Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Romka']Bardzo się cieszę,że Rafik szczęśliwy.:loveu::loveu::loveu: Dziękuję za przekazanie należności za dom tymczasowy.:lol:
Rozumiem,ze karmę z jagnięciną i ryżem Rafik otrzymał gratis.Kropelki natomiast są płacone ze skarbonki Rafika?
Czy kropelki też już zostały przekazane?Czy tylko pieniądze na kropelki?
Kopiuję z postu 3 wątku;
"w dniu 29.02.2012 - kwota 175,- zł za hotelik mc 03 2012 rok; przelew ( z pokwitowaniem opiekunki )
4/ w dniu 29.02.2012 - kwota 52,80 za 3 kg karmy Purina Adult Lamb( 29,- zł) plus krople pkleszczowe ( 23,80); przelew 29.02.2012r"

Proszę o odpowiedź na wątku.

Ale pytania, oczywiście w stylu Romki, nikogo innego na coś takiego nie byłoby stać. Proszę iśc do Pani Zofi i dowiedziec się u żródła. Zakupy i potrzeby Rafika ustalam ze sponsorem i tak będzie... kontrolerów w naszych prywatnych wydatkach nie potrzebujemy. My jesteśmy jednak ulepieni z innej gliny , zarabiamy pieniążki sami i dajemy....innym ale swoje.
Jakie masz prawo zadawać takie chore pytania? Załatwiłam sponsorkę, sponsor daje pieniądze na utrzymanie Rafika , noszę pieniązki Pani Zofi a tu masz ... takie pytania?.

Nabardziej podejrzliwi są ludzie, którzy sami mają nieczyste sumienie.

A może Romka mogłaby raz zanieść jakieś darowizny rzeczowe za wlasne pieniązki, co?

Bo narazie to widać gospodarowanie ale tylko zasponsorowanymi , to chyba przyzwyczajenie zawodowe,,,
.

• 2 weeks later...
Posted

Rafika odwiedziłam dzisiaj w momencie kiedy wybierał się na wieczorny spacerek z pania Zofią. Opłacony został DT dla Rafika za m-c kwiecien b. roku.
Dziś również zakupiłam dla niego obrożę przeciwkleszczową i jutro będzie mu założona. Rafik wygląda na psiaka szczęśliwego, zadowolonego i jest bardzo przywiązany do swej opiekunki.

Rafik ponadto otrzymał 10 puszek mięsnych po 400 gram od Łowickiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt.

• 2 weeks later...
Posted

Dlaczego poznikały posty z bardzo "uprzejmymi wpisami Romki " wobec mojej osoby ( w odpowiedzi na mój wpis w poście 229) ?

Nie ma ich więcej ... w dziwną zabawę grasz Romko ; do współpracy z Tobą nikogo nie przymusisz i miej tego świadomośc.

Posted

Pani Donato, proszę pewne rzeczy lepiej sprawdzić. Na wszystkich wątkach dogomanii parę dni temu wskutek awarii przepadły posty z ostatnich dziesięciu dni. Niektóre wątki całe pozanikały. Na każdym prawie wątku są kłopoty z rozliczeniami. Nie piszę już nawet o bazarkach, bo tam totalna makabra. Jeśli Pani nie wierzy, proszę zapytać na jakimkolwiek innym wątku dogo.

Posted

[quote name='UBOCZE']Pani Donato, proszę pewne rzeczy lepiej sprawdzić. Na wszystkich wątkach dogomanii parę dni temu wskutek awarii przepadły posty z ostatnich dziesięciu dni. Niektóre wątki całe pozanikały. Na każdym prawie wątku są kłopoty z rozliczeniami. Nie piszę już nawet o bazarkach, bo tam totalna makabra. Jeśli Pani nie wierzy, proszę zapytać na jakimkolwiek innym wątku dogo.

Tak, teraz też wiem, ale miałam prawo tak zareagować po treści wpisow Romki. Dla mnie to był nie lada kłopot , bo niedośc że jestem zawodowo bardzo zapracowana to jeszcze w takim momencie ta awaria na dogomanii i uzupełnianie zapisów nie.... zwyczajnych ..bo rozliczeń pieniężnych.

