obiektywne.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Chamstwo, no cóż? Bywa często. W odpowiedzi na inne chamstwo albo jako przykrycie braku argumentów, kiepskiej wiedzy. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Weź pod uwagę 150 000 otwarć. To jeden ze sposobów upublicznienia problemu. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Podpowiedz doskonalszy sposób wyegzekwowania prawa w tym zakresie.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jeżeli znasz...[/FONT][/COLOR] Quote
maxxel Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='LALUNA']Wrecz przeciwnie, to swiadczy ze ktos nie jest slepy i głuchy na argumenty[/quote] ..lub latwo mozna wplynac na zmiane jego punktu widzenia Quote
niceravik Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='ursa81']Prawda ma dwie strony: moją i Twoją.[/quote] Obiektywny subiektywizm, nic innego :p. Quote
LALUNA Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='maxxel']..sama decyzja nabycia zwierzecia powinien swiadczyc o dojrzalosci.No chyba ,ze w przypadku kolezanki z Antypodow byl to impuls.[/quote] No decyzja aby kupic psa tylko ze wzgledu ze mozna mu skopiowac uszy, a jak nie to juz sie pies nie podoba jest faktycznie bardzo dojrzała. :shake: Pewnie tak samo jak podjecie decyzji aby psa narazac na narkoze i klejenie uszu. Quote
niceravik Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='Amber'] [B][SIZE=4][COLOR=red]Faktycznie "biedny" jak wszystkie psy rasowe. Zobacz sobie lepiej ile jest kundelków w schronach bez łapek, oczek, ogonków. One nie miały tyle szczęścia co ten dobek, nie robił im tego wet w narkozie, nie miały żadnych środków przeciwbólowych, nikt się nimi potem nie opiekował... Faktycznie, "biedny" piesek...[/COLOR][/SIZE][/B] [/quote] Pokażmy te emocje Amber. :shake: Quote
maxxel Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [QUOTE] [quote name='LALUNA']No decyzja aby kupic psa tylko ze wzgledu ze mozna mu skopiowac uszy, a jak nie to juz sie pies nie podoba jest faktycznie bardzo dojrzała. :shake: Pewnie tak samo jak podjecie decyzji aby psa narazac na narkoze i klejenie uszu.[/quote] [/QUOTE] ..zalezy jakiego psa chcemy miec.Jezeli jakas rase kopiowana to tak jest(powinno byc..)W moim przypadku jednak ograniczmy sie do cietego ogona.. Quote
Rybka_39 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='Monyka']Biedny piesek, na pewno jest mu bardzo wygodnie :angryy: Pozwolę sobie na mały komentarz odnośnie panującej tu dyskusji. Uważam ją z bezsensowną, bo i tak jedna strona drugiej nie przekona, gdyż po takiej zaciekłości i chamstwie w stosunku do siebie, gdyby ktoś zmienił zdanie wyszedłby na idiotę, który się poddał, więc nawet jeśli, to będzie dalej sączył jadem, mimo iż nie ma racji. Chyba Wam się na prawdę nudzi skoro ciągle wypisujecie nic nie znaczące bzdury przez ok. 500 str. Aczkolwiek czytam wątek już jakiś czas i przez pewien okres (kilku postów) można było znaleźć postępy w sprawie zakazu kopiowania. Reszta to przekomarzanie się nawzajem.[/quote] Niestetyzeby mu się "ładnie uszka układały" musi znosic te debilne rzeczy:shake: Quote
Rybka_39 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='SOS Sfora']Czyżby był na forum ktoś ,kto nie jest świadom,że kopiowanie jest prawnie zabronione od 10lat,a jak wiadomo nieznajomość prawa nie chroni przed karą.Może żeby dotarło do niektórych obetniemy im uszy?[/quote] Widocznie był....bo na Akagerze za dużo siedziałam i jeszcze w tym roku dyskusja była jak zakaz wystawiania kopiowanych psów wpłynie na hodowle...:eviltong:. A po za tym ja nie ociełam mojej Korze nic, moje uszy prosze zostawić w spokoju;p Ja swoje napisałam, jak ktoś ma jakis problem z agresją to sa behawioryści;) [quote name='SOS Sfora']Jak można pisać takie głupoty?Ręce opadają,skoro ktoś ma tak super psa to po co go okaleczył?[/quote] Moja znajoma kocha psy, ale kupiła kopiowanego....żałuje że ma kopiowane uszy ale cóż nie ona mu je kopiowała, obecnie przygotowują się do wystawy.. Ja nie jestem za kopiowaniem i nigdy nie bendę, dla mnie to dość prymitywne by kopiować psu uszy dla swego kaprysu bo źle sie układają i brzydko wygląda... Quote
