Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

syla00 napisał(a):
Tak nieśmiało zapytam czy ta pani nie może pociągiem przyjechać??

Pani ta napisała,że jeżeli nikt piesków nie dowiezie,to zabierze inną bidę ze schroniska w Poznaniu.:-(

Posted

POczekajmy jeszcze do wieczora, cos wymyślam, może sie uda.
Admin - jak Ty nie przestaniesz tych linków tu wstawiać i tych psów do azylu ściągac - to będziesz miał z nami do czynienia. To masakra. Jeszcze jedne siedzą a nastepny przychodzi.
Mea ma wisielców - ale nie ma domu.
I jeśli się da - pomyslcie o fotkach lepszcych trochę, głównie Mea i Tramp - potrzebne bo są słabe.

Posted

Pani napisała i do mnie, że w razie potrzeby weźmie obie klusie - a my pomożemy szukac domku dla tej drugiej. To już w tym rejonie mam nadzieję, że dla małej pomoge i domku poszukamy. Tylko teraz Mati.
Admin - czy oferta aktualna - bo Pani pisała że pomożesz psiakom pojechac do dom ku.
Po sterylce pociągiem raczej trudno, tym bardziej tak zaraz na drugi dzień, nie wiem, czy to byłby dobry pomysł. Chyba autem bezpieczniej.
Mam nadzieję, że się uda.

Posted

Pani napisała znów, że znalazła już domek dla jednej szczeniorki, więc może przyjechac cała rodzinka, Mati i córeczki. Czyli można nie szukac domku. Tylko pomocy tyransportowej choć do Poznania. Moja koncepcja nie wypaliła - raz sterylka za świeżo na PKP, dwa jedna osoba i 3 psy - odpada, a nikt inny nie dał rady.

Teraz Admina na dogo nie ma - nie wiem, czy zgodzi się podwieźć, za zwrotem kosztów psią rodzinę do Poznania chociaż. BYłoby super, bo psy byłyby bezpieczne. A tak - co, z małymi w M...wyląduje.

Co tu robić? Admin - pojedziesz? Choć napisz w tym temacie, bo nie wiem, czy robic kombinacje alpejskie.
Bo jedno pewne, coś wymyśleć trzeba, szkoda domku dla 3 psiaków.

Posted

ponieważ śledzę ten wątek od początku ("moja" Zuzia i 7 szczeniaków i Matylda i 7 szczeniaków) ... chcę w ramach solidarności "wielodzietnej rodziny z wielodzietną rodziną" pokryć część kosztów transportu dla Matyldy i jej dzieci ... tylko czy Admin się zgodzi je zawieźć ?

Posted

A ja tak sobie myślę, że taaaką szansę należy bezwzględnie i za wszelka cenę wykorzystać. Jeżeli wujek Admin z jakiegoś powodu nie będzie mógł pojechać to może uda się zawieźć Mati z małymi na raty lub za zwrotem kosztów może ktoś się znajdze.
Skontaktujcie się z Jogi. Ona co tydzień jeździ z Podkarpacia do Wrocławia i może zechce zahaczyć o Żory, już tak przewoziła psiaki. Z Wrocławia do Poznania będzie już o wiele łatwiej kogoś znaleźć.
Udało nam się zorganizować transport Żabki z dzieciaczkami z Podkarpacia do Starogardu Gdańskiego to Matylda też dotrze do swojego nowego domku.
W razie potrzeby pomogę w uzbieraniu potrzebnej kwoty.

Posted

Nowa opiekunka Matyldy i jej 2 córeczek zobowiązała się oddać koszty przewozu,tak że z tym nie ma problemu. Włączylabym się w odebranie na trasie, ale w ten weekend mamy wystawę i stosisko Fundacji, jestem uziemiona, a suka powinna jak najszybciej dotrzec do domku.
A może Admin zrobił niespodzianke i Mati z dziećmi (po tej sterylce) juz jest w drodze do domku?

Nic nie wiemy, to źle, ale na wszelki wypadek trzeba tego transportu szukać. Może ta opcja z transportem do Wrocka byłaby możliwa. Dziewczyny, jesteście na miejscu. Zorientujcie się jak wygląda sprawa.

Może z Wrocka by się udało szybciej ją odebrać.

Posted

a z Wrocławia do Poznania to o ile dobrze pamiętam jeździ LaPegaza. Może się jakoś jednak uda dograc ten transport. To Constancja ty uderzasz do Jogi, a ja do LaPegazy:lol: Ale chyba na razie czekamy na deklaracje Admina??