Korzystając przy tej okazji informuję, że w związku z niemożnością dalszej wspołpracy z Romką w atmosferze pomówień, intryg, zdecydowałam się na przejęcie odpowiedzialności za psy Rafik i Laska zgodnie z treścią umów adopcyjnych
a więc:

I. Donata - osoba adoptująca Laskę w dniu 30.08.2011 roku
( przenosi również deklaracje o 7 osób z nią zaprzyjaźnionych na kwotę 385,- zl)

II. Romka - osoba adoptująca Rafika w dniu 16.08.2011 roku
( przekazano również jej deklaracje wraz z 3-ma jej znajomymi na konto Rafika
)

Tak będzie prościej i klarowniej , nie musi Romka i Olivin zadawać sobie trudu kontrolowania mnie (od m-ca stycznia b. roku) w różnych sprawach wydatków np "czy tylko zaplacilam za krople czy równiez zostaly wydane i zużyte", " czy karma dotarła do Rafika", "czy dostarczono obrożę przeciw kleszczową" itd.

Będą zaś mieć więcej czasu na pomoc Pani Zosi w wyprowadzaniu Rafika na spacer, która jest osobą niezwykle odpowiedzialną ale też osobą starszą , mającą kłopoty zdrowotne a przy tym jeszcze 3 razy odbywającą spacery z Rafikiem pokonując wysokośc z 4 piętra tym bardziej że Olivin mieszka w sąsiednim bloku..

Posted

Jednym słowem pozamieniałaś deklaracje Rafika na Laskę i odwrotnie wg własnego widzimisię.

Donato,takie praktyki są NIEDOPUSZCZALNE,ponieważ darczyńcy wpłacają na konkretnego psa,który ujął ich swoim losem.
Zmianę deklaracji należy skonsultować ze wszystkimi darczyńcami.NIE ZROBIŁAŚ TEGO i narażasz Rafika na pozbawienie go utrzymania w domu tymczasowym.JEST TO DZIAŁANIE WYŁĄCZNIE NA SZKODĘ PSA,a nie moją.
Przedstawiona przez Ciebie propozycja jest nieprzemyślana i nie do przyjęcia.
NIE ZGADZAM SIĘ NA WPROWADZENIE TAKICH ZMIAN PONIEWAŻ OBECNIE LASECZKA I RAFIK MAJĄ ZAPEWNIONE UTRZYMANIE.

• 2 weeks later...
Posted

narażasz Rafika na pozbawienie go utrzymania w domu tymczasowym.JEST TO DZIAŁANIE WYŁĄCZNIE NA SZKODĘ PSA,a nie moją.

Nic podobnego: Rafik ma zabezpieczenie , przelałam w dniu 12.04.2012 roku 250,-zl na Romki konto bankowe. Hotelik za m-c maj b. rok opłacasz Romko już sama, tym samym ubędzie ci kłopot z controlingiem.

Ponadto deklaruję osobistą pomoc finansową dla Rafika, gdyby taka potrzeba zaistniała.

Posted (edited)

Nie mając wyboru,z uwagi na dobro Rafika...w sobotę ustaliłam ostatecznie,że Panie:Kasia.K.Beata B.Edyta J.wyraziły swoją wolę przeniesienia dotychczasowych deklaracji przekazywanych na Laskę,patrz wątek :
http://www.dogomania.pl/forum/threads/179867-LASKA-starsza-urocza-panna-do-wzięcia!!!

...gdyby tego nie uczyniły,Rafik od czerwca zostałby bez zabezpieczenia finansowego.DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!:lol::lol::lol:
Na moje konto,bez uzgodnienia z darczyńcami, zostały przelane przez Donatę pieniądze w wysokości 250zł tytułem nadpłaty deklaracji stałych na Laskę:Romka za maj oraz p.Beata B.za maj,czerwiec,lipiec,sierpień.
Gdyby darczyńcy ,na moją prośbę,nie wyrazili zgodny na przeniesienie swoich deklaracji,Rafik od czerwca zostałby bez zabezpieczenia finansowego w domu tymczasowym. W tej sytuacji deklaracje stałe dla Rafika wyglądają następująco:

Deklaracje stałe:
Romka-50 zł:loveu:
p.Edyta J.-50zł:loveu:
p.Beata B.-50zł:loveu:
p.Kasia K.- 50zł:loveu:
Łącznie:200zł
:loveu:

Po ustaleniu deklaracji w dniu 30 kwietnia przekazałam do rąk p.Zofii opiekującej się Rafikiem kwotę 180zł.Ustaliłam wraz z Olivin,że od maja koszt domu tymczasowego wzrośnie o 5zł.
Stan konta Rafika przedstawia się następująco:

Deklaracje stałe:
Romka-50 zł-2012r/5,
p.Edyta J.-50zł-2012r/
p.Beata B.-50zł-2012r./5,6,7,8
p.Kasia K.- 50zł-2012r/
Stan konta na dzień 14.04.2012r.wynosi 250zł
-180zł za dom tymczasowy za maj
Stan konta na dzień 30 04.2012r. wynosi 70zł