Karmi Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='maxxel']..i stala sie niewiarygodna w swoich zapatrywaniach To znaczy,ze sa przekonani o slusznosci swoich pogladow,jak ja.. W czym moj pies bez ogona bedzie mial gorzej od np owczarka w bloku?? Prosze Cie tylko znowu nie mowcie ,ze sie wywali na zakrecie bo straci rownowage. Sorry,moze lubisz jak sie probuje Ci wmawic,ze mieszkasz w dzikolandzie a cala reszta to nieskonczony EDEN.Staralem sie tylko pokazac kolezance,ze zlo jest wszedzie..Dla mnie moze mieszkac nawet na baobabie(albo nie bo pies jej spadnie,jest bez ogona:lol:)[/quote] Niewiarygodna? Chciałabym żeby było w na tym forum więcej takich ,,niewiarygodnych" osób, które potrafią zmienić swoje poglądy w dobrą stronę. Mniej osób kopuje psy. Czy to automatycznie znaczy, że wszyscy oni sa podejrzani? :shake: Dzikoland? Taaak coś w tym jest. Muszę przyznać Ci rację. Jednak opieram to nie na tym co wmówią mi inni ale na tym co widzę dookoła. Jestem mało podatna na manipulacje ;) Nie potrafię Ci powiedzieć, czy Twój pies będzie miał lepiej od owczarka z bloku bo nie wiem jakim jesteś Panem dla swojego Psa :eviltong: A tak serio to chyba nie chcesz zniżać się do dyskusji w stylu: lepiej z ogonem w bloku czy bez ogona w ogródku. Nie posądzam Cię o takie skłonności :razz: Nawiasem mówiąc mieszkam w bloku z dwoma beauceronami. To wyznanie to był taki gratisowy argument przeciwko maniakom niekopiowania . Tak na wszelki wypadek... jakby Tobie albo komuś innemu lepszych brakowało :cool3: Quote
maxxel Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [QUOTE] Mniej osób kopuje psy. Czy to automatycznie znaczy, że wszyscy oni sa podejrzani? :shake: [/QUOTE] Nic takiego nie powiedzialem,to Twoj punkt widzenia!!Ja sie tylko dziwie(w tym konkretnym przypadku..),ze ktos swiadomie nabyl kopiowanego psa a za chwile bije sie w piers. [QUOTE] Dzikoland? Taaak coś w tym jest. Muszę przyznać Ci rację. Jednak opieram to nie na tym co wmówią mi inni ale na tym co widzę dookoła. Jestem mało podatna na manipulacje ;) [/QUOTE] to juz cos.. [QUOTE] Nie potrafię Ci powiedzieć, czy Twój pies będzie miał lepiej od owczarka z bloku bo nie wiem jakim jesteś Panem dla swojego Psa :eviltong: A tak serio to chyba nie chcesz zniżać się do dyskusji w stylu: lepiej z ogonem w bloku czy bez ogona w ogródku. Nie posądzam Cię o takie skłonności :razz: [/QUOTE] ..ale zakladasz,ze skopiowany pies bedzie wiodl zywot lichy.. [QUOTE]Nawiasem mówiąc mieszkam w bloku z dwoma beauceronami[/QUOTE]. jak dla mnie moga to byc nawet dwa wielblady:lol:. [QUOTE]To wyznanie to był taki gratisowy argument [/QUOTE] ..cos zaiskrzylo??????? Quote
xxxx52 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 kopiowanie ogonkow i obcinanie uszek to barbarzynstwo, kraju epoki kamienia lupanego:mad: to glupota grupy snobow,ktorzy potrzebuja miec psa na pokaz jako "kwiatek do kozucha" kopiowanie to nie ma z miloscia zwierzat nic wspolnego na cale szczescie ,ze sa kraje ,ze te tortury sa zabronione,ale my jestesmy jedna z republik bananowych i ludziom nie przychodzi do glowy ,ze psy cierpia ,gdyz czlowiek musi sie "pokazac" Duzy dom,duze auto ,i do tego pies rasowy z wszystkim co mozliwie poobcinym ,tylko nie kastrowanym:mad::mad::mad: Powinno byc pies kastrowany a uszki i ogonek pozostawione tak jak jego natura stworzyla Quote
maxxel Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [QUOTE] [quote name='xxxx52']kopiowanie ogonkow i obcinanie uszek to barbarzynstwo, kraju epoki kamienia lupanego:mad: [/QUOTE] ..chyba jeszcze wtedy nie bylo krajow.. [QUOTE] to glupota grupy snobow,ktorzy potrzebuja miec psa na pokaz jako "kwiatek do kozucha" [/QUOTE] eee,dobra dalej.. [QUOTE]na cale szczescie ,ze sa kraje ,ze te tortury sa zabronione[/QUOTE] no cale szczescie.. [QUOTE]ale my jestesmy jedna z republik bananowych[/QUOTE] wy jestescie my nie:multi: [QUOTE]Duzy dom,duze auto ,i do tego pies rasowy [/QUOTE] napisales,ze jestes z bananowa i napewno cie zmartwie,ja to wszystko mam:multi: [QUOTE]z wszystkim co mozliwie poobcinym ,tylko nie kastrowanym:mad::mad::mad:[/QUOTE] kastracji mowimy NIE,meska solidarnosc.. [QUOTE] Powinno byc pies kastrowany a uszki i ogonek pozostawione tak jak jego natura stworzyla[/quote] [/QUOTE] no ,ale natura stworzyla go tez do prokreacji.. Quote
