Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że tak mało piszę o Roliku, ale tak naprawdę nie mam co. ;)
Jest przesymaptycznym psiakiem.
Zupełnie bezproblemowym, miłym i bardzo pro-ludzkim.
Tak jak napisałam na początku od razu zapada w serce i wszyscy go od razu lubią.

No i troszkę materiału filmowo-fotograficznego:lol::

[video=youtube;5izRqpNJSvI]http://www.youtube.com/watch?v=5izRqpNJSvI&feature=player_embedded[/video]

Uśmiechnięty i wywalony ozorek :)

Wiem, wiem... Ma do obcięcia pazurki. Ale podchodzę do tego jak do jeża - nie lubię obcinać psom pazurów:shake:.
Zawsze się denerwuję, że obetnę za bardzo i będzie krwawić.:-(

Posted

malibo57 napisał(a):
Normalnie, fason Adeli:) Tnij po 3 mm góra i będzie dobrze. Lepiej tak, niżby psiak miał doznać bólu. A ciąć trzeba.

Zawsze staram się tak ciąć, ale stresa mam za każdym razem. Jak cięłam parę dni temu padzury Szanty to się spociłam jak mysza.... No po prostu nie cierpię tego robić i już! Boję się, że skrzywdzę zwierzaka!:placz:

Posted

AGA35 napisał(a):
a u ciebie nietoperku cisza:-(

Cisza, bo nikt nie zagląda na wątek...
No chyba, że mówimy o ogłoszeniach.

malibo57 napisał(a):
Czy Roliczek ma jakieś ogłoszenia, allegro? Szukacie mu domu?
Czy on jest wykastrowany?

Gosiu! Przejrzałam wątek i Roli miał ogłoszenia i wyróżnione allegro z wardeciowego bazarku.
Z tym, że było to 1 czerwca i nie wiem czy te ogłoszenia są wznawiane... :niewiem:
Allegro wyróżnione trwa chyba tylko 2 tygodnie.

Roli nie jest wykastrowany, bo Zwierzaki w Potrzebie nie mają kasy! :-(

A przydałoby się, bo Roli niestety cały czas obsikuje mi cały dół: ściany, meble, klatki.
Odkąd przyjechał Munio i zajął miejsce Rolika w "wiatrołapie" Roli zamieszkał w psim pokoju na górze. Radzi sobie ze zmianą dobrze. Jest spokojnym psiakiem i bardzo dobrze wszedł w "górne stado":p.
TAM nie sika, tak samo jak nie sikał przebywając w "wiatrołapie"!
I chwała mu za to, bo w przeciwnym wypadku zamieszkałby w "swojej" kenelówce na dobre i byłby wypuszczany tylko do ogrodu.

Wczoraj agata-air i Rafał zrobili po prostu cudne foty Rolikowi! :loveu: Mój aparacik ze swoją jakością niech się schowa.
Mam nadzieję, że wstawią na wątek, bo jednak dobre zdjęcia to podstawa adopcji! ;)

Posted

Ogłoszenia od Waderci trzeba sobie zapisać i wznawiać.
A są jakieś bazarki? Cegiełki? Jakoś tę kasę na kastrację trzeba uzbierać - chyba nie pójdzie do adopcji z "bagażem"? Może kastracja zmniejszy trochę potrzebe i chęć "znaczenia", bo to jest pewne utrudnienie w adopcji.

Posted

ogłoszenia idą w dalszym ciągu , cisza totalna , bazarek był ale kasa idzie na opłacenie hoteliku , , do adopcji nie pójdzie z bagażem ale na razie naprawdę nie mamy kasy :-(

Posted

Wczoraj agata-air i Rafał zrobili po prostu cudne foty Rolikowi! :loveu: Mój aparacik ze swoją jakością niech się schowa.
Mam nadzieję, że wstawią na wątek, bo jednak dobre zdjęcia to podstawa adopcji! ;-)

będę bardzo wdzięczna za zdjęcia :-)

Posted

AGA35 napisał(a):
tak , zbieram fanty i na początku przyszłego tygodnia coś zamieszam :-) chcemy takżę umieścić " maluszka " w metrze

Dziewczynki! A jak to jest z tym "zbieraniem fantów"? Pytam, bo nie wiem...
Zbieracie fanty na bazar, ale ktoś ma je Wam przesłać pocztą czy osoba przekazująca się zajmuje wysyłką a Wy tylko logistycznie obrabiacie?!:hmmmm:

Posted

Świat Karm ma super promocję na karmy FARMINA!

http://swiatkarm.pl/s,farmina,580.html

Kupując jeden worek karmy drugi otrzymujemy Gratis!
Np. kupując 20 kg karmy Farmina Charli Standard w cenie 75 zł drugi otrzymujemy gratis! Czyli za 40 kg karmy płacimy 75 zł!

Ja osobiście nie kupię tej karmy, bo wg mnie jest "bytowa" czyli na przetwanie.
Ale uważam, że jest to bardzo dobra oferta dla Fundacji, schronisk i osób prywatnych zajmujących się bezdomniakami w większej ilości (np. dokarmiającymi bezdomne psy)!

Jeśli możecie roześlijcie ofertę do znajomych Fundacji czy schronisk, bo według mnie promocja jest SUPER!