Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='onek']Bynajmniej nie dla widzimisię:lol: , tylko z tego co wynika z wcześniejszych postów - w zgodzie z tamtejszym prawem.
Dla widzimisie i sprzecznie z prawem to kopiuje się w Polsce zdrowe psy.
Ciekawe, dlaczego eutanazja tak szokuje, a kaleczenie już nie.
Jak pies nie przeżyje zabiegu kopiowania uszu pod narkozą - to co to jest Twoim zdaniem Vectra?
Eutanazja? Zabijanie ? Pewnie napiszesz, że przypadek.....[/quote]
nieszczęśliwy wypadek .....
czy Twój pies był kiedykolwiek poddawany narkozie ?
jeśli tak to wiesz , co należy podpisać ....

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[QUOTE]Uważam, że prawo dotyczące zwierząt na Zachodzie jest lepsze. Tak dobrze przeczytałaś. Jest lepsze ! Masz wąpliwości- poczytaj. Nie opieraj swojej wiedzy na - jak sama napisałaś- słyszałam, że...[/QUOTE]

Nie twierdzę, że u nas jest super, bo prawda jest taka, że w innych krajach niektóre regulacje prawne są lepsze, ale nie wszystkie, a już na pewno nie te o których mówimy.

Posted

[quote name='Amber']Nie twierdzę, że u nas jest super, bo prawda jest taka, że w innych krajach niektóre regulacje prawne są lepsze, ale nie wszystkie, a już na pewno nie te o których mówimy.[/quote]
Tu mówimy o kopiowaniu. Choć już pewno większość zapomniała...

Posted

[quote name='Karmi']
Cały świat jest be i fuj. A my? Czy ta negacja osiągnięć reszty świata w dziedzinie ochrony praw zwierząt ma na celu utwierdzenie nas w przekonaniu, że Polska jest ok?[/quote]
nie, po prostu chcielismy pokazać, że nie wszedzie jest tak idealnie jak się niektorym wydaje

Do Twojej listy dodam, ze Amerykanie ciachają psom ogony i uszy

[quote name='onek']
Jak pies nie przeżyje zabiegu kopiowania uszu pod narkozą - to co to jest Twoim zdaniem Vectra?
Eutanazja? Zabijanie ? Pewnie napiszesz, że przypadek.....[/quote]
Zły przykład :lol:
A jak pies nie przezyje usunięcia kamienia nazębnego - tez pod narkozą to jak Ty to nazwiesz?

I czym rożni się narkoza stosowana do ciachnięcia uszu a ta zastosowana do usunięcia kamienia nazębnego ?

A jak suka nie przezyje zabiegu sterylizacji z powodu krwotoku to jak to nazwiesz?

Posted

[QUOTE]I czym rożni się narkoza stosowana do ciachnięcia uszu a ta zastosowana do usunięcia kamienia nazębnego ? [/QUOTE]

Moze tym ze jedno jest dla zdrowia a drugie wrecz przeciwnie, wiec i ryzyko zbedne

Posted

[quote name='Karmi']Uważam, że prawo dotyczące zwierząt na Zachodzie jest lepsze.[/quote]
Ależ oczywiście, że w niektórych aspektach jest lepsze.
Na przykład z autopsji wiem, że w takiej Szwecji kierowca pojazdu, który potrącił zwierzę (w tym przypadku sarnę) obowiązany jest powiadomić o tym zdarzeniu odpowiednie służby, pomimo że zwierzę w stanie wstrząsu uciekło z miejsca wypadku, bo:
1. sarna mogła odnieść jedynie lekkie obrażenia (w tym przypadku raczej nie da się jej odszukać)
lub
2. sarna mogła doznać ciężkich obrażeń wewnętrznych i kończyć zywot nieopodal w męczarniach
lub
3. sarna mogła doznać obrażeń aparatu ruchu uniemożliwiających jej normalne poruszanie się (w tym przypadku umarłaby z głodu lub zjedzona żywcem przez wałęsające się psy - w Szwecji bardziej prawdopodobna jest pierwsza opcja, w Polsce wiemy...)

