Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj został Hachi zaszczepiony :)

a jako ciekawostka - pędem biegnie do pokoju, ma tam cicho, sucho, spokojnie, woda, jedzonko, fotel ;) i chyba lubi :)
na fotelu od dawna się wylegiwał, ale schodził, jak słyszał, że się zbliżam, raz go nakryłam - nie nakrzyczałam, więc już przy mnie sobie wypoczywa :D

niby taki domowy piesek, a jak sarnę zobaczył na spacerze, to tak łapkami przebierał, tak się rozkrzyczał w końcu, że nie może za nią pobiec. :D

Posted

a żeby nie było zbyt pięknie - wydaje mi się, że Hachi ma jakiś problem z dziąsłami..
nie wiem, może jestem panika i może to podrażnienie po suchej karmie (tam, gdzie koczował, dokarmiali go chlebem i kiełbasą) - dałam mu teraz puszkę.. i jak mi się uda to dziś do lekarza

Posted

wczoraj byliśmy u lekarza z Hachiko, no i tak:
zapalanie dziąseł + ząb pokruszony do usunięcia
zapalenie skóry, takie 'przechodzone' trochę..
:(

Hachi dostał antybiotyk, nie steryd, bo dopiero co był szczepiony i trzeba by doszczepiać.. - to na dziąsła..
na problemy skórne: zastrzyk na miejscu, do domu specyfiki - pierwsza kapiel w manusanie, potem
raz w tygodniu kąpiel lecznicza (malaseb) , co 2 dni przemywanie zmienionych miejsc imavelorem
miał pobraną krew, coby wykluczyć problemy immunologiczne.. pani doktor dzwoniła wieczorem, że wyniki - ok, że będzie mógł mieć narkozę
ale kastracja nie wcześniej niż po 18 maja(wtedy tez najlepiej oczyścić zęby i usunąć ten pokruszony..)

wizyta z lekami - 200 pln (już ze zniżką 50 pln)
i jeszcze do kupienia szampon malaseb - 130 pln

więc i koszty, i dużo zamieszania..

próbowaliśmy zdjęcia zrobić, ale słabo

..

Posted

na szczęście samopoczucie Hachi ma dobre, szczególnie, że wracając zatrzymaliśmy się w lesie :)

[quote name='Livka']Jak się miewa Hachiko ? Może potrzebne jakieś pieniążki za wizytę - pisz sylwija , dobrze?

wydatki wpisuję w pierwszym poście, nie wiem, czy skarbonka Saymona (i reszty :) wspomoże.. na razie mam tylko obiecane pokrycie kosztów kastracji przez serwis HA.

Posted

Zapytamy darczyńców "Saymona i reszty",ale jestem pewna, że nie będą mieli nic przeciwko temu aby pokryć koszty leczenia kolejnego uratowanego przez Ciebie psiaka :)

Posted

dziąsła ma bidak zaczerwienione, miejscami tak ciemno aż w brąz.. i ząb ma tak ułamany, że pokruszone resztki tkwią :( a sierść nie dość, że słabiutka, to jeszcze przy kolejnym czesaniu wyszły właśnie aż takie łyse placki ze skórą czarną jakby w strupki.. tam, gdzie był ten sznur i na tyłku:(
noo, bidak z niego :(
ale nie smęcimy..

Posted

Jeżeli do jutra nie będzie zastrzeżeń (zapytanie na wątku Saymona http://www.dogomania.pl/threads/204161-Saymon-vel-Rune-ma-już-swoją-Panią-i-swój-Dom-dziekujemy-)?p=16854459#post16854459) przeleję pieniążki ze skarbonki dla Hachiko :)

wydatki:
lekarz, w tym odrobaczenie (po 3 tabletki Aniprazol przez 3 dni) - 72 zł
fiprex (na pasożyty zewnętrzne) 15 zł
szczepienia (wścieklizna + wirusówki) - 70 zł
20110507 - wizyta + specyfiki - 200 zł

Razem: 357 zł