xxxx52 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 prokreacja tak ale nie przy tak olbrzymiej populacji zwierzat w Polsce,gdzie zwierzeta sa jako produkt :mad: jak mozna psa do chlopa porownac to mnie rozbawilo ,nie kaze chlopow kastrowac tylko suczki i pieski Quote
niceravik Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='xxxx52'][B][COLOR=red]kopiowanie ogonkow i obcinanie uszek to barbarzynstwo[/COLOR][/B], kraju epoki kamienia lupanego:mad: [B][COLOR=red]to glupota grupy snobow[/COLOR][/B],ktorzy potrzebuja miec psa na pokaz jako "kwiatek do kozucha" [COLOR=red][B]kopiowanie to nie ma z miloscia zwierzat nic wspolnego [/B][/COLOR] na cale szczescie ,ze sa kraje ,ze te tortury sa zabronione,ale my jestesmy jedna z republik bananowych i [B][COLOR=red]ludziom nie przychodzi do glowy ,ze psy cierpia ,gdyz czlowiek musi sie "pokazac"[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Duzy dom,duze auto ,i do tego pies rasowy z wszystkim co mozliwie poobcinym[/COLOR][/B] ,tylko nie kastrowanym:mad::mad::mad: Powinno byc pies kastrowany a uszki i ogonek pozostawione tak jak jego natura stworzyla[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pięknie napisałaś :loveu::multi:.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wiesz, u nas maxxel się snobuje na wielkie panisko. Do dużego domu i wielgachnego auta to mu tak daleko jak mnie do tytułu Miss naszej Parafii, zdobytego pośmiertnie :eviltong:. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ale psa obciętego już ma :evil_lol:.[/FONT][/COLOR] Parafialny snob :p? Quote
Azawakh Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Pozwolę sobie zabrać kolejny raz zdanie w temacie kopiowanie uszu i ogonków. Uważam, że osoby przycinające psom te części ciała tak na prawdę nie kochają swoich psów ale kochają elegancki wygląd i jest w nich coś bardzo snobistycznego. Dla mnie osoba kupująca np dobermana i twierdząca, że pies tej rasy z pozostawionymi naturalnie uszami i ogonem to już nie doberman ale wszystko inne nie jest dla mnie prawdziwym miłośnikiem tej rasy i nigdy nie powinna takowego psa posiadać bo ona go nie kocha. Prawdziwy miłośnik np dobermanów czy bokserów czy jeszcze innych psisków zaakceptuje obowiązujące prawo i będzie nadal kochał swoją rasę i nie twierdził, że jak się przestanie obcinać uszu i ogonów to rasa wymrze bo to moim zdaniem jest żenujące i zakrawa na śmiech. Tak gadają tylko snoby a nie znawcy rasy, wielokrotnie to słyszałem w kręgach dobermaniarzy i czułem się delikatnie mówiąc zażenowany tymi wypowiedziami... To tylko świadczy jak skostniałe poglądy mają polscy kynolodzy co stwierdzam ze smutkiem... Quote
Azawakh Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Pozwolę sobie zabrać kolejny raz zdanie w temacie kopiowanie uszu i ogonków. Uważam, że osoby przycinające psom te części ciała tak na prawdę nie kochają swoich psów ale kochają elegancki wygląd i jest w nich coś bardzo snobistycznego. Dla mnie osoba kupująca np dobermana i twierdząca, że pies tej rasy z pozostawionymi naturalnie uszami i ogonem to już nie doberman ale wszystko inne nie jest dla mnie prawdziwym miłośnikiem tej rasy i nigdy nie powinna takowego psa posiadać bo ona go nie kocha. Prawdziwy miłośnik np dobermanów czy bokserów czy jeszcze innych psisków zaakceptuje obowiązujące prawo i będzie nadal kochał swoją rasę i nie twierdził, że jak się przestanie obcinać uszu i ogonów to rasa wymrze bo to moim zdaniem jest żenujące i zakrawa na śmiech. (Jeśli jeszcze w życiu kiedyś będę miał dobermana to nigdy mu nic nie poobcinam tylko będę się cieszył jego naturalnym wyglądem.) Tak gadają tylko snoby a nie znawcy rasy, wielokrotnie to słyszałem w kręgach dobermaniarzy i czułem się delikatnie mówiąc zażenowany tymi wypowiedziami... To tylko świadczy jak skostniałe poglądy mają polscy kynolodzy co stwierdzam ze smutkiem... Quote