U nas jak mniemam w takiej sytuacji miłośnik zwierzątek, z idiotycznie beztroskim uśmiechem na twarzy zacierałby ręce, że sarence udało się uciec.

Posted

[quote name='Amber']Ale u nas kopiowanie jest zabronione (względnie), więc czym się różnimy w tym zakresie od innych "cudownych" państw?
[/quote]
Tym, że tam kopiowanie jest zabronione bezwzględnie :diabloti:

Posted

[quote name='PIKA']nie, po prostu chcielismy pokazać, że nie wszedzie jest tak idealnie jak się niektorym wydaje

Do Twojej listy dodam, ze Amerykanie ciachają psom ogony i uszy

Zły przykład :lol:
A jak pies nie przezyje usunięcia kamienia nazębnego - tez pod narkozą to jak Ty to nazwiesz?

I czym rożni się narkoza stosowana do ciachnięcia uszu a ta zastosowana do usunięcia kamienia nazębnego ?

A jak suka nie przezyje zabiegu sterylizacji z powodu krwotoku to jak to nazwiesz?[/quote]

Pierwszy przykład to zabieg robiony dla zdrowia psa. Drugi dla regulacji populacji. Oba zabiegi są prawnie dozwolone :razz:

Posted

[quote name='TuathaDea']Ależ oczywiście, że w niektórych aspektach jest lepsze.
Na przykład z autopsji wiem, że w takiej Szwecji kierowca pojazdu, który potrącił zwierzę (w tym przypadku sarnę) obowiązany jest powiadomić o tym zdarzeniu odpowiednie służby, pomimo że zwierzę w stanie wstrząsu uciekło z miejsca wypadku, bo:
1. sarna mogła odnieść jedynie lekkie obrażenia (w tym przypadku raczej nie da się jej odszukać)
lub
2. sarna mogła doznać ciężkich obrażeń wewnętrznych i kończyć zywot nieopodal w męczarniach
lub
3. sarna mogła doznać obrażeń aparatu ruchu uniemożliwiających jej normalne poruszanie się (w tym przypadku umarłaby z głodu lub zjedzona żywcem przez wałęsające się psy - w Szwecji bardziej prawdopodobna jest pierwsza opcja, w Polsce wiemy...)

U nas jak mniemam w takiej sytuacji miłośnik zwierzątek, z idiotycznie beztroskim uśmiechem na twarzy zacierałby ręce, że sarence udało się uciec.[/quote]

Szwed też zapewne w pierwszym odruchu ucieszyłby się, ze sarence nic się nie stało. Miłośnicy zwierząt są wszedzie. :diabloti:

Posted

Amber jak bys przeczytala moja odpowiedz bez specjalnych emocji to jestem pewna ze bys zrozumiala!

Cytat:
Napisał [B]aisia[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9078522#post9078522"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]wlanelas jak lysy warkoczem o beton...mysl troche bardziej logicznie ;-) A co do [B]moich pogladow[/B] [B]to wiedze na ten temat akurat Ty masz zerowa.[/B][/I]

[quote name='Amber']Nad czym mam myśleć bardziej logicznie i na jaki temat nie mam wiedzy? (i skąd wiesz, że jakiejś wiedzy na jakiś temat nie posiadam?)[/quote]

Mysl bardziej logicznie gdy odpowiadasz komus kogo nie znasz zamiast pisac wywody niezgodne z prawda.
A wiedzy nie masz napewno [B]na temat moich pogladow[/B] ;) Kapisz ?

Posted

[quote name='Karmi']Szwed też zapewne w pierwszym odruchu ucieszyłby się, ze sarence nic się nie stało. Miłośnicy zwierząt są wszedzie. :diabloti:[/quote]
Szwed zadzwonił pod numer alarmowy, powiadomił o zdarzeniu i oznaczył słupek drogowy, przy którym zdarzenie miało miejsce. A co zrobił obrońca praw zwierząt w Polsce?

