Elitesse Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 a tak na marginesie na pazdziernik moj pies jest umowiony na zabieg kastracji - robie to wylacznie dla swojej wlasnej wygody - czy to rowniez jest lamanie prawa ? pewno tak bo nie jest to wykonywane dla ratowania jego zdrowia lub zycia ... Quote
niceravik Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Elitesse']a tak na marginesie na pazdziernik moj pies jest umowiony na zabieg kastracji - robie to wylacznie dla swojej wlasnej wygody - czy to rowniez jest lamanie prawa ? pewno tak bo nie jest to wykonywane dla ratowania jego zdrowia lub zycia ...[/quote] [B]...napisała specjalistka od PÓŁPRAWDY![/B] A cała prawda wygląda tak: [FONT=TimesNewRomanPSMT]"Zabiegi lekarsko-weterynaryjne na zwierz[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]tach s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]dopuszczalne dla ratowania ich [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ż[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ycia lub zdrowia [/FONT] [FONT=TimesNewRomanPSMT][B][SIZE=3][COLOR=green]oraz dla koniecznego ograniczenia populacji...[/COLOR][/SIZE][/B]"[/FONT] [LEFT][B][COLOR=red][FONT=Verdana]/ Pełen tekst INTERPELACJI Pana Posła znajdziecie u nas na stronie 280 /[/FONT][/COLOR][/B][/LEFT] Quote
Elitesse Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 to nie jest wg mnie konieczne ograniczenie populacji bo pies jest najprawdopodobniej bezplodny wiec jak ? lamanie prawa czy nie ? Quote
Quelthalas Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Elitesse']to nie jest wg mnie konieczne ograniczenie populacji bo pies jest najprawdopodobniej bezplodny wiec jak ? lamanie prawa czy nie ?[/quote] Elitesse, a nie możnaby nowego wątku o sterylce/kastracji założyć? Myślę,iż żeby nie było zarzutów o nabijanie sobie postów, lepiej byłoby trzymać się tylko i wyłącznie kopiowania uszu/ogonów, nieprawdaż?:evil_lol: Quote
aisia Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Jasiek']Zapytam jeszcze raz jakie prawo nakazuje Zk i hodowcom w nim zrzeszonym hodowanie psów nie zgodnym ze wzorcem FCI.A [/quote] w tym przypadku o ktorym tu dyskutujemy zabrania prawo panstwowe!!! To chyba nie tak trudno zrozumiec. Quote
sota36 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Elitesse']to nie jest wg mnie konieczne ograniczenie populacji bo pies jest najprawdopodobniej bezplodny wiec jak ? lamanie prawa czy nie ?[/quote] na marinesie - kastracja zapobiega np nowotworzeniu prostaty, wiec - dla mnie jest to forma ratowania zdrowia. Jestem tego zdania nauczona na skorze mego psa. Quote
onek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='lutomskak'](...) watpie jednak,zebys ty Quelthalas-od poczatku i zawsze byla przeciwniczka kopiowania(chyba ,ze Twoja przygoda z dogami zaczela sie niedawno)-poniewaz nie tak dawno-klapciatego doga-ze swieca mozna bylo szukac.........(...) [/quote] W głowie Lutomskak sie nie miesci, że mozna być przeciwnikiem kopiowania psow - tak bez interesu. Mój pierwszy dog ur. 1997r. nie był kopiowany, a hodowca sprzedajac mi go wyjaśniła, że od 1993r. wzorzec doga nie przewiduje kopiowanego ucha. To było 10 lat temu Lutomskak. Quote
Visenna Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='lutomskak'] ja psy kopiowane mialam,mam i bede miala!!!!!!!!!!!!!!:loveu: [/QUOTE] Nie ma to jak psychopatyczna radość z tego że ktos Twoje psy okaleczy i coś im utnie :-? " Ojej jak super, moju psu utną ogonek i będzie ładniejszy" Elitesse - to samo. Przeraża mnie ta Wasza radość z tego że możecie cos swojemu psu obciąć. Ale nic to - podobno każda zła rzecz w życiu wraca do wyrządzajacego z nawiązką. Przepraszam. Tak mnie jakos filozoficzno-karmiczne rozmyślania naszły, jak zobaczyłam tę dziką satysfakcję Lutomskak. Quote
LALUNA Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [QUOTE]droga laluno to ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem - widocznie na studiach "o zwierzatkach" tego nie uczyli :roll: napisalam wyraznie ze nie bede miec psow naturalnych - czy gdzies w tym zdaniu znajduje sie slowo miot lub szczenieta ? NIE :evil_lol:[/QUOTE] Na tych nie, ale na U.W. uczyli mnie logiki, a w Twoich postach trudno jej się doszukać. Moze cos przespałaś w trakcie edukacji. [QUOTE]ja dopoki nie wejdzie zwiazkowy zakaz kopiowania bede kopiowac i tyle bo dla mnie uystawa o ochronie zwierzat nie jest jednoznaczna koniec kropka [/QUOTE] Biorąc pod uwage ze chodziło Ci o kopiowanie ogonów w pierwszych dniach to jednak musiało dotyczyc to Twojego miotu. Dalsza czesć zdania tylko dowodzi ze pewne rzeczy Cię przerastają aby je zrozumieć. Zarówno Ustawa o zakazie zabiegów które nie sa w celu zdrowotnym, jak i dopuszczenie zabiegów ograniczajacych populacje. Quote