niceravik Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]Teraz zapytam całkiem serio: kto wie albo przeczytał, albo ma nawet obszerny artykuł zatytułowany: [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [CENTER][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=4][B]”Kopiowanie uszu i ogonów”[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/CENTER] [COLOR=black][FONT=Verdana]Artykuł ukazał się całkiem niedawno bo w grudniowym – świątecznym numerze znamienitego i uznanego czasopisma, które jest wydawane od kilkudziesięciu lat.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Nie jesteśmy same :multi:.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]FINIS CORONAT OPUS :loveu:![/FONT][/COLOR] [/FONT][/COLOR] Quote
xxxx52 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Azawa..-podpisuje sie powyzej!!i moge stwierdzic czytajac co poniektorych ,ze nic tylko zacowfanie jest w narodzie ,pseudomilosnikow zwierzat:mad::angryy: z takimi pogladami do EU to wstyd i hanba!!! Quote
MARS Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]Teraz zapytam całkiem serio: kto wie albo przeczytał, albo ma nawet obszerny artykuł zatytułowany: [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [CENTER][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=4][B]”Kopiowanie uszu i ogonów”[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/CENTER] [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Artykuł ukazał się całkiem niedawno bo w grudniowym – świątecznym numerze znamienitego i uznanego czasopisma, które jest wydawane od kilkudziesięciu lat.[/FONT][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/quote] Czy mówisz o tym artykule w którym jest napisane m.in.: [I][B]"U psów zwisłouchych częściej może dochodzić do zapaleń przewodów słuchowych, ponieważ ucho jest gorzej wentylowane"[/B][/I] Jeśli o tym to ja czytałem. Quote
xxxx52 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 to nalezaloby bassetowi tez obciac uszy:diabloti: Quote
Karmi Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='maxxel'] ..ale zakladasz,ze skopiowany pies bedzie wiodl zywot lichy.. jak dla mnie moga to byc nawet dwa wielblady:lol:. ..cos zaiskrzylo???????[/quote] Nie. Nie zakładam, ze kopiowanie ma bezpośredni wpływ na jakośc żywotu psa.To tak prosto nie działa. Jednak z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, ze człowiek , który dopuszcza, zeby jego pies cierpiał w jakikolwiek sposób ( nawet minimalny) tylko w imię lepszego? wygladu jest mniej wrażliwy niż taki, który nie jest wstanie zrobić tego swojemu psu. Jeśli wyjdziemy z tego punktu to kto wie czy w Twoim stwierdzeniu nie ma źdźbła prawdy... Dwa wielbłądy? No nie wiem co sądziedzi na to by powiedzieli :razz: Zaiskrzyło? No jasne. Dyskusja z Tobą jest taka podniecająca :diabloti: Quote
Karmi Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='xxxx52']Azawa..-podpisuje sie powyzej!!i moge stwierdzic czytajac co poniektorych ,ze nic tylko zacowfanie jest w narodzie ,pseudomilosnikow zwierzat:mad::angryy: z takimi pogladami do EU to wstyd i hanba!!![/quote] Ale ONI wcale nie chcą do EU :razz: Tam jest be :evil_lol: Quote
xxxx52 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 takimi zenujacymi wypowiedziami zastanawiam sie ,czy my jestesmy w EU czy w republice bananowej? Zakazy powinno sie przestrzegac-a kopiowanie w panstwach EU sa zakazem i nalezy ten zabieg jako znecanie sie nad zwierzetami,lamanie praw o ochronie zwierzat Quote
Karmi Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Wiem. Ja tez uważam, ze zakaz kopiowanie jest ,,oczywistą oczywistością". Niestety nie wszyscy tak myślą... Quote
Recommended Posts