POST PIERWSZY BĘDZIE POSTEM DO ROZLICZEŃ FINANSOWYCH.
OD MAJA 2012r.SKARBNIKIEM RAFIKA JEST ROMKA.
;)

Edited by Romka
Posted

Donata napisał(a):
Rozliczenia finansowe RAFKIKA:

M-c lipiec 2011

Wplywy:
1/ kwota 250,- zl od Beaty z Łowicza; wpływ 15.07.2011r

Razem na 31.07.2011 kwota 250, -zl;

M-c sierpień 2011

Wydatki:

1/ Za identyfikator--- 12,- zl; dnia 6.08.2011
3/ Za obóżkę czerwoną - 15,50 zl
4/ Zaplata za pobyt w DT - 116,- zl ( do konca 08 2011 roku).
5/ Zapłata za Alegro Rafika - 19,- zl ( przelew 22.08.2011)
6/ Zapłata za DT m-c 09/2011 - 175,- zl ( przelew 30.08.2011)

Razem wydatki m-c 08 2011 wynoszą 337,50 zl

Wpływy:

1/ wplyw deklaracji za mc 09 /2011 od Beaty Łowicz - kwota 220,- zl; w dniu 26.08.2011r.

Razem wpływy w m-cu 08 2011 wynoszą 220,- zL

Stan konta na dzien 30.08.2011 wynosi 132,50 zl.

M-c wrzesien 2011r.

Wpływy

1/ kwota 220,- zl od Beaty z Łowicza; wpływ 15.09.2011r.

Wydatki

1/ 12,- zl za ogloszenia; przelew 7.09.2011r.
2/ 175,- zł za hotelik; przelew 30.09.2011r.

Stan konta na dzien 30.09.2011 roku wynosi 165,5 zł.

M-c pażdziernik 2011
Wpływy:
1/ 230,- zl w dniu 17.10.2011 od Beaty z Łowicza

Rozchody
1/ za allegro Rafika - kwota 18,30 ; zaplata w dniu 18.10.2011
2/za hotelik mc 11/2011 - kwota 175,- zł; zapłata 30.10.2011

Stan środków na dzień 31.10.2011 roku wynosi 202,20 zł.

M-c listopad 2011
Wpływy:
1/ 230,- zl darowizna od Beaty Sz.; przelew 16.11.2011
Rozchody:
1/ 18,30 za ogloszenie na allegro; przelew w dniu 7.11.2011
2/ 11,- zł za obrożę; zapłata w dniu 17.11.2011 .
3/ 175,- zł za hotelik mc 12/11; przelew w dniu 30.11.2011

Stan środków na dzien 30.11.2011 roku wynosi 227,90 zl.

M-c grudzień 2011
Wpływy
1/ 230,- zł od Beaty S.; przelew w dniu 14.12.2011
Rozchody
1/ 175,- zł za hotelik mc 01 2012; przelew w dniu 28.12.2011

Stan środów na dzień 30.12.2011 wynosi 282,90 zł.

2012 rok
Przychody

1/ w dniu 17.01.2012 - kwota 230,- zł od Beaty S. z Łowicza
2/ w dniu 20.02.2012r - kwota 230,- zł od Beaty S. z Łowicza
3/ w dniu 16.03.2012 - kwota 230,- zł od Beaty z Łowicza

Rozchody
1/ w dniu 19.01.2012 - kwota 17,- zł za odrobaczenie; przelew w dniu 19.01.2011
2/ w dniu 31.01.2012 - kwota 175,- zł za hotelik mc 02 2012 rok; przelew wraz z pokwitowaniem odbioru gotówki z dnia 31.01.2012r.
3/ w dniu 29.02.2012 - kwota 175,- zł za hotelik mc 03 2012 rok; przelew ( z pokwitowaniem opiekunki )
4/ w dniu 29.02.2012 - kwota 52,80 za 3 kg karmy Purina Adult Lamb( 29,- zł) plus krople pkleszczowe ( 23,80); przelew 29.02.2012r
5/ w dniu 30.03.2012 - kwota 175,- zł za hotelik mc 04 2012; przelew ( z pokwitowaniem opiekunki),
6/ w dniu 30.03.2012 - kwota 73,- zl za obroże przeciwkleszczową ; przelew 30.03.2012r.

Stan środków na dzien 30.03.2012 wynosi 305,10 zł
minus kwota 305,10 zł w dniu 12.04.2012 roku (przeniesiono deklaracje beaty Sz. na wątek Laskiplus kwota 250,- zł w dniu 12.04.2012 roku ( zwrot deklaracji Romki, Beaty B.)