Marta i Wika Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote]ja dopoki nie wejdzie zwiazkowy zakaz kopiowania bede kopiowac i tyle [/quote] Może powinien jeszcze wejść związkowy zakaz okradania staruszek, podpalania cudzych samochodów i wykorzystywania seksualnego nieletnich... ;) Bo jak nie ma to widocznie można ;) Quote
Jasiek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='aisia']w tym przypadku o ktorym tu dyskutujemy zabrania prawo panstwowe!!! To chyba nie tak trudno zrozumiec.[/quote] Doprawdy?Prosze o konkrety .....albo nie wy zalosne grympiski przykute zajmijcie sie lepiej zwalczaniem turkucia podjadka:evil_lol::evil_lol: bo do tego sie tylko nadajecie:loveu::loveu::loveu: Quote
Quelthalas Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Jasiek']grympiski [/quote] A co to znaczy??:cool1::evil_lol:. Jasiu, chyba Cie odpuszczę.Zanadto przypominasz pewną pieniaczkę, która w tym wątku się już pokazywała.Tak samo bezsensownie piszesz i tyle samo emot zaczynasz wklejać:diabloti:.OO, i o dziwo, jesteś dość krótko userem dogomanii:lol: Na koniec polecam dział "off topic" -trafisz do niego ze strony głównej forum.Myślę,ze tam nieznajomość prawa ,zasad, itp..itd...nie będzie przeszkadzała.Taka mała rada- zadbaj tylko o kulturę, bo jej brak razi wszędzie:p Quote
Elitesse Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 LALUNO skoro masz powazne problemy ze zrozumieniem czegokolwiek napisze jeszcze raz drukowanymi literami : nawet jeseli wejdzie zwiazkowy zakaz kopiowania nie zmusi mnie to do posiadania naturalnych psow - czyli moich wlasnych, nie miotow urodzonych u mnie ktore moga byc naturalne- i tak te szczenieta u mnie nie zostaja skoro mam juz jedna suke importowana zaden problem posiadania takich kolejnych jasniej juz sie chyba nie da :diabloti: Quote
Elitesse Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='sota36']na marinesie - kastracja zapobiega np nowotworzeniu prostaty, wiec - dla mnie jest to forma ratowania zdrowia. Jestem tego zdania nauczona na skorze mego psa.[/quote] to bedzie skutek uboczny - robie to tylko dlatego zeby miec w domu swiety spokoj bo o ile moj pies jak byl mlody interesowal sie sukami tylko wtedy gdy byly w dniach plodnych to teraz skacze na dziewczynki juz od pierwszych dni cieczki a z wiekiem coraz trudniej jest mi nad nim zapanowac Quote
lutomskak Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='niceravik'][B][SIZE=3][COLOR=green]Doskonale napisane![/COLOR][/SIZE][/B] :multi::multi::multi: Elitesse, lutomskak może odniesiecie się? [B][COLOR=red][FONT=Verdana]/ Pełen tekst INTERPELACJI Pana Posła znajdziecie u nas na stronie 280 /[/FONT][/COLOR][/B][/quote] faktem jest-ze z psami -nie ma to poki co nic wspolnego-gdyz na dzien dzisiejszy-Polscy sedziowie-oceniaja psy zgodnie z regulaminem ZKWP-i oby jak najdluzej taki stan rzeczy pozostal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
iwona&CAR Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Marta i Wika']Może powinien jeszcze wejść związkowy zakaz okradania staruszek, podpalania cudzych samochodów i wykorzystywania seksualnego nieletnich... ;) Bo jak nie ma to widocznie można ;)[/quote] lepiej wytlumaczyc nie mozna , ale czy to dotrze do wszystkich ? watpie.Trzeba liczyc sie z zachwiana psychika u niektorych do ktorych nic nie dociera, im tylko mozna wspolczuc.Na takich jest tylko prawo , oczywiscie nie martwe prawo jak dotychczas.Czy inaczej mozna wytlumaczyc niz choroba ,determinacje w zadawaniu bolu kochanych przez nich psom i cierpieniu w imie wlasnych zachcianek i przyjemnosci.?- psychopatyczna radosc !!(zgadzam sie z tym co tu tak napisal )[B]SWIADOME [/B]pozbawianie psom czesci ciala tak waznych w pozniejszym ich zyciu , czyz to nie chore ?[B]Z koleji dopytywanie sie czy ktos z dyskutujacych jest posiadaczem psa/psow czy KIEDYS kopiowal ? - to swiadczy tylko o desperacji dyskutujacego [/B] ;) pozdrawiam Iwona Quote
aisia Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='Jasiek']Doprawdy?Prosze o konkrety .....albo nie wy zalosne grympiski przykute zajmijcie sie lepiej zwalczaniem turkucia podjadka:evil_lol::evil_lol: bo do tego sie tylko nadajecie:loveu::loveu::loveu:[/quote] No i pokazales cale swoje ja. Gratuluje. Quote
LALUNA Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [QUOTE]nawet jeseli wejdzie zwiazkowy zakaz kopiowania nie zmusi mnie to do posiadania naturalnych psow - czyli moich wlasnych, nie miotow urodzonych u mnie ktore moga byc naturalne- i tak te szczenieta u mnie nie zostaja skoro mam juz jedna suke importowana zaden problem posiadania takich kolejnych jasniej juz sie chyba nie da :diabloti:[/QUOTE] No faktycznie, skoro nie masz potrzeby zostawiania sobie szczeniaka z własnych linii, wyhodowania i tworzenia własnego wartościowego psa, którego chcialoby sie zatrzymac do dalszej hodowli, a jedynie ma się mioty na sprzedaż. To faktycznie, jaśniej już się nie da :p Quote
Marta i Wika Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='lutomskak']faktem jest-ze z psami -nie ma to poki co nic wspolnego-gdyz na dzien dzisiejszy-Polscy sedziowie-oceniaja psy zgodnie z regulaminem ZKWP-i oby jak najdluzej taki stan rzeczy pozostal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote] Regulamin stowarzyszenia miłośników kamieni też nie zakazuje oceny kradzionych kamieni... ale kradzież jest przestępstwem. Quote
lutomskak Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='Marta i Wika']Regulamin stowarzyszenia miłośników kamieni też nie zakazuje oceny kradzionych kamieni... ale kradzież jest przestępstwem.[/quote] przykro mi-kopiowanie w krajach,o ktorych pisalam nie jest zabronione-wiec-nie jest przestepstwem...... Quote
niceravik Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='lutomskak']przykro mi-kopiowanie w krajach,o ktorych pisalam nie jest zabronione-wiec-nie jest przestepstwem......[/quote] [FONT=Verdana]Emigrujesz do Rosji...? [/FONT] [FONT=Verdana]/w sensie mentalnym :lol:/[/FONT] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]/ Pełen tekst Interpelacji Pana Posła znajdziecie u nas na stronie 280 /[/FONT][/COLOR][/B] Quote
Jasiek Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='aisia']No i pokazales cale swoje ja. Gratuluje.[/quote] Za gratulacje dziękuje:evil_lol: Nie odpowiadacie na moje pytania a zadałem ich kilka.Oczekiwałem konkretów a nie odpowiedzi w sytlu -poczytaj sobie.Nie mam zamiaru więcej wdawać się z wami w polemikę bo uważam że jest to bez sensu.Ja też zawsze bedę posiadał psa kopiowanego i nikt mi tego nie zabroni. Quote
Czarne Gwiazdy Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote]/ Pełen tekst Interpelacji Pana Posła znajdziecie u nas na stronie 280 /[/quote] Czy jest tu moderator? To się nazywa SPAM :| Quote
niceravik Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']Czy jest tu moderator? To się nazywa SPAM :|[/quote] [FONT=Verdana][SIZE=3][B]Bzdura![/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana]Spam[/FONT][COLOR=black][FONT=Verdana] jest rozsyłaniem informacji [SIZE=3][B]komercyjnych![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kolega Jasia :lol:?[/FONT][/COLOR] [CENTER][COLOR=red]Pełen tekst INTERPELACJI Pana Posła w sprawie: [/COLOR] [COLOR=red]nieprzestrzegania ustawy o ochronie zwierząt, [/COLOR] [COLOR=red]a w szczególności art. 27,[/COLOR] [COLOR=red]przez Związek Kynologiczny oraz lekarzy weterynarii[/COLOR] [COLOR=red][FONT=Verdana]biorących udział w pokazie psów rasowych[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=red]znajdziecie u nas na stronie 280 ![/COLOR][/FONT][/CENTER] Quote
Czarne Gwiazdy Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='niceravik'][FONT=Verdana][SIZE=3][B]Bzdura![/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana]Spam[/FONT][COLOR=black][FONT=Verdana] jest rozsyłaniem informacji [SIZE=3][B]komercyjnych![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kolega Jasia :lol:?[/FONT][/COLOR] [CENTER][COLOR=red]Pełen tekst INTERPELACJI Pana Posła w sprawie: [/COLOR] [COLOR=red]nieprzestrzegania ustawy o ochronie zwierząt, [/COLOR] [COLOR=red]a w szczególności art. 27,[/COLOR] [COLOR=red]przez Związek Kynologiczny oraz lekarzy weterynarii[/COLOR] [COLOR=red][FONT=Verdana]biorących udział w pokazie psów rasowych[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=red]znajdziecie u nas na stronie 280 ![/COLOR][/FONT][/CENTER][/QUOTE] [quote]Co to jest spam? Spam to ten sam "list" wiele, wiele razy.[/quote] [color=white]..........[/color] Quote
Recommended Posts