Posted

[quote name='TuathaDea']Szwed zadzwonił pod numer alarmowy, powiadomił o zdarzeniu i oznaczył słupek drogowy przy którym zdarzenie miało miejsce. A co zrobił obrońca praw zwierząt w Polsce?[/quote]

Znajomość ludzkiej natury podpowiada mi, ze najprawdopodobnej zrobiłby obiad z dziczyzny. To był czarny humor. Wiem. Zgadzam się z Tobą, że
róznice są kolosalne. Trzeba mieć dobre prawo i dobrze je egzekwować.
Zwłaszcza w tym drugim dzieli nas od Zachodu przepaść.

Posted

[QUOTE]Tym, że tam kopiowanie jest zabronione bezwzględnie :diabloti:[/QUOTE]

Czy to wina prawa polskiego, że przepis nie jest egzekwowany? Prawo jest jakie jest, spisane na papierze.

Posted

[quote name='Karmi']Wiem. Zgadzam się z Tobą, że
róznice są kolosalne. Trzeba mieć dobre prawo i dobrze je egzekwować.
Zwłaszcza w tym drugim dzieli nas od Zachodu przepaść.[/quote]
A ja sądzę, że żeby wymagać od innych stosowania "zachodnich" standardów, należy samemu ich przestrzegać, prawda?

Posted

[quote name='Amber']Czy to wina prawa polskiego, że przepis nie jest egzekwowany? Prawo jest jakie jest, spisane na papierze.[/quote]
Tak spisane na papierze i nieprzestrzegane przez ludzi. Tak jak prawo zakazujące kopiowania :angryy:

Posted

[quote name='TuathaDea']A ja sądzę, że żeby wymagać od innych stosowania "zachodnich" standardów, należy samemu ich przestrzegać, prawda?[/quote]
Prawda. Jestem za.

Posted

[quote name='Karmi']Tym, że tam kopiowanie jest zabronione bezwzględnie :diabloti:[/quote]
podobnie jak np. stosowanie kolczatek czy obróż elektrycznych
[quote name='ayshe']niee noo w niemczech nikt absolutnie,zaaden sportowiec nei uzywa kolcu ani oe.w zyyyciu.
zabronione sa.fakt.[/quote]
[quote name='Berek']xxx52, powiedz to, he he, całej rzeszy najwyższej klasy sportowców z Niemiec....
:lol:[/quote]
he he he, tylko czemu nasza specjalistka od tłumaczeń treści propagandowych naśmiewa się z nieprzestrzegania zakazów? Bo co, idiotyczne są? Zakazy kopiowania i inne też. Ale przecież realizują "wolę NARODU" nie?

Posted

[QUOTE]Tak spisane na papierze i nieprzestrzegane przez ludzi. Tak jak prawo zakazujące kopiowania[/QUOTE]

Nie jedyne i nie ostatnie. Całe szczęście. Idiotyzmy trzeba tępić.

Posted

[quote name='Amber']Nie jedyne i nie ostatnie. Całe szczęście. Idiotyzmy trzeba tępić.[/quote]
Dla ciebie zakaz kopiowania to idiotyzm? :angryy:
tym razem daruje sobie komentarz bo co tu komentować :mad:

Posted

[quote name='Karmi']MARS trzymaj pewien poziom.[/quote]
Jawohl, MARS. Trzymaj poziom, nie pisz głupot. Weź się do roboty.

