Igiełka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ślicznie na fotelu taka malutka kruszynka, kochany psiak :loveu: Quote
Marycha35 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Co za ślicznota!!!! Ten pysio z przedziałkiem...;) Dziękuję za podpisy:) Quote
sylwija Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 wczoraj został Hachi zaszczepiony :) a jako ciekawostka - pędem biegnie do pokoju, ma tam cicho, sucho, spokojnie, woda, jedzonko, fotel ;) i chyba lubi :) na fotelu od dawna się wylegiwał, ale schodził, jak słyszał, że się zbliżam, raz go nakryłam - nie nakrzyczałam, więc już przy mnie sobie wypoczywa :D niby taki domowy piesek, a jak sarnę zobaczył na spacerze, to tak łapkami przebierał, tak się rozkrzyczał w końcu, że nie może za nią pobiec. :D Quote
sylwija Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 a żeby nie było zbyt pięknie - wydaje mi się, że Hachi ma jakiś problem z dziąsłami.. nie wiem, może jestem panika i może to podrażnienie po suchej karmie (tam, gdzie koczował, dokarmiali go chlebem i kiełbasą) - dałam mu teraz puszkę.. i jak mi się uda to dziś do lekarza Quote
Igiełka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 mały kochany mądrala :) o tak napisz po wizycie jakie są wieści Quote
kaskadaffik Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Śliczne te zdjęcia na fotelu, bo i śliczny psiak !!!!!!!!!!!1 Quote
Livka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jak się miewa Hachiko ? Może potrzebne jakieś pieniążki za wizytę - pisz sylwija , dobrze? Quote
sylwija Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 wczoraj byliśmy u lekarza z Hachiko, no i tak: zapalanie dziąseł + ząb pokruszony do usunięcia zapalenie skóry, takie 'przechodzone' trochę.. :( Hachi dostał antybiotyk, nie steryd, bo dopiero co był szczepiony i trzeba by doszczepiać.. - to na dziąsła.. na problemy skórne: zastrzyk na miejscu, do domu specyfiki - pierwsza kapiel w manusanie, potem raz w tygodniu kąpiel lecznicza (malaseb) , co 2 dni przemywanie zmienionych miejsc imavelorem miał pobraną krew, coby wykluczyć problemy immunologiczne.. pani doktor dzwoniła wieczorem, że wyniki - ok, że będzie mógł mieć narkozę ale kastracja nie wcześniej niż po 18 maja(wtedy tez najlepiej oczyścić zęby i usunąć ten pokruszony..) wizyta z lekami - 200 pln (już ze zniżką 50 pln) i jeszcze do kupienia szampon malaseb - 130 pln więc i koszty, i dużo zamieszania.. próbowaliśmy zdjęcia zrobić, ale słabo .. Quote
sylwija Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 na szczęście samopoczucie Hachi ma dobre, szczególnie, że wracając zatrzymaliśmy się w lesie :) [quote name='Livka']Jak się miewa Hachiko ? Może potrzebne jakieś pieniążki za wizytę - pisz sylwija , dobrze? wydatki wpisuję w pierwszym poście, nie wiem, czy skarbonka Saymona (i reszty :) wspomoże.. na razie mam tylko obiecane pokrycie kosztów kastracji przez serwis HA. Quote
Livka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Zapytamy darczyńców "Saymona i reszty",ale jestem pewna, że nie będą mieli nic przeciwko temu aby pokryć koszty leczenia kolejnego uratowanego przez Ciebie psiaka :) Quote
sylwija Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 dziąsła ma bidak zaczerwienione, miejscami tak ciemno aż w brąz.. i ząb ma tak ułamany, że pokruszone resztki tkwią :( a sierść nie dość, że słabiutka, to jeszcze przy kolejnym czesaniu wyszły właśnie aż takie łyse placki ze skórą czarną jakby w strupki.. tam, gdzie był ten sznur i na tyłku:( noo, bidak z niego :( ale nie smęcimy.. Quote
sylwija Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 a dzisiaj Hachi oszalał na punkcie żab: patrzył, jak wskakują do stawu i czekał aż wyskoczą :D Quote
sylwija Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 prawdziwy z niego czaruś ;) do natychmiastowego zakochania się :) Quote
sylwija Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 wydaje mi się zresztą, że po tej kąpieli leczniczej w końcu przejaśniał ;) przedtem dwa razy kapaliśmy i wciąż brudny.. Quote
Marycha35 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Szkoda biedaczyska, oj, oj, oj! Zdrowiej Ślicznoto!!!:) Quote
Igiełka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Przystojniak :) Trzymam mocno kciuki za zdrowie psiaka:) Quote
kaskadaffik Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ja tez mocno trzymam kciuki!!! A my zapraszamy : http://www.dogomania.pl/threads/207454-Tunelik-smaczki-zabawki-szelki-r%C3%B3%C5%BCne-na-Mielec-16.05 Quote
azalia Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Hachi jest tak śliczny,że od razu ma się ochote pocałować słodki pycholek,zdrowiej chłopaku. Quote
Livka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Jeżeli do jutra nie będzie zastrzeżeń (zapytanie na wątku Saymona http://www.dogomania.pl/threads/204161-Saymon-vel-Rune-ma-już-swoją-Panią-i-swój-Dom-dziekujemy-)?p=16854459#post16854459) przeleję pieniążki ze skarbonki dla Hachiko :) wydatki: lekarz, w tym odrobaczenie (po 3 tabletki Aniprazol przez 3 dni) - 72 zł fiprex (na pasożyty zewnętrzne) 15 zł szczepienia (wścieklizna + wirusówki) - 70 zł 20110507 - wizyta + specyfiki - 200 zł Razem: 357 zł Quote
Piromanka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Na tych ostatnich zdjęciach widać wielką zmiane futra. Stał się bardziej puszysty, czysty, taki "misioway"... aż chciałby się go tulić i całować. Quote
Recommended Posts