Stan środków w Skarbonce Rafika wynosi na dzień 14.04.2012 - 250,- zł.

W związku z dostosowaniem odpowiedzialności za psa zgodnie z umową adopcyjną ze schroniskiem na Romkę - deklaracje Beaty Sz. przeniesiono na wątek Laski zaś deklaracje Romki, Beaty B, Edyty J, Kasi K. na wątek Rafika.

Skorygowano wydatki o kwote 97 zl za karme Purina Adult Lamb ( Rafik suchej karmy nie lubi, je mieso z kostki).

Ponadto proszę o przekazanie w całości ,brakujących deklaracji stałych:Romki oraz pań:Beaty B.Edyty J.Kasi K.To jest deklaracji za okres od 12 kwietnia do 30 kwietnia 2012r.

Posted

Donata napisał(a):
Nic podobnego: Rafik ma zabezpieczenie , przelałam w dniu 12.04.2012 roku 250,-zl na Romki konto bankowe. Hotelik za m-c maj b. rok opłacasz Romko już sama, tym samym ubędzie ci kłopot z controlingiem.

Ponadto deklaruję osobistą pomoc finansową dla Rafika, gdyby taka potrzeba zaistniała.

Tak masz rację,nareszcie jeden kłopot mniej z nieuczciwymi skarbnikami.

Posted

Ostatnie zdjęcia Raficzka:

...poranny spacerek i... Rafik od rana w dobrym humorku.:lol::lol::lol:

I zdjęcia z ostatniej wizyty u Rafika:

Posted

Ostatnie ogłoszenia Rafika są z 23 lutego...trzeba koniecznie powtórzyć ogłoszenia Rafika.Był ogłaszany z takim tekstem,który w części jest już nieaktualny:
"Rafik niewidomy nie znaczy gorszy, adopcja
Czy niewidomy nie ma prawa do szczęścia? Do znalezienia się w troskliwej ludzkiej rodzinie? Na pewno wiele osób odpowie, że ma, że to taki pies jak każdy inny i zasługuje na to samo - a nawet na więcej, bo i tak już cierpi przez swoją ślepotę.
Niestety, życie pokazuje coś zupełnie innego...
Poznajcie Rafika, malutkiego i ufnego psiaka. Nauczył się doskonale funkcjonować pomimo tego, że nie widzi. On nie zdaje sobie przecież sprawy, że jest troszkę inny!
Nie sprawia mu kłopotu podążanie za kimś, zabawy z innymi psami. Jest niesamowicie wesoły i żywiołowy.
Rafik ma ok. 5-6 lat, nie przejawia żadnej agresji i bez problemu może zamieszkać z innymi psami. Niestety znajduje się w schronisku dla bezdomnych zwierząt, w którym skazany jest na przebywanie w betonowym boksie, a na krótki spacer może liczyć nie częściej niż raz w tygodniu.
Pilnie szukamy domu dla Rafika. Nie zasłużył na dożywocie w tak trudnym miejscu!
Nie bój się przygarnąć niewidomego psa! Możemy pomóc w zawiezieniu go do nowego domu."

Trochę spróbuję go zmienić:

Rafik niewidomy nie znaczy gorszy, adopcja
Czy niewidomy nie ma prawa do szczęścia? Do znalezienia się w troskliwej ludzkiej rodzinie? Na pewno wiele osób odpowie, że ma, że to taki pies jak każdy inny i zasługuje na to samo - a nawet na więcej, bo i tak już cierpi przez swoją ślepotę.
Niestety, życie pokazuje coś zupełnie innego...
Poznajcie Rafika, malutkiego i ufnego psiaka. Nauczył się doskonale funkcjonować pomimo tego, że nie widzi. On nie zdaje sobie przecież sprawy, że jest troszkę inny!
Nie sprawia mu kłopotu podążanie za kimś, zabawy z innymi psami. Jest niesamowicie wesoły i żywiołowy.
Rafik ma ok. 5-6 lat, nie przejawia żadnej agresji i bez problemu może zamieszkać z innymi psami.Nie tak dawno przebywał w schronisku dla bezdomnych zwierząt, w którym skazany był na przebywanie w betonowym boksie, a na krótki spacer mógł liczyć nie częściej niż raz w tygodniu.Stał z nosem pomiędzy kratami boksu i czekał aż ktoś go dostrzeże.Rafik nie zasłużył na dożywocie w tak trudnym miejscu,postanowiliśmy umieścić Rafika w domu tymczasowym.
Nadal pilnie szukamy domu dla Rafika.Ten cudowny,kochany maluch zasługuje na dom i dobrego człowieka.
Nie bój się przygarnąć niewidomego psa! Możemy pomóc w zawiezieniu go do nowego domu.

• 2 weeks later...
Posted

Ponadto proszę o przekazanie w całości ,brakujących deklaracji stałych:Romki oraz pań:Beaty B.Edyty J.Kasi K.To jest deklaracji za okres od 12 kwietnia do 30 kwietnia 2012r.

Romko nie zabieraj głosu w kwestii rozliczeń finansowych bo rozliczenia dokonane zostały prawidłowo zgodnie z kunsztem księgowym . Rozliczenia dokonywane są w skali miesięcznej bo deklaracje pieniężne dotyczą wlaśnie takich okreów a nie rozliczeń w dniach.
Zwroty pieniędzy doszły na Twoje konto, co sama potwierdzasz ; dosłalam jeszcze kwotę 50, zł od Kasi. K. w dniu 2.05.2012r.

Nie będę komentować twoich słów zawartych w poście 240:

"Tak masz rację,nareszcie jeden kłopot mniej z nieuczciwymi skarbnikami".

bo to wyraz Twojej arogancji, języka, retoryki no i poczucia stanu bezkarności. Potwierdza to tym samym za póżno podjętą decyzję o zakończeniu wspołpracy z Tobą.

Posted

[quote name='Donata']Romko nie zabieraj głosu w kwestii rozliczeń finansowych bo rozliczenia dokonane zostały prawidłowo zgodnie z kunsztem księgowym . Rozliczenia dokonywane są w skali miesięcznej bo deklaracje pieniężne dotyczą wlaśnie takich okreów a nie rozliczeń w dniach.
Zwroty pieniędzy doszły na Twoje konto, co sama potwierdzasz ; dosłalam jeszcze kwotę 50, zł od Kasi. K. w dniu 2.05.2012r.

Nie będę komentować twoich słów zawartych w poście 240:

"Tak masz rację,nareszcie jeden kłopot mniej z nieuczciwymi skarbnikami".

bo to wyraz Twojej arogancji, języka, retoryki no i poczucia stanu bezkarności. Potwierdza to tym samym za póżno podjętą decyzję o zakończeniu wspołpracy z Tobą.

Rafikowe deklaracje wymiotło z konta ,nie tylko z deklaracjami p,Beaty,ale także z całą resztą która została po poprzednich okresach rozliczeniowych.Przypomnę,że p,Beata płaciła 230zł a dom tymczasowy kosztował 175zł.Natomiast deklaracje Laseczki przekazano od maja,wszystko pozostałe zostało na koncie.
Rafik ma w tej chwili najskromniejszą skarbonkę wśród wszystkich tymczasowanych psiaków.

Posted

Na koncie Rafika zanotowano następujące wpłaty:
02.05-p.Kasia 50zł za maj
15.05-p.Edyta 100zł za maj,czerwiec

Stan konta na dzień 15.05.2012r.wynosi 220zł

Widziałam wczoraj radosnego Rafika na wieczornym spacerku z p.Zofią,kroczył przed siebie z podniesiona głową.Kochana psina!:lol:

Posted

Rafik taki kochany i wesoły, szkoda tylko, ze ciągle na DT. Może następne ogłoszenia są dla niego jakąś szansą. Z drugiej strony Pani Zofii ma naprawdę dobrze. W przeciwnym razie nie byłby taki zadowolony....

Posted

[quote name='Romka']Na koncie Rafika zanotowano następujące wpłaty:
02.05-p.Kasia 50zł za maj
15.05-p.Edyta 100zł za maj,czerwiec

Stan konta na dzień 15.05.2012r.wynosi 220zł

Widziałam wczoraj radosnego Rafika na wieczornym spacerku z p.Zofią,kroczył przed siebie z podniesiona głową.Kochana psina!:lol:

21 maja konto Rafika wzbogaciło się o 50zł,które przesłała p.Kasia z Łowicza.Dziękujemy bardzo!:multi:
Stan Rafikowego konta na dzień 21 maja wynosi 270zł.:loveu:
Pierwszy post zaktualizowany.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Wpłaciłam wczoraj na konto Rafika kwotę 50zł tytułem deklaracji stałych za czerwiec.Stan konta Rafika na dzień 30 maja wynosi 320zł:loveu:
A dziś razem z Olivin odwiedziłyśmy Rafika i p.Zofię:lol: oraz zapłaciłyśmy za dom tymczasowy(czerwiec) kwotę 180zł.
Stan Rafikowego konta na dzień 1 czerwca wynosi 140zł.:loveu:

Pierwszy post zaktualizowany.

A oto szczęśliwy Raficzek dziś:

Edited by Romka