[CENTER][B][SIZE=4][COLOR=red]ARBEIT MACHT FREI[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]ORDNUNG MUSS ZEIN[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][/B] [/CENTER]
[LEFT]a nie popełnia zbrodni żołnierz (wet), który wykonuje rozkaz (narzucony wolą narodu).[/LEFT]

Posted

[quote name='Vectra']nieszczęśliwy wypadek .....
czy Twój pies był kiedykolwiek poddawany narkozie ?
jeśli tak to wiesz , co należy podpisać ....[/quote]
Mój pies był operowany pod narkozą. Bardzo dobrze to pamietam i dlatego nie mogę zrozumieć jak można poddać psa narkozie tylko dla tego, że bardziej podoba się z obciętym uchem. Tylko "miłośnicy zwierzat od tzw siedmiu bolesci", męczą psa zbędnym zabiegiem i ryzykują jego życie dla własnego widzimisie. Nie dla ratowania jego zdrowia czy życia, nie dla koniecznego ograniczenia populacji, populacji schroniskowych bid, zagłodzonych i schorowanych, bitych i katowanych, porzucanych, topionych, przywiązywanych do drzewa.....

Posted

[QUOTE]Dla ciebie zakaz kopiowania to idiotyzm?[/QUOTE]

Jest, ponieważ psy były kopiowane od wieków i nic im nigdy nie było. Jest to zabieg przeprowadzany w szczególnej staranności, praktycznie bezboleśnie, a pieski potem żyją długo i szczęśliwie. Nie ma z czego robić afery.

[QUOTE]Nie dla ratowania jego zdrowia czy życia, nie dla koniecznego ograniczenia populacji, populacji schroniskowych bid, zagłodzonych i schorowanych, bitych i katowanych, porzucanych, topionych, przywiązywanych do drzewa.....[/QUOTE]

Oczywiście. Ale sterylizację przeprowadza się również dlatego, bo suka brudzi dywany - dla wygody właściciela, dla jego widzimisię. Taka sterylizacja też powinna być zabroniona, prawda? :razz:

Posted

[quote name='Amber'](...)
Oczywiście. Ale sterylizację przeprowadza się również dlatego, bo suka brudzi dywany - dla wygody właściciela, dla jego widzimisię. Taka sterylizacja też powinna być zabroniona, prawda? :razz:[/quote]
Widzisz coś złego w sterylizacji z powodu brudzenia dywanu?
I nadal jesteś zwolenniczką okaleczania dla urody?
Pytam tylko, nie oceniam.
Ps.
Dla mnie taka sterylizacja jest niedopuszczalna.Dlaczego? Bo nie jest wykonywana dla koniecznego ograniczania populacji. Ale jezeli sterylizuje twierdząc, że brudzi dywan, a suczka jest jednocześnie niedopilnowywana - to taki zabieg ogranicza populację. Decydyje o tym wet.

Posted

[quote name='onek']Mój pies był operowany pod narkozą. Bardzo dobrze to pamietam i dlatego nie mogę zrozumieć jak można poddać psa narkozie tylko dla tego, że bardziej podoba się z obciętym uchem. Tylko "miłośnicy zwierzat od tzw siedmiu bolesci", męczą psa zbędnym zabiegiem i ryzykują jego życie dla własnego widzimisie. Nie dla ratowania jego zdrowia czy życia, nie dla koniecznego ograniczenia populacji, populacji schroniskowych bid, zagłodzonych i schorowanych, bitych i katowanych, porzucanych, topionych, przywiązywanych do drzewa.....[/quote]
cokolwiek napiszesz , jakichkolwiek argumentów użyjesz to i tak mnie nie przekonasz ...
Czy to tak trudno zrozumieć ? więc po co mi znowu opowiadasz o swoich przekonaniach ?
Dla Ciebie mogę być i miłośnikiem zwierząt i od 10 boleści ... mi to lotto ...
Mój pies umierał w czasie zabiegu kastracji , ledwo go uratowali ... i nie życzę ci takiego przeżycia .. bo ja nikomu źle nie życzę ... mimo to nie widzę nic złego w zabiegu kopiowania u dobrego specjalisty ...

ap ropo sarenek , oglądał ktoś z was na TVN Fakty we wtorek ? no właśnie było jak pan uratował sarenke której mama zginęła pod kołami samochodu , nie dość że żadne służby do których się zgłosił o pomoc go olały .. wychował sarenke sam .. to teraz chcą go przed sąd postawić za KŁUSOWNICTWO !!!! ot polskie prawo :angryy: :